Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

No i wylądował :) miał być zegarek na wakacje, niestety dotarł po urlopie. 

IMG_20230731_155449.jpg

IMG_20230731_155504.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 2.03.2024 o 10:33, lisciu napisał(-a):

Nie chce ktoś sprzedać swojego gmt? ;)

GMT nie mam ale za to commuterka mógłbym się pozbyć ;)

Swoją drogą upolował ktoś to najnowsze cw w ludzkim - 36, 38mm - rozmiarze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć, zamawiał ktoś z was swoją Trasę bezpośrednio z ich sklepu? Jak wyglądała kwestia odprawy celnej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 6.09.2024 o 21:57, Pelart napisał(-a):

Cześć, zamawiał ktoś z was swoją Trasę bezpośrednio z ich sklepu? Jak wyglądała kwestia odprawy celnej?

Firma kurierska prosi o przetłumaczenie faktury i potwierdzenie zgodności. Masz też napisać z czego wykonany jest zegarek. Potem informują Cię ile masz do zapłacenia VATu i kosztów odprawy. Przelew lub u kuriera. Policz, że będziesz miał 25% do ceny na okrągło 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy. Czy Traska przyjmuje płatności Revolutem?

Edytowane przez michas

pozdrawiam Darek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Revolut to normalna karta płatnicza dla odbiorcy. 

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
50 minut temu, eye_lip napisał(-a):

Podziękował. Ale nie każdy odbiorca (sklep) chce przyjmować płatności tą kartą.

Edytowane przez michas

pozdrawiam Darek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, eye_lip napisał(-a):

Różnie z tym bywa. U niektórych sprzedawców jest problem z płatnościami Revolutem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie tak dawno w samolocie, nie pamiętam jakich linii, nie chcieli mi przyjąć płatności Revolutem…

"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mnie spotkała ta wątpliwa przyjemność.

pozdrawiam Darek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pooglądałem sobie te Traski. Fajnie wyglądają i rozmiary mają zacne, niezbyt duże. 👍

"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo to fajne zegarki są efb73d029edf45a9170dc6976843a63a.jpg

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 7.05.2024 o 08:32, dawid_999 napisał(-a):

25e9aed5c9fdb43289f5b3e3c4c91263.jpg

Wysłane z mojego motorola edge 30 przy użyciu Tapatalka

Podobny do Seiko 5 (homage Seiko 5 SNXS79). Tylko inna nazwa, tam Seiko tu Traszka. 😊

23 godziny temu, Wolf napisał(-a):

Bo to fajne zegarki są emoji6.pngefb73d029edf45a9170dc6976843a63a.jpg

100 proc. części made in china. Żeby jeszcze ceny chińskie? Wiem, za dużo wymagam. Czy nie lepiej pić u źródła, czyli w Chinach? 

Edytowane przez Euryk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja odpuściłem, za dużo problemów, by w sensownej cenie to sprowadzić.  Gdyby Rze miało ciekawsze kolory tarcz, byłoby fajną alternatywą.

Edytowane przez Pelart

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
100 proc. części made in china. Żeby jeszcze ceny chińskie? Wiem, za dużo wymagam. Czy nie lepiej pić u źródła, czyli w Chinach? 
Ameryki specjalnie nie odkryłeś z produkcją komponentów w Chinach, dotyczy to pewnie 95% mikrobrandów.
A co do porównywania jakości do wspomnianego Seiko, to niestety sugeruje to, że nie miałeś tego modelu w ręce. Między nimi jest, moim zdaniem, przepaść.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
On 11/9/2024 at 3:39 PM, Euryk said:

Podobny do Seiko 5 (homage Seiko 5 SNXS79). Tylko inna nazwa, tam Seiko tu Traszka. 😊

Ty tak na powaznie? Przeciez to przepasc na korzysc Traski. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 10.11.2024 o 19:08, DawidM86 napisał(-a):

Ty tak na powaznie? Przeciez to przepasc na korzysc Traski. 

W jakim sensie przepaść, oczywiście poza ceną? 🤗 Producent części jest ten sam, chiński.  Traszka używa wysokiej jakości kopert, stąd  w ich ofercie zegarki z WR 200m,  chińskie firmy robią to samo, używając tych samych kopert produkowanych w Chinach. Trudno powiedzieć, czy kupują je taniej, ale na pewno  mają własny ogromny rynek oraz indyjski za miedzą. Inna skala produkcji to inne ceny.

Między Seiko 5 a Traszką jest faktycznie  przepaść  w poziomie technnicznym (Seiko 5 WR 30/50, brak szkła szafirowego, zakręcanej koronki).  W tym sensie warto kupić Traszkę za trzykrotność ceny Seiko 5 lub chiński zegarek (np. Pagani Design)  dziesieciokrotnie tańszy od Traszki przy podobnym  albo lepszym poziomie technicznym. 

Edytowane przez Euryk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pagani Design wydaje się lekarstwem na wszystko - doskonałe zegarki, które mogłyby zawstydzić nie tylko "Traszkę" ale i Rolexa :)

W dniu 27.10.2024 o 12:54, Euryk napisał(-a):

(...)

A może być i tak, że  ktos zerknie na Ali, zamówi Pagani Design i wycofa się z kupna Roleksa, bo "po co przepłacać".  

Myśle, ze NH35A  w bardzo szczelnej kopercie pociagnie równie długo jak mechanizm Roleksa, a może byc podobnie dokładny.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 hours ago, StaryWilk said:

Pagani Design wydaje się lekarstwem na wszystko - doskonałe zegarki, które mogłyby zawstydzić nie tylko "Traszkę" ale i Rolexa :)

Rozumiem ze to komentarz z cyklu czarny humor. :) 

21 hours ago, Euryk said:

W jakim sensie przepaść, oczywiście poza ceną? 🤗 Producent części jest ten sam, chiński.  Traszka używa wysokiej jakości kopert, stąd  w ich ofercie zegarki z WR 200m,  chińskie firmy robią to samo, używając tych samych kopert produkowanych w Chinach. Trudno powiedzieć, czy kupują je taniej, ale na pewno  mają własny ogromny rynek oraz indyjski za miedzą. Inna skala produkcji to inne ceny.

Między Seiko 5 a Traszką jest faktycznie  przepaść  w poziomie technnicznym (Seiko 5 WR 30/50, brak szkła szafirowego, zakręcanej koronki).  W tym sensie warto kupić Traszkę za trzykrotność ceny Seiko 5 lub chiński zegarek (np. Pagani Design)  dziesieciokrotnie tańszy od Traszki przy podobnym  albo lepszym poziomie technicznym. 

Jesli dla Ciebie PG to dobrze wykonany zegarek to nie mamy o czym rozmawiac, bo nie miales w reku dobrze wykonanych zegarkow nawet z poziomu do 1000 euro, nie mowiac o wiekszych budzetach. 

Traska wyroznia sie wzgledem patologii z Chin aka PD i jemu podobne, tym ze ma swoj wlasny projekt i dizajn, dwa kontrole jakosci, trzy gwarancje, cztery jakosc ktora stoi na duzy wyzszym poziomie (wykonczenie oraz zastosowane materialy np. wzmacniane koperty i bransolety), piec marke ktora jest solidnie budowana. 

Edytowane przez DawidM86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi