kiniol 2281 #10026 Napisano 3 Sierpnia 2014 Piękny :-) Nie chcę wychodzić na złośliwca... hmm... ale to jest chyba Vectra? 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #10027 Napisano 3 Sierpnia 2014 to fiat panda nuovamiejsce to Walim tam za rzeczką są wejścia do sztolniZgadza się to moja rodzinna miejscowość wczoraj rozdawali gulasz za free[Dni gulaszu] niezła wyżerka była 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vcore 19 #10028 Napisano 3 Sierpnia 2014 Taka tam vectra :-) 0 Lubię małe zegarki… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #10029 Napisano 3 Sierpnia 2014 Nie... no ja tylko taki żarcik... ale płytę podłogową i skrzynię biegów ma chyba taką samą jak w Oplu... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vcore 19 #10030 Napisano 3 Sierpnia 2014 Lubię te złośliwości A tak poważnie to silnik jest oplowski, wolnossące 2.5, no i podłoga. Ale skrzynia chyba nie 0 Lubię małe zegarki… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1332 #10031 Napisano 3 Sierpnia 2014 (edytowane) Ładne i zadbane wnętrze w tym aucie. Edytowane 3 Sierpnia 2014 przez dziadek 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #10032 Napisano 3 Sierpnia 2014 (edytowane) Lubię te złośliwości A tak poważnie to silnik jest oplowski, wolnossące 2.5, no i podłoga. Ale skrzynia chyba nie2,5 jest chyba V6. Może 2,2 oplowski, on ma chyba 144KM. Edytowane 3 Sierpnia 2014 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vcore 19 #10033 Napisano 3 Sierpnia 2014 Bo to oplowskie V6 0 Lubię małe zegarki… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #10034 Napisano 3 Sierpnia 2014 (edytowane) Czyli Saab 93 ma motor V6... hmm cały czas się człowiek uczy. Ja się zatrzymałem na 99GL. Edytowane 3 Sierpnia 2014 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vcore 19 #10035 Napisano 3 Sierpnia 2014 To jeszcze nie 93... to 900NG :-) 0 Lubię małe zegarki… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #10036 Napisano 3 Sierpnia 2014 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 9703 #10037 Napisano 10 Sierpnia 2014 Niedawno prosiłem Was o poradę, chciałem małego zapierda.acza do miasta, ale jednak trochę się pozmieniało- zastanawiam się głównie między nowym Civic'em a Golfem VII i tu i tu 140 koni, tyle że w Hondzie vtec 1.8 a w VW 1.4 z turbiną? Boje się tylko że spalanie Civic'a mnie wykończy, jeżdzę właściwie tylko po mieście, aktualne auto spala 6,5-7l/100 i chciałbym pozostać przy tych wartościach, mieć natomiast dużo lepszą dynamikę ) w VW nie jestem przekonany co do bezawaryjności silnika, zwłaszcza wchodzi do sprzedaży jeszcze niesprawdzona wersja act. Poradzicie coś? Ewentualnie jakieś inne typy? Myślę głównie o hatchback'ach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #10038 Napisano 10 Sierpnia 2014 Bierz Hondę, sprawdzona konstrukcja. Kto to widział 140KM z 1.4 . 1.4 Opla tzw. tfu. twinport w mieście nie schodzi poniżej 7.5, a ma tylko 100KM. Jeździłem VW Touran, teraz mam Hondę Legend i nie zmienię już auta na europejskie. 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek2810 0 #10039 Napisano 10 Sierpnia 2014 Zdecydowanie Honda Civic mój Ojciec kupił 3 miesiące temu nowa 1,8 w benzynie. Spalanie po mieście 7,5 litra z włączona klima. WV 1,4 na turbanie 140 będzie palił więcej pomijając awarie turbin itd. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pachniuch 1 #10040 Napisano 10 Sierpnia 2014 Doradzam Hondę. Większy silnik, spokojniejsza praca i nie jest wysilony. Sprawdzony.. 0 cessante causa, cessat effectus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 321 #10041 Napisano 10 Sierpnia 2014 Na golfa zapewne wyższe ubezpieczenie- w czołówce kradzionych aut. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 9703 #10042 Napisano 10 Sierpnia 2014 Dziękuję za dotychczasowe odpowiedzi, jestem trochę zaskoczony, powiem szczerze bardziej skłaniałem się ku Golfowi... Remy niestety Civic z Golfem są w czołówce kradzionych samochodów, zwłaszcza w Wawie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 12080 #10043 Napisano 11 Sierpnia 2014 (edytowane) Ja brałbym bez zastanowienia Golfa. MI osobiście się znacznie bardziej podoba i z zewnątrz i w wewnątrz. Nie ma samochodów idealnych, w każdy ma jakieś słabe punkty, czy to będzie Toyota, VW, Mercedes itd. Edytowane 11 Sierpnia 2014 przez pepepatryk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość romseyman #10044 Napisano 11 Sierpnia 2014 (edytowane) Na Twoim miejscu z dwoch wymienionych wybralbym Honde. Bezdyskusyjnie. Zarowno silniki 1.4 VW jak i skrzynie DSG (choc moze Ciebie DSG moze nie dotyczy) to niewypaly ostatnich kilku lat. Honda sprawdzona i malo awaryjna. Uroda Hondy....no coz, IMHO, wersja sprzed liftingu ladniejsza, szczegolnie tyl auta. Edytowane 11 Sierpnia 2014 przez romseyman 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dasiek7 16 #10045 Napisano 11 Sierpnia 2014 Zawsze podobaly i podobaja mi sie włoskie auta......ale tego jednego Golfa bym chciał mieć....najładniejsza generacja Siedziałem w nim kilka razy i jest bdb wykonany w środku bez dwoch zdań.....do tego malo straci na wartosci Ja ze swojej strony na Twoim miejscu bym sie zainteresował nowym Leonem.....świetne auto....ledowe światła robią robote 0 " tylko Seiko " Damian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 9703 #10046 Napisano 11 Sierpnia 2014 romseyman jest coś w tym co piszesz, zależy mi na bezawaryjności, zresztą po 8 latach z dotychczasowym samochodem jestem przyzwyczajony do wymiany oleju, tego co się zużywa w eksploatacji, lania benzyny i tyle. pepepatryk, dasiek7 mnie VII generacja też bardzo się podoba, stąd dylemat, Civic też jest fajny, ale Golf ładniejszy. Leonem też jeździłem, wrażenia bardzo pozytywne, ale jakość wykończenia w Golfie jest wyraźnie lepsza. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz 86 45 #10047 Napisano 11 Sierpnia 2014 Ja zawsze jestem zdania że jak ktoś jeździł Hondą albo innym dobrym skośnookim to do VW (i większości europejczyków) nigdy nie wróci 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 13357 #10048 Napisano 11 Sierpnia 2014 Ten 1.4 to TSI taki sam, jak był montowany w VI-kach? Jeśli tak, to ja bym odradzał. W mojej poprzedniej firmie były we flocie i tak: - z jednej strony wrażenia z jazdy świetne - to bardzo przyjemne, dynamiczne silniki. Jednak od strony eksploatacyjnej już nie jest tak różowo - w dwóch z czterech znanych mi bliżej egzemplarzy były problemy z turbiną, w tym w jednym do 60k km była naprawiana 2 razy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 9703 #10049 Napisano 11 Sierpnia 2014 rafi silnik wg sprzedawcy "inny, nowy", ale po chwili sam przyznał że jest to modyfikacja właśnie tego stwarzającego na początku problemy 1,4... no nic, prawdopodobnie będzie Honda, mam trochę czasu, zastanowię się. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2412 #10050 Napisano 11 Sierpnia 2014 Bartosz, miałem dwie Hondy (nowe z salonu), ostatnią sprzedałem 12 lat temu i przesiadłem się na Deutschewageny i nigdy nie wrócę do japońca.Silniki nie nadające się do normalnej jazdy (ABM - absolutny brak momentu) i ogromna awaryjność - mój Accord był przez 3 lata więcej razy w serwisie na awariach, niż wszystkie moje inne auta przez 20 lat. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach