Tommaso 2409 #11126 Napisano 5 Lutego 2015 Nie pamiętam, ale w okolicach 110-120.Ale tak jak pisałem, były i miasta i normalne drogi.Przy stałej szybkości 150 na autostradzie na pewno będzie poniżej 7, silnik ma wtedy ok. 2 tys. obrotów. Sprawdzę przy najbliższej okazji. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #11127 Napisano 5 Lutego 2015 ja zwolenikiem gazu nie jestem... jesli chcesz jezdzic ekonomicznie... kup disla.. proste.A potem go serwisuj i naprawiaj... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #11128 Napisano 5 Lutego 2015 Tommaso, dla mnie nie sprawdzaj Sam sobie ogladam ile mi spala i przy jakiej jezdzie. Poziom 6.8 to u mnie autostrada z predkoscia okolo 120 km/h teraz zima, latem troche mniej. Zwykle A6 bez quatro i obciazenia. Przy sredniej 150 i wiecej robi soe okolo 8 moze nawet 8.6 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osiem 290 #11129 Napisano 5 Lutego 2015 (edytowane) A ja średnio 12 litrów/100 x 4,29 - 51,48 na 100 km. Silnik 2,5 T R5 - 272 KM, 410 Nm,ale spod świateł ciężko znaleźć kozaka, który da radę. Dziękuję, pozdrawiam Edytowane 5 Lutego 2015 przez Osiem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osiem 290 #11130 Napisano 5 Lutego 2015 (edytowane) Dubel, sorki internet przymulił Edytowane 5 Lutego 2015 przez Osiem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Angelo #11131 Napisano 5 Lutego 2015 A potem go serwisuj i naprawiaj... sa plusy i misnusy disla... trzeba sie z tym pogodzic a tak na serio to mialem kiedys auto na gaz i padalo wszystko co sie da...mysle, ze bylo to spowodowane slaba kondycja tegoz auta.. ale jednak niesmak pozostal 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #11132 Napisano 5 Lutego 2015 Nie pamiętam, ale w okolicach 110-120.Ale tak jak pisałem, były i miasta i normalne drogi.Przy stałej szybkości 150 na autostradzie na pewno będzie poniżej 7, silnik ma wtedy ok. 2 tys. obrotów. Sprawdzę przy najbliższej okazji.Sprawdź, bo tyle, przy 150, to on chyba oleju i płynu w spryskiwaczu spala... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Angelo #11133 Napisano 5 Lutego 2015 (edytowane) ja kilka lat temu mialem 735i brzydkiej generacji e65..w miascie palilo 25l na trasie przy 150 palilo 10/11 litrow... to mysle, ze nie tak duzo przy 150 mniej palila niz przy 120... mysle, ze czynikiem powodujacym byla masa auta Edytowane 5 Lutego 2015 przez Angelo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #11134 Napisano 5 Lutego 2015 (edytowane) Spokojnie, Panowie. Ja wprawdzie poddalem w watpliwosc to co napisal Tommaso ale to nie jest tak, ze mu nie wierze. Moze byc tak jak napisal i moga miec na to wplyw rozne czynniki. Edytowane 5 Lutego 2015 przez 70' 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2409 #11135 Napisano 5 Lutego 2015 Mimo wszystko sprawdzę jak tylko dorwę się do autostrady, z czystej ciekawości. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #11136 Napisano 5 Lutego 2015 E tam, zestresujesz sie tylko Ja wlasciwie na spalanie nie zwracam uwagi, tylko od grudnia mam troche silnik na "cenzurowanym" Bo mam wrazenie, ze wlasnie podnioslo mu sie troche spalanie i trudno mu osiagnac temperature robocza No ale pewnie "taki mamy klimat" 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akism 596 #11137 Napisano 5 Lutego 2015 A potem go serwisuj i naprawiaj... W Polsce troszkę boją się diesla ponieważ 90% sprowadzanych aut z tym silnikiem na najechane 300-400tys km..Na zachodzie diesle użytkują głównie firmy ze względu na wysokie podatki,jazda dieslem ma się zwrócić.Sam widziałem roczne audi czy BMW z przebiegiem po 150 tys km,byłem w szoku.Kup nowego dobrego diesla to go przez pierwsze kilka lat użytkowania nie tkniesz.A przyjemność z jazdy jest spora ze względu na wysoki moment obrotowy.Ja w swoim turku mam 3.0tdi i powiem szczerze auto o wadze 2400kg ma 8,5s/100km moment to 550nm,naprawdę jest czym jechać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osiem 290 #11138 Napisano 5 Lutego 2015 E tam, zestresujesz sie tylko Ja wlasciwie na spalanie nie zwracam uwagi, tylko od grudnia mam troche silnik na "cenzurowanym" Bo mam wrazenie, ze wlasnie podnioslo mu sie troche spalanie i trudno mu osiagnac temperature robocza No ale pewnie "taki mamy klimat" Zwróć uwagę na termostat, być może zablokował się w pozycji otwartej i auto się nie dogrzewa. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aty3 12 #11139 Napisano 5 Lutego 2015 W Polsce troszkę boją się diesla ponieważ 90% sprowadzanych aut z tym silnikiem na najechane 300-400tys km..Na zachodzie diesle użytkują głównie firmy ze względu na wysokie podatki,jazda dieslem ma się zwrócić.Sam widziałem roczne audi czy BMW z przebiegiem po 150 tys km,byłem w szoku.Kup nowego dobrego diesla to go przez pierwsze kilka lat użytkowania nie tkniesz.A przyjemność z jazdy jest spora ze względu na wysoki moment obrotowy.Ja w swoim turku mam 3.0tdi i powiem szczerze auto o wadze 2400kg ma 8,5s/100km moment to 550nm,naprawdę jest czym jechać.W Polsce wszyscy kupują diesle bo wuj Janusz przejeździł swoją beczką na taryfie milion pińcet tysięcy km i nic się nie zepsuło, a sąsiad Andrzej ma paska w tedeiku od Niemca...Tymczasem nowoczesne diesle nie są mniej niezawodne od benzyny a biorąc pod uwagę różnice w koszcie zakupu, serwisu i w sumie małą różnice w cenie paliwa trzeba robić naprawdę dużo km żeby to się opłaciło "... 0 Cytryn i Gumiak naprawiają co kto nie umiał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slychu 0 #11140 Napisano 5 Lutego 2015 2004 , 1.9 tdi 130KM navi , climatronic Pozdrawiamslychu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2409 #11141 Napisano 5 Lutego 2015 To nie zawsze jest prawda. W tym segmencie i przy tej mocy, którą ja brałem pod uwagę przy zakupie, masz do wyboru 3-litrowego turbodiesla lub 3-litrową turbobenzynę. Z tym, że ten drugi jest droższy... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jakub Mróz 16 #11142 Napisano 5 Lutego 2015 W Polsce wszyscy kupują diesle bo wuj Janusz przejeździł swoją beczką na taryfie milion pińcet tysięcy km i nic się nie zepsuło, a sąsiad Andrzej ma paska w tedeiku od Niemca...Tymczasem nowoczesne diesle nie są mniej niezawodne od benzyny a biorąc pod uwagę różnice w koszcie zakupu, serwisu i w sumie małą różnice w cenie paliwa trzeba robić naprawdę dużo km żeby to się opłaciło "...To prawda, większość szerzy takie opinie o awaryjności na podstawie diesli z lat ok. 95-2005. 0 IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osiem 290 #11143 Napisano 5 Lutego 2015 masz do wyboru 3-litrowego turbodiesla lub 3-litrową turbobenzynę. Z tym, że ten drugi jest droższy...Turbobenzyna, ot tak, tak, tak, to co tygryski lubią najbardziej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akism 596 #11144 Napisano 5 Lutego 2015 Tylko w tym wypadku to silnik z bezpośrednim wtryskiem TFSI niezbyt chwalony i mający chrapkę na olej... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osiem 290 #11145 Napisano 5 Lutego 2015 (edytowane) Tylko w tym wypadku to silnik z bezpośrednim wtryskiem TFSI niezbyt chwalony i mający chrapkę na olej...Wiem, wiem, chodziło mi tylko ogólnie o ten rodzaj silnika.A'propo VW, to u mnie się prawie skończyło też na Turku, nie wiem czy pamiętasz spotkaliśmy się na forum Turka i trochę Cie tutaj podpytywałem co i jak Miałem ochotę na 4,2 V8 ale jakoś nie było nic ciekawego. Edytowane 5 Lutego 2015 przez Osiem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Drake 90 #11146 Napisano 5 Lutego 2015 Tylko w tym wypadku to silnik z bezpośrednim wtryskiem TFSI niezbyt chwalony i mający chrapkę na olej... Każda turbobenzyna zużywa mniej lub więcej oleju , natomiast poważny problem był z 2.0TFSI o 3.0TFSI nie słyszałem żeby żłopał olej w ponadnormatywnych ilościach . Koledzy pracujący w ASO Audi nawet polecali 3.0 TFSI swego czasu . Kilka lat temu BOR zakupił partię różnych modeli (A6 ,Q7 ) z tym silnikiem , przeloty bardzo duże , auta mocno eksploatowane a problemów nie zgłaszano . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osiem 290 #11147 Napisano 5 Lutego 2015 Każda turbobenzyna zużywa mniej lub więcej oleju ,Nie chcę się sprzeczać, ale nie każda, wierz mi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Drake 90 #11148 Napisano 5 Lutego 2015 Nie chcę się sprzeczać, ale nie każda, wierz mi OK ,złapałes za słówko Lepiej zabrzmi : Każda turbobenzyna ma prawo zużywać mniej lub więcej oleju 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akism 596 #11149 Napisano 5 Lutego 2015 (edytowane) Żeby benzyna posiadała podobne osiągi do diesla musi palić prawie x2.. Edytowane 5 Lutego 2015 przez akism 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
switch107 375 #11150 Napisano 5 Lutego 2015 Jaka jest opinia opinia o V6, 3,6TFSI w benzynie ze stajni VW. Żona upatrzyła sobie taką skodę i napaliła się jak łysy na krem na porost włosów. Dużo nie jeździ ale ekonomiczna jazda dla niej to pojęcię abstrakcyjne (próbowałem jej wytłumaczyć o co biega ale Ona wie lepiej...). Generalnie metal od świateł i hamulce tuż przed następnymi. 99% miasto. Puści mnie z torbami czy samochód wytrzyma coś takiego? Samochód ma niezłą cenę jako używany i sprzedaje go salon z pozostałą 2 letnią gwarancją. Inaczej nawet bym tego nie rozważał. 0 nie spiesz się .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach