Osiem 293 #11801 Napisano 19 Maja 2015 Jest dobrze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikolaj78 747 #11802 Napisano 20 Maja 2015 Coś dla miłośników Porsche 0 Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wristwatch 2 #11803 Napisano 20 Maja 2015 Czy te hale są normalnie dostępne dla zwiedzających? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikolaj78 747 #11804 Napisano 20 Maja 2015 To jest akurat zaplecze serwisu Porsche.Powyższe eksponaty były w Polsce gościnnie 0 Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 753 #11805 Napisano 20 Maja 2015 liczniki pewnie skręcone świetne auta, najbardziej mnie ciekawi wskaźnik temperatury cylindrów, w "seryjnych" modelach chyba nic takiego nie było?Ja z chęcią wybrałbym się do garaży BMW M GmbH, też mają niezłe skarby jak e34 M5 cabrio, X5 LM czy oficjalnie przez 20 lat nieistniejące M8 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #11806 Napisano 20 Maja 2015 Moja cześć została wysłana z Anglii w poniedziałek a dzisiaj rano dotarła już do mnie. Szybko Teraz tylko zobaczymy czy będzie wszystko pasować 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jakub Mróz 16 #11807 Napisano 27 Maja 2015 Mariusz, to pierwsze to jest jakaś rzadka wersja 927-mki? Pierwszy raz taką widzę, a myślałem że 927 może być tylko brzydka 0 IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osiem 293 #11808 Napisano 28 Maja 2015 Tak się rozbija fury Panowie... http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/na-drogach/news-nowiutkie-audi-rs6-wjechalo-pod-tramwaj,nId,1825767 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
switch107 390 #11809 Napisano 28 Maja 2015 Pytanie do znawców i posiadaczy A6. Czy standardowy system muzyczny w jest dobry i czy dokupienie pakietu Bose jest warte. Niestety opcja B&O jest chora (6000EUR) a nie mam możliwości stwierdzenia tego w salonie (po prostu nie mają...) Z góry dzięki za opinie 0 nie spiesz się .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
litespeed 0 #11810 Napisano 28 Maja 2015 To jest akurat zaplecze serwisu Porsche. No nie powiem, fajne to zaplecze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jakub Mróz 16 #11811 Napisano 28 Maja 2015 Za 6k EUR mógłbyś mieć wybitne nagłośnienie na zestawie Focal Utopia Be Active No. 7 + Brax Matrix X4 + Clarion HX-D2 + wytłumienie matami Dynamat + okablowanie SoundQuest + cała aplikacja Przynajmniej w Polsce w takich miejscach jak AudioComplex z Poznania.Bose jest dobre, ale z pewnością "d*py nie urywa". Bas jest ponadprzeciętny, średnicy brak, wysokie akceptowalne. Jeżeli zależy Ci na dobrym audio, a nie kupujesz tego Audi na leasing/firmę na 4-5 lat, i chcesz doinwestować to polecam "after-market", czyli wizytę w zakładzie specjalizującym się w aplikacjach systemów audio i nie mam na myśli tych, którzy ładują dwie 30-litrowe skrzynie z bass-reflexem i wielkimi basami, by dach falował przy lepszym bicie B&O, podobnie jak samochodowy LINN, Dynaudio czy Mark Levinson, nawet te montowane fabrycznie w Bugatti, VW Pheaton czy Aston Martin'ie, niestety, technicznie(ceny podzespołów) jak i dźwiękowo, warte jest 2-4k PLN. Car Audio to przede wszystkim wygłuszenie odpowiednimi matami, dodatkowe zasilanie, odpowiednie zestrojenie zwrotnic, radio spoza systemu nawigacji(te są generalnie słabe, gdyż nikt nie bawi się w aplikację kości pokroju TDA1541, ESS Sabre czy PCM1704 w, nawet najbardziej zaawansowanych systemach fabrycznych, nawet tych z 7-mek, S-ek i A8-mek). 0 IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
switch107 390 #11812 Napisano 29 Maja 2015 Kupuje na firmę. Przesiadam się na Audi ze względu na cenę pojazdu (duży rabat) i prostu tani leasing (1%). Prywatnie mam MB a służbowo A4. Niestety w tym A4 standardowy zestaw muzyczny jest tak mizerny że to jest żenujące. Standardowy w MB (W204) jest dobry - może nie oszałamiający ale przyzwoity. Stąd moje obawy o dźwięk standardowego zestawu w A6. Dzięki za radę - Bose opcja jest za 600eur - do zaakceptowania. 0 nie spiesz się .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #11813 Napisano 29 Maja 2015 (edytowane) Może Tomek się odezwie, z tego co zrozumiałem zadowolony był ze swojego Bose sound w A6 , dopłata 600 czegokolwiek, nie wydaje się zbyt wysoka Edytowane 29 Maja 2015 przez irekm 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikolaj78 747 #11814 Napisano 29 Maja 2015 Mariusz, to pierwsze to jest jakaś rzadka wersja 927-mki? Pierwszy raz taką widzę, a myślałem że 927 może być tylko brzydka To jest prototyp zbudowany na bazie 968, podobieństwo dość zauważalne aczkolwiek widać elementy stylizacyjne 928. 0 Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #11815 Napisano 29 Maja 2015 @switch107 - mam aktualnie A6 C7 z bose i mogę polecić ten system. Nie jest on może idealny dla wielbicieli supermocnego basu, ale generalnie daję radę. Czystość, przestrzenność, kultura pracy głośników (brak brzęczeń czy innych przekłamań). Jak większość tego typu systemów lepiej sprawdza się przy głośniejszym odsłuchu. Beznadziejna jest tylko jakość audio streamingu z Iphone'a po bluetooth, ale z płyty, czy z dysku twardego jest rewelacyjnie.Generalnie słuchałem różne systemy w Audi i w BMW (poprzednio miałem BMW F10) i powiem tak:- podstawowe systemy to porażka, chociaż ten w Audi jest trochę lepszy niż w BMW- system HI-FI w BMW jest też trochę gorszy niż Bose w Audi- B&O to praktycznie sala koncertowa, ale naprawdę trzeba mieć wyczulone ucho, żeby wyraźnie dostrzec różnice w stosunku do Bose. Ja je słyszałem tylko przy muzyce poważnej. PozdrawiamTomek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jakub Mróz 16 #11816 Napisano 29 Maja 2015 (edytowane) 600 Eur, z pewnością wart jest ten BOSE. Bałem się, że mówimy o 2k EUR za BOSE i 6k EUR za B&O. Jakościowa różnica między BOSE, a B&O jest 2 do max 3 -krotnie wyższa na korzyść B&O, a cenowa, jak widać 10-krotna. B&O to przede wszystkim design, marketing, marka(w sensie prestiżu, nie dźwięku), ładne wizualne wykończenie, jednak B&O jest kilka klas niżej niż systemy, dobrze zaaplikowane(wygłuszenie, zasilanie etc), takich producentów jak BRAX, Steg serii MSK, Zapco Studio, Xtant, Alpine F1(radio, procesor i zestawy głośnikowe na przetwornikach Scan-Speak), Focal Utopia Be Active. Bierz Bose, to bardzo przyzwoite nagłośnienie. Przez 7 lat mieliśmy MB W210 z Bose, i słuchało się przyjemnie Generalnie z audio jest tak, że, tak jak pisze Tomek, po części trzeba mieć wrażliwy słuch(choć nie jest to konieczne), być osłuchanym z dobrą muzyką, mieć porównanie(własne system/y odniesienia lub wizyty na AudioShow typu Munich High-end etc), i, przede wszystkim, przywiązywać dużą wagę do audio i muzyki.Z pewnością nie warto dopłacać do B&O aż 6k EUR(dźwiękowo jest warte 1k-1.5k EUR MAX!), LINN, Mark Levinson czy Dynaudio - ale tych samochodowych, bo takie sprzęty domowe jak - LINN LP12 czy Majik, Mark Levinson No. 380S czy No. 32 Reference, Dynaudio Consequence, to zupełnie inne produkty, wykonane przez TEGO producenta, we właściwych zakładach Edytowane 29 Maja 2015 przez Jakub Mróz 0 IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
switch107 390 #11817 Napisano 29 Maja 2015 (edytowane) Dzieki Tomek i Jakub za poradę. Zdecydowałem się dopłacić do Bose. Słucham z SD i z Spotify. Jeżeli na SD jest ok to mnie satysfakcjonuje. Standardowy system w MB (mam W204, przypuszczam że nie popsuli w W205) jest dobry. W BMW (miałem E90) nawet nie chce mi się komentować - mogę tylko powiedzieć wystrzegajcie się. Audi (B8) jest może lepszy ale też beznadziejny. Jest szansa że dostarczą samochód przed końcem roku to wtedy napiszę jak to wypada w porównaniu z MB. Edytowane 29 Maja 2015 przez switch107 0 nie spiesz się .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
argok 0 #11818 Napisano 29 Maja 2015 Tylko czarny popieram kolegów wyznających ta święta zasadę może i się brudzi może i się kurzy ale i tak jest piękne moja lekko przykrzona żabeczka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2282 #11819 Napisano 29 Maja 2015 Tak się rozbija fury Panowie... http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/na-drogach/news-nowiutkie-audi-rs6-wjechalo-pod-tramwaj,nId,1825767Buchachacha, co za kretyn... I to jeszcze w drodze do matecznika... Kocham moje miasto 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lewandek 56 #11820 Napisano 29 Maja 2015 (edytowane) Wróciłem do E39 - tym razem w miarę mocna wersja (też czarna, chociaż granatowa) Edytowane 29 Maja 2015 przez lewandek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Angelo #11821 Napisano 29 Maja 2015 Ladna To m5 prawda?Ktory Rok... Bo wygloda na taka mlodsza... Do tego Ten individual Gratuluje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lewandek 56 #11822 Napisano 29 Maja 2015 Zgadza się, M5 z 2001 roku, czyli wersja po lifcie. Dziękuję bardzo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 802 #11823 Napisano 30 Maja 2015 Ładny , można powiedzieć że już klasyk . 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osiem 293 #11824 Napisano 30 Maja 2015 (edytowane) Mówią, że w rs6 chcieli ubezpieczenie wyłudzić. Auto demówka z poznańskiego salonu. Co do BMW to fajna, Renówka zresztą też. Prawka lecą w całym kraju, a gawiedź sie rozbija coraz mocniejszymi autami Ja zaraz dosiadam moje 272 PS i jade się pomoczyć na termy w Uniejowie Na łapce G-SHOCK Edytowane 30 Maja 2015 przez Osiem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PistolPete 1825 #11825 Napisano 30 Maja 2015 (edytowane) Kolory, kolory...Z założenia, w teorii bo życie często stawia nas w sytuacji bez wyboru, akceptowalne są tylko 3 kolory aut: Czarny, czerwony i biały. PS Nie mam żadnego z nich. Edytowane 30 Maja 2015 przez PistolPete 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach