overrange 47 #19001 Napisano 26 Maja 2017 http://autokult.pl/27503,tesla-model-3-2018-premiera-elektrycznego-samochodu-dla-ludu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #19002 Napisano 26 Maja 2017 35 tys $ za auto na rynku amerykańskim to nie jest dużo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #19003 Napisano 26 Maja 2017 http://autokult.pl/27503,tesla-model-3-2018-premiera-elektrycznego-samochodu-dla-luduFajna zabawka do jazdy wkolo komina, zakupy, dzieciaki do szkoly itp. Trudno to jednak traktowac jako pelnowartosciowy samochod konkurujacy z trojka, czy c klasa. Gdybym kupowal podstawowy samochod, to nawet nie bralbym go pod uwage, moze jako drugi, ale nadal zasieg 300 km by mnie do tego zniechecal. 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 721 #19004 Napisano 26 Maja 2017 zasięgu na pewno dołożą, S potrafi zrobić chyba coś ok 500km. W PL stacji ładowania nie ma za dużo ale ja np patrząc po przebiegach jakie robię swoim autem to teslę ładowałbym raz w tygodniu - jak dla mnie nic strasznego 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #19005 Napisano 26 Maja 2017 (edytowane) Wyjedz tym na wakacje Jadac tym ze Szwajcarii do Polski musialbym to naladowac przynajmniej 5 razy Edytowane 26 Maja 2017 przez 70' 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #19006 Napisano 26 Maja 2017 Hybryda może być alternatywą, kierowca gdziekolwiek pojedzie to nie będzie uzależniony od gniazdka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pływak_wodnik 119 #19007 Napisano 26 Maja 2017 .czyli spada....Poobserwuj jeszcze.Może się dotrą. Kiedys na nowych samochodach i ciagnikach sluzbowych pisano farba olejna "Nie dotarty". Najwyrazniej teraz powinno sie to malowac na oponach Po kolejnych kilometrach wszystko powróciło do normy Dzięki za porady. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gustaw6666 324 #19008 Napisano 27 Maja 2017 Ciekawy przypadek. Fajnie, że go opisałeś. 0 Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 897 #19009 Napisano 28 Maja 2017 (edytowane) ,,(...) Auto miało diesla 180KM i automat 6 biegowy. Przyznam, że tak sprawny, że musiałem poczytać w sieci, że to nie jest dwusprzęgłowy… Przyspieszenia, elastyczność więcej niż zadowalające. Dość wyraźne zmiany zachowania przy różnych trybach jazdy. Prowadzi się pewnie, ale czuć że to ciężki i wysoki SUV. Spalanie na dystansie ok 400km średnio 7,8 uważam za bardzo dobre. Bardzo duży plus za wyposażenie w asystentów kierowcy, na dodatek działają w zasadzie tak samo skutecznie jak w autach premium! (...)" Mój czołg na trasie pali dokładnie tyle samo. O ile nie pruje szybciej niż 130. Przypomnę, że pierwsza generacja jest na ramie, z ciężkim mostem z tyłu. Po zaczipowaniu ma mieć niby 170 kunia ale ile ma naprawdę to nie mam zielonego pojęcia. Czyli w zużyciu paliwa postęp mamy znikomy.A jeszcze w ramach edycji. Coś mi się wydaje, że swoim czołgiem bez problemu pociągnął bym tego ajrbusa. Mam reduktor Edytowane 28 Maja 2017 przez albiNOS 01 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #19010 Napisano 28 Maja 2017 Wypadł by Ci dołem ... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 897 #19011 Napisano 28 Maja 2017 Oj nie wydaje mi się. Przy włączonym reduktorze ciężko to utrzymać na hamulcu bez gazu. Z wciśniętym heblem rwie się do jazdy. Jakbym zamontował system TOD, czyli modyfikację sterowania, to mógłbym zablokować sprzęgło międzyosiowe na stałe i mamy ciągłe 4x4 niezależne od warunków. Do tego można zamontować mniejsze koła by zwiększyć siłę i dodać kartufli do bagażnika by trakcja była :-) 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #19012 Napisano 28 Maja 2017 Jakie jest przełożenie reduktora? W każdym moim trucku jeździłem na 4lo, czyli o tym o czym piszesz i hamulce nie miały problemu z utrzymaniem samochodu na wolnych obrotach . Największy silnik to był zmodyfikowany 7.3l turbo diesel, więc ciężko mi uwierzyć że Twoja Kia ma większy moment niż ten silnik 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #19013 Napisano 28 Maja 2017 W moich 4x4 przy 4lo zapietym też nigdy jie odczułem jakby auto chciało się wyrwać Dziwne 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 897 #19014 Napisano 28 Maja 2017 Oj nie, nie pozwolę by doszło do kłótni, że tak powiem racjowej. Wierzę Wam Koledzy, że w Waszych autach tak właśnie było jak napisaliście :-) 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #19015 Napisano 28 Maja 2017 (edytowane) Nie żadna kłótnia, chodzi mi o to tylko że mój silnik na hamowni, na kołach dał prawie 1200Nm przy 2550 obr/min i hamulce nie miały problemu z trzymaniem samochodu przy paleniu opon, tzn trochę miały ale nie tak żeby na 4lo nie dało się utrzymać w spoczynku Po prostu zastanawiam się jak u Ciebie może być z tym problem Bo możliwości chyba są tylko dwie, albo masz zarabiaste przełożenie i bardzo mocny silnik, albo słabe hamulce Edytowane 28 Maja 2017 przez irekm 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gustaw6666 324 #19016 Napisano 28 Maja 2017 Po prostu napraw sobie hamulce i już 0 Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 897 #19017 Napisano 28 Maja 2017 (edytowane) Luzik, hamulce są ok. Kilka postów wcześniej dałem fotki z naprawy zacisku. Trochę przesadziłem nazywając to problemem. Jaki tam problem, mocniej trza nacisnąć i cała ,,fizolofia'' że tak powiem. Ciekawi mnie bardzo ile palił ten potwór 7,3. To musiał być czołg. Ja mażę o Mercedesie G 4X42. Widziałem nawet takiego na trasie Legnica-Słupsk (chyba okolice Poznania) żółty na tych wielkich kołach i mostach portalowych. Funkiel nówka na lawecie, chyba nawet dwie sztuki. Monstrum jak złoto. A i zwykłą Galendą AMG V12 bym nie pogardził W tym momencie powinienem skasować pytanie o spalanie tego 7,3. Nie było pytania hihi. Edytowane 28 Maja 2017 przez albiNOS 01 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #19018 Napisano 28 Maja 2017 Spoko, w oryginalnej formie na autostradzie palił około 12l w mieście nie wiem, po małych poprawkach spalanie baaardzo zależało od prawej nogi . Teraz w modyfikowany benzyniaku mogę zmieniać moc w 6 różnych pozycjach od 365 KM do 500 KM, jeżdżę po tych samych trasach i zużycie paliwa 50:50miasto autostrada wacha się pomiędzy 14-18l w zależności od programu Sent from my E6653 using Tapatalk 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 897 #19019 Napisano 28 Maja 2017 Jakoś polubiłem duże auta, wszystko przez kobitę, a pomyśleć, że ganiałem matizem. Zmiana tematu. kto wie co to za auto. Taka mini zagadka... 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gustaw6666 324 #19020 Napisano 28 Maja 2017 Kozmo Tomasza Ferdka. 0 Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 897 #19021 Napisano 28 Maja 2017 :-) Od kilku lat obserwuje i kibicuje projektowi. W końcu coś się ruszyło w temacie. 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #19022 Napisano 29 Maja 2017 Jak wyścigówka z tvn turbo . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #19023 Napisano 29 Maja 2017 (edytowane) . Ja mażę o Mercedesie G 4X42. Widocznie w Polsce władzy wolno więcej.,Mam nadzieje ,że mażesz palcem a nie gwoździem Edytowane 29 Maja 2017 przez mayor 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 897 #19024 Napisano 29 Maja 2017 (edytowane) Widocznie w Polsce władzy wolno więcej.,Mam nadzieje ,że mażesz palcem a nie gwoździem To nie pierwszy kwiatek, serce z bUlu mnie pęknie :-) Tak to jest jak tuman po nocach telefonem pisze. Masz łapkę ode mnie :-)Jakby ktoś był ciekawy tematem Kozmo to tutaj macie link do racing forum.http://www.racingforum.pl/index.php?showtopic=101768 Edytowane 29 Maja 2017 przez albiNOS 01 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 721 #19025 Napisano 30 Maja 2017 http://www.adrenalinemotorsport.pl/aktualnosci/n,140-nowych-nieoznakowanych-radiowozow-to-bmw-330i-xdrive-bmw-tansze-w-przetargu-od-skody-superb 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach