Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Samochodu nadal nie kupiłem, ale przynajmniej udało mi się znaleźć jakieś treściwe porównanie kilku modeli, które mnie interesują. Nie ze wszystkim się zgadzam, jest tu kilka kontrowersyjnych uwag, ale końcowe wnioski są raczej bezdyskusyjne. Zgodzicie się? :D;)

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, że się zgodzę, w podsumowaniu wyraźnie mówi, że każde auto w teście to szrot i trzeba brać Giulię :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież wyraźnie wspomina, że nie wziął AR do tego porównania, bo Giulia nawet w najwyższej wersji ma funkcje, których nie daje się... znaleźć. Mówi też przecież na samym początku, że w żadnej wersji Giulii nie świeci się sygnalizacja awarii: bo jest zepsuta. :D:P

Edytowane przez Lincoln Six Echo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jarek, kto jak kto, ale Ty zdaje się jako tłumacz, powinieneś zrozumieć, że mowa tu o replikach europejskich samochodów :D

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Audi progres, 1.4 tfsi 150KM juz nie ma, pojawil sie 2.0 tfsi 150KM. Do tego chip tuning i można się bawić.

Taka a4 z 2.o to ok, bo z 1.4 .... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jarek, kto jak kto, ale Ty zdaje się jako tłumacz, powinieneś zrozumieć, że mowa tu o replikach europejskich samochodów :D

Wiesz, jak to jest - im człowiek więcej rozumie, tym człowiek... mniej rozumie. ;)

W Audi progres, 1.4 tfsi 150KM juz nie ma, pojawil sie 2.0 tfsi 150KM. Do tego chip tuning i można się bawić.

Taka a4 z 2.o to ok, bo z 1.4 .... :D

Warto się zastanawiać nad A5 z 2.0 TFSI i 150KM..? Wizualnie bardzo mi się podoba, a kasowo nie dam chyba rady wskoczyć na pułap nowego z 190KM.

What do you think, Gentlemen? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A5 to najbardziej zbalansowany wybór moim zdaniem pośród innych konkurentów z tej klasy (coupe). Najbardziej zdroworozsądkowy wybór z ... mniej praktycznych wyborów. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robię już "najostateczniejszą z ostatnich" :D;) selekcji. Jaguara odpuściłem (z kilku powodów, m.in. dlatego, że był, mimo,  świetnej oferty, nadal najdroższy w stawce, a wcale niekoniecznie najwięcej dawał w cenie) - w mniej więcej tej samej kasie, z delikatnymi różnicami w wyposażeniu, zostały mi na tapecie:

1. nowe VOLVO S60 Inscription 190KM

2. nowe AUDI A5 150KM

3. nowy ARTEON 190 KM

Volvo ma najfajniejsze wyposażenie, chociaż ARTEON prezentuje się pod tym względem również barbadzo ciekawie.

BMW chyba ostatecznie odpuszczę, bo zorientowałem się dopiero teraz, że używka - o ile nie kupiona w programie PREMIUM SELECTION (a i tu trzeba by się mocno wgryźć w warunki ich gwarancji) to w zasadzie "ryzyk-fizyk", bo nawet w okresie obowiązywania gwarancji fabrycznej i tak nie można jej przedłużyć. Jakiś absurd, jak dla mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

volvo bardzo ok

ps: audi i vw korzystają z rozwiązań skody, a skody jak pamiętam jednak nie chcesz, więc.. ten.. tego... sam wiesz...

Edytowane przez plszcto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Audi ceny części i serwisu x2 względem VW. Ponoć Arteon dobrze wyposażony nie jeździ dużo gorzej od Audi. Arteon się bardzo dobrze sprzedaje w PL do tego stopnia, że w niektórych salonach nie można ich nawet zobaczyć. Natomiast sporo widuję na ulicach.

Brałbym VOLVO ;-)

Edytowane przez QuadrifoglioVerde

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

auto trzeba bezwzglednie przeswietlic, jak nie aso to znajdziesz taka firme na polskim bmw-klub

tapatalk

verstuurd vanaf mijn iphone

I stało się! :D

Ciotka i tak wzięła je bez sprawdzania.

Auto świeże przebieg 31tys. Ona robi 2/3tys km rocznie a ubezpieczenie w Szwecji w jej przypadku pokrywa praktycznie cała naprawę jak coś się stanie. I ma to zapewnione do 120tys km. Więc 90tys przed nią! :D

A jak by się coś stało to płaci około 2,3tys zł w przeliczeniu za całkowita naprawę.

A auto naprawdę fajnie wyposażone i szybkie.

Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

L6E żadnego z powyższych, no chyba że na siłę, to wtedy Arteona.

Edytowane przez tommly

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja polecam Volvo - jeżdżę nimi od lat i to naprawdę solidne, świetne auta.

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja polecam Volvo - jeżdżę nimi od lat i to naprawdę solidne, świetne auta.

Oferta na 163 tys. za dokładnie tak, jak na tych fotach wyżej wyglądające S60, nie wydaje się zła. Silnik i dynamika dla mnie bardzo ok - mały pazurek, a przy tym sporo elegancji i komfortu. Nie za wielki, nie za mały. Ma w odróżnieniu np. od wielu BMW, Merców i AUDI automatyczne odmrażanie przedniej szyby. No i różnorakie inne "gadżety". W dodatku bardzo ciekawa opcja finansowania. Czyżbym był blisko finalnej decyzji..? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oferta na 163 tys. za dokładnie tak, jak na tych fotach wyżej wyglądające S60, nie wydaje się zła. Silnik i dynamika dla mnie bardzo ok - mały pazurek, a przy tym sporo elegancji i komfortu. Nie za wielki, nie za mały. Ma w odróżnieniu np. od wielu BMW, Merców i AUDI automatyczne odmrażanie przedniej szyby. No i różnorakie inne "gadżety". W dodatku bardzo ciekawa opcja finansowania. Czyżbym był blisko finalnej decyzji..? :D

No i będzie Pan zadowolony

Jaki silnik?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wziąlbym prawie nowego Subaru OBK :-)

Nie moja filiżanka herbatki. :)

No i będzie Pan zadowolony

Jaki silnik?

Tak, jak wyżej pisałem, 190KM. W mojej kasie w sam raz. Sprzątnęli mi sprzed nosa wersję 250KM, ale może i dobrze, bo ja ambicji wyścigowych nie mam, bardzo często jeżdżę z niespełna 11-letnią córką, a i cena jest w związku z tym znacząco dla mnie niższa. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i spoko, ja jeżdżę obecnie XC60 (poprzednia wersja) z taka mocą (tyle ze diesel) i to imo wystarcza do auta. Jasne, że lepiej mieć więcej, ale to się naprawdę fajnie odpycha.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam w audi automatyczne odmrażanie przedniej szyby. Rozważałem Volvo i jedyne co mnie od niego odstraszyło to ten wielki tablet który obsługuje są wszystko. Nie dla mnie. Z wymienionych wcześniej volvo super.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie przeczę, że w niektórych jest. Mnie jednak proponowano w moim budżecie wersje bez. Myślę, że w samochodzie za blisko 170 tys. powinno się coś takiego znaleźć w wyposażeniu standardowym. Na przykład w ARTEONIE była w każdej proponowanej mi opcji.

Deska wygląda tak:

926821348_;slot=17;filename=eyJmbiI6IjI3

Jak dla mnie, całkiem czytelnie/ergonomicznie.

Edytowane przez Lincoln Six Echo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 165 dostaniesz volvo inscription? Jak tak to bierz :)

Tyle, że u Volvo kombi ładniejsze (jak u większości marek z resztą) ;)

Edytowane przez Keniutek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kombi ładniejsze? No tak, de gustibus..... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem zwolennikiem fizycznych przycisków. A to że w audi płacisz za coś co w arteonie jest w cenie to jasna sprawa. Marki z segmentu premium tak mają nic się nie zrobi. Swoją drogą taka szyba jest super. To jest jakaś folia wklejona a nie druciki jak w fordzie i działa świetnie. Całkowicie automatycznie, nie da się tego samemu włączyć. Ale wyłączyć tak razem z klimą. Potem jak włączasz klimę szyba już się nie włącza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi