Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Do miasta w sam raz :D;)

Do miasta i nie tylko. Niejednokrotnie dużo droższe i teoretycznie mocniejsze, sprawniejsze i dzielniejsze auta mogą wąchać spaliny Nivy :D Podobnie jest z Jimny. No ale już w trasie tak różowo nie jest :D

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@vitrol na pewno caloroczne, ale jakie to jeszcze nie wiem  :lol: zobacze jak auto odbiore. W moim przypadku leasing sie wszystkim zajmuje. Pierwszy komplet mialem michelin crossclimate, drugi Uniroyal AllSeasonExpert. Mysle, ze wrzuca mi teraz znowu uniroyale

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja niestety na wiosnę uszkodziłem jedną zimówkę na tyle, że poszła na złom. Musiałem więc domówić dwie, takie same nowe opony  - Pirelli Scorpion Winter 255/45/R20 XL :(

Edytowane przez mario1971

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

attachicon.gifautuyfiytdutrw5434.JPG

Do miasta w sam raz :D;)

Gdyby w Nivie zmienili środek i przód to auto sprzedawałoby się lepiej.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mario1971 musialo bolec przy tym rozmiarze opon :/ 

Ja w zeszlym roku w listopadzie uszkodzilem jedna na przodzie tak, ze tez byla do wyrzucenia i o dziwio wymienili mi tylko jedna na taka sama. Tlumaczyli, ze jak roznica w biezniku jest mniejsza niz 2mm nie ma problemu... troche nie bylem do tego przekonany.

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, że się da jeździć samochodami innymi niż crossover lub SUV. Jednak Tommly ma zapewne na myśli poczucie "pełnego komfortu i luzu". I mnie, na przykład, trudno byłoby zaprzeczyć (chociaż nigdy nie miałem ani crossovera, ani SUVa), że są (coraz częściej) chwile, kiedy człowiek ma podstawy żałować, że takiego auta nie posiada. W mojej okolicy (tzw. Stare Miasto) jest sporo paskudnych dziur, kostka z lejami, jak po bombie, itp. Jadąc zwykłą osobówką trzeba naprawdę uważać.

Ale Stare Miasto w jakim mieście? Bo w Poznaniu chyba tylko Masztalarska jest średnio przejezdna i to na wysokości straży pożarnej... Okolice Starego Rynku są eleganckie...  :)  Teraz jest położona nowa kostka na Ślusarskiej, gładka jak stół... B)

Edytowane przez kiniol

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega Lincoln miał chyba na myśli Stary Rynek swojego miasta, G.....a zdaje się, na myśli?

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odnośnie eksploatacji auta - mądrego warto posłuchać - bmw 750d 3.0 d triturbo, 2013 rok, 390 tys km.

Edytowane przez StaryWilk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mario1971 musialo bolec przy tym rozmiarze opon :/

Ja w zeszlym roku w listopadzie uszkodzilem jedna na przodzie tak, ze tez byla do wyrzucenia i o dziwio wymienili mi tylko jedna na taka sama. Tlumaczyli, ze jak roznica w biezniku jest mniejsza niz 2mm nie ma problemu... troche nie bylem do tego przekonany.

Bolało. 1k brutto za sztukę z przekładką i wyważeniem :(

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega Lincoln miał chyba na myśli Stary Rynek swojego miasta, G.....a zdaje się, na myśli?

Aaa, bo wydawało mi się, że kolega jest z Poznania :rolleyes: ... nie ma sprawy...sorry... Faktycznie w G...e... wszystko rozkopane... ;)

Edytowane przez kiniol

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale z kropkami było tajemniczo tak. 
Teraz aura prysła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@vitrol teraz wrzucili mi pirelli allseason. Jutro zrobię 1200km to zobaczę czy cichsze niż poprzednie.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz wrzucili mi pirelli allseason. Jutro zrobię 1200km to zobaczę czy cichsze niż poprzednie.

Uważaj na prowadzenie bolidu, może Kubica coś na ten temat poradzi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość vitriol

@vitrol teraz wrzucili mi pirelli allseason. Jutro zrobię 1200km to zobaczę czy cichsze niż poprzednie.

Sent from my iPhone using Tapatalk

To chyba wzdłuż i wszerz przejedziesz ten kraj;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I to 3 razy ;)

W sumie ucialem powod wymiany opon, od jakiegos czasu zaczelo mi cos huczec z tylu, szczegolnie na autostradzie. Myslalem, ze to moze lozysko, ale serwis mowi ze sie opony wyzabkowaly.

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładny, taki amerykański.

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

THE END :)

No, teraz to już na pewno. Właśnie podpisałem papierki i zrobiłem przelew zaliczki. Ale luzik - mogę wykombinować jakąś nową "sagę" - na przykład o ubezpieczeniu albo zimówkach. :D;)

Dzięki wszystkim, którzy cierpliwie znosili moje wynurzenia i reagowali rzeczowymi uwagami,/sugestiami/radami/obserwacjami. :)

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle fajnych fur się przewinęło, a padło na podniesioną A klasę :P

Niech się sprawuje.

Edytowane przez Keniutek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i super to teraz czekamy na zdjecia jak juz odbierzesz :) 

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi