irekm 1050 #34251 Napisano 6 Stycznia 2022 (edytowane) Dzisiaj mamy super pogodę na przejażdżke. Sent from my SM-G998W using Tapatalk Edytowane 6 Stycznia 2022 przez irekm 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2998 #34252 Napisano 6 Stycznia 2022 (edytowane) 22 godziny temu, Tommaso napisał(-a): Jest tu na forum człowiek, który ma Audi zamówione w grudniu 2020, pierwotny termin na kwiecień 2021, przesuwany na sierpień, październik, styczeń, a teraz na maj 2022. Zaprosić go tu do wątku? 😁 Nie. Nie obrażajmy UAZa jakimś pospolitym Audi 😉 @pmwas Gratulacje. 🍾 Ślimak też chodzi powoli, ale wszędzie zdąża. 🤪 Edytowane 6 Stycznia 2022 przez memento mori 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11630 #34253 Napisano 7 Stycznia 2022 PMWAS gratulacje, w końcu. Oby teraz było tylko z górki. 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
-mrovka- 299 #34254 Napisano 7 Stycznia 2022 W dniu 5.01.2022 o 18:39, pmwas napisał(-a): I to jest ten post, na który czekałem !! Bedzie to nietaktowne jak spytam ile kosztowała ta zabawka, jak wyglądał zapłata itp - bo to że się długo czeka, to już wiem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9094 #34255 Napisano 7 Stycznia 2022 Może tak... auto w Rosji kosztuje około 70000zł, w Polsce po doliczeniu podatków i cła oraz z montażem instalacji LPG 2xtyle. Plus konserwacja plus opony zimowe = za dużo. Tarmot obiecywał auto za 96000, ale nie pykło (wtedy zreszta w Rosji tez kosztowało mniej). Odnośnie płatności - po prostu leasing jak każdy inny. 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
łowca 343 #34256 Napisano 7 Stycznia 2022 (edytowane) Dbaj i oszczędzaj to za 5 lat odkupię : ) Edytowane 7 Stycznia 2022 przez łowca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9094 #34257 Napisano 7 Stycznia 2022 Mozna powiedzieć, że za taką kasę jest masa fajnych samochodów, ale niestety takie auta, które mi się podobają i które chciałbym mieć to niestety od 250000 w górę Oczywiście mądrzej by było kupić sobie RAV4 czy Sportage i sobie spokojnie jeździć, ale... ja nie chcę mieć auta jak wszyscy. Nawet jeśli mam mieć przez to gorzej, to i tak czuł się będę lepiej. Jezdzilem różnymi autami (razem naliczyłem na pewno ponad 15, jednymi dłużej, drugimi tylko na chwilę) i nie sądzę, żeby tym nie dało się jeździć. Ja najbardziej lubię auta jednoznacznie dobre lub jednoznacznie złe. Najbardziej nie lubię średniaków - aut, które niby jadą fajnie, chcą się rozpędzać, nie czuje się prędkości, a w zakręcie odstawiają piruety. Taka różnica miedzy Subaru Imprezą (3gen), a wywodzącym się z niej XV. Impreza chce jechać szybko i umie, a XV bardzo chce, ale nie umie. Pierwszy w zakrętach pomaga i ratuje zmarszczone dupsko, a drugi tańcuje aż (nie)miło i trzeba „szybkim” autem na wszelki wypadek jechać wolno. Tą samą przypadłość miał Renault VelSatis z dieselem V6. Autko szybkie dopóki droga prosta. Natomiast absolutne nie przeszkadza mi, jeśli auto jest wolne i nie udaje że jest szybkie. Może być wolne, może być trudne w prowadzeniu, spoko, damy radę 💪 Jeśli naprawdę będzie uciążliwe to dokupię sobie coś do codziennego przemieszczania się po mieście, ale... ogólnie jestem dobrej myśli. Liczę, że go polubię. Zresztą ja już mówiłem - ono albo będzie totalnie epickie albo totalnie do dupy, nic pomiędzy... 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1100 #34258 Napisano 7 Stycznia 2022 Najważniejsze że jest jednak. To auto to tylko dla świadomego nabywcy, a w trakcie oczekiwania przekonaliśmy się, że kolega takim jest 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9094 #34259 Napisano 7 Stycznia 2022 1 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #34260 Napisano 8 Stycznia 2022 Nooo... nareszcie... gratulacje Paweł... 1 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11630 #34261 Napisano 8 Stycznia 2022 W dniu 4.01.2022 o 10:24, jacus napisał(-a): Wystarczy trochę dłubnąć i proszę Taką Nivą mógłbym jeździć, nie boję się takich wynalazków, zresztą miałem kiedyś Samarę, dopóki sama nie zmieniła właściciela 1 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9094 #34262 Napisano 8 Stycznia 2022 3 godziny temu, kiniol napisał(-a): Nooo... nareszcie... gratulacje Paweł... Teraz „tylko” muszą go zarejestrować. To się będzie dłużyć w nieskończoność 🙈 Tak by się chciało już wsiąść i jechać... 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #34263 Napisano 8 Stycznia 2022 A co z homologacją? Jest wymagana? 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9094 #34264 Napisano 8 Stycznia 2022 To jest rejestrowane jako ciężarowe do 3,5t i ponoć nie ma problemów bo wszystko fabryczne. Nie wiem, tak twierdzą chłopaki z Polmotoru. Instalacja LPG będzie montowana przez Polmotor, więc tez bez problemów. Można go ponoć zamówić z rosyjską instalacją, ale wtedy mógłby być problem. 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #34265 Napisano 8 Stycznia 2022 Ok... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9094 #34266 Napisano 8 Stycznia 2022 [edit] Poszukałem, pokopałem i Chińczycy zdecydowanie zaprzeczają jakimkolwiek planom wspolpracy z UAZem, więc doniesienia o możliwości produkcji suva GWM w Rosji to prawdopodobnie zwykła plotka. Fakt - cały czas w sieci krążą mniej lub bardziej prawdopodobne wizje zakończenia produkcji „klasycznych” UAZow i tego, co dalej. Ogólnie koniec "klasycznego" Huntera planowany jest na rok 2023 właśnie. W zadsadzie produkcję raz już kończono - bodaj w 2017. roku, ale dośc szybko zosała wznowiona. Ciekawe, czy tym razem się uda? 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6202 #34267 Napisano 8 Stycznia 2022 No to jesteś FARCIARZEM 👍 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9094 #34268 Napisano 8 Stycznia 2022 Tak właśnie myślałem, ze to ostatni moment żeby to kupić. Ale z drugiej strony ktoś coś mówił ze obecna produkcja (tylko nie wiem czy Huntera czy Patriota czy obu) ma być kontynuowana tak długo, jak będzie popyt, co w warunkach wschodniej Rosji może oznaczać że... długo Co ciekawe jakiś czas temu Interia opublikowała plotkę, że niby UAZ jest już dogadany z Toyotą na zakup technologii produkcji Land Cruisera, ale tez cisza... Tu i tam można tez znaleźć informacje, że istniał projekt stworzenia rosyjskiego samochodu (nowego Patriota) ale okazał się za drogi... 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6202 #34269 Napisano 8 Stycznia 2022 No nie wiem?? Ale... wiem , że cały czas łuck proukuje łożyska dla UAZA... 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1818 #34270 Napisano 8 Stycznia 2022 niva była też z chevroletem kojarzona.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9094 #34271 Napisano 8 Stycznia 2022 Bo Lada przez chwilę współpracowała z GM. Doszło nawet do paranoi, ze prawa do nazwy Niva miał GM, a Lada musiała się nazywać 4x4 1 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
-mrovka- 299 #34272 Napisano 9 Stycznia 2022 W dniu 7.01.2022 o 14:11, pmwas napisał(-a): Mozna powiedzieć, że za taką kasę jest masa fajnych samochodów, ale niestety takie auta, które mi się podobają i które chciałbym mieć to niestety od 250000 w górę Oczywiście mądrzej by było kupić sobie RAV4 czy Sportage i sobie spokojnie jeździć, ale... ja nie chcę mieć auta jak wszyscy. Nawet jeśli mam mieć przez to gorzej, to i tak czuł się będę lepiej. Jezdzilem różnymi autami (razem naliczyłem na pewno ponad 15, jednymi dłużej, drugimi tylko na chwilę) i nie sądzę, żeby tym nie dało się jeździć. Ja najbardziej lubię auta jednoznacznie dobre lub jednoznacznie złe. Najbardziej nie lubię średniaków - aut, które niby jadą fajnie, chcą się rozpędzać, nie czuje się prędkości, a w zakręcie odstawiają piruety. Taka różnica miedzy Subaru Imprezą (3gen), a wywodzącym się z niej XV. Impreza chce jechać szybko i umie, a XV bardzo chce, ale nie umie. Pierwszy w zakrętach pomaga i ratuje zmarszczone dupsko, a drugi tańcuje aż (nie)miło i trzeba „szybkim” autem na wszelki wypadek jechać wolno. Tą samą przypadłość miał Renault VelSatis z dieselem V6. Autko szybkie dopóki droga prosta. Natomiast absolutne nie przeszkadza mi, jeśli auto jest wolne i nie udaje że jest szybkie. Może być wolne, może być trudne w prowadzeniu, spoko, damy radę 💪 Jeśli naprawdę będzie uciążliwe to dokupię sobie coś do codziennego przemieszczania się po mieście, ale... ogólnie jestem dobrej myśli. Liczę, że go polubię. Zresztą ja już mówiłem - ono albo będzie totalnie epickie albo totalnie do d*py, nic pomiędzy... Ja myśle że cena za takie auto, gra drugorzędną role. Ale powinni Ci dać upust za to czekanie, zwodzenie itp Choć, teraz wiemy jak to wyglada i każdy przed kliknięciem 'kup teraz' zaopatrzy się w dwuletnią cierpliwość Sam się zastanawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9094 #34273 Napisano 9 Stycznia 2022 Upust by był, gdybym czekał rok w jednym miejscu. Polmotor w sumie uwinął się nienajgorzej. Gdybym od razu zamówił u nich, już dawno bym jeździł (oni wtedy oferowali za 120000) Mam wrażenie ze „tanie” UAZy załatwił wzrost cen w Rosji. W 2020 Tarmot oferował Expedycję za 96000zł, co przy dzisiejszych 136000 wydaje się ceną śmiesznie niską. Tylko wtedy to auto w Rosji było tańsze o około 20000zł niż obecnie. Ogolnie mam pretensje do pana Mariusza o to, że plecie co mu tam się wymyśli i nie ma możliwości wypracowania konstruktywnych rozwiązań. Autka były dostępne, starczyło kupić drożej, przecież byśmy to dogadali. Ale nie, auto „jest jest i jest” i... jak widać dalej go nie mają. Przecież gdyby go faktycznie mieli, dawno byłby wystawiony na sprzedaż 🙈 Ogólnie to wiem, ze powinienem nienawidzić tych ludzi, ale robią tak zajebiste renowacje zabytków, że nie da się nie doceniać ich pracy 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
High-Castle 502 #34274 Napisano 9 Stycznia 2022 Jak już "na tapecie" są autka którymi można naprawdę zapuścić się w mniejszy lub większy teren... 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
-mrovka- 299 #34275 Napisano 11 Stycznia 2022 W dniu 9.01.2022 o 10:55, pmwas napisał(-a): Upust by był, gdybym czekał rok w jednym miejscu. Polmotor w sumie uwinął się nienajgorzej. Gdybym od razu zamówił u nich, już dawno bym jeździł (oni wtedy oferowali za 120000) Mam wrażenie ze „tanie” UAZy załatwił wzrost cen w Rosji. W 2020 Tarmot oferował Expedycję za 96000zł, co przy dzisiejszych 136000 wydaje się ceną śmiesznie niską. Tylko wtedy to auto w Rosji było tańsze o około 20000zł niż obecnie. Ogolnie mam pretensje do pana Mariusza o to, że plecie co mu tam się wymyśli i nie ma możliwości wypracowania konstruktywnych rozwiązań. Autka były dostępne, starczyło kupić drożej, przecież byśmy to dogadali. Ale nie, auto „jest jest i jest” i... jak widać dalej go nie mają. Przecież gdyby go faktycznie mieli, dawno byłby wystawiony na sprzedaż 🙈 Ogólnie to wiem, ze powinienem nienawidzić tych ludzi, ale robią tak za***iste renowacje zabytków, że nie da się nie doceniać ich pracy Już się nie moge doczekać na relacje fotograficzną...ale pamiętaj, że dwa trzy zdjęcia nas nie zaspokoją - bynajmniej mnie A możesz zdradzić jakieś detale ? Np czy ma jakieś czujniki, tablet na pół wnętrza czy podobne wynalazki z obecnie produkowanych aut ? Czy to tradycyjnie tylko silnik, skrzynia , nadwozie i ewentualnie radio z nawiewem ciepla od silnika ? Bo powiem że ta 'tradycyjna wersja' bardziej by mi pasowała 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach