eye_lip 25021 #35726 Napisano 1 Lipca 2022 Przebijam: 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11898 #35727 Napisano 1 Lipca 2022 Spotkane w drodze na Ultrace 2022 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
syneq 80 #35728 Napisano 1 Lipca 2022 Dobra dobra nie znami te numery czarny mat żeby nie wzbudzac zainteresowania złodzieja a korba pewnie w cenie rolexa Sent from my SM-G973F using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 2919 #35729 Napisano 1 Lipca 2022 47 minut temu, eye_lip napisał(-a): Przebijam: Uuuuuu Kands! 😂 33 minuty temu, tommly napisał(-a): Spotkane w drodze na Ultrace 2022 Kime nabijaja w Bentleju? 😅 0 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11898 #35730 Napisano 1 Lipca 2022 9 minut temu, SzefSzefow napisał(-a): Uuuuuu Kands! 😂 Kime nabijaja w Bentleju? 😅 Taaa, koleś z Rumunii, iście cygański design, chrom, złoto, firanki itp. 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 2919 #35731 Napisano 1 Lipca 2022 1 minutę temu, tommly napisał(-a): Taaa, koleś z Rumunii, iście cygański design, chrom, złoto, firanki itp. Dziwie sie ze tureckiego dywanu nie ma... 🤔 0 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8671 #35732 Napisano 1 Lipca 2022 Wypatrzony dzisiaj w St. Tropez. 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 2919 #35733 Napisano 1 Lipca 2022 11 minut temu, beniowski napisał(-a): Wypatrzony dzisiaj w St. Tropez. Aston Martin V8 Vantage jak mniemam 0 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hefajsto 2800 #35734 Napisano 1 Lipca 2022 Godzinę temu, SzefSzefow napisał(-a): Aston Martin V8 Vantage jak mniemam Z silnikiem Tadka Marka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 322 #35735 Napisano 2 Lipca 2022 W dniu 1.07.2022 o 12:03, SzefSzefow napisał(-a): 1600CHF placa za wynajem. Koszt wynajecia mieszkania zalezy od lokalizacji i standardu oczywiscie. Na wiosce za dwa pokoje w kuchnia (kolo 60-70m2) placisz 1000CHF, za mieszkanie 100m2 w nowym, ladnie wykonczonym budynku to jakies 4500CHF. Ceny za mieszkania wahaja sie od 300000CHF (w miejscu gdzie nikt nie chce mieszkac) do kilku milionow w Zurichu czy Genewie. Za cos normalnego trzeba dac 800000-1,2mln CHF. Znajomi maja Hyundai Tucson. Jesli pytasz o generalne podejscie do samochodow to w glownej mierze sluza ludziom one do przemieszczania sie, a nie modlenia do nich 😅 Podejscie w PL jest takie (i tez o tym samym pomyslales), ze jak ktos zarabia miesiecznie 20000CHF to kupuje S-klase. W Szwajcarii nie wiedzialem wielu eSek, chyba mniej niz w PL. Jeszcze jakis czas temu, uzywane samochody luksusowe (S, 7, A8, itp) kosztowaly o 20% mniej niz E, 5, czy A6. Jesli zobaczysz tego typu samochod, to z wielkim prawdopodobienstwem wlasciciel (czy bardziej uzytkownik) pochodzi z krajow ex Jugoslawii, Turcji, czy europy wschodniej. Kilka przykladow z zycia wzietych: Para okolo 35 (on sprzedawca, ale zarabia dobrze - kolo 15000 z bonusami, ona w marketingu kolo 6000), maja Skode Karoq. Para okolo 35 (on inzynier, praca na politechnice, ona pracuje w sklepie na 50%, razem jakies 10000) maja Tesla 3 Para okolo 40 (oboje ksiegowi w duzych korporacjach, razem okolo 15000) maja stare X1 i nowa Rav4 Rozwodnik 57 lat (dyrektor, zarabia jakies 14000-17000) ma Mini Cooper S Rozwodnik 58 lat (CEO, zarobki okolo 50000) ma Porsche Cayman GT4 i Macan) - choc moglby miec Lambo, Ferrari, Rollsa Para kolo 60 lat (on wlasciciel sredniej firmy, ona zajmuje sie domem), Audi Q3, Q2 i Ferrari 488 Ludzie tu kupuja samochody dla siebie, i jesli patrza na sasiadow to raczej w druga strone. Wiele osob kupujac nowy samochod bierze ten sam kolor, marke i model po to, aby nie bylo widac, ze jest nowy. Znajomy, ktory ma Ferrari trzyma je w podziemnym parkingu salonu, po to aby ludzie nie gadali... 😉 Wiele osob nie ma w ogole samochodu, sam przez ostatnie 2,5 roku nie mialem samochodu. Teraz mam 1, a za 6-12 miesiecy beda 2. Wszytko zalezy od tego co robisz. Czy da sie zarabiac dobrze w PL? Oczywiscie! Ale gdyby przeniesc Twoje przyklady do Szwajcarii tak 1:1 to zarabialiby o wiele wiecej (konczac szkoly i zacznajac kariery w CH). Co innego gdybys namowil ich na przeprowadzke teraz, wtedy mozliwe, ze poziom zycia by sie na jakis czas obnizyl. Zwroc uwage na to, ze poziom zycia to nie tylko zarobki. To poziom bezpieczenstwa (nigdy nie balem sie spacerowac w srodku nocy w zadnym miescie w CH). To prawdopodobienstwo tego, te wroce do domu po podrozy samochodem. To mozliwosc tego, ze Twoje 5 letnie dziecko, bedzie w stanie pojsc samo do szkoly i z niej wrocic. To poziom opieki zdrowotnej (MRI na cito wykonuje sie w ciagu 1 dnia, a jesli mozna poczekac to do 2 tygodni). To w koncu jakosc powietrza, wody, jedzenia. To mozliwosci uprawiania sportow. To stabilnosc waluty. Jesli chodzi o Szwajcarie, to zaluje jednej rzeczy... ze czekalem z przeprowadzka tak dlugo 😅 Czyli Szwajcarzy mają zgoła odmienne podejście niż w PL. W PL część kupuje na pokaz. Jakiś użytkownik, wcześniej podawał zarobki znajomych/znanych mu osób w Polsce. Oczywiście są ludzie który zarabiają sporo, tymczasem jak gdzieś widziałem to tylko 2% ludzi w PL zarabia powyżej 20tys. zł. Około tyle wynosi średnia krajowa w Niemczech. W Polsce bez samochodu? Od jakieś kobiety słyszałem, że dla niej facet bez samochodu to nie facet.... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 74637 #35736 Napisano 2 Lipca 2022 25 minut temu, Remy napisał(-a): W Polsce bez samochodu? Od jakieś kobiety słyszałem, że dla niej facet bez samochodu to nie facet.... No popatrz! A moje naprawdę poważne problemy z babkami zaczęły się, kiedy kupiłem pierwszą bryczkę... 1 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wisniap 1242 #35737 Napisano 3 Lipca 2022 W dniu 1.07.2022 o 15:20, mario1971 napisał(-a): Ze dwa, może trzy lata temu walnąłem sarnę na drodze. Wymieniali mi wtedy zderzak, a na błotnik i maskę położyli dodatkowy klar. Ze dwa dni temu byłem na myjce ręcznej,a po odebraniu auta zauważyłem, ze w jednym miejscu na masce lakier się złuszczył z tej ostatniej, świecącej powłoki. Jak rozumiem, będę musiał ponownie oddać go do lakiernika w celu zeszlifowania starej i nałożenia nowej warstwy? Klar schodzi i będzie schodził. Będziesz miał auto w ciapki. Słabo to zrobili i tyle, do ponownego malowania jeżeli zależy na estetyce. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 74637 #35738 Napisano 3 Lipca 2022 Klasyk latem. 10 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 2919 #35739 Napisano 3 Lipca 2022 15 godzin temu, Remy napisał(-a): W Polsce bez samochodu? Od jakieś kobiety słyszałem, że dla niej facet bez samochodu to nie facet.... Dobre 😂🙈 15 godzin temu, Lincoln Six Echo napisał(-a): No popatrz! A moje naprawdę poważne problemy z babkami zaczęły się, kiedy kupiłem pierwszą bryczkę... Wlasnie dlatego 😆 0 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1615 #35740 Napisano 3 Lipca 2022 Już unikat, bo już nie da się go zamówić z tą fantastyczną kierownicą 😳 Już mam zegarki marzeń i samochód marzeń...moich marzeń, czas umierać 😉 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2412 #35741 Napisano 3 Lipca 2022 Gratulacje. Jaki silnik? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1615 #35742 Napisano 3 Lipca 2022 Godzinę temu, Tommaso napisał(-a): Gratulacje. Jaki silnik? Dzięki , monstrualny 518d 😅 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 322 #35743 Napisano 3 Lipca 2022 Godzinę temu, Krakus1 napisał(-a): Już unikat, bo już nie da się go zamówić z tą fantastyczną kierownicą 😳 Już mam zegarki marzeń i samochód marzeń...moich marzeń, czas umierać 😉 No co ty, jak poprzeglądasz to forum, to zegarkiem marzeń stanie się inny a na samochód też pewnie przyjdzie czas... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 2919 #35744 Napisano 3 Lipca 2022 34 minuty temu, Krakus1 napisał(-a): Dzięki , monstrualny 518d 😅 To przyspiesza w ogole? 😳 1 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8671 #35745 Napisano 3 Lipca 2022 2 godziny temu, Krakus1 napisał(-a): Już unikat, bo już nie da się go zamówić z tą fantastyczną kierownicą 😳 Już mam zegarki marzeń i samochód marzeń...moich marzeń, czas umierać 😉 To się tak wyświetla, to logo BMW? A w jakim celu? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wisniap 1242 #35746 Napisano 3 Lipca 2022 Taka moda, ma to MB, BMW, a nawet Hyundai.. może to po to, żeby nie wdepnąć w coś wysiadając..😜 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2412 #35747 Napisano 3 Lipca 2022 Podświetla podłoże, żeby trzewiki Ferragamo nie zamokły w kałuży. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8671 #35748 Napisano 3 Lipca 2022 10 minut temu, Tommaso napisał(-a): Podświetla podłoże, żeby trzewiki Ferragamo nie zamokły w kałuży. A światło wmontowane w drzwi by nie wystarczyło? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 2919 #35749 Napisano 3 Lipca 2022 (edytowane) Godzinę temu, beniowski napisał(-a): A światło wmontowane w drzwi by nie wystarczyło? Sie czepiasz 🙈😅 U mnie Audi sobie wymyslilo ze znaczek na progu podswietli... po co to komu? 🙄 Edytowane 3 Lipca 2022 przez SzefSzefow 1 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
uszatek 179 #35750 Napisano 3 Lipca 2022 Lepszy podświetlony znaczek na progu niż disco Manieczki 2000 we wnętrzach najnowszych mercedesów.Wysłane z mojego SM-S906B przy użyciu Tapatalka 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach