memento mori 2998 #41501 Napisano 27 Listopada 2023 (edytowane) Oglądałem ostatnio test E klasy 220d Patryka Mikiciuka. Pomijając estetykę i liczbę ekranów widać, że fajnie to wszystko wygląda obecnie jeśli chodzi o jakość ekranu, grafik i UI. Tylko, że odkąd mam bezprzewodowe CarPlay to w menu systemowe wchodzę tylko raz na jakiś czas jak chcę sprawdzić poziom oleju (brak bagnetu). A tak to od półtorej roku nie pamiętam, żebym z ekranu CarPlay przełączył się w jakimś celu na ekrany systemowe. Wsiadam i po kilku sekundach są pod palcem dostępne mapy Apple/Google, Tidal/Music/TuneIn i jak wspomniał Tomek Yanosik działający w tle, czyli wszystko co jest użyteczne w aucie. Nie wiem kto w ogóle używa np. Tidala/Spotify jako aplikacji dostępnej w systemie producenta. Producenci wydają zapewne miliony na projekty desek i własne interfejsy systemów a od 10 lat nie mogą nawet się zbliżyć do tego co dałby użytkowo przyklejony taśmą dwustronną do deski iPad. 😉 Edytowane 27 Listopada 2023 przez memento mori 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6280 #41502 Napisano 27 Listopada 2023 A bawił się ktoś z Was kiedyś w wyścigi w VR? Ja zaraz odpalam sobie GT3 RS 992 i Zielone Piekiełko przednia zabawa 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2998 #41503 Napisano 27 Listopada 2023 (edytowane) 1 godzinę temu, Ceteth napisał(-a): A bawił się ktoś z Was kiedyś w wyścigi w VR? Ja zaraz odpalam sobie GT3 RS 992 i Zielone Piekiełko przednia zabawa Bawił, bawił (chociaż nie w VR). 🤪 Od Logitecha DF GT przez G27 i G29 aż do Fanateca. Łącznie z fotelem PlaySeat. Już się nie bawię od kilku lat, ale zacznę jak zrobię dedykowany do tego pokój. Nie lubiłem na to patrzeć każdego dnia lub wyciągać/składać za każdym razem no i też kwestia czasu wolnego, którego nie przybyło odkąd pojawiły się dzieci. Pamiętam, że ręce już po godzinie fajnie się "czuje". Podobnie jak w realu na torze. No i ta radość z urwania "głupiej" 1 sekundy na niektórych torach po godzinie walki online. 🙂 Edytowane 27 Listopada 2023 przez memento mori 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67824 #41504 Napisano 27 Listopada 2023 Jeden rabin będzie na tak, drugi na nie. 6 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6280 #41505 Napisano 27 Listopada 2023 28 minut temu, memento mori napisał(-a): Bawił, bawił (chociaż nie w VR). 🤪 Od Logitecha DF GT przez G27 i G29 aż do Fanateca. Łącznie z fotelem PlaySeat. Już się nie bawię od kilku lat, ale zacznę jak zrobię dedykowany do tego pokój. Nie lubiłem na to patrzeć każdego dnia lub wyciągać/składać za każdym razem no i też kwestia czasu wolnego, którego nie przybyło odkąd pojawiły się dzieci. Pamiętam, że ręce już po godzinie fajnie się "czuje". Podobnie jak w realu na torze. No i ta radość z urwania "głupiej" 1 sekundy na niektórych torach po godzinie walki online. 🙂 No jak widać ja mam składany zestaw 😁 kobita nie marudzi, ja się bawię w VR polecam spróbować, zupełnie inna zabawa 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony.m 2129 #41506 Napisano 27 Listopada 2023 30 minut temu, memento mori napisał(-a): Bawił, bawił (chociaż nie w VR). 🤪 Od Logitecha DF GT przez G27 i G29 aż do Fanateca. Łącznie z fotelem PlaySeat. Już się nie bawię od kilku lat, ale zacznę jak zrobię dedykowany do tego pokój. Nie lubiłem na to patrzeć każdego dnia lub wyciągać/składać za każdym razem no i też kwestia czasu wolnego, którego nie przybyło odkąd pojawiły się dzieci. Pamiętam, że ręce już po godzinie fajnie się "czuje". Podobnie jak w realu na torze. No i ta radość z urwania "głupiej" 1 sekundy na niektórych torach po godzinie walki online. 🙂 Ja sobie postawiłem w biurze w maju, odpaliłem może 2 razy czyli jak to u mnie zawsze bywa - kupić łatwo a czasu jak nigdy nie ma 5 minut temu, mario1971 napisał(-a): Jeden rabin będzie na tak, drugi na nie. Ja pomimo niechęci do SUVów chwilę myślałem nad nim, ale osiągi mnie skutecznie zniechęciły. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LUKASZOWSKI 252 #41507 Napisano 27 Listopada 2023 Może coś z wagi cieżkiej;) Ostatnio wyskoczyłem poza miasto czymś takim. Zdalne Sterowanie tylną częścią zestawu to prawdziwa frajda. Niczym dobra konsola 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11238 #41508 Napisano 27 Listopada 2023 1 godzinę temu, mario1971 napisał(-a): Jeden rabin będzie na tak, drugi na nie. Mariusz to ładne tło do Aquanauta, ja wiem, że w niego celujesz 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15780 #41509 Napisano 27 Listopada 2023 2 godziny temu, mario1971 napisał(-a): Jeden rabin będzie na tak, drugi na nie. Toyota for Arabs 😁 To już Ałdi to mniejszy obciach 😆 Mariano, z MB na Toytoya? 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukebor 8233 #41510 Napisano 27 Listopada 2023 Jeden rabin będzie na tak, drugi na nie. Bardzo ładny kolor 0 I'm not myself, but not dead and not for sale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2409 #41511 Napisano 27 Listopada 2023 2 godziny temu, mario1971 napisał(-a): Jeden rabin będzie na tak, drugi na nie. W wersji RX450h+ to całkiem przyzwoicie jeżdżące auto. Ma jednak dwa ogromne minusy - wygląd przodu, ale to bym jeszcze przbolał i skrzynia e-cvt, tego już nie. Dopóki jeździmy w tempie dziadkowym, czyli typowego posiadacza Toyoty to wszystko jest OK - cicho i przyjemnie, ale wystarczy zażyczyć sobie trochę więcej dostępnej mocy, np przy wyprzedzaniu czy włączaniu się do ruchu na autostradzie i wycie powoduje u mnie odruch wymiotny. Pewnie w wersji RX500h jest lepiej, bo tam jest normalna skrzynia, ale nie jeździłem, więc się nie wypowiem. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 72351 #41512 Napisano 27 Listopada 2023 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67824 #41513 Napisano 27 Listopada 2023 24 minuty temu, Louis Cypher napisał(-a): Toyota for Arabs 😁 To już Ałdi to mniejszy obciach 😆 Mariano, z MB na Toytoya? Lexus jest dla mnie niczym Panerai. Lubię patrzeć, jak inni noszą to jarzmo na swoich nadgarstkach. Tylko patrzeć. 😋 3 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15780 #41514 Napisano 27 Listopada 2023 W dniu 20.11.2023 o 20:05, Ceteth napisał(-a): Miał być w piątek, ale leasing wysłał tablice do innego dealera, w innym mieście dzisiaj w końcu mały zbój w moich rękach Gratulacje plasticzanego Ałdi 😁 Głośne, twarde, plastiki jak w Fabii. Nieźle się prowadzi. Teraz, mario1971 napisał(-a): Lexus jest dla mnie niczym Panerai. Lubię patrzeć, jak inni noszą to jarzmo na swoich nadgarstkach. Tylko patrzeć. 😋 Uff, już się bałem, że chcesz w to wdepnąć 😁 Z koleżanką małżonką zrobiliśmy kiedyś 2 jazdy próbne: ISem i ESem. Słabe wspomnienia. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plszcto 967 #41515 Napisano 27 Listopada 2023 Bardzo ładny kolor o, to to - kolor przedni 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15780 #41516 Napisano 27 Listopada 2023 Panowie, opony letnie na tyle już nie przejadą następnego sezonu. Dotychczas: Dunlop Sport Maxx RT 2 (nie było źle ale nie mam porównania. Uślizgi dupska dosyć częste) Rozmiar : 285/35/19 Auto: tylnonapędowe, 400 KM Co polecacie na lato do normalnej/dynamicznej jazdy? Miszlę Pajlot Sport 4 S? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1582 #41517 Napisano 28 Listopada 2023 5 godzin temu, Louis Cypher napisał(-a): Panowie, opony letnie na tyle już nie przejadą następnego sezonu. Dotychczas: Dunlop Sport Maxx RT 2 (nie było źle ale nie mam porównania. Uślizgi dupska dosyć częste) Rozmiar : 285/35/19 Auto: tylnonapędowe, 400 KM Co polecacie na lato do normalnej/dynamicznej jazdy? Miszlę Pajlot Sport 4 S? bez S , lub PS5 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2409 #41518 Napisano 28 Listopada 2023 Mam pilot sporty 4S już w trzecim aucie i polecam. Ale nie wiem, czy to kwestia homologacji, bo w BMW M3 kleją niesamowicie po rozgrzaniu, a w Bullicie z przyczepnością było znacznie gorzej. I to mówię tu o przyczepności w zakrętach nie związanej z przenoszoną mocą. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11238 #41519 Napisano 28 Listopada 2023 (edytowane) 8 godzin temu, Louis Cypher napisał(-a): Panowie, opony letnie na tyle już nie przejadą następnego sezonu. Dotychczas: Dunlop Sport Maxx RT 2 (nie było źle ale nie mam porównania. Uślizgi dupska dosyć częste) Rozmiar : 285/35/19 Auto: tylnonapędowe, 400 KM Co polecacie na lato do normalnej/dynamicznej jazdy? Miszlę Pajlot Sport 4 S? Do Mieczysława szukasz? Kup jak znajdziesz rozmiar Nexen N'Fera SU1. Zaufaj mi. Wydasz połowę pieniędzy, a będą kleiły lepiej niż P Zero i wolniej się zużywały. Edytowane 28 Listopada 2023 przez Autor1984 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
łowca 343 #41520 Napisano 28 Listopada 2023 Jutro czy pojutrze premiera : Dacia Duster III 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11238 #41521 Napisano 28 Listopada 2023 5 minut temu, łowca napisał(-a): Jutro czy pojutrze premiera : Dacia Duster III James May już przebiera z niecierpliwości nogami 2 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1582 #41522 Napisano 28 Listopada 2023 2 godziny temu, Tommaso napisał(-a): Mam pilot sporty 4S już w trzecim aucie i polecam , kleją niesamowicie po rozgrzaniu otóż to 👍🏼 4S , Potenza sport, P Zero są fantastycznymi oponami ,ale potrzebują rozgrzanie, w moim przypadku jedyna opona która zachowała właściwości ponad przeciętne w mokrym wiosennym zimnym poranku, jadąc po chleb do sklepu to PS4 , no i jest cichsza w porównaniu super sportowego brata 😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2443 #41523 Napisano 28 Listopada 2023 (edytowane) W temacie dustera widzieliście pick-upa: Edytowane 28 Listopada 2023 przez vvv 3 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StaryWilk 695 #41524 Napisano 28 Listopada 2023 23 godziny temu, Tommaso napisał(-a): Miałem 520d F10 i 540xi G30. Pomijając różnice w silniku, to G30 był bardziej komfortowy, lepiej wyciszony i lepiej zmontowany. Moim zdaniem poszedł w stronę mniejszej siódemki i G60 pokazuje, że to był tylko pierwszy krok w ewolucji, bo wG60 poszli w tą samą stronę jeszcze krok dalej. Dzięki za ten komentarz. F10 według wielu opinni nie był ideałem jakości / solidności montażu. A da się, przy tak różnych silnikach, porównać zwinność prowadzenia na krętej drodze, bezpośredniość układu kierowniczego itp.? 23 godziny temu, Autor1984 napisał(-a): Z całym szacunkiem nie porównujmy wersji elektrycznych do spalinowych. To tak jakby zestawić wagę kogucią z ciężką do walki... To nonsens. Zgadzam się z Tobą. Jednak jaki jest wybór, jak wyoboru mocnej wersji benzynowej R6 nie ma i ponoć w EU ma nie być 🤐 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2409 #41525 Napisano 28 Listopada 2023 1 minutę temu, StaryWilk napisał(-a): Dzięki za ten komentarz. F10 według wielu opinni nie był ideałem jakości / solidności montażu. A da się, przy tak różnych silnikach, porównać zwinność prowadzenia na krętej drodze, bezpośredniość układu kierowniczego itp.? Nie miałem ich bezpośrednio po sobie, więc trudno ocenić tak całkowicie obiektywnie, ale wydaje mi się, że było podobnie, oczywiście biorąc poprawkę na RWD vs xDrive. Natomiast komfort jazdy na runflatach w F10 był dla mnie nieakceptowalny, zmieniłem je szybko na zwykłe opony, w G30 na runflatach było podobnie komfortowo jak w F10 na zwykłych oponach 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach