Mike.77 19 #46026 Napisano 5 Września 2024 22 minuty temu, StaryWilk napisał(-a): Planujesz cos poprawić w audio, skoro w Bentleyu B&O odstawili taką kaszanę, to się domyślam co musi być w audi ... 🤨😉 Tak to jest w VW (Bentley) z audio Samsunga (B&O). Reszta to tylko wspomnienie po markach, które coś kiedyś znaczyły. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1616 #46027 Napisano 5 Września 2024 3 godziny temu, Tommaso napisał(-a): Wyłączyłem tą funkcję natychmiast po zakupie, bo spowalniał mnie na łukach do prędkości typowych raczej dla ciągników, a nie dla samochodów... w Audi , czy w BMW ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1616 #46028 Napisano 5 Września 2024 1 godzinę temu, StaryWilk napisał(-a): Planujesz cos poprawić w audio, skoro w Bentleyu B&O odstawili taką kaszanę, to się domyślam co musi być w audi ... 🤨😉 narazie nie , bardzo dobrze gra w A6. B&O robi systemy dla różnych marek np Lambo Urus który też nie najlepiej brzmi , podobno w Audi A6 I A8 jest najlepsze brzmienie od B&O 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 66510 #46029 Napisano 5 Września 2024 Taki tam żółtek 🍋🍋🍋 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 74811 #46030 Napisano 6 Września 2024 https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2024-09-06/fernando-alonso-za-kierownica-auta-za-17-mln-zl-skonczylo-na-lawecie/?fbclid=IwY2xjawFH3utleHRuA2FlbQIxMQABHe-NPFntaOL-6LkCjmXXDaBenvK0JTXb5MhWyy-LCFmyK7CFES98g04E-Q_aem_G6eXkc6i5MGPXakipRKa6g 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plszcto 967 #46031 Napisano 6 Września 2024 https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2024-09-06/fernando-alonso-za-kierownica-auta-za-17-mln-zl-skonczylo-na-lawecie/?fbclid=IwY2xjawFH3utleHRuA2FlbQIxMQABHe-NPFntaOL-6LkCjmXXDaBenvK0JTXb5MhWyy-LCFmyK7CFES98g04E-Q_aem_G6eXkc6i5MGPXakipRKa6gduch angielskiej motoryzacji jak widać ma się świetnie ;-)) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6603 #46032 Napisano 6 Września 2024 6 godzin temu, Lincoln Six Echo napisał(-a): https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2024-09-06/fernando-alonso-za-kierownica-auta-za-17-mln-zl-skonczylo-na-lawecie/?fbclid=IwY2xjawFH3utleHRuA2FlbQIxMQABHe-NPFntaOL-6LkCjmXXDaBenvK0JTXb5MhWyy-LCFmyK7CFES98g04E-Q_aem_G6eXkc6i5MGPXakipRKa6g Dobrze, że nie kupiłem... ;-))) 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68758 #46033 Napisano 7 Września 2024 Przejechane pierwsze 10k km. W tym czasie dolałem 1l oleju. 2/3 to autostrady, reszta zakorkowane miasta. Średnia spalania 8,1l/100km, a średnia prędkość 61km//h. Ten Q5 posiada więcej wad jak zalet, ale d*pę wozi. 🙃 5 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukebor 8247 #46034 Napisano 7 Września 2024 Litr oleju na 10 kkm? To norma u Audi, czy tylko ten silnik tak ma? Ja w Volvo i Mercedesie nie dolewam nic między przeglądami (ok.13-15 kkm). 0 I'm not myself, but not dead and not for sale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12067 #46035 Napisano 7 Września 2024 (edytowane) 7 minut temu, lukebor napisał(-a): Litr oleju na 10 kkm? To norma u Audi, czy tylko ten silnik tak ma? Ja w Volvo i Mercedesie nie dolewam nic między przeglądami (ok.13-15 kkm). Znajomy dolewał połówkę na 1000 w 2 litrowym dieslu. Ja w Audi z V6 około litra na 4kkm. Ale znajomy, który kupił zmienił olej o innych parametrach, nie tych rekomendowanych i był spokój. W Volvo nie mam strat, w BMW też spokój a 7kkm juz nakręcone. W Volvo w zasadzie to raz mi pokazało, że "wyprodukował" Co jest pewną normą gdy poruszamy się dieslem z DPF na krótkich dystansach w mieście. Edytowane 7 Września 2024 przez Autor1984 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukebor 8247 #46036 Napisano 7 Września 2024 Znajomy dolewał połówkę na 1000 w 2 litrowym dieslu. Ja w Audi z V6 około litra na 4kkm. Ale znajomy, który kupił zmienił olej o innych parametrach, nie tych rekomendowanych i był spokój. W Volvo nie mam strat, w BMW też spokój a 7kkm juz nakręcone. W Volvo w zasadzie to raz mi pokazało, że "wyprodukował" Co jest pewną normą gdy poruszamy się dieslem z DPF na krótkich dystansach w mieście.Jednym słowem olejożerne te Audi ;-) 0 I'm not myself, but not dead and not for sale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 3884 #46037 Napisano 7 Września 2024 Ja w tym temacie jeszcze się nie wypowiem bo za mało najechałem, ale olejozerna to była moja honda Civic ix z 2012 bo brała ok 1l/1000 w tym roczniku wymienili pierscienie na tłokach na bardziej 'eko' i puszczały na potęgę olej do komory spalaniaWysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12067 #46038 Napisano 7 Września 2024 (edytowane) 11 minut temu, lukebor napisał(-a): Jednym słowem olejożerne te Audi 😉 Nie koniecznie. Czasem jest to spasowanie elementów silnika, czasem tolerancja na tłokach i cylindrach, a czasem "odpowiednio" dobrany olej rekomendowany przez producenta 😆 I zapewne często wady konstrukcyjne. Np w mustangu było podobno pasowanie na tyle "luźne" więc żarł mi oleju na potęgę, co ma uzasadnienie, bo podczas upalania następuje duża rozszerzalność cieplna. A rekomendowali jak poniżej. Więc dolewka 1 litra co 2 - 3kkm przy normalnej codziennej jeździe. Nie pamiętam dokładnie. Edytowane 7 Września 2024 przez Autor1984 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68758 #46039 Napisano 7 Września 2024 Godzinę temu, lukebor napisał(-a): Litr oleju na 10 kkm? To norma u Audi, czy tylko ten silnik tak ma? Ja w Volvo i Mercedesie nie dolewam nic między przeglądami (ok.13-15 kkm). Nowy silnik musiał się ułożyć. W Tiguanie miałem podobnie. Po "dotarciu" wytrzymywał do przeglądu bez dolewek. Przejechałem nim jakieś 150k km. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukebor 8247 #46040 Napisano 7 Września 2024 Nowy silnik musiał się ułożyć. W Tiguanie miałem podobnie. Po "dotarciu" wytrzymywał do przeglądu bez dolewek. Przejechałem nim jakieś 150k km. I tego Ci życzę! 0 I'm not myself, but not dead and not for sale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel007 4637 #46041 Napisano 7 Września 2024 Żonobus kupiony …jedno z bani 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piteks 3725 #46042 Napisano 7 Września 2024 U mnie ten sam silnik co u Mariusza i oleju nie bierze. Obecnie 28 tys. km. Pierwsza zmiana po 2,5 tys. km na Millersa, druga po 15 tys. km i teraz będzie kolejna. Wcześniej miałem dwa audi i dwa vw. Zawsze olej zmieniałem w podobny sposób. Nigdy nie miałem problemu z ubytkami pomiędzy wymianami. 0 IWC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 3884 #46043 Napisano 7 Września 2024 Ja dzis pierwszy raz jezdzilem z aktywnym tempomatem i jyz rozumiem skąd zachwyty, świetna sprawaAle ladowarka indukcyjna to nieporozumienie, na telefonie moznaby sadzone zrobicWysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1616 #46044 Napisano 8 Września 2024 Fajna rzecz , w połączeniu z asystentem pasa ruchu , już od kilku tygodni uczę się go , bo nigdy nie miałem tego systemu wcześniej , i mogę podzielić się kilkoma uwagami : - warto monitorować na VC , czy auto widzi pojazd przed nim - zielony pojazd na radarze - , bo nie rzadko są sytuacje np. pojazd przede mną zmienia pas, i radar nie od razu widzi kolejny pojazd przed nim . lub włączający się do ruch pojazd z podporządkowanej , co skutkuje się prawie awaryjnym , nieprzyjemnym hamowaniem - lepiej nie korzystać z asystenta pasa ruchu w mieście , czy podczas stania w korku , bo wtedy auto jest utrzymane w środku jezdni , co utrudnia przejazd motocyklistów i rowerzystów , raczej widzę go tylko na trasie. - domyślnie ,odległość od innego pojazdu jest ustawiona na 3 kreski , warto od razu zmniejszać na jedną , i tak jest całkiem bezpieczna odległość . - i najważniejsza rzecz , podczas korzystania z adaptacyjnego tempomatu - zwłaszcza na drogach krajowych ,gminnych, czy w mieście , uważać na pieszych stojących przy pasach , bo system ich nie widzi , i przez delikatnie uśpioną koncentrację można ich nie zauważać , bardzo głupia sytuacja 😳 ja teraz uczę się systemu : asystent parkowania plus 😉 17 godzin temu, pawel007 napisał(-a): Żonobus kupiony …jedno z bani Szerokości ! , wygląda jak Maserati z przodu 😉 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68758 #46045 Napisano 8 Września 2024 Na autostradzie mam ustawioną odległość do poprzedzającego mnie auta na 3 kreski. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12067 #46046 Napisano 8 Września 2024 31 minut temu, Krakus1 napisał(-a): Szerokości ! , wygląda jak Maserati z przodu 😉 Jak połączenie Levante i Focusa 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel007 4637 #46047 Napisano 8 Września 2024 50 minut temu, Krakus1 napisał(-a): Szerokości ! , wygląda jak Maserati z przodu 😉 Honda, honda- lepiej jezdzi niz wygląda 😉 Miasto 90%- lepszych nie bylo wg. mnie w tej kasie. Nawet tylne kanapy ma podgrzewane- dzieciom przypasuje. A wyglad? Mamlo jest budzetowych samochodow nie przypominajacych „czegoś”🤷♂️ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 5285 #46048 Napisano 8 Września 2024 W dniu 7.09.2024 o 11:37, mario1971 napisał(-a): Nowy silnik musiał się ułożyć. W Tiguanie miałem podobnie. Po "dotarciu" wytrzymywał do przeglądu bez dolewek. Przejechałem nim jakieś 150k km. U mnie się niestety nie ułożył. Pół litra na ok 4 tys. km 😕 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9193 #46049 Napisano 8 Września 2024 Miałem FIATa Stilo który od nowości żarł olej. Nic mu więcej nie dolegało, jeździł ładnie, nie dymił, nie załatwił katalizatora, mechanik mówił, że 1.4 tak ma i one wszystkie "biorą" mniej lub więcej. Auto przejeździlo kilkanaście lat i poszło na sprzedaż. Fakt 0,5l na kilka tysięcy wkurza, ale niekoniecznie musi świadczyć o poważnej awarii... 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68758 #46050 Napisano 8 Września 2024 A kto mówił o awarii? 🤔 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach