Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, Valygaar napisał(-a):

😳🤯

To musiala być Daytona 🤪

Hehehe ta :>

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, mario1971 napisał(-a):

Poznańska solidność. 👏

Nie

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem na świeżo po 3 dniach z Peugeotem 308 SW 1.2 130 KM w automacie - dostałem z wypożyczalni na wyjazd służbowy. I wiecie co? Dawno żadne auto nie zrobiło na mnie aż tak pozytywnego wrażenia. 

Mała kierownica i zegary wysoko wymagają przyzwyczajenia (i szczęścia w kwestii znalezienia właściwej pozycji) - mi się udało. Fotele z certyfikatem AGR są świetne, zawieszenie przyjemnie i pewnie zestrojone, wszystko dobrze zmontowane, nic nie skrzypi a plastiki zaskakująco dobrej jakości (A klasa wymięka w tej kwestii). Przy dwóch osobach i bagażu silnik daje radę, szkoda że to ten fatalny Pure Tech.

Z ciekawości sprawdziłem i mógłbym kupić taki sam model z kwietnia tego roku bez przebiegu od AD za 28.950€ - i tu mnie zatkało. Nawet kamera 360 jest, która Lexus UX ma dopiero w niebotycznie drogiej najwyższej wersji z 4x4 zmniejszającym bagażnik 😆

A efekt? Poniżej.

IMG_5004.thumb.jpeg.99bf868b09f86b8e3fb437127b27d124.jpeg

PS. Zdjęcie robione kiedy stałem w korku więc nikt nie ucierpiał 😆

Edytowane przez cordi7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, RysiekOchodzki napisał(-a):

Jak ktoś tu kiedyś napisał, przychodzi taki wiek w życiu mężczyzny 😀:

Gratulacje! Witaj w gronie właścicieli aut bez dachu 😎

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

Czego szukasz dobry człowieku? 

już znalazłem..😘

7 godzin temu, RysiekOchodzki napisał(-a):

IMG_7325.jpeg

jeden z ulubionych aut Clarksona .. szerokości 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 godziny temu, Autor1984 napisał(-a):

Dziękuję za post. O mach 1 myślałem. Jak posiadałem gt tej samej generacji. Cena jest zachęcająca, natomiast nowy stang ma bardzo poprawione właściwości jezdne zwłaszcza w modelu Dark Horse na jednym z torów w Kanadzie kub USA uzyskał lepszy czas niż m2. Do oferty wchodzi również GTD limitowany, który ma konkurować z GT3RS i głównie z tego względu jestem ciekaw jak się to prowadzi. Naturalnie na GTD mnie nie stać, ale DH jest bardzo zachęcający że skrzynia tremec i magna ride w podstawie. Tylko wychodzi drożej niż M2 w dobrej konfiguracji po rabacie od dealera.

Przy takim układzie cen nie ma możliwości żebym wziął stanga zamiast m2

W USA różnica na pewno na korzyść konia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, RysiekOchodzki napisał(-a):

IMG_7325.jpeg

Gratulacje, silnik jeszcze 2.0 184KM ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, pechagto napisał(-a):

Przy takim układzie cen nie ma możliwości żebym wziął stanga zamiast m2

W USA różnica na pewno na korzyść konia

Aż z ciekawości skonfigurowałem dzisiaj ciemnego konia i wyszło mi prawie 400k PLN. Coś tu się nie zgadza ;). No ale przynajmniej nie trzeba podchodzić do samochodu z zamkniętymi oczami jak w przypadku M2 (oraz M3 czy M4, nie wspominając nawet o suvach BMW)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 godzin temu, Valygaar napisał(-a):

Gratulacje! Witaj w gronie właścicieli aut bez dachu 😎

12 godzin temu, Krakus1 napisał(-a):

już znalazłem..😘

jeden z ulubionych aut Clarksona .. szerokości 👍

11 godzin temu, vvv napisał(-a):

@RysiekOchodzki gratulacje. To jeszcze 2.0 czy 1.5? Napisz jak się jeździ za jakiś czas i szerokości

7 godzin temu, Olo_H napisał(-a):

Gratulacje, silnik jeszcze 2.0 184KM ?

Dzięki Panowie! Tak to jeszcze silnik 2.0 184KM. Udało się wyrwać chyba przedostatnią salonową sztukę w kraju w tym kolorze. Powrót z Trójmiasta do Warszawy był męczący, to nie jest auto na autostrady, przede wszystkim ze względu na hałas. Ale niedzielna przejażdżka podwarszawskimi drogami to już permanentny banan na gębie. No cieszę się jak dziecko 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 godziny temu, RysiekOchodzki napisał(-a):

Pierwsze co bym zrobił, to usunął napisy z poszycia zderzaka. W swoim podobnie zrobiłem i jest +10 do wyglądu.

Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję Miaty, jeździłem identyczną prawie 3 lata, zwiedziła kilkukrotnie Alpy i bardzo mile ją wspominam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 godziny temu, RysiekOchodzki napisał(-a):

IMG_7325.jpeg

Gratulacje. Świetny kolor!

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, ewaryst666 napisał(-a):

Aż z ciekawości skonfigurowałem dzisiaj ciemnego konia i wyszło mi prawie 400k PLN. Coś tu się nie zgadza ;). No ale przynajmniej nie trzeba podchodzić do samochodu z zamkniętymi oczami jak w przypadku M2 (oraz M3 czy M4, nie wspominając nawet o suvach BMW)

Z ciekawości sprawdziłem sobie ceny...

kurs dolara w sprzedaży 3,85PLN

303500PLN najtańsze V8 mi wyszło

$47750 najtańsze V8 w USA - czyli 183838PLN

358500PLN najtańszy dark horse w PL

$65570 najtańszy dark horse w USA - czyli 252445PLN

taki mamy klimat :(

i potem zdziwienie "ekspertów" dlaczego ściągamy rozbite samochody...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz jeszcze uwzględnić sales tax, którego nie ma na stronie forda. Dodatkowo europejskie mustangi są od razu skonfigurowane jako “premium”, nie ma tak gołych jak w USA 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
26 minut temu, ewaryst666 napisał(-a):

Musisz jeszcze uwzględnić sales tax, którego nie ma na stronie forda. Dodatkowo europejskie mustangi są od razu skonfigurowane jako “premium”, nie ma tak gołych jak w USA 

Trudno jest uwzględniać sales tax, który jest różny dla różnych stanów ale dla spokoju przyjmijmy, że moje obliczenia uwzględniły sales tax z Oregonu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, RysiekOchodzki napisał(-a):

Dzięki Panowie! Tak to jeszcze silnik 2.0 184KM. Udało się wyrwać chyba przedostatnią salonową sztukę w kraju w tym kolorze. Powrót z Trójmiasta do Warszawy był męczący, to nie jest auto na autostrady, przede wszystkim ze względu na hałas. Ale niedzielna przejażdżka podwarszawskimi drogami to już permanentny banan na gębie. No cieszę się jak dziecko 🙂

Zgadzam się w 100%, to nie samochód do szybkiej jazdy, za to jazda po bocznych drogach to kwintesencja motoryzacji 🙂

Kolor super, w zeszłym roku też się nad nim zastanawiałem, ale ostatecznie wybór padł na "szampański" - był dostępny od ręki i do tego ma dla mnie zabójcze brązowe wnętrze

20230717_184612.jpg

20230721_133210.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja swoją NB jakoś nie dostrzegałem żeby była męcząca na autostradach, może kwestia tego czym się wcześniej jeździło :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, pechagto napisał(-a):

Ja swoją NB jakoś nie dostrzegałem żeby była męcząca na autostradach, może kwestia tego czym się wcześniej jeździło :)

Wyprzedzanie "TIRa" przy około 100km/h z otwartym dachem, ze względu na hałas, nie należało do przyjemności 😝. Z zamkniętym dachem jest zdecydowanie lepiej, co nie zmienia faktu, że nadal twierdzę, że autostrady i ekspresówki to nie jest "naturalne środowisko" dla tego samochodu. Zdecydowanie wolę boczne drogi i 60-70km/h bez dachu😝

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś spotkał się z problemem zalania elektroniki paliwem w silnikach diesla BMW N57?

Kusi mnie wypasione F10 530d ale jak się naczytałem o panewkach, wałach a teraz jeszcze wadliwym przewodzie z czujnikiem temperatury/ciśnienia paliwa i naprawach za 30-40tys  to nie strach ogarnia że każde takie auto, nawet najbardziej zadbane to mina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O

Edytowane przez Pamiko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi