Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Lexus UX jednak jest za mało designerski.. choć jakość materiałów i całości mega wyżej niż toyota.
Corolla cross odpadła za wygląd -taka szopa na narzędzia...
Na dziś wygranym jest fenomen sprzedaży stycznia w Polsce.
Nowa c-hr za wygląd odnotowała wzrost 69%.. a my chyba jeszcze podkręcimy ten wynik
Nowa c-hr jest wewnątrz na tylnych siedzeniach ciut mniej klaustrofobiczna niż gen1. Gdyby jeszcze podsufitka była jasna to można by tam wytrzymać

Wysłane z Pixel 6

Idzie człowiek z nastawieniem zakupu c-hr...
I zderza się z sufitem oczekiwań i nowymi możliwościami
Coś zupełnie poza obszarem zainteresowań.
Najważniejsze że cieszy właścicielke...PXL_20250320_131635202~4.jpg

Wysłane z mojego Pixel 6a przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, xaoo napisał(-a):

Gratulacje :) Niech zawsze bezpiecznie "wozi" właścicielkę do celu.

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Corolla Cross? Fajne auto. Niech cieszy i jezdzi bez problemow 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie w Corolli Cross dziwi jedno... jak można wypuścić z fabryki auto z tak wiszącym układem wydechowym? Przecież to jest dramat. Odbierasz nowe auto, a tylny odcinek układu wisi tak, jakby nie był zaczepiony. W starszych Toyotach, Lexach ten sam "problem".
"Inżyniera" który to projektował zwolniłbym w trybie natychmiastowym

Wysłane z mojego SM-M515F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, Tommaso napisał(-a):

Długo szukałem, ale w końcu znalazłem właściwy egzemplarz.

PHOTO-2025-03-20-17-47-44.thumb.jpg.244ea94485799aeb5c0a5eb6de2ca18e.jpg

1680229077_WhatsAppImage2025-03-20at17_47_44.thumb.jpeg.c2e9da2e8ce8c07e8d826f001bb146c1.jpeg

Co wyście się zmówili na te yarisy ;)

Pozdrawiam, świetna zabawka!

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1680229077_WhatsAppImage2025-03-20at17_47_44.thumb.jpeg.c2e9da2e8ce8c07e8d826f001bb146c1.jpeg

Teraz spot z Michałem nieunikniony ;-)
Gratulacje, Tomek!

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, xaoo napisał(-a):

A tam z tyłu... coś dla Pana domu ? 🙂 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
8 godzin temu, Marak napisał(-a):

A tam z tyłu... coś dla Pana domu ? 🙂 

Nie. Było, minęło i Tomek jest teraz w fazie hejtowania Audi. A co do tego białego to znając życie pewnie mógłbyś napisać już pracę habilitacyjną o GR.

Może teraz Michał już nie będzie zawsze drugi tylko zawsze trzeci. 😜

Edytowane przez memento mori

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki chłopaki.

A Marak nie cytował mojego zdjęcia i raczej miał na myśli Landcruisera.

Ale ja generalnie nie jestem hejterem Audi, uważam, że to były bardzo dobre auta, tylko awaryjne. Kupując teraz SUVa nawet przez chwilę zastanawiałem się nad Q8, ale wybrałem święty spokój.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, LC 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, Tommaso napisał(-a):

Fuj! Co za plastikowy samochod 🤭😂🤭
Niech sie nie psuje 👍

PS. Widze, ze wydech zmieniony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, SzefSzefow napisał(-a):

Fuj! Co za plastikowy samochod 🤭😂🤭
Niech sie nie psuje 👍

PS. Widze, ze wydech zmieniony

Dzięki

Tak, wydech od MG, ale w wersji street legal, bo jak wiesz, będę nią jeździł między innymi w Alpy, więc nie chciałem z pustym wydechem..

Generalnie to bardzo mocno doposażony egzemplarz, cały w PPF, z dodatkowym kompletem kół zimowych, obniżonymi fotelami, płytą pod silnikiem, konserwacją podwozia, niepotrzebną mi za bardzo listwą świetlną Lazera  i wieloma innymi pierdołami. No i mimo 3 lat ma 14k przebiegu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Tommaso napisał(-a):

Dzięki

Tak, wydech od MG, ale w wersji street legal, bo jak wiesz, będę nią jeździł między innymi w Alpy, więc nie chciałem z pustym wydechem..

Generalnie to bardzo mocno doposażony egzemplarz, cały w PPF, z dodatkowym kompletem kół zimowych, obniżonymi fotelami, płytą pod silnikiem, konserwacją podwozia, niepotrzebną mi za bardzo listwą świetlną Lazera  i wieloma innymi pierdołami. No i mimo 3 lat ma 14k przebiegu. 

To bardzo ladnie Ci sie trafilo, nie bedziesz musial robic tych wszystkich pierdolek.
Listwa sie moze przydac, bo swiatla w GRce sa.... no sa 😅 przy szybszej, nocnej jezdzie bedziesz sie cieszyl, ze jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Świeci bardzo mocno, ma 18000 lumenów i o dziwo ma europejską homologację.

Ja dokupuję tylko dystanse, bo te oryginalne koła IMO siedzą za głęboko.

Edytowane przez Tommaso

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, Tommaso napisał(-a):

Świeci bardzo mocno, ma 18000 lumenów i o dziwo ma europejską homologację.

Ja dokupuję tylko dystanse, bo te oryginalne koła IMO siedzą za głęboko.

Pomysl o innych kolach, tych BBSow troche szkoda do typowego tyrania. Tym bardziej, ze ceny nowych to jakies szalenstwo.
Prawie kupilem Rotiformy z AeroDiskami, ale nie mialy homologacji

pxl_20210821_112455538-jpg.19236

Gwint i ET przesadzone na zdjeciu, ale o te felgi i nakladki mi chodzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciężko żeby miały drogową homologację jak można przez nie stracić dowód ;) ale aero rotory piękna sprawa, mi zawsze będą się kojarzyć z starymi torowymi 911 czy e34 M5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niby tak, ale mam je kisić w garażu dla następnego właściciela? Tak właśnie robił dotychczasowy właściciel, dostałem je w stanie nowym.

A są bardzo ładne, jak uszkodzę to najwyżej je odnowię po sezonie, a jak przyjdzie kupić to widziałem już sztuki w ogłoszeniach po 2k za sztukę w stanie idealnym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jechałem dzisiaj taksówką Hondą C-HR. To że ktoś zabrał pół bagażnika jeśli chodzi o głębokość to jeszcze jestem w stanie zrozumieć, bo tam pewnie jest bateria. Ale tego kto zaprojektował te szyby w tylnych drzwiach to bym za jaja powiesił: przecież w tym samochodzie jest ciemno jak u Murzyna pod koszulą. To tego miałem wrażenie że w jakiejś trumnie jadę. Koszmar straszny. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, beniowski napisał(-a):

Jechałem dzisiaj taksówką Hondą C-HR. To że ktoś zabrał pół bagażnika jeśli chodzi o głębokość to jeszcze jestem w stanie zrozumieć, bo tam pewnie jest bateria. Ale tego kto zaprojektował te szyby w tylnych drzwiach to bym za jaja powiesił: przecież w tym samochodzie jest ciemno jak u Murzyna pod koszulą. To tego miałem wrażenie że w jakiejś trumnie jadę. Koszmar straszny. 

Wygląd Panie, wygląd 😁😁😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
18 godzin temu, trollu napisał(-a):

ciężko żeby miały drogową homologację jak można przez nie stracić dowód ;) ale aero rotory piękna sprawa, mi zawsze będą się kojarzyć z starymi torowymi 911 czy e34 M5

Mozna przez nie dowod stracic, bo nie maja homologacji. Nie widze innych powodow.

18 godzin temu, Tommaso napisał(-a):

Niby tak, ale mam je kisić w garażu dla następnego właściciela? Tak właśnie robił dotychczasowy właściciel, dostałem je w stanie nowym.

A są bardzo ładne, jak uszkodzę to najwyżej je odnowię po sezonie, a jak przyjdzie kupić to widziałem już sztuki w ogłoszeniach po 2k za sztukę w stanie idealnym.

Jesli juz sa tak tanie, to tez nie widze powodu, zebys ich nie tyral 👍

16 godzin temu, beniowski napisał(-a):

Albo jechales Toyota C-HR albo Honda HR-V 🙃

Edytowane przez SzefSzefow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupowaliśmy ostatnio do firmy yarisa i pooglądałem sobie wszytsko co było w salonie, imo jakąkolwiek jakość zaczyna się od ravki a i tak jest... hm srednio

W piatek bylem na wymianie glosnika, juz jest lux, igladalem przy okazji nowe a5 i q5 i kurcze średnio mi się to widzi, a najmniej tan szeroki panel na drzwiach przez który się je tak niewygodnie zamyka że szok, jak można utrudnić podstawowa czynnosc jaka jest zamykanie drzwi

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowe A5 jakościowo problematyczne. U nas w firmie po tygodniu używania A5 spędziła kolejne dwa tygodnie w serwisie. Elektronika/oprogramowanie. Na hali w serwisie prawie same A5 koło A5 głównie z podobnymi problemami. Jedna z nich nie dała rady nawet przejść przedsprzedażowej checklisty przed wydaniem do klienta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
12 minut temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Nowe A5 jakościowo problematyczne. U nas w firmie po tygodniu używania A5 spędziła kolejne dwa tygodnie w serwisie. Elektronika/oprogramowanie. Na hali w serwisie prawie same A5 koło A5 głównie z podobnymi problemami. Jedna z nich nie dała rady nawet przejść przedsprzedażowej checklisty przed wydaniem do klienta.

Każdy nowy model może trapić problem wieku "dziecięcego". Pierwsze XC90 II podobno ciągle stały w serwisie. :) 

Zastanawia mnie tylko, czy bebechy były przygotowane pod nowe wydanie, czy są zaczerpnięte z poprzedniego modelu i zaadoptowane do nowej wersji.

Edytowane przez Autor1984

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, SzefSzefow napisał(-a):

Mozna przez nie dowod stracic, bo nie maja homologacji.

a jak policja sprawdza czy felga ma homolagcję? Np na reflektorze są oznaczenia. Jaka homologacja w PL dopuszcza felgi do użytku na drogach publicznych? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi