Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

M

1 godzinę temu, Paulus57 napisał(-a):

Kolor ma znaczenie, ale jak się określony budżet i człowiek staje przed dylematem: kolor czy światła skrętne.?

Albo jesteś przesadnie skromny, albo kokietujesz, 280 KM to już duża moc i wymaga rozsądku w jej wykorzystywaniu. 

Świetny jest ten kolor UAZ-a, pochwal się Gulią. :) 

No właśnie niezniszczalność Lexusa jest dla mnie problemem. Choć faworytem aktualnie jest XC 60 T8, to w podobnym budżecie jest NX 350 i co wybrać, "wodotryski" pierwszego, czy "stabilizację" drugiego? ES 300 już podobno nie ma, ale bardzo nie żałuję, bo prawie 5m do miasta to jak dla mnie za dużo. 

Ile ma koni i Nm Twój Lexus? 

W pełni zgadzam się z Twoją opinią. Wątek samochodowy, to nie Wikipedia i tu właśnie emocje i subiektywne oceny, wybory, są najciekawsze. 

Mój ma 270 koni, 3.5 V6.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
58 minut temu, satanic napisał(-a):

M

Mój ma 270 koni, 3.5 V6.

Jest moc i brzmienie, no i Lexus. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 hours ago, satanic said:

Takie wpadło.

Jeździłbym… fajny 👍🏻

To już klasyczna „buda” Lexa 🔥

Życzę bezpiecznego i bezawaryjnego przemieszczania🙌🏻

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
26 minut temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Kiedyś było takie powiedzenie, że "baba za kierownicą jest gorsza od wku..nego hitler*wca". Coś w tym jest. Stereotypy nie biorą się z powietrza 😆  

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Paulus57 napisał(-a):

Kolor ma znaczenie, ale jak się określony budżet i człowiek staje przed dylematem: kolor czy światła skrętne.?

Albo jesteś przesadnie skromny, albo kokietujesz, 280 KM to już duża moc i wymaga rozsądku w jej wykorzystywaniu. 

Świetny jest ten kolor UAZ-a, pochwal się Gulią. :) 

No właśnie niezniszczalność Lexusa jest dla mnie problemem. Choć faworytem aktualnie jest XC 60 T8, to w podobnym budżecie jest NX 350 i co wybrać, "wodotryski" pierwszego, czy "stabilizację" drugiego? ES 300 już podobno nie ma, ale bardzo nie żałuję, bo prawie 5m do miasta to jak dla mnie za dużo. 

Ile ma koni i Nm Twój Lexus? 

W pełni zgadzam się z Twoją opinią. Wątek samochodowy, to nie Wikipedia i tu właśnie emocje i subiektywne oceny, wybory, są najciekawsze. 

Tak, kolor ma znaczenie... 

IMG_20250320_152620_edit_808669141051083.thumb.jpg.2dddad70b831c85faa7cc511688078d6.jpg

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, pmwas napisał(-a):

Tak, kolor ma znaczenie... 

IMG_20250320_152620_edit_808669141051083.thumb.jpg.2dddad70b831c85faa7cc511688078d6.jpg

Piękna zieleń, samochodu nie chwalę, bo to oczywiste. 🙂

Szkoda, że XC ma takie lakiery, jakby mało wyraziste. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Paulus57 napisał(-a):

Piękna zieleń, samochodu nie chwalę, bo to oczywiste. 🙂

Szkoda, że XC ma takie lakiery, jakby mało wyraziste. 

Dziadkowe kolory.

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak jest ładny kolor, to trzeba dbać - myć, woskować i chuchać... ja zawsze biorę najtańszy i byle jaki, więc mogę jeździć brudnym i poobijanym :-) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Paulus57 napisał(-a):

No właśnie niezniszczalność Lexusa jest dla mnie problemem. Choć faworytem aktualnie jest XC 60 T8, to w podobnym budżecie jest NX 350 i co wybrać, "wodotryski" pierwszego, czy "stabilizację" drugiego?

NX 350 wygląda ciekawiej od Volvo, czego nie można powiedzieć o ES.

Czytając jakie "bonusy" może oferować silnik Volvo to moim zdaniem nie warto brać go pod uwagę.

Ewentualnie co warto, to poczytać na forum Volvo ciut więcej o T8.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
48 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Dziadkowe kolory.

Czyli jak dla mnie. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Szkoda, że nagrywający du*y nie ruszył, żeby kobitce pomóc, szczególnie jak już auto po niej przejechało... no, ale wtedy wrzuta nie byłaby taka zajefajna... Sociale ponad wszystko! :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, mmaniek napisał(-a):

Szkoda, że nagrywający du*y nie ruszył, żeby kobitce pomóc, szczególnie jak już auto po niej przejechało... no, ale wtedy wrzuta nie byłaby taka zajefajna... Sociale ponad wszystko! :(

Nie wiem, czym się kierował nagrywający.

Sama natomiast sytuacja wygląda tragikomicznie, nikomu nic poważniejszego się nie stało (jak sądzę po filmiku), więc już nie bądźmy takimi Sierżantami Powagi w Plutonie Śmieszność.  ;) 

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NX 350 wygląda ciekawiej od Volvo, czego nie można powiedzieć o ES.
Czytając jakie "bonusy" może oferować silnik Volvo to moim zdaniem nie warto brać go pod uwagę.
Ewentualnie co warto, to poczytać na forum Volvo ciut więcej o T8.

Ja z kolei uważam przeciwnie. XC60 ma już swoje lata ale wygląda świeżo i fajnie. A NX to taka jeżdżąca nuda. Żadnej emocji,, taki ideał na grzyby. Oba w sumie dla starszych statecznych panów albo ich żona ale po tym co tu czytam o jakości Volvo to trzeba przyznać że kolega jednak ma cohones, że się na to porywa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)po tym co tu czytam o jakości Volvo to trzeba przyznać że kolega jednak ma cohones, że się na to porywa.

po prostu Kolega naczytał się wątku o UAZie i ma ochotę na rywalizację

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Któryś z Kolegów, bodajże z Dolnego Śląska, twierdził, że nie ma już możliwości zamówienia starej wersji ES 300h we Wrocławiu. Dziś dowiedziałem się w łódzkim salonie, że oferta u nich nadal jest aktualna, także najtańsza wersja BUSSINESS.

Więc jakby co zapraszam do Łodzi. Na wszelki wypadek warto wcześniej upewnić się telefonicznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, mandaryn44 napisał(-a):

Pewnie mają na stanie.

Nie chodzi tu o stojące na placu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 13.07.2025 o 11:22, Paulus57 napisał(-a):

Podziwiam dylemat :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, Osiem napisał(-a):

Podziwiam dylemat :)

Poczytałem trochę o problemach z Volvo i dylemat jest, ale raczej już w japończykach. 

Swoją drogą zszokował mnie pozytywnie Prius, który już "brzydkim kaczątkiem" nie jest, raczej pięknym łabędziem.

2024_Toyota_Prius_Limited-5.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Paulus57 napisał(-a):

zszokował mnie pozytywnie Prius

Też mi się podoba, sporo ich widzę właśnie w takim kolorze jak zamieszczony przez Ciebie. Za każdym razem gdy je mijam, z tym mi się kojarzą:

2004_lamborghini_gallardo_2004_lamborghini_gallardo_c75f01cc-2125-4c34-80f0-3ee60f6c2b3f-kQ8ONj-51205-51206-scaled.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Paulus57 napisał(-a):

Poczytałem trochę o problemach z Volvo i dylemat jest, ale raczej już w japończykach. 

Swoją drogą zszokował mnie pozytywnie Prius, który już "brzydkim kaczątkiem" nie jest, raczej pięknym łabędziem.

2024_Toyota_Prius_Limited-5.jpg

Prius wygląda świetnie z każdej strony,

czego nie można powiedzieć o nowej Camry.

Przód dziwny, tył bez wyrazu.

Poprzednia edycja wyglądała lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
37 minut temu, Remy napisał(-a):

Poprzednia edycja wyglądała lepiej.

Użytkuję od roku i mimo początkowych oporów (uważałem za wyjątkowo szpetne auto) po kilku miesiącach stwierdziłem, że od słupka A do tyłu to w sumie może być.

Za to eksploatacyjnie jako służbówka pierwsza klasa, wszystko w nim dzieje się tak jak powinno - jak to opisał @irekm : "ideał dupowozu". Będzie chyba drugim samochodem, z którym z żalem będę się rozstawał - pierwszym był VW CC "2".

Edytowane przez mroova

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawie się też zapowiada nowy RAV4 GR Sport, bo grille w pozostałych wersjach za bardzo "elektryczne".

toyota-rav4-2026-11.jpg

toyota-rav4-2026-06.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi