Paulus57 158919 #52126 Napisano 19 godzin temu 2 godziny temu, Conway napisał(-a): Moment odbioru samochodu. Żona do tej pory ma uśmiech na twarzy jak wsiada. Całe szczęście, że jeszcze tą wersję, bo model poliftowy jest paskudny. Gratulacje dla Was. Kia, to raczej dobry wybór. Moja w zasadzie prawie bezusterkowa od ponad 6 lat. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6300 #52127 Napisano 3 godziny temu No my bylismy w KIA w tamtym tygodniu pogadać o najmie długoterminowym Kia Stonic i coż, wyszliśmy mocno zaskoczeni. Tak w skrócie - najem długoterminowy, 3 lata, do 15 000 km. Nowy Stonic w konfiguracji za około 90 000 zł, 0 wpłaty własnej, w opcji all in (serwisy i ubezpieczenia) - 1950 zł miesięcznie (zdecydowanie za dużo za tak małe auto). Kia Sportage, z takimi samymi założeniami, w konfiguracji za 165 000 (czyli jakoś 75 000 zł więcej) - rata miesięczna 1600zł z małym haczykiem miesięcznie. Ja rozumiem, że Sportage będzie miał większą wartość rezydualną po zakończeniu umowy. Ale 350 zł mniej za prawie 2 krotnie droższe auto jest mi ciężko zrozumieć. Kwota za Sportage by była nawet do łyknięcia, ale moja tak dużego auta nie chce. Dzisiaj jedziemy do Citroena pogadać o E C3 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Conway 850 #52128 Napisano 2 godziny temu (edytowane) Może trzeba poszukać informacji wśród innych dealerów, z innych miast. Wybraliśmy Xceeda GT Line, bo w Warszawie wersja Business Line się wyprzedała i żaden sprzedawca nie miał. Za to w Gdyni można było przebierać. Żona nawet chciała jechać nad morze Edytowane 2 godziny temu przez Conway 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 158919 #52129 Napisano 2 godziny temu Godzinę temu, Ceteth napisał(-a): No my bylismy w KIA w tamtym tygodniu pogadać o najmie długoterminowym Kia Stonic i coż, wyszliśmy mocno zaskoczeni. Tak w skrócie - najem długoterminowy, 3 lata, do 15 000 km. Nowy Stonic w konfiguracji za około 90 000 zł, 0 wpłaty własnej, w opcji all in (serwisy i ubezpieczenia) - 1950 zł miesięcznie (zdecydowanie za dużo za tak małe auto). Kia Sportage, z takimi samymi założeniami, w konfiguracji za 165 000 (czyli jakoś 75 000 zł więcej) - rata miesięczna 1600zł z małym haczykiem miesięcznie. Ja rozumiem, że Sportage będzie miał większą wartość rezydualną po zakończeniu umowy. Ale 350 zł mniej za prawie 2 krotnie droższe auto jest mi ciężko zrozumieć. Kwota za Sportage by była nawet do łyknięcia, ale moja tak dużego auta nie chce. Dzisiaj jedziemy do Citroena pogadać o E C3 1950 x 36, to wychodzi ponad 70k zł. Wykup za ile? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 15308 #52130 Napisano 2 godziny temu 20 godzin temu, Conway napisał(-a): Moment odbioru samochodu. Żona do tej pory ma uśmiech na twarzy jak wsiada. Całe szczęście, że jeszcze tą wersję, bo model poliftowy jest paskudny. Moje gratulacje! Poniedziałek godzina 10:00... Do teraz nie zeszły mi wypieki z twarzy po spotkaniu z... Warunki pogodowe były niestety cholernie trudne. Później zapraszam zainteresowanych do krótkiej recenzji wzmocnionego M3. 2 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 158919 #52131 Napisano 1 godzinę temu 21 minut temu, Autor1984 napisał(-a): Moje gratulacje! Poniedziałek godzina 10:00... Do teraz nie zeszły mi wypieki z twarzy po spotkaniu z... Warunki pogodowe były niestety cholernie trudne. Później zapraszam zainteresowanych do krótkiej recenzji wzmocnionego M3. Czekam na opis wrażeń z jazdy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach