Lincoln Six Echo 70730 #27226 Napisano 26 Października 2019 Nokiany bym na pewno brał pod uwagę - tak, jak i Bridgestone'y (których komplet letnich był w moim poprzednim aucie świetny), ale wg stanu z linka, który podałem, nie ma do modelu GLA z "moimi" parametrami w tej chwili. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 5948 #27227 Napisano 26 Października 2019 Może Pirrelli winter -sport? 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6580 #27228 Napisano 26 Października 2019 Ja mam nokiany zimowe i letnie i jestem zadowolony. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
switch107 375 #27229 Napisano 26 Października 2019 (edytowane) CX5 w podstawowej wersji z 2.0 benzyną. Dobry samochód że słabym systemem nav/ muzycznym Tanie koszty obsługi i bardzo obszerny Edytowane 26 Października 2019 przez switch107 0 nie spiesz się .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 583 #27230 Napisano 26 Października 2019 Cx5 podrożały, w tym budżecie nowe juz nieosiągalne (od 108k), ale npm wolnossace Asx 2.0 150KM z tak . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
switch107 375 #27231 Napisano 26 Października 2019 Właśnie podglądałem ceny - u mojego dealera CX5 2.0 pre-registered równo 20k Eur 0 nie spiesz się .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 583 #27232 Napisano 26 Października 2019 Do tego lakier , ubezpieczenie i się zrobi blisko 115k 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67106 #27233 Napisano 26 Października 2019 A może Hyundai Tucson? https://www.hyundai.pl/Samochod/Rekreacyjne/Nowy_Tucson/ 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 70730 #27234 Napisano 26 Października 2019 Może Pirrelli winter -sport? W tej chwili na Oponeo do wyboru mam tylko to:https://www.oponeo.pl/wybierz-opony/s=1/zimowe/t=1/4x4/r=1/235-45-r19 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 5948 #27235 Napisano 26 Października 2019 tylko się nie połaś na 2018 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41420 #27236 Napisano 26 Października 2019 memento mori jeździłem ostatnio Citroen C3. Niby nie SUV ale w środku dość wysoki. Liczniki prawilne. 1.2 turbo. 7 stopniowy automat. Nawet spoko auto. W tej chwili na Oponeo do wyboru mam tylko to:https://www.oponeo.pl/wybierz-opony/s=1/zimowe/t=1/4x4/r=1/235-45-r19Z tych to Bridgestone chyba najlepsze. tylko się nie połaś na 2018Czemu❓ 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Keniutek 278 #27237 Napisano 26 Października 2019 Guma, która leży sobie rok (czy nawet dłużej) w magazynie, nie różni się niczym od tej, która właśnie zjeżdża z taśmy produkcyjnej. Jeżeli dajecie sobie wmówić inaczej... wasza sprawa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41420 #27238 Napisano 26 Października 2019 Gdzieś czytałem, że opona 2 letnia magazynowana jest uważana za nową. Stąd mojej pytanie. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pankracy111 24 #27239 Napisano 26 Października 2019 Mam od miesiąca Tucsona i zaczynam coraz bardziej lubić to auto. Głównie za prostotę i ogólne wrażenie solidności. Jeżdżę spokojnie, wolnossący 1,6 jest dla mnie wystarczający. Spadek wartości też jest ok. Zużycie paliwa realnie srednio ok 8 litrów - dzisiaj tankowałem 54 litry i przebieg 680 km z czego 340 autostrada i reszta miasto. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 583 #27240 Napisano 26 Października 2019 Do 3 lat od daty produkcji opony mogą być sprzedawane. To wynika z normy PN, numer można sprawdzic. https://opony-24.pl/opony/List?TireWidth=235&TireRatio=45&TireDiameter=19&TireGroupDestination=1&TireType=2&DiscountedOnly=False&AtLeastFour=false&RunOnFlat=false&PromotedOnly=False&Price=1,21786 Nexen to przyzwoita opona i cena też ok. XL wzmocniona opona co przy 19"tez będzie zaletą . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 927 #27241 Napisano 27 Października 2019 Yarisy 2 i 4 Aurisy były we flocie. Miałem okazję tym Aurisem trochę jeździć jak mój Mondeo był na przeglądach...Przy pokonywaniu trasy Katowice- Gdańsk spalił masę paliwa....To nie Lexus, gdzie elektryk wspomaga spalinę podczas przyspieszania, lub innych przypadkach.Bo to sa auta do maista a nie na traseDo 3 lat od daty produkcji opony mogą być sprzedawane. To wynika z normy PN, numer można sprawdzic. https://opony-24.pl/opony/List?TireWidth=235&TireRatio=45&TireDiameter=19&TireGroupDestination=1&TireType=2&DiscountedOnly=False&AtLeastFour=false&RunOnFlat=false&PromotedOnly=False&Price=1,21786 Nexen to przyzwoita opona i cena też ok. XL wzmocniona opona co przy 19"tez będzie zaletą .Bedzie zaleta bo? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pajak80 25 #27242 Napisano 27 Października 2019 Szukam auta dla rodziców. Tata emeryt, mama problemy z kręgosłupem, więc chcą auta typu SUV/crossover. Do tej pory mieli 7 osobowego Forda Galaxy przez 11 lat od nowości, którym nigdy nie jechały... więcej niż 3 osoby :-D No ale 11 lat temu SUVy raczkowały, a w Galaxy siedziało się jak na krześle i dość wysoko, więc był "najlepszym" wyborem. Tym razem szkoda im wydać 140 tysięcy na kolejnego Galaxy ;-)Główne kryteria:silnik benzynowy (najlepiej wolnossący) powyżej 120 KMstosunkowo dużo miejsca z przodu na wysokość i szerokośćalufelgi, klimatyzacja i radioauto na 7-10 lat, więc istotny jest okres po 5 letniej gwarancjiprzebiegi roczne rzędu 7-10 tys. KMbudżet 80-100 tys. zł, zakup za gotówkę (nieprzekraczalny)…i na tym koniec.Tata jest słusznych rozmiarów (186 cm, 120 kg), więc odpadają crossovery/SUVy bazujące na klasie B. Wyjątkiem jest coś typu Jeep Renegade, który przez pudełkowate nadwozie ma w środku dużo miejsca na szerokość i wysokość. „Najgorsze” jest to, że nie potrzebują niż szczególnego z wyposażenia. Mało tego, nawet jeśli coś będzie w standardzie danej wersji wyposażenia, to nie będą używali np. adaptacyjnego tempomatu, asystenta pasa ruchu, nawigacji etc. Wręcz wskazane jest radio z fizycznymi przyciskami zamiast dotykowych oraz niezbyt ‚kosmiczna’ deska rozdzielcza. To powoduje, że można kupić w tym budżecie zarówno wyposażonego na maksa Dustera jak i wyprzedażową Mazdę CX-5 (ma w podstawie Alu, radio, klimę).Czy obecne doładowane silniki Fiata (1.4) Fordowskie Ecoboosty (1.5) i aktualne 1.5 150 KM w VW/Seacie/Skodzie to konstrukcje już w miarę dopracowane? Biorąc to pod uwagę opcji jest od groma. Tak na szybko pomyślałem takich autach jak: Jeep Renegade, Ford Kuga (mamy rodzinny sentyment do Fordów), Suzuki Vitara. Są to auta, które mają raczej proste wnętrza, co w tym przypadku jest zaletą. Zacząłem oglądać konfiguratory i zauważyłem, że można spokojnie pójść półkę wyżej i wybrać coś typu Seat Ateca 1.5 TSI 150 KM FWD w wersji Style (druga od dołu) i pewnie w przypadku każdej marki da się kupić coś podobnego ze stocku w tych pieniądzach. Dlatego zwracam się do Was. Może ktoś z Was szukał auta dla rodziców i przerabiał ten temat? Może właśnie jakiś model Was zaskoczył na minus albo na plus i możecie się podzielicie się opiniami? Vitara nadwozie z papieru, środek tandetny plastik skrzypiący przy każdym dotknięciu.Byłem zdecydowany i czar prysł po jeździe próbnej.Renegade także jest na mojej liście - świetne wykonanie, gruba blacha, wbrew pozorom dużo miejsca w środku.Rzuciłbym jeszcze okiem na Mitsubishi ASX - szczególnie model 2020. 0 "Pies jest jedyną istotą na świecie , która bardziej kocha Ciebie niż samego siebie"./J. Billings / Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 5948 #27243 Napisano 27 Października 2019 Tak wg.PN jest uważana za nową.Znam przypadek ( z biurka obok), kolega zakupił Nokiany tak, jak ja.(ze sklepu(magazynu) Założył i zaczęły się problemy.Miał dwie sztuki z jednego roku, a dwie o rok starsza.Założyli je "jak leci" i ... miał problemy z układem kierowniczym...Sprawdzał, robił w ASO awanturę itp. a potem okazało się , że te dwuletnie były krzywe i zniszczone krawędzie.- nie dały się wyważyć.... Sprzedawca nie chciał uznać wymiany, bo "starsze" i może kolega zamienił? Nie twierdzę, że w nowych nie może być przypadku złej gumy , ale korowody...Wiem auto służbowe, pieniążki za opony też nie jego, ale permamentne wizyty w ASO a potem dochodzenie się ze sprzedawcami to strata czasu i nerwów... 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 583 #27244 Napisano 27 Października 2019 Bo to sa auta do maista a nie na trase Bedzie zaleta bo?https://www.oponeo.pl/artykul/opony-wzmacniane-wady-i-zalety 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Teufel26 25106 #27245 Napisano 28 Października 2019 Nie jestem pewien, czy zamieszczam to zdjęcie we właściwym wątku, bo chodzi mi po głowie „Żarty, żartami“, ale skoro jest kierownica i logo Lamborghini ... A swoją droga, ciekawi mnie co jest droższe, kolekcja zegarków czy auto... 0 "Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maariusz 403 #27246 Napisano 28 Października 2019 Ktos lubi rolexy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6263 #27247 Napisano 28 Października 2019 (edytowane) Na pewno nie jesteś pierwszy i podejrzewam, że nie ostatni, który wrzucił to do tego wątku I co, głupio Wam teraz? Skończyły się "Zbuntowana Julia" i "Wschodząca Gwiazda" i cicho w temacie EDIT:A właśnie, LSE dzisiaj łykał swoje GLA, ciekawe jak wrażenia. Edytowane 28 Października 2019 przez Ceteth 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 70730 #27248 Napisano 28 Października 2019 To byłoby zbyt proste. Odbieram dopiero jutro o 10:00. Jakieś opóźnienie z tablicami, czy coś tam. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #27249 Napisano 28 Października 2019 Pewnie lakierują dach lub jakaś inną miał przygodę po tym jak go widziałeś ostatnio! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wieloryb 3730 #27250 Napisano 28 Października 2019 Poprawiają vin pod dowód ???? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach