Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość vitriol

A wszystko gra - trochę jeszcze dłubaniny zostało, ale generalnie jest OK

To o 9-5 ??? Dziękuję - tyle tu pięknych fur, że aż się zawstydziłem Jeżeli o silnik idzie, to wygrała strona praktyczna - jeżdżę trochę, więc diesel - twin turbo 2.8 w benzynie to oczywiście graal, ale po pierwsze trochę poza zasięgiem no i szkoda na cioranie codzienne też...

True. Przypuszczam, że przy tej masie TTiD będzie więcej niż wystarczający. Dałbyś w miarę możliwości znać ile de facto pali w mieście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

True. Przypuszczam, że przy tej masie TTiD będzie więcej niż wystarczający. Dałbyś w miarę możliwości znać ile de facto pali w mieście.

Nie jest jakoś bardzo słabo, ale mam takie brzydkie przyzwyczajenia z czasów mojej pierwszej 9-3 (I) w benzynie, która miała 205KM i mojej drugiej i nadal posiadanej 9-3 (II polift) TTiD 180KM, że jednak to prawie dwutonowe bydle czasem jest dla mnie zbyt ociężale...

Co do spalania to komputer średnie pokazuje w okolicach 9,3 litra, z własnych obliczeń wychodzi mi bliżej 10 litrów - przy czym ja raczej jeżdżę... hmmm... dynamicznie... - no i spokojnie 85% to trasa a reszta powiedzmy kilkanaście kilometrów dziennie po mieście, więc nie mam pojęcia ile pali w samym mieście...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z ciekawostek - nieoficjalny czas Tesli S Plaid na ringu - 7.13. Dla porównania - największy rywal - Porsche Taycan wykręciło 7.42. Trochę pozamiatali 

https://www.teslarati.com/tesla-model-s-plaid-nurburgring-new-record/

dla porównania - taki czas ma np Porsche 918 a szybciej pojechały takie samochody jak 911 GT3, Viper ACR czy AMG GT R czyli jakby nie było - auta budowane do za..... a Tesla dalej zabiera na pokład 5 osób z bagażem. Elektryki można lubić lub nie ale jeśli ten wynik się potwierdzi - to robi wrażenie. A i tak odgrażają się, że celują w 7.05 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A kwarcowe Seiko jest dokładniejsze niż Patek Philippe.

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe ile by bylo bez tego skrzydla bo takie malo praktyczne na codzien, moze jakas opcja plug&play w razie wypadu na tor ;)

Ja w ten weekend w Niemczech, widzialem na autostradach duzo roznych tesli. Wszystkie byly na szwajcarskich tablicach. Zastanawialem sie, jak planowac taka trase pod katem ladowarek i zasiegu. Nie mam pojecia jak wyglada siec ladowarek w Niemczech, ale jak stalismy w korkach to ja bym sie stresowal.

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z ciekawostek - nieoficjalny czas Tesli S Plaid na ringu - 7.13. Dla porównania - największy rywal - Porsche Taycan wykręciło 7.42. Trochę pozamiatali

https://www.teslarati.com/tesla-model-s-plaid-nurburgring-new-record/

dla porównania - taki czas ma np Porsche 918 a szybciej pojechały takie samochody jak 911 GT3, Viper ACR czy AMG GT R czyli jakby nie było - auta budowane do za..... a Tesla dalej zabiera na pokład 5 osób z bagażem. Elektryki można lubić lub nie ale jeśli ten wynik się potwierdzi - to robi wrażenie. A i tak odgrażają się, że celują w 7.05

Znany jest pełny zakres modyfikacji tej tesli?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe ile by bylo bez tego skrzydla bo takie malo praktyczne na codzien, moze jakas opcja plug&play w razie wypadu na tor ;)

Ja w ten weekend w Niemczech, widzialem na autostradach duzo roznych tesli. Wszystkie byly na szwajcarskich tablicach. Zastanawialem sie, jak planowac taka trase pod katem ladowarek i zasiegu. Nie mam pojecia jak wyglada siec ladowarek w Niemczech, ale jak stalismy w korkach to ja bym sie stresowal.

wchodzisz na www tesli czy wpisujesz w google "tesla supercharger" i wszystko masz jak na dłoni. W DE ładowarek pełno. W korku nie ma się co bać bo prąd wtedy leci tylko na klimę czy radio a one nie zużywają go tyle, co napęd. Tak czy inaczej - tam raczej nie ma strachu o to czy nie będziesz miał się gdzie doładować, po zaprogramowaniu trasy Tesla sama znajduje ładowarki (wszystkie, nie tylko Tesli) i proponuje na których ile ładować oraz z jakim poziomem baterii dojedziesz do następnej ładowarki. 

Znany jest pełny zakres modyfikacji tej tesli?

pełny chyba nie ale na pewno ma inne zawieszenie (chyba zwiększyli rozstaw kół, co też widać po nakładkach na nadkolach) oraz przede wszystkim - 3 silniki zamiast 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzies czytałem, ze Tesla wybebeszyla z calego środka model S, istonie zwiekszyla moc i zastosowala wyscigowe opony. Stad tak dobry wynik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko co tam wybebeszać? W elektryku najcięższe są baterie, Plaid ma niby standardową baterię z P100D, nawet jeśli jest to wydmuszka to i tak waży sporo. Co do zwiększenia mocy - na pewno, po to dołożyli trzeci silnik. Wszystko się rozbija o to, czy potwierdzą zapowiedzi i Plaid wejdzie do produkcji

Ten artykuł jest tendencyjny. Jak jakieś auto sportowe zrobi jakiś super czas- łał. Nikt się nie zastanawia kto siedział za kierownicą, jakie było ciśnienie w oponach itd. Wszyscy żyją w przekonaniu - kup to auto a Ty też tak pojedziesz  ;) A tutaj hasło "zrobili wynik i co z tego". To z tego, że taka wielka buda tak pojechała 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wypada docenić, ze tesla wyjechała na dużą pętle  i nie obawiała sie że zabraknie pod drodze prądu :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe jaki czas w takiej konfiguracji by wykręciła8ebe8d95caeff0683ecb177744daec91.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem ale w podróż dookoła świata na jednym ładowaniu może jechać  :lol: trochę jak okręt atomowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

//////EDIT//

Wszystko już wyjaśnione :) 

Na dniach pochwalę się nowym nabytkiem  :wub:

Edytowane przez Vonziej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe jaki czas w takiej konfiguracji by wykręciła

Przypomina mi sie  program motoryzacyjny gdy  wozili w elektrycznym bmw i3 agregat  spalinowy hondy, żeby mieć czym ładować w  trasie :lol: .    (.i3 ta pierwsza , bo kolejna to hybryda)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek do auta dokupiony :D nie sądziłem, że kiedykolwiek wrzuce gdzieś tak penerską fotkę :)

post-81405-0-61280000-1573138248_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W związku z niedawnym zakupem auta, za kilka dni po jego odbiorze będę miał na sprzedaż nowe opony letnie:

225/60R17 99H Hankook Ventus Prime 2 dokładnie takie: https://www.oponeo.pl/dane-opony/hankook-ventus-prime2-k115-225-60-r17-99-h

Opony zdjęte w salonie, czyli bez żadnego przebiegu. Rok produkcji 27 tydzień 2019 r. Oddam w super cenie tj. pewnie z 1/3 taniej niż najtańsze w sieci. Może ktoś byłby chętny? Do odebrania w województwie pomorskim. Pomyślałem, że zanim wrzucę je na OLX zapytam najpierw tu.

Edytowane przez memento mori

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek do auta dokupiony :D nie sądziłem, że kiedykolwiek wrzuce gdzieś tak penerską fotkę :)

Jak się jeździ w ogóle ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę bardziej twardo niż myślałem, ale poza tym bajka. Do drogi przyklejony, mimo 4 cylindrów brzmi fajnie jak mu się depnie, zbiera sie nieźle, fajnie wygłuszony chociaż przy mocniekszym basie coś mi trzeszczy w prawych drzwiach, więc będzie trzeba dojść co to. Ogólnie jestem zakochany i każdorazowo jak wysiąde, przejdę kawałek to się odwrócę popatrzeć jakim ładnym autem jeżdżę :) tak miało być, tak jest, jestem zachwycony :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do kompletu fota z trasy przy 200 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tam 200... szybciej to nie poleci ?

I koniecznie zegarek musi być widoczny

Edytowane przez Szyszkops

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładny zegarek, wybaczcie może dla niektórych trywialne pytanie, ale który to model Rolexa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi