łowca 340 #35376 Napisano 28 Kwietnia 2022 A teraz coś z zupelnie innej beczki... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9061 #35377 Napisano 29 Kwietnia 2022 Ech... puściłem parę zakladow w Lotto... jeśli jest mi pisany to wygram 💪 2 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StaryWilk 694 #35378 Napisano 30 Kwietnia 2022 ciekawe jak sobie poradzi Ineos na naszym rynku. Tylko 2 razy droższy od Huntera, ale jak dla mnie ciekawszy (wg informacji w necie) od nowego Defendera, czy G-klasy... https://autogaleria.pl/ineos-grenadier-2023-polska 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #35379 Napisano 1 Maja 2022 Ręcznie malowany 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 71494 #35380 Napisano 1 Maja 2022 Nowa "siódemka". W środku ktoś chyba oglądał Harry Pottera. A na zewnątrz..? 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8371 #35381 Napisano 1 Maja 2022 Ja mam pytanie, może i naiwne , ale jednak mnie nurtuje. Czy te wszystkie wielkie ekrany (głównie chodzi mi o te umieszczane na tylnych siedzeniach) w nowych topowych Audi, Mercedesie czy BMW to nie są niebezpieczne w razie wypadku? Czy nawet w razie gwałtownego hamowania człowiek nie przyrżnie głową w solidny kawałek szkła i stali? Wiem że pasy, ba poduszki też są z tyłu, ale chyba muszą poduszki już teraz montować w siedzeniach z tyłu, nie tylko kurtyny boczne. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
orlis 1688 #35382 Napisano 2 Maja 2022 (edytowane) wydaje mi się że jeśli pas bezpieczeństwa pozwoliłby odchylić głowę tak by walnęła w ten wyświetlacz to...byłby epic fail ale jeśli chcesz to mogę podpytać kolegę który projektował cały system infotainment i UX właśnie do tego modelu. edit: skorygował mnie że odpowiada tylko za UI, ale powiedział że oczywiście przeszedł z powodzeniem wszystkie crash testy więc możesz spokojnie kupować i cieszyć się 32'' ekranem z tyłu Edytowane 2 Maja 2022 przez orlis 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony.m 2129 #35383 Napisano 2 Maja 2022 W dniu 28.04.2022 o 20:34, Szyszkops napisał(-a): Jeżu za te alfę wyszło 3,5k/miesiąc?? Jezusicku... zgodnie z moim mottem życiowym: - nie płaci się za samochód raty większej niż 10% dochodu - nie kupuje się samochodu na jaki trzeba pracować wiecej niż 7-8 m-cy więc gratuluję portfela 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15757 #35384 Napisano 2 Maja 2022 24 minuty temu, zielony.m napisał(-a): Jezusicku... zgodnie z moim mottem życiowym: - nie płaci się za samochód raty większej niż 10% dochodu - nie kupuje się samochodu na jaki trzeba pracować wiecej niż 7-8 m-cy więc gratuluję portfela Nie każdy musi postępować zgodnie z Twoim mottem życiowym… 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 71494 #35385 Napisano 2 Maja 2022 1 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #35386 Napisano 3 Maja 2022 Byc moze w topowych modelach są pasy z poduszkami. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony.m 2129 #35387 Napisano 3 Maja 2022 21 godzin temu, Louis Cypher napisał(-a): Nie każdy musi postępować zgodnie z Twoim mottem życiowym… Nie musi, a później jak się noga w robocie powinie wystawia ogłoszenie z cesją Ale sąsiadowi zaimponowane 😜 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matti 100 #35388 Napisano 4 Maja 2022 W dniu 2.05.2022 o 22:50, zielony.m napisał(-a): Jezusicku... zgodnie z moim mottem życiowym: - nie płaci się za samochód raty większej niż 10% dochodu - nie kupuje się samochodu na jaki trzeba pracować wiecej niż 7-8 m-cy więc gratuluję portfela Jak już tak piszesz, to nie kupuje się auta na kredyt czy w leasingu. Tylko znajdź mi inny sposób na uniknięcie/zmniejszenie podatku dochodowego mając firmę... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szpindlakfan 621 #35389 Napisano 4 Maja 2022 19 minut temu, Matti napisał(-a): Jak już tak piszesz, to nie kupuje się auta na kredyt czy w leasingu. Tylko znajdź mi inny sposób na uniknięcie/zmniejszenie podatku dochodowego mając firmę... Przecież można kupić auto za gotówkę 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matti 100 #35390 Napisano 4 Maja 2022 I tym wpisem mnie zaorałeś 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8015 #35391 Napisano 4 Maja 2022 Jezusicku... zgodnie z moim mottem życiowym: - nie płaci się za samochód raty większej niż 10% dochodu - nie kupuje się samochodu na jaki trzeba pracować wiecej niż 7-8 m-cy więc gratuluję portfela Czyli jednak… pozostaje mi tylko rower 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 927 #35392 Napisano 4 Maja 2022 W dniu 2.05.2022 o 22:50, zielony.m napisał(-a): Jezusicku... zgodnie z moim mottem życiowym: - nie płaci się za samochód raty większej niż 10% dochodu - nie kupuje się samochodu na jaki trzeba pracować wiecej niż 7-8 m-cy więc gratuluję portfela No motto jak motto. Tylko po co? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8015 #35393 Napisano 4 Maja 2022 Ale to jest temat moto to pasuje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StaryWilk 694 #35394 Napisano 4 Maja 2022 W dniu 2.05.2022 o 22:50, zielony.m napisał(-a): Jezusicku... zgodnie z moim mottem życiowym: - nie płaci się za samochód raty większej niż 10% dochodu - nie kupuje się samochodu na jaki trzeba pracować wiecej niż 7-8 m-cy więc gratuluję portfela żeby było bezpiecznie i szlachetnie jeszcze można dodać: - nie kupuję samochodu za więcej niż XX % kwoty przeznaczanej na cele charytatywne. Twoje motto życiowe odnosi się tylko do ceny zakupu / raty za samochód, czy tzw. całkowitych kosztów użytkownania (zakup, eksploatacja (paliwo + serwis + ubezpieczenie), utrata wartości)? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony.m 2129 #35395 Napisano 4 Maja 2022 Nic nie daje na cele charytatywne, nie będę płacił komuś za to, że sobie w życiu nie radzi. A tak poważnie to oczywiście niech każdy robi jak chce, ja się trzymam swojej zasady i jako bezrobotny chodzę na piechotę;) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 71494 #35396 Napisano 4 Maja 2022 Reklama Falken? 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9061 #35397 Napisano 4 Maja 2022 W dniu 2.05.2022 o 22:50, zielony.m napisał(-a): Jezusicku... zgodnie z moim mottem życiowym: - nie płaci się za samochód raty większej niż 10% dochodu - nie kupuje się samochodu na jaki trzeba pracować wiecej niż 7-8 m-cy więc gratuluję portfela W tej sytuacji wolę wydać 3,5k bo chcę niż 2k bo muszę 4 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wieloryb 3730 #35398 Napisano 4 Maja 2022 W dniu 3.05.2022 o 20:36, zielony.m napisał(-a): Nie musi, a później jak się noga w robocie powinie wystawia ogłoszenie z cesją Ale sąsiadowi zaimponowane 😜 A co jeśli rata przekroczy 14% dochodu miesięcznie,ale jak się policzy po 3 latach i oo odliczeniach podatku itp wychodzi,że auto tak naprawdę wychodzi prawie za darmo? Co wtedy? Jest jakieś motto na każda okazję? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2998 #35399 Napisano 5 Maja 2022 Nie kombinuj. Zasady motta są nieubłagane! 😀 Ponadto przy takiej inflacji, to zaraz każde będzie za pół darmo. Ojciec wspomina jak to kupił Syrenę za 150 tysięcy sprzedał za 2 miliony zł. 😂 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9061 #35400 Napisano 5 Maja 2022 56 minut temu, memento mori napisał(-a): Nie kombinuj. Zasady motta są nieubłagane! 😀 Ponadto przy takiej inflacji, to zaraz każde będzie za pół darmo. Ojciec wspomina jak to kupił Syrenę za 150 tysięcy sprzedał za 2 miliony zł. 😂 Tylko niestety wraz z inflacją rośnie koszt leasingu. Czasy pięknych darmowych leasingow minęły 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach