Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

8 godzin temu, trollu napisał(-a):

why?

Kiedyś Mikiciuk prezentując GTS rzucił pewne stwierdzenie - że GTS ma najwięcej "911" w 911 tylko kto dzisiaj chce takie auto? Wg mnie coś w tym jest bo dzisiaj każdy chce szybko ale wygodnie - Turbo. Są tacy co chcą hard i biorą GT3 ale po ogłoszeniach używanych mam wrażenie, że 3/4 kupujących miało tylko wrażenie, że lubią hard;)

Fajnie skonfigurowany GTS wchodzi w cennik GT3 - co w głowach wielu skreśla GTS bo przecież nie jest top ale myślę, że GTS z RWD i manualem będzie dużo większym rarytasem niż GT3 czy Turbo

@SzefSzefow wszystkiego mieć nie można :P

Nowe GT3 nie jest az tak hard... Spodziewalem sie czegos o wiele twardszego i mniej przystepnego do jazdy 🤔

4 godziny temu, Autor1984 napisał(-a):

Oj Paweł...

Gdybyś kupił dwa kilogramy kartofli, nikt by Ci nie gratulował, ale żeś sprawił sobie marzenie wielu...

I ja Ci gratuluję!

Byly czasy, gdy worek kartofli byl jak 911 🤔

Pogratulujesz mi jak wynajde leka na raka, albo jak obnizyc globalna temperature ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Samochody generalnie robią się coraz bardziej użyteczne. Ja jeżdżąc sporadycznie wcześniejszą M3 F80 nawet nie brałem pod uwagę nowej M3 jako samochodu, który ma mi służyć na co dzień. Ale to jak ucywilizowali zawieszenie w generacji G80 jest niesamowite, biorąc pod uwagę jak mocno poprawili też osiągi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Tommaso napisał(-a):

Samochody generalnie robią się coraz bardziej użyteczne. Ja jeżdżąc sporadycznie wcześniejszą M3 F80 nawet nie brałem pod uwagę nowej M3 jako samochodu, który ma mi służyć na co dzień. Ale to jak ucywilizowali zawieszenie w generacji G80 jest niesamowite, biorąc pod uwagę jak mocno poprawili też osiągi.

Adaptacyjne zawieszenia sa niesamowite 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To prawda. Pierwsze regulowane amortyzatory wiele lat temu miały tak niewielki zakres regulacji, że ciężko było wyczuć różnicę między trybami, teraz wybranie innego trybu powoduje, że jedziesz innym autem. Co oczywiście nie zmienia tego, że sprężyny nadal są takie same, ale ich dobrze dobrana twardość i prograsja powoduje, że da się sportowym autem jeździć na co dzień.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, Tommaso napisał(-a):

To prawda. Pierwsze regulowane amortyzatory wiele lat temu miały tak niewielki zakres regulacji, że ciężko było wyczuć różnicę między trybami, teraz wybranie innego trybu powoduje, że jedziesz innym autem. Co oczywiście nie zmienia tego, że sprężyny nadal są takie same, ale ich dobrze dobrana twardość i prograsja powoduje, że da się sportowym autem jeździć na co dzień.

W sensie dobieraja bardziej miekkie sprezyny, zeby w trybie comfort bylo wygodnie, a a trybach hardcore zawieszenie utwardza amor?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że dostrajanie zawieszenia to zdecydowanie bardziej skomplikowana sprawa i nie czuję się kompetentny, żeby to analizować

Ale my tu gadu gadu, a ja korzystając z wizyty na niemieckiej autostradzie nagrałem filmik z ostrego ruszania z Parkplatz przy autobahnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Tommaso napisał(-a):

Myślę, że dostrajanie zawieszenia to zdecydowanie bardziej skomplikowana sprawa i nie czuję się kompetentny, żeby to analizować

Ale my tu gadu gadu, a ja korzystając z wizyty na niemieckiej autostradzie nagrałem filmik z ostrego ruszania z Parkplatz przy autobahnie

VID_20230430_163517.mov 29 MB · 0 pobrań

Na niemieckiej autostradzie 🤭

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
40 minut temu, SzefSzefow napisał(-a):

Nowe GT3 nie jest az tak hard... Spodziewalem sie czegos o wiele twardszego i mniej przystepnego do jazdy 🤔

Byly czasy, gdy worek kartofli byl jak 911 🤔

Pogratulujesz mi jak wynajde leka na raka, albo jak obnizyc globalna temperature ;)

Paweł nie cierpię fałszywej skromności, nie ujmuj sobie bo nie wypada!

Dotarłeś do momentu, o którym każdy Janusz Kowalski może jedynie pomarzyć.

Sądzę, żę intelektem, pracowitością i odwagą doszedłeś tam gdzie dojdzie jedynie promil społeczeństwa.

Nasze gratulacje to uznanie dla Twojej osoby.

A na temperaturę Ziemi nie masz wpływu, tak samo nie ma 7mld ludzi. Grenlandia była kiedyś zielona, a temperatura wody na biegunach wahała się w okolicach 4 stopni :)

Edytowane przez Autor1984

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, SzefSzefow napisał(-a):

Na niemieckiej autostradzie 🤭

Masz jakieś uzasadnione wątpliwości? 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
29 minut temu, Tommaso napisał(-a):

A jakie odczucia z nowych zegarów, czy w dużym słońcu są czytelne i wyraźne  ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, _Patryk_ napisał(-a):

Są czytelne w siódemce więc i w innych wersjach również.

20230411_183740.jpg

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, _Patryk_ napisał(-a):

Nie ma z tym żadnego problemu, jakość ekranu jest genialna. Ja pokryłem go matową folią, która zapobiega palcowaniu ekranu, więc kolory lekko siadły, ale czytelność pozostała

edit: tak, to dokładnie te same ekrany co w nowej siódemce

Edytowane przez Tommaso

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 hour ago, Tommaso said:

Ten dźwięk  jest z głośników czy tak brzmi to auto? Strasznie dziwnie to brzmi, szczególnie to „wbijanie” kolejnego biegu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Autor1984 napisał(-a):

A na temperaturę Ziemi nie masz wpływu, tak samo nie ma 7mld ludzi. 

Czyli pozostały 1 mld ludzi ma jednak wpływ. 😜 Pewnie to właściciele diesli. 😉

Edytowane przez memento mori

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Londek napisał(-a):

Ten dźwięk  jest z głośników czy tak brzmi to auto? Strasznie dziwnie to brzmi, szczególnie to „wbijanie” kolejnego biegu. 

Niestety, dźwięk jest i z wydechu i z głośników, wyłączenie „wspomagania” głośnikami zamyka też klapy wydechu. To bolączka większości obecnie sprzedawanych niemieckich samochodów sportowych, dotyczy już także 911 na przykład.

Ale zapewniam, że na żywo efekt jest przyjemny, zupełnie inaczej niż na filmie. O ile się przyzwyczaisz do faktu, że to oszustwo głośnikowe to możesz nawet to polubić. Ja zaakceptowałem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Autor1984 napisał(-a):

Są czytelne w siódemce więc i w innych wersjach również.

20230411_183740.jpg

Ostatnie bmw które użytkowałem, to była M135i , niestety ze względu na konieczność posiadania Hak-a, musiałem dokonać zmiany auta, zegary które miałem w M-ce były idealne i bardzo fajnie wkomponowane w deskę.

Teraz ujeżdżam skromne Audi A4 Allroad, ale ciągnie mnie do nowego M340d (będzie hak i super dayli) Tylko właśnie bałem się tych nowych tabletów…

IMG_3474.jpeg

IMG_4782.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Valygaar napisał(-a):

Trochę żółtego.

Wreszcie idealna pogoda ☀️😎

4E16EC86-6730-4D1F-A40F-6D6DBA0376FC.jpeg

Chciałoby się pogratulować, ale boję się usłyszeć że to tylko rzecz. ;) 

Pięknie dobrane kolory karoserii i felg. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten kolor perfekcyjnie pasuje do Boxstera

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Valygaar napisał(-a):

Trochę żółtego.

Wreszcie idealna pogoda ☀️😎

4E16EC86-6730-4D1F-A40F-6D6DBA0376FC.jpeg

Moje marzenie, piękny gratulacje 🤩

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mógłbym jeździć samochodami  w takich piżdżących kolorach 😉, ja lubię stonowane, czarne albo szare 

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ty nie miałeś pomarańczowego mustanga?? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, Valygaar napisał(-a):

A ty nie miałeś pomarańczowego mustanga?? ;)

Nie, ja mam czarny z kolorowymi dodatkami 

20230428_120319.jpg

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aaa, no to tak jak ja…😎

Szczegolnie w środku 😆

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, irekm napisał(-a):

Nie mógłbym jeździć samochodami  w takich piżdżących kolorach 😉, ja lubię stonowane, czarne albo szare 

Ja też, ale kupiłem to M135i właśnie z takiego powodu, poprzedni właściciel kupił  auto w przecie synowi na 18 urodziny. 

Natomiast syn powiedział że takim kolorem auta nie będzie jeździł i auto większość czasu stało w garażu, jako że mieli jeszcze kilka innych fajnych samochodów, to bmw postanowili sprzedać sporo poniżej ceny rynkowej… Kolejnym autem które dostał było Porsche 718 🤯

Pojeździłem autem ponad rok, i jeszcze udało się na tym zarobić. 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi