Autor1984 11222 #41401 Napisano 23 Listopada 2023 (edytowane) 4 minuty temu, Tommaso napisał(-a): Na razie mam jedno z salonu, odbieram dopiero w przyszłym tygodniu. Będzie "zielonka" ? W zasadzie oni go opisują jako żółty, a dla mnie on jest zielony, choć tylko raz widziałem na żywo Edytowane 23 Listopada 2023 przez Autor1984 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2443 #41402 Napisano 23 Listopada 2023 @Tommaso gratulacje, jakieś modyfikacje planujesz? 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2409 #41403 Napisano 23 Listopada 2023 Na razie nic, na wiosnę na pewno jakieś opony MT. A potem się zobaczy. Miałem oklejać na jakiś fajny kolor, ale czym dłużej patrzę, tym bardziej ten biały mi się podoba. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11222 #41404 Napisano 23 Listopada 2023 2 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2443 #41405 Napisano 23 Listopada 2023 1 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2409 #41406 Napisano 23 Listopada 2023 (edytowane) 2 minuty temu, Autor1984 napisał(-a): Zachowałem sobie zdjęcie, bo fajnie to wygląda Edytowane 23 Listopada 2023 przez Tommaso 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2998 #41407 Napisano 23 Listopada 2023 3 godziny temu, Krakus1 napisał(-a): nie ma , ale auto żony ma - 520 xD- a umowa gwarancyjna jest identyczna słowo w słowo, do mojego i jej auta - nie ma żadnego wyszczególnienia jeśli chodzi o temat napędu To jeszcze zostaje instrukcja w przypadku xDrive. Bez xDrive jest w niej tylko zalecenie, żeby letnia miała min. 3 mm a zimowa 4mm, ale jeśli dobrze kojarzę w xDrive jest właśnie info o homolohowanych oponach i maks. różnicy głębokości bieżnika między osiami. Mam znajomego, który w X3M przez opony bez homologacji długo przepychał się z gwarantem o naprawę bez kosztów. U mnie tak podczas zakupu z handlowcem wręcz się zaprzyjaźniłem podczas wybierania i konfigurowania auta co trwało pół roku przed zamówieniem. Dlatego nie namawiał na komplet opon, zbędne usługi i wiele rzeczy szczerze podpowiedział jak później zaoszczędzić na serwisie. Podobnie jak u Tomka powiedział wprost, że nie ma szans na założenie innych opon, a jeśli koniecznie chcę to najlepiej żeby przy ewentualnej reklamacji założyć te z homologacją. Myślę, że to może też być kwestia mocy danego auta. W słabszych to zalecenie w najmocniejszych już nie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6280 #41408 Napisano 23 Listopada 2023 Baby G Super jeździdełko, rzeczywiście trudno to pożenić z M3 Choć u mnie w domu gdyby budżet pozwalał byłoby podobnie, M3 dla mnie, Wrangler/Baby G dla piękniejszej połowy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2998 #41409 Napisano 23 Listopada 2023 (edytowane) 1 godzinę temu, Ceteth napisał(-a): Baby G Super jeździdełko, rzeczywiście trudno to pożenić z M3 Choć u mnie w domu gdyby budżet pozwalał byłoby podobnie, M3 dla mnie, Wrangler/Baby G dla piękniejszej połowy To nie jest lifestylowe auto miejskie. Prowadzi się gorzej niż G i Wrangler. Rama, sztywne mosty, resor, przekładnia ślimakowa i szumiący wał powodują, że ze świecą szukać kobiety, która po miesiącu chciałaby nim nadal jeździć jako daily. Jest też zwyczajnie mało bezpieczne dla kogoś kto ogólnie słabo czuje auta i traktuje je tylko jako środek transportu. Ja się w nim zakochałem. Juz była konfiguracja pod zamówienie, ale ostatecznie go "rozchodziłem" tzn. nie mogłem mieć 2 fun carów tylko dla siebie. Jak tak patrzę na wybory @Tommaso to widzę, że moglibyśmy mieć wspólny garaż a nasza dewiza to "auto musi być przede wszystkim jakieś". 🙂 Edytowane 23 Listopada 2023 przez memento mori 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 4808 #41410 Napisano 23 Listopada 2023 2 godziny temu, Tommaso napisał(-a): Na razie mam jedno z salonu, odbieram dopiero w przyszłym tygodniu. Gratulacje! Mokry sen nadleśniczego Nie wiedziałem, że to auto jeszcze jest dostępne, chyba sukces rynkowy go uratował. Kiedy 3 lata temu moja znajoma szukała nówki, to prędzej dostałaby Pepsi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2409 #41411 Napisano 23 Listopada 2023 (edytowane) 7 minut temu, memento mori napisał(-a): To nie jest lifestylowe auto miejskie. Prowadzi się gorzej niż G i Wrangler. Rama, sztywne mosty, resor, przekładnia ślimakowa i szumiący wał powodują, że ze świecą szukać kobiety, która po miesiącu chciałaby nim nadal jeździć jako daily. Ja się w nim zakochałem. Juz była konfiguracja pod zamówienie, ale ostatecznie rozchodziłem tzn. nie mogłem mieć 2 fun carów tylko dla siebie. Jak tak patrzę na wybory @Tommaso to widzę, że moglibyśmy mieć wspólny garaż a nasza dewiza to "auto musi być przede wszystkim jakieś". 🙂 Dokładnie tak jak piszesz, moja żona powiedziała, że nawet nie wsiądzie do niego za kierownicę. To ma być autko wyłącznie do zabawy, dużo jeżdżę na mtb, poznałem na nim okolice, w które chętnie przejadę się terenówką. No i rower dowiezie mi w takie miejsca, gdzie osobówka nie da rady. Ale jako auto wyłącznie na dojazdy do pracy też nie będę narzekał, M3 teraz nawet nie zdąży porządnie nagrzać oleju, niech więcej odpoczywa w garażu. Autko ma charakter i gęba mi się cieszy jak na niego patrzę i to też były dodatkowe argumenty, które zdecydowały o zakupie. 1 minutę temu, Valygaar napisał(-a): Gratulacje! Mokry sen nadleśniczego Nie wiedziałem, że to auto jeszcze jest dostępne, chyba sukces rynkowy go uratował. Kiedy 3 lata temu moja znajoma szukała nówki, to prędzej dostałaby Pepsi Dość długo szukałem, praktycznie są nie do dostania, albo jak są to w cenach absurdalnych, nawet autoryzowani dealerzy Suzuki wystawiają je 20-30k drożej niż cena oficjalna. Ale w miejscowym salonie ktoś nie dostał zgody leasingowej, zadzwonili do mnie i nawet 5 minut się nie zastanawiałem Dostępne są już niestety tylko jako dwuosobowe auta ciężarowe z kratką za przednimi fotelami, ale w moim wypadku to nie problem. Edytowane 23 Listopada 2023 przez Tommaso 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2998 #41412 Napisano 23 Listopada 2023 (edytowane) 11 minut temu, Valygaar napisał(-a): Gratulacje! Mokry sen nadleśniczego Nie wiedziałem, że to auto jeszcze jest dostępne, chyba sukces rynkowy go uratował. Kiedy 3 lata temu moja znajoma szukała nówki, to prędzej dostałaby Pepsi Produkują, ale nowa wersja po roku lub dwóch od premiery przez przepisy eko/homologację nie jest już autem osobowym z 4 miejscami a autem ciężarowym z 2 fotelami i kratką za nimi. Edytowane 23 Listopada 2023 przez memento mori 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6280 #41413 Napisano 23 Listopada 2023 1 godzinę temu, memento mori napisał(-a): To nie jest lifestylowe auto miejskie. Prowadzi się gorzej niż G i Wrangler. Rama, sztywne mosty, resor, przekładnia ślimakowa i szumiący wał powodują, że ze świecą szukać kobiety, która po miesiącu chciałaby nim nadal jeździć jako daily. Jest też zwyczajnie mało bezpieczne dla kogoś kto ogólnie słabo czuje auta i traktuje je tylko jako środek transportu. Ja się w nim zakochałem. Juz była konfiguracja pod zamówienie, ale ostatecznie go "rozchodziłem" tzn. nie mogłem mieć 2 fun carów tylko dla siebie. Jak tak patrzę na wybory @Tommaso to widzę, że moglibyśmy mieć wspólny garaż a nasza dewiza to "auto musi być przede wszystkim jakieś". 🙂 Jej wymarzone auto to wrangler i kropka najwyżej się od niego odbije, ale nie chce niczego innego. W sumie z zawodu jest fizjoterapeutką, moc w rękach ma 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 4808 #41414 Napisano 23 Listopada 2023 taka ciekawostka nt. opon całorocznych 🤔 https://moto.pl/MotoPL/7,88389,30436114,koniec-opon-m-s-w-2024-roku-nie-beda-dopuszczono-do-uzytku.html#do_w=253&do_v=997&do_st=RS&do_sid=1459&do_a=1459&s=BoxMotImg2 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2998 #41415 Napisano 23 Listopada 2023 (edytowane) 24 minuty temu, Valygaar napisał(-a): taka ciekawostka nt. opon całorocznych 🤔 https://moto.pl/MotoPL/7,88389,30436114,koniec-opon-m-s-w-2024-roku-nie-beda-dopuszczono-do-uzytku.html#do_w=253&do_v=997&do_st=RS&do_sid=1459&do_a=1459&s=BoxMotImg2 W artykule chodzi o jakieś dziwne wynalazki i/lub opony sprzed 2018 r. Opony całoroczne premium jak Michelin CrossClimate czy Goodyear 4Seassons już od dawna mają oznaczenie certyfikatu zimowego 3PMFS* (trzy szczyty z płatkiem śniegu). Nawet nowy model Dębicy Navigator ma tę certyfikację (bieżnik tej opony do złudzenia przypomina 4Seasons, no ale przecież firma należy do Goodyeara). Wspominają też o tym w artykule, że takie opony jak najbardziej są ok. Edytowane 23 Listopada 2023 przez memento mori 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 72147 #41416 Napisano 23 Listopada 2023 Dawno temu w Ameryce... 2 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11222 #41417 Napisano 23 Listopada 2023 11 minut temu, Lincoln Six Echo napisał(-a): Dawno temu w Ameryce... To felerne Porsche... 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 3777 #41418 Napisano 23 Listopada 2023 W artykule chodzi o jakieś dziwne wynalazki i/lub opony sprzed 2018 r. Opony całoroczne premium jak Michelin CrossClimate czy Goodyear 4Seassons już od dawna mają oznaczenie certyfikatu zimowego 3PMFS* (trzy szczyty z płatkiem śniegu). Nawet nowy model Dębicy Navigator ma tę certyfikację (bieżnik tej opony do złudzenia przypomina 4Seasons, no ale przecież firma należy do Goodyeara). Wspominają też o tym w artykule, że takie opony jak najbardziej są ok.Kupilem na poczatku roku 3gt na tych crossclimatach (2 letnich), jeszcze bylo troche sniegu, a pierwsze zrobilem co to je wyrzucilem 'na smietnik'Jezdze bardzo spokojnie a to jak sie zachowywaly te opony to byl jakis zart, zmienilem na sottozero i no nie ma porownania, wszedzie gdzie moge hejtuje te micheliny bo jakbym to nowe kupil to chyba bym sie zalamal.. Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 130012 #41419 Napisano 23 Listopada 2023 1 minutę temu, bober5264 napisał(-a): Kupilem na poczatku roku 3gt na tych crossclimatach (2 letnich), jeszcze bylo troche sniegu, a pierwsze zrobilem co to je wyrzucilem 'na smietnik' Jezdze bardzo spokojnie a to jak sie zachowywaly te opony to byl jakis zart, zmienilem na sottozero i no nie ma porownania, wszedzie gdzie moge hejtuje te micheliny bo jakbym to nowe kupil to chyba bym sie zalamal.. Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka Ja z Crossclimatów korzystałem ze trzy sezony (od nowości) i mnie pasowały. Wszystko chyba zależy od stylu jazdy, mocy silnika i wielkości zaśnieżenia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petruss 58238 #41420 Napisano 23 Listopada 2023 (edytowane) U mnie (crossclimaty+) pierwsze 2 sezony OK (nawet do Zakopca zimą jeździłem), 3 już tylko ujdzie, 4... tu już dobrego słowa nie powiem. Edytowane 23 Listopada 2023 przez petruss 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2998 #41421 Napisano 23 Listopada 2023 (edytowane) Wiek to jedno a przebieg to drugie. Jaki przebieg miało to 3GT po 2 latach i ile bieżnika zostalo? Sam do RWD od około 200KM już bym calorocznych opon nie założył. CrossClimaty nawet po jednym roku nadają się na śmietnik jak zrobią w zależności od stylu jazdy i auta około 35-45 kkm. Inaczej zużywa się ta sama opona w tym samym rozmiarze w aucie wazącym 1300 i 1600 kg, na drogach lokalnych i na trasach (autostradach/ekspresówkach). 4 mm bieżnika zimą to rozsądne minimum nawet dla topowej zimówki, gdzie nowa opona ma 8 mm. Mam w rodzinie 4 auta, które wybierałem łącznie z oponami i opiekuje się nimi serwisowo. Wszystkie w wieku 2-3 lat, na CrossClimate+/2. Z przebiegami 20-30 kkm. Na pierwszym tegorocznym śniegu radziły sobie bdb. A za odpowiednio rok i dwa wszystkie będą wymienione na nowe CrossClimate2. 🙂 Edytowane 23 Listopada 2023 przez memento mori 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lynx27 2562 #41422 Napisano 24 Listopada 2023 Dziś trochę zabawy, aczkolwiek ze względu na pogodę, czujność wskazana 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11222 #41423 Napisano 24 Listopada 2023 (edytowane) 16 minut temu, Lynx27 napisał(-a): Dziś trochę zabawy, aczkolwiek ze względu na pogodę, czujność wskazana G11 czy G12? Odbiór? Edytowane 24 Listopada 2023 przez Autor1984 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2998 #41424 Napisano 24 Listopada 2023 Dziś nic lepszego w internetach nie zobaczycie. Poza tym ktoś musi z tą piosenką w tym roku być pierwszy. 😄 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lynx27 2562 #41425 Napisano 24 Listopada 2023 48 minut temu, Autor1984 napisał(-a): G11 czy G12? Odbiór? Serwis, ale dopiero się poznajemy 12 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach