Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

18 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

Highlandera nie ma aktualnie w ofercie Toyota Polska.

O kurcze, nie wiedziałem. Czyli będzie jak kiedyś, model na Stany i tyle (bo wątpie, że czekają na nową generację). Trudno się mówi, kombinuje się dalej ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
33 minuty temu, Autor1984 napisał(-a):

Statystycznie rzecz biorąc i patrząc na to co się ostatnio dzieje, wielce prawdopodobne jest, iż tak właśnie mogłoby się stać.

Co do przejazdów... To daj spokój, ja nie wiem co ludzie mają w głowie. Jak już wjedzie to co? Sprawdza strefę zgniotu? Tego się nawet komentować nie da.

BTW. OMODA? Ostatnio wiele babeczek mijam w tych samochodach.

Nie powiem bo nie chce zapeszyć. Ale jak by co to się pochwalę.

Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Autor1984 napisał(-a):

Oj nie... 

Czemu

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
27 minut temu, Dorian06 napisał(-a):

Czemu

Paweł @Paulus57odpowiedział.

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
43 minuty temu, Dorian06 napisał(-a):

Czemu

UE + CO2 = 0. ;) 

Godzinę temu, Keniutek napisał(-a):

O kurcze, nie wiedziałem. Czyli będzie jak kiedyś, model na Stany i tyle (bo wątpie, że czekają na nową generację). Trudno się mówi, kombinuje się dalej ;)

Przemyślany wybór samochodu, to nie jest łatwe zadanie. Coś tam wiem, na ten temat. ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, rafalmosty napisał(-a):

Chłopaki ze skuterów mi machali, a młode dziewczyny wrzucały do środka góry od bikini. 

IMG_5015.jpeg

to wygląda na objawy udaru słonecznego ,podczas jazdy kabrioletem po Majorce 😉😅 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie spotkane na parkingu podczas wakacji:

e96e3e90c3682be70fcc247456515cfe.jpg

6bb958a91e5ce0c41956736c40969df7.jpg

d6667d5afa6a219d5ab735d8e44f7f94.jpg

262bc35716ad584c0ee5024b43add2e7.jpg

Francuskie małżeństwa w wieku wczesnoemerytalnym tak sobie podróżowały.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 9.08.2025 o 18:51, rafalmosty napisał(-a):

Dzisiaj po Majorce jeździłem czymś takim. Moi synowie zachwyceni, bo cabrio. Mnie pojazd ten nie urzekł, bo przede wszystkim wykonanie tandetne🤷🏻‍♂️ no ale młodym osobom się podobał. Chłopaki ze skuterów mi machali, a młode dziewczyny wrzucały do środka góry od bikini. Następnym razem, jak będę bez żony na Majorce, to też takiego Mustanga wypożyczę😉

IMG_5015.jpeg

Następnym razem bierz z napisem 5.0 z boku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, beniowski napisał(-a):

IMG_1382.jpeg

Czy to polski Fiat?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
44 minuty temu, Paulus57 napisał(-a):

Czy to polski Fiat?

Tak. Tu, we Włoszech jest ich bardzo niewiele. Ten model chyba nie był jakoś tutaj popularny w latach produkcji.  Jak zwrócisz uwagę na tablice rejestracyjną, to zobaczysz że to jeszcze stareńka z Rzymu. A zdjęcie jest z dalekiego południa, więc staruszek tu pewnie jest na emeryturze. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
37 minut temu, beniowski napisał(-a):

Tak. Tu, we Włoszech jest ich bardzo niewiele. Ten model chyba nie był jakoś tutaj popularny w latach produkcji.  Jak zwrócisz uwagę na tablice rejestracyjną, to zobaczysz że to jeszcze stareńka z Rzymu. A zdjęcie jest z dalekiego południa, więc staruszek tu pewnie jest na emeryturze. 

A włoskie Fiaty 126 też widujesz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj Mustanga wymieniłem na BMW. Powiem Wam, że wole jednak niemiecką myśl technologiczną. 
Sa Calobra zaliczone😎 dojazd jest świetny, ale jak się uwalisz za jakimś ,,bojącym” kierowcą, to szlak może człowieka trafić🤯

IMG_5049.jpeg

IMG_5040.jpeg

IMG_5046.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, rafalmosty napisał(-a):

Dzisiaj Mustanga wymieniłem na BMW. Powiem Wam, że wole jednak niemiecką myśl technologiczną. 
Sa Calobra zaliczone😎 dojazd jest świetny, ale jak się uwalisz za jakimś ,,bojącym” kierowcą, to szlak może człowieka trafić🤯

IMG_5049.jpeg

IMG_5040.jpeg

IMG_5046.jpeg

Koza będzie następna? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
28 minut temu, rafalmosty napisał(-a):

IMG_5049.jpeg

IMG_5040.jpeg

IMG_5046.jpeg

No niestety jak się trafi bałwan lub durnota, to może faktycznie szlag trafić.

Jak wyjedziesz wcześnie rano to może Ci się uda zaliczyć Cap De Formentor.

Przyjemnie jedzie się do Lluc i Sanktuarium tam się znajdującego. Ja w maju zrobiłem około 1200km i problem leżał bardziej po stronie rowerzystów, których było od zatrzęsienia ;) 

20250523_143803.jpg

Edytowane przez Autor1984

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Paulus57 napisał(-a):

Koza będzie następna? 

Paweł to nie koza, to kozica😉 koza to zwierzę domowe, a to dzikie z założenia zwierzę, które zostało spaczone przez turystów🤷🏻‍♂️

IMG_5042.jpeg

IMG_5041.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
29 minut temu, rafalmosty napisał(-a):

Paweł to nie koza, to kozica😉 koza to zwierzę domowe, a to dzikie z założenia zwierzę, które zostało spaczone przez turystów🤷🏻‍♂️

IMG_5042.jpeg

IMG_5041.jpeg

Tak to jest, jak ostatni raz się było za granicą ćwierć wieku temu. Człowiek myli kozę z kozicą. Przynajmniej tą zagraniczną. 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pojechałem sobie nareszcie do Oławy. Fantastycznie zrobione miejsce.
 (...)
polecam przepyszne pierogi z mięsem 

no i namówił ;-))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchajcie,  sprawę mam (nie wiem czy tu mam pisać, ale wstawię).

Miałem dzisiaj stłuczkę na południu Włoch (Apulia). Wjechałem na skrzyżowanie, gdzie miałem znak ustąp pierwszeństwa. Jechałem jakieś 15 km/h (może to za szybko, nie wiem). Z mojej lewej jechało Audi A6 (na oko jakieś 12-15 letnie). Ja się zdążyłem zatrzymać, ale on jechał dosyć szybko i we mnie uderzył. Rozwalił mi reflektor, wgiął błotnik i trochę karoserii. Przejechałem może z 15 metrów żeby się zatrzymać, a facet…. uciekł. Nie zdążyłem zrobić choćby zdjęcia jego tablic. Dzwoniliśmy od razu na policję, ale nie chciało im się przyjechać. Pojechaliśmy do karabinierów, ale nawet notatki nie chcieli sporządzić (obiecali jedynie się odezwać). 

Moje pytanie jest następujące: jeśli ja wjeżdżam na skrzyżowanie gdzie mam znak ustąp pierwszeństwa, a facet z mojej lewej nie ma żadnego znaku, to czy on ma pierwszeństwo, czy musi jednak z automatu ustąpić tym z prawej? No bo skąd on wie że ma pierwszeństwo skoro nie ma żadnego znaku? Nie wiem zatem czy to moja wina (bo powinienem jednak wolnej się wtoczyć na skrzyżowanie ) czy jego? No i dlaczego uciekł? Bo wiedział że to jego wina czy nie miał ubezpieczenia?

Jeżdżę samochodem znajomego który mi go dał na 10 dni. Znajomy to Polak, który mieszka w Lecce, auto to stara i zajechana Toyota Corolla z 2011 roku, zarejestrowana w Posca. Znajomy twierdzi że ma AC. Pytanie, czy ma AC na zagranicę i czy AC obejmuje sytuację gdy samochodem jechał nie właściciel. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi