Paulus57 138412 #50501 Napisano 22 Października 2025 Godzinę temu, mario1971 napisał(-a): Tak, będę go też ogladał. Ewentualnie Lexus RX. Lepszym wyborem będzie RX, choćby dlatego, że RAV4 2026, to będzie nowy model, a to zawsze niesie za sobą jakieś ryzyko. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2414 #50502 Napisano 22 Października 2025 RX-a mogę z czystym sumieniem polecić po roku użytkowania, zero jakichkolwiek problemów. Ma oczywiście swoje wady, ale co ich nie ma? 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 69666 #50503 Napisano 22 Października 2025 12 minut temu, Paulus57 napisał(-a): Lepszym wyborem będzie RX, choćby dlatego, że RAV4 2026, to będzie nowy model, a to zawsze niesie za sobą jakieś ryzyko. Oczywista oczywistość. 😉 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 5581 #50504 Napisano 22 Października 2025 W temacie Lexusa, choć nieco innej kategorii, to zafascynował mnie ostatnio GX550. Design wew i zew rewelacja, na dodatek to jest pełnoprawna terenówka 🥷🏻 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12665 #50505 Napisano 22 Października 2025 8 minut temu, Valygaar napisał(-a): W temacie Lexusa, choć nieco innej kategorii, to zafascynował mnie ostatnio GX550. Design wew i zew rewelacja, na dodatek to jest pełnoprawna terenówka 🥷🏻 Mi też się widzi, ostatnio ogladałem kanał Zachara z GX550. Poniżej w terenie: 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2414 #50506 Napisano 22 Października 2025 To jest świetne auto, w dodatku z V6 pod maską. Niestety u nas tylko w prywatnym imporcie w Iconic Motors, od 580k za podstawową wersję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12665 #50507 Napisano 22 Października 2025 (edytowane) 5 minut temu, Tommaso napisał(-a): To jest świetne auto, w dodatku z V6 pod maską. Niestety u nas tylko w prywatnym imporcie w Iconic Motors, od 580k za podstawową wersję. Wiem - już sprawdzałem Szejkowy LX 700h - też konkret. Edytowane 22 Października 2025 przez Autor1984 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43110 #50508 Napisano 22 Października 2025 49 minut temu, Valygaar napisał(-a): W temacie Lexusa, choć nieco innej kategorii, to zafascynował mnie ostatnio GX550. Design wew i zew rewelacja, na dodatek to jest pełnoprawna terenówka 🥷🏻 A to nie jest czasem przebrandzlowana Toyota Land Cruise ❓️🤔 2 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 730 #50509 Napisano 22 Października 2025 13 minut temu, Dorian06 napisał(-a): A to nie jest czasem przebrandzlowana Toyota Land Cruise tak samo jak w innych koncernach np Touareg/Q8/Urus 😉 LC ma sprawdzone rozwiązania w napędzie, po co wyważać otwarte drzwi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43110 #50510 Napisano 22 Października 2025 10 godzin temu, mario1971 napisał(-a): Miało być z Japonii i jest. RAV4 2,5 Hybrid 222KM, automat 4x4. Brałem co mieli dostępne od ręki. Tanio, prosto i solidnie. Słabe wyciszenie, beznadziejne audio, wysokie spalanie na trasach. Na plus: widoczność do przodu, na boki i do tyłu, przyciski i pokrętła zamiast suwaków, sporo miejsca z przodu, dużo w drugim rzędzie foteli.Całkiem wygodne siedziska. Wykończenie typowo japońskie - skromne, plastikowo. Auto ma służyć rok. Gratuluję. Lepszy od władcy pierścieni ❓️ 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 69666 #50511 Napisano 22 Października 2025 4 minuty temu, Dorian06 napisał(-a): Gratuluję. Lepszy od władcy pierścieni ❓️ Dzisiaj zrobiłem 800km i ciężko mi się myśli. 😉 Aaa, od Audi? W Audi było lepsze wyciszenie oraz zestaw audio. Aktywny tempomat na korzyść Toyoty. Fotele wygodniejsze u Azjaty. Wykończenie i materiały zdecydowanie po stronie Niemca. Gdybym miał wybierać raz jeszcze, nie wybrałbym żadnego z nich. 😂 5 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 69666 #50512 Napisano 22 Października 2025 Teraz, Krakus1 napisał(-a): szerokości życzę! , w porównaniu do Q5 to lepszy, czy gorszy samochód? Inny, tak to ujmę. Jeżeli chodzi o miasto, Rafka zdecydowanie wygrywa, bo słupki A i B nie pogarszają widoczności tak, jak jak te w Audi. Na trasę lepsze Audi, bo szybsze i cichsze, ale fotele znowu mniej wygodne. Z miejscem z przodu podobnie, z tyłu więcej w Toyocie. Jakość wykończenia zdecydowanie po stronie Audi. Toyota jest surowa i prosta niczym cep. 1 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1648 #50513 Napisano 22 Października 2025 4 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a): Już 🤔🤔🤔 najwyższy czas , za tydzień zaczną się kolejki do wulkanizatora 😉 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43110 #50514 Napisano 22 Października 2025 42 minuty temu, mario1971 napisał(-a): Gdybym miał wybierać raz jeszcze, nie wybrałbym żadnego z nich. 😂 21 minut temu, mario1971 napisał(-a): Jakość wykończenia zdecydowanie po stronie Audi. Toyota jest surowa i prosta niczym cep. I zapewne dużo tańsza. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 69666 #50515 Napisano 22 Października 2025 4 minuty temu, Dorian06 napisał(-a): I zapewne dużo tańsza. Tańsza o jakieś 70k 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 5581 #50516 Napisano 22 Października 2025 2 godziny temu, Autor1984 napisał(-a): Mi też się widzi, ostatnio ogladałem kanał Zachara z GX550. Poniżej w terenie: (...) Ja już nie oglądam kanałów moto, bo kupno nowych/drogich samochodów to strata pieniędzy 🫠 Ale coś mnie tam czasem jeszcze rusza. Widząc to auto pomyślałem, że to nowy 4runner - większy i taki jakiś przyjemnie unowocześniony. Niestety był zarezerwowany i wyjechałem tym co miałem zaklepane. Mogłem wziąć dwa dni później, ale logistyka mi nie pasowała. I jak na złość widywałem je wszędzie... 🥷🏻 2 godziny temu, Tommaso napisał(-a): To jest świetne auto, w dodatku z V6 pod maską. Niestety u nas tylko w prywatnym imporcie w Iconic Motors, od 580k za podstawową wersję. To prawda. Natomiast w USA wersja z masażami, szklanym dachem, audio i wszystkim typowo leuxsusowym za nieco ponad 300 tys. 🤦🏻♂️ 2 godziny temu, Dorian06 napisał(-a): A to nie jest czasem przebrandzlowana Toyota Land Cruise ❓️🤔 Tak, jak napisał @trollu owszem, ale to akurat zaleta 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
łowca 348 #50517 Napisano 22 Października 2025 2 godziny temu, mario1971 napisał(-a): Dzisiaj zrobiłem 800km i ciężko mi się myśli. 😉 Aaa, od Audi? W Audi było lepsze wyciszenie oraz zestaw audio. Aktywny tempomat na korzyść Toyoty. Fotele wygodniejsze u Azjaty. Wykończenie i materiały zdecydowanie po stronie Niemca. Gdybym miał wybierać raz jeszcze, nie wybrałbym żadnego z nich. 😂 Jak spalanie w trasie ? - takie zwyczajnie średnie na jak liczniku pokazuje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 69666 #50518 Napisano 23 Października 2025 6 godzin temu, łowca napisał(-a): Jak spalanie w trasie ? - takie zwyczajnie średnie na jak liczniku pokazuje. Przy stałej prędkości 140km/h pali 9,2l. Przy 120km/h jakieś 7,5l. Wielkości zbadane przy włączonym tempomacie, bez niego spalanie byłoby nieco mniejsze. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12665 #50519 Napisano 23 Października 2025 8 godzin temu, Valygaar napisał(-a): Ja już nie oglądam kanałów moto, bo kupno nowych/drogich samochodów to strata pieniędzy 🫠 Ale coś mnie tam czasem jeszcze rusza. Widząc to auto pomyślałem, że to nowy 4runner - większy i taki jakiś przyjemnie unowocześniony. Niestety był zarezerwowany i wyjechałem tym co miałem zaklepane. Mogłem wziąć dwa dni później, ale logistyka mi nie pasowała. I jak na złość widywałem je wszędzie... 🥷🏻 Strata? Zależy jak na to patrzeć. Drogi zegarek kupiony dla własnej satysfakcji - to również strata pieniędzy. Co do Lexusa GX 550 - to faktycznie Toyota, ale jak pięknie opakowana 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alleck 3929 #50520 Napisano 23 Października 2025 Był tutaj kiedyś filmik z Omodą, gdzie Bąk wyrwał kierownicę z kolumną. Wyglądało to tak, że myślałem, że jest to fejk. Okazuje się, że jednak nie.Znajomy mi przysłał jakie jest stanowisko Omoda, pochodzi to niby z oficjalnego profilu Bąka.(Nie potwierdzę tego, bo ja jestem wykluczony cyfrowo konta na fb nie mam i nie nawet wchodzę tam). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Toho 150 #50521 Napisano 23 Października 2025 GX jest piękny, tak jak LC zresztą. Ale co do samej jazdy czymś takim na codzień..noo proponuje jazde próbną:). Jak ktos chce w teren to wiadomo, nie ma sie co zastanawiac ale jak to ma byc pojazd na codzień to trzeba miec sporo samozaparcia żeby tym jezdzic. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12665 #50522 Napisano 23 Października 2025 8 minut temu, Toho napisał(-a): GX jest piękny, tak jak LC zresztą. Ale co do samej jazdy czymś takim na codzień..noo proponuje jazde próbną:). Jak ktos chce w teren to wiadomo, nie ma sie co zastanawiac ale jak to ma byc pojazd na codzień to trzeba miec sporo samozaparcia żeby tym jezdzic. O to ciekawe. Dlaczego? 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Toho 150 #50523 Napisano 23 Października 2025 Godzinę temu, Autor1984 napisał(-a): O to ciekawe. Dlaczego? Jedzie sie jak każdym ramiakiem, komfort jazdy po asfalcie jest dosc dyskusyjny. W GX pewnie będzie odrobine lepiej ale w LC jest dodatkowo tak głośnio jakby były otwarte okna. W teren bym brał bez zastanowienia ale z chęci zakupu do jazdy na codzień wyleczyłem sie w ciągu 10 minut. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12665 #50524 Napisano 23 Października 2025 18 minut temu, Toho napisał(-a): Jedzie sie jak każdym ramiakiem, komfort jazdy po asfalcie jest dosc dyskusyjny. W GX pewnie będzie odrobine lepiej ale w LC jest dodatkowo tak głośnio jakby były otwarte okna. W teren bym brał bez zastanowienia ale z chęci zakupu do jazdy na codzień wyleczyłem sie w ciągu 10 minut. Zgadzam się, jednakże tego typu pojazdy zazwyczaj nie są jedynymi w domu Dawne LC V8 j200 mi się bardzo podobały. Szkoda, że to już historia... 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lynx27 2571 #50525 Napisano 28 Października 2025 Też ostatnio postawiłem na Japonię, zdecydowanie nie myślę już od dłuższego czasu o Niemieckiej motoryzacji. 500h wymiata, zwykła skrzynia i turbina. To jedzie :) 11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach