Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Jak mnie kiedyś będzie stać na nową M-kę, to zamówię z pakietem nieemowskim, że tak to określę. Człowiek na starość jakiś się skromniejszy robi.

Czy ja wiem czy skromniejszy. Starszego zdecydowanie stać na więcej. A jak stać to kupuj bo może.

Z innej beczki:

Zastanawiam się jaki sposób będzie najlepszy na pozbycie się tych drobnych zarysowań z czarnego lakieru metalicznego.

Woskowanie, pasta polerska, jakieś wypełniacze? Czy ktoś już to może wcześniej przerabiał?

Mam na myśli coś takiego jak tutaj: https://sklep.car-spa.pl/pasty-polerskie/meguiar-s-ultimate-compound-usuwa-zarysowania-pozostawia-wysoki-polysk-473ml

Edytowane przez wpalnik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja przerabiałem. Lakier metaliczny, czarny fair linea. Syn oparł hulajnogę i ryska powstała niemal do podkładu. Użyłem czarnego flamastra z dodatkiem lakieru. Przypolerowalem i prawie nie widać. Trzeba sie przyjrzeć. Ale dla wielbiciela zegarków, który widzi najmniejszą niedoskonałość to moze byc za mało.

Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te czerwone dzwigienki/łopatki to od czego są?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz skonfigurować sobie dwa tryby pracy napędu/wydechu/skrzyni/zawieszenia, zapisać je pod tymi przyciskami i wywołać jednym lub dwoma wciśnięciam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz skonfigurować sobie dwa tryby pracy napędu/wydechu/skrzyni/zawieszenia, zapisać je pod tymi przyciskami i wywołać jednym lub dwoma wciśnięciam.

Dzieki.

To super!

Juz myślałem, ze to M jak migacz ;)

Edit. Ale w M2 tego nie ma, czy nie zwrocilem uwagi?

Edytowane przez pablo122

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W M2 nie ma, za to w M2 Competition są dwa przyciski na kierownicy po lewej stronie, które pełnią tą samą funkcję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W M2 nie ma, za to w M2 Competition są dwa przyciski na kierownicy po lewej stronie, które pełnią tą samą funkcję.

No tak.

Prawie wszyscy co jezdzili tym i tym mowia, ze C to inne auto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co tam Emki, W, to jest to. Widok z przedchwilowego wyjścia z biedry. Widać Nosacze odstawiają już passaty.

post-70090-0-59814200-1544541578_thumb.jpg

Edytowane przez albiNOS 01

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zielony jest własnością kogoś bardzo zamożnego. Widać po rejestracji kupiony jako niemal nowy w czasach, kiedy jakikolwiek pojazd był luksusem.

Ciekaw jestem jego historii.

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zielony jest własnością kogoś bardzo zamożnego. Widać po rejestracji kupiony jako niemal nowy w czasach, kiedy jakikolwiek pojazd był luksusem.

Też na to zwróciłem uwagę, ale może być różnie. W Krakowie po białych blachach jestem w stanie okreslić mniej więcej datę rejestracji, ale przy czarnych L nie bardzo. Oczywiście jest ok 20 lat w jednych rękach i to już jest coś. Jednak pod koniec lat 90tych można go było kupić w miarę tanio i może być w rękach jakiegoś majster-klepki, który sobie przy nim dłubie. 

Możliwe też, że jest pierwszym i jedynym właścicielem, a wtedy to grubo   :blink:  ^_^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poznałem właściciela osobiście. Pracownik ochrony, pan około 60 tki. Miły gość. Poopowiadał mi trochę o tym meśku. Dowiedziałem się między innymi, że do tego Mercedesa można kupić każdą oryginalna część oprócz chromowanych maskownic na słupku A. Ma parę poprawek blacharskich do zrobienia, ale polecili mu by jeszcze trochę poczekał, by zrobić je jak więcej wyjdzie. Za auto chce coś koło 20 koła, ale nie ma ciśnienia na sprzedaż. Silnik diesel, jakiś tam niezniszczalny bez turbo i tym podobnych.

Edytowane przez albiNOS 01

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poznałem właściciela osobiście. Pracownik ochrony, pan około 60 tki. Miły gość. Poopowiadał mi trochę o tym meśku. Dowiedziałem się między innymi, że do tego Mercedesa można kupić każdą oryginalna część oprócz chromowanych maskownic na słupku A. Ma parę poprawek blacharskich do zrobienia, ale polecili mu by jeszcze trochę poczekał, by zrobić je jak więcej wyjdzie. Za auto chce coś koło 20 koła, ale nie ma ciśnienia na sprzedaż. Silnik diesel, jakiś tam niezniszczalny bez turbo i tym podobnych.

20 koła to jak za darmo

Czarne tablice były do lat 90-tych wtedy to było tańsze od poloneza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tansze, ale ciagle lepsze :)

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mercedes ma tablice z pierwszych lat '80-tych.

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie, tablic sie nie zmieniało wtedy tylko z powodu kupna auta, teraz zresztą tez niema takiej konieczności w obrębie jednego wydziału komunikacji, czy jakoś tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Produkowany do 1977 roku... Gnije w miejscach charakterystycznych. Niestety tylne podłużnice nad mostem są najgorsze, bo doopa się łamie. Był fajny do kupienia niedawno. 280E z pięciobiegową skrzynią manualną. Miałem kiedyś 200 benzynę z automatem... Sprzedałem z przebiegiem 770.000km... Fajnie się tym jeździło...

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak MB200 to pewnie 3cyl turbo 200KM, I aż tyle wytrzymał?

:D

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W114/W115 wolnossacy diesel najmniejszy miał koło 60KM. Praktycznie nie do zajechania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobaczcie przyrost mocy pomiędzy 8600obr/min a 8700obr/min :D

Silnik 2.2l 4cyl. Może ten downsizing nie jest taki zły f4d5361ebb35c2df07407c54a678952c.jpg

Sent from my SM-G950W using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawe co to za silnik, który kręci się do 11k  :P

Wankel jest dobrym downsizingowym silnikiem  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W114/W115 wolnossacy diesel najmniejszy miał koło 60KM. Praktycznie nie do zajechania.

W114 nie miał wolnossącego diesla... ;)

Jak MB200 to pewnie 3cyl turbo 200KM, I aż tyle wytrzymał?

:D

Nie, zwykły gaźnikowy R4 z 1976 roku... malina nie auto... ;)

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marianie a do jakiego auta to potrzebujesz? Do Golfa rok temu brałeś Goodyear Vector 4Seasons. Jakie wrażenia?

do Golfa super.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawe co to za silnik, który kręci się do 11k  :P

Wankel jest dobrym downsizingowym silnikiem  ;)

R4 2.2l, zrobiony do wyścigów na 1/4 mili.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie da się nim jeździć nigdzie indziej, ma duża turbo dziurę :D, I nie ma nawet żadnego układu chłodzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi