GREGG 31 #3576 Napisano 11 Marca 2024 3 godziny temu, watchtaker napisał(-a): Kolekcję sprzedałem kilka lat temu; zostały mi nieprzeczytane „Bastion” i „Mroczna Wieża”. Czekają na swój czas… Dla mnie dwie najlepsze książki Kinga 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
watchtaker 2057 #3577 Napisano 11 Marca 2024 1 godzinę temu, GREGG napisał(-a): Dla mnie dwie najlepsze książki Kinga Zatem jeśli wymienione przeze mnie wyżej uważasz za kiepskie, to za „Bastion” i „Wieżę” nie mam się co zabierać. 😊 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kingcrimson 20021 #3578 Napisano 12 Marca 2024 Przeczytałem kilkanaście książek Kinga i najbardziej podobały mi się te wczesne, Lśnienie, Miasteczko Salem a zwłaszcza Smetarz dla zwierzaków. Klasyka gatunku. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AspirantS 27032 #3579 Napisano 12 Marca 2024 Moje top 5 powieści Kinga: 1. Cmętarz zwieżąt 2. To 3. Stukostrachy 4. Sklepik z marzeniami 5. Ręka mistrza 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 72024 #3580 Napisano 12 Marca 2024 A to🤔🤔 Jest super , nikt nie wymienia 🤗🤗🤗 4 godziny temu, kingcrimson napisał(-a): Przeczytałem kilkanaście książek Kinga i najbardziej podobały mi się te wczesne, Lśnienie, Miasteczko Salem a zwłaszcza Smetarz dla zwierzaków. Klasyka gatunku. Miasteczko Salem wzięło się z ,,"Doli Jerusalem" 🤗🤗🤗 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartekfm 210 #3581 Napisano 12 Marca 2024 W dniu 6.03.2024 o 12:58, kingcrimson napisał(-a): To zazdroszczę bo pisarz bardzo ciekawy, człowiek zapewne także. Przy okazji premiery jego nowej książki (notabene, tytuł "Polak") słuchałem jakieś audycji na ten temat i ponoć jest dokładnie taki sam, jak styl jego książek, czyli totalnie minimalistyczny. Mówi bardzo mało, bardzo treściwie, słowem koszmar prowadzącego rozmowę na targach książki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GREGG 31 #3582 Napisano 13 Marca 2024 W dniu 11.03.2024 o 23:53, watchtaker napisał(-a): Zatem jeśli wymienione przeze mnie wyżej uważasz za kiepskie, to za „Bastion” i „Wieżę” nie mam się co zabierać. 😊 Nie napisałem, że inne są kiepskie, po prostu Bastion i Wieża to dla mnie top, jak chodzi o Kinga Kilka innych mi się też podobało, a kilka wcale, wszystko kwestia gustu. W każdym razie Bastion i Wieżę zdecydowanie polecam przeczytać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 72024 #3583 Napisano 13 Marca 2024 2 godziny temu, GREGG napisał(-a): Nie napisałem, że inne są kiepskie, po prostu Bastion i Wieża to dla mnie top, jak chodzi o Kinga Kilka innych mi się też podobało, a kilka wcale, wszystko kwestia gustu. W każdym razie Bastion i Wieżę zdecydowanie polecam przeczytać A Lśnienie, Misery, są super czytałem zanim filmy obejrzałem tak samo SKAZANI NA SHAWSHANK , Chudszy jest fajny 🤗🤗🤗 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 11976 #3584 Napisano 13 Marca 2024 W dniu 11.03.2024 o 18:49, trollu napisał(-a): jestem na etapie zakupu ale chyba padnie na papier Moim zdaniem dobra książka, kasa, kasa, ale tak żeby nie stała się sensem życia, rozsądnie napisane. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
watchtaker 2057 #3585 Napisano 13 Marca 2024 3 godziny temu, GREGG napisał(-a): Nie napisałem, że inne są kiepskie, po prostu Bastion i Wieża to dla mnie top, jak chodzi o Kinga Jasne, miał być żarcik. Kiepski, jak to u mnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
selphy 354 #3586 Napisano 14 Marca 2024 Ciekawa pozycja, trochę wstawek historycznych. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 753 #3587 Napisano 14 Marca 2024 20 godzin temu, nav napisał(-a): Moim zdaniem dobra książka, kasa, kasa, ale tak żeby nie stała się sensem życia, rozsądnie napisane. na razie z braku czasu w domu a możliwości w pracy - padło na audiobook, 2 dni i 18 z 20 rozdziałów za mną. To jedna z książek którą polecał Marcin Iwuć(tak na nią trafiłem), widać też, że sam prezentuje podobne podejście. Rozsądna książka o rozsądnym podejściu do pieniędzy 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysztof Skórka 6768 #3588 Napisano 15 Marca 2024 W dniu 2.03.2024 o 20:55, -mrovka- napisał(-a): Pozwolę sobie na pytanie, choć nie wiem czy nie powinienem tego napisać w ''poszukuję'' Otóż szukam od dłuższego czasu książki pt FREGATA PALLADA Iwana Gonczarowa Dokładnie takiej: https://lubimyczytac.pl/ksiazka/4849345/fregata-pallada ale jak macie inne wydania w naszym języku, to także będę szczęśliwy. Może ktoś z was ją posiada i chce ją odsprzedać. Jestem skłonny zapłacić prawie każdy piniondz Wiem że książka jest dość wiekowa, więc najważniejsze dla mnie to to, by miała chociaż 80-90 procent stron, które dałoby się przeczytać. Wypożyczenie także wchodzi w grę. Co prawda mieszkam w UK, ale jestem gotowy ponieść wszelkie opłaty z tym związane. Widziałeś? https://allegro.pl/oferta/fregat-pallada-tom-1-iwan-gonczarow-1879-15287551978 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 72024 #3589 Napisano 15 Marca 2024 5 godzin temu, Christo napisał(-a): Widziałeś? https://allegro.pl/oferta/fregat-pallada-tom-1-iwan-gonczarow-1879-15287551978 Jak jest kompletna to chyba warto , resztę załatwi dobry introligator 🤗🤗🤗 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 70605 #3590 Napisano 24 Marca 2024 W dniu 24.02.2024 o 10:58, MasterMind napisał(-a): Polecam, ponoć ciekawa - sam nie mogę obiektywnie ocenić, bo ją napisałem (Od dziś można kupić w formie ebooka w Empiku, wkrótce powinna się także pojawić na Google Books). Dziękuję. Zakupiłem i przeczytałem. Lubię fantasy i na przestrzeni lat sporo pozycji z tego gatunku miałem okazję poznać. Ta historia mi się spodobała. Gratuluję fantazji. Intryga jest rzeczywiście wielopoziomowa. Jest suspens. Są nieoczekiwane zwroty akcji. Styl narracji i język mocno przypominają mi opowieści ze Świata Dysku Terry'ego Pratchetta. Za to nawarstwianie się wątków i poziom skomplikowania fabuły coś z historii kryminalnych Agathy Christie. Naprawdę dobrze się bawiłem przy tej lekturze i wciągałem coraz mocniej w historię. Ciszę się, że coś takiego powstało i że miałem okazję przeczytać, pewnie jako jeden z pierwszych czytelników. Tak jak kiedyś pierwsze opowiadania Andrzeja Sapkowskiego 😉. Będę czekał na ciąg dalszy. I życzę sukcesu, bo ta historia na niego zasługuje 👍. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterMind 12861 #3591 Napisano 25 Marca 2024 @Perpetuum Mobile to jedna z najlepszych opinii jakie otrzymałem! Nawet nie chodzi o to, że tak pozytywna i świetnie napisana, ale Twoje wrażenia są tak bliskie efektu, który chciałem osiągnąć u czytelnika. Dlatego serdecznie dziękuję! Przy okazji zachęcam wszystkich, którzy przeczytają moją powieść, do wystawiania swoich ocen i recenzji także na portalu lubimyczytać, albo chociażby na stronie Empiku pod samym ebookiem. Im więcej opisanych wrażeń, tym większa szansa, że uda mi się jakoś wypromować tę historię i może znaleźć wydawcę dla wersji papierowej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kingcrimson 20021 #3592 Napisano 27 Marca 2024 750 stron wielkiej literatury. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 22936 #3593 Napisano 28 Marca 2024 Dzisiejsze hurtowe zakupy😁 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wamo 9022 #3594 Napisano 29 Marca 2024 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radek3545 1136 #3595 Napisano 30 Marca 2024 Świetna powieść, polecam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
watchtaker 2057 #3596 Napisano 1 Kwietnia 2024 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cologero 36555 #3597 Napisano 1 Kwietnia 2024 Na tapetę wchodzi rozliczanie współczesnej Kanady z przeszłością 27 śmierci Toby’ego ObędąJ. Gierak-OnoszkoWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kingcrimson 20021 #3598 Napisano 1 Kwietnia 2024 24 minuty temu, Cologero napisał(-a): Na tapetę wchodzi rozliczanie współczesnej Kanady z przeszłością 27 śmierci Toby’ego Obędą J. Gierak-Onoszko Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Czytałem. Temat bardzo ciekawy, ważny i pouczający, pokazujący na co było stać białego człowieka niosącego kaganek cywilizacji i chrześcijaństwa. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dostum 2272 #3599 Napisano 1 Kwietnia 2024 Czytałem. Temat bardzo ciekawy, ważny i pouczający, pokazujący na co było stać białego człowieka niosącego kaganek cywilizacji i chrześcijaństwa.Jedna ważniejszych książek z jakimi miałem do czynienia. Przejmująca i kapitalnie napisana. Zasłużona nagroda NIKE.Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kingcrimson 20021 #3600 Napisano 1 Kwietnia 2024 Sam tytuł mówi wiele. Autor barwnie opowiada o tej krainie a zwłaszcza o ludziach, którzy ją zamieszkiwali lub zamieszkują. Świetnie się czyta. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach