Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość seth11

Jaką książkę czytasz obecnie?

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, watchtaker napisał(-a):

Kolekcję sprzedałem kilka lat temu; zostały mi nieprzeczytane „Bastion” i „Mroczna Wieża”.  Czekają na swój czas…

Dla mnie dwie najlepsze książki Kinga :)  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, GREGG napisał(-a):

Dla mnie dwie najlepsze książki Kinga :)  

Zatem jeśli wymienione przeze mnie wyżej uważasz za kiepskie, to za „Bastion” i „Wieżę” nie mam się co zabierać.   😊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytałem kilkanaście książek Kinga i najbardziej podobały mi się te wczesne,  Lśnienie, Miasteczko Salem a zwłaszcza Smetarz dla zwierzaków. Klasyka gatunku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje top 5 powieści Kinga:

1. Cmętarz zwieżąt

2. To

3. Stukostrachy

4. Sklepik z marzeniami

5. Ręka mistrza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to🤔🤔 Jest super , nikt nie wymienia 🤗🤗🤗

9788383610610.jpg

4 godziny temu, kingcrimson napisał(-a):

Przeczytałem kilkanaście książek Kinga i najbardziej podobały mi się te wczesne,  Lśnienie, Miasteczko Salem a zwłaszcza Smetarz dla zwierzaków. Klasyka gatunku.

Miasteczko Salem wzięło się z ,,"Doli Jerusalem" 🤗🤗🤗 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 6.03.2024 o 12:58, kingcrimson napisał(-a):

To zazdroszczę bo pisarz bardzo ciekawy, człowiek zapewne także.

Przy okazji premiery jego nowej książki (notabene, tytuł "Polak") słuchałem jakieś audycji na ten temat i ponoć jest dokładnie taki sam, jak styl jego książek, czyli totalnie minimalistyczny. Mówi bardzo mało, bardzo treściwie, słowem koszmar prowadzącego rozmowę na targach książki ;)  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 11.03.2024 o 23:53, watchtaker napisał(-a):

Zatem jeśli wymienione przeze mnie wyżej uważasz za kiepskie, to za „Bastion” i „Wieżę” nie mam się co zabierać.   😊

Nie napisałem, że inne są kiepskie, po prostu Bastion i Wieża to dla mnie top, jak chodzi o Kinga

Kilka innych mi się też podobało, a kilka wcale, wszystko kwestia gustu. W każdym razie Bastion i Wieżę zdecydowanie polecam przeczytać ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, GREGG napisał(-a):

Nie napisałem, że inne są kiepskie, po prostu Bastion i Wieża to dla mnie top, jak chodzi o Kinga

Kilka innych mi się też podobało, a kilka wcale, wszystko kwestia gustu. W każdym razie Bastion i Wieżę zdecydowanie polecam przeczytać ;) 

A  Lśnienie,  Misery, są super czytałem zanim filmy obejrzałem tak samo SKAZANI NA SHAWSHANK , Chudszy jest fajny 🤗🤗🤗

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 11.03.2024 o 18:49, trollu napisał(-a):

jestem na etapie zakupu ale chyba padnie na papier ;)

Moim zdaniem dobra książka, kasa, kasa, ale tak żeby nie stała się sensem życia, rozsądnie napisane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, GREGG napisał(-a):

Jasne, miał być żarcik.  Kiepski, jak to u mnie.  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

large_na_poboczu_ameryk.jpg

Ciekawa pozycja, trochę wstawek historycznych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 godzin temu, nav napisał(-a):

Moim zdaniem dobra książka, kasa, kasa, ale tak żeby nie stała się sensem życia, rozsądnie napisane.

na razie z braku czasu w domu a możliwości w pracy - padło na audiobook, 2 dni i 18 z 20 rozdziałów za mną. To jedna z książek którą polecał Marcin Iwuć(tak na nią trafiłem), widać też, że sam prezentuje podobne podejście. Rozsądna książka o rozsądnym podejściu do pieniędzy :P 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 2.03.2024 o 20:55, -mrovka- napisał(-a):

Pozwolę sobie na pytanie, choć nie wiem czy nie powinienem tego napisać w ''poszukuję''

Otóż szukam od dłuższego czasu książki pt FREGATA PALLADA Iwana Gonczarowa

Dokładnie takiej:

https://lubimyczytac.pl/ksiazka/4849345/fregata-pallada

ale jak macie inne wydania w naszym języku, to także będę szczęśliwy.

Może ktoś z was ją posiada i chce ją odsprzedać. Jestem skłonny zapłacić prawie każdy piniondz :)

Wiem że książka jest dość wiekowa, więc najważniejsze dla mnie to to, by miała chociaż 80-90 procent stron, które dałoby się przeczytać.

Wypożyczenie także wchodzi w grę. Co prawda mieszkam w UK, ale jestem gotowy ponieść wszelkie opłaty z tym związane.

Widziałeś?

https://allegro.pl/oferta/fregat-pallada-tom-1-iwan-gonczarow-1879-15287551978

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 24.02.2024 o 10:58, MasterMind napisał(-a):

Polecam, ponoć ciekawa - sam nie mogę obiektywnie ocenić, bo ją napisałem :P

(Od dziś można kupić w formie ebooka w Empiku, wkrótce powinna się także pojawić na Google Books).

Dziękuję. Zakupiłem i przeczytałem. Lubię fantasy i na przestrzeni lat sporo pozycji z tego gatunku miałem okazję poznać. Ta historia mi się spodobała. Gratuluję fantazji. Intryga jest rzeczywiście wielopoziomowa. Jest suspens. Są nieoczekiwane zwroty akcji. Styl narracji i język mocno przypominają mi opowieści ze Świata Dysku Terry'ego Pratchetta. Za to nawarstwianie się wątków i poziom skomplikowania fabuły coś z historii kryminalnych Agathy Christie. Naprawdę dobrze się bawiłem przy tej lekturze i wciągałem coraz mocniej w historię. Ciszę się, że coś takiego powstało i że miałem okazję przeczytać, pewnie jako jeden z pierwszych czytelników. Tak jak kiedyś pierwsze opowiadania Andrzeja Sapkowskiego 😉.

Będę czekał na ciąg dalszy. I życzę sukcesu, bo ta historia na niego zasługuje 👍.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Perpetuum Mobile to jedna z najlepszych opinii jakie otrzymałem! Nawet nie chodzi o to, że tak pozytywna i świetnie napisana, ale Twoje wrażenia są tak bliskie efektu, który chciałem osiągnąć u czytelnika. Dlatego serdecznie dziękuję!

Przy okazji zachęcam wszystkich, którzy przeczytają moją powieść, do wystawiania swoich ocen i recenzji także na portalu lubimyczytać, albo chociażby na stronie Empiku pod samym ebookiem. Im więcej opisanych wrażeń, tym większa szansa, że uda mi się jakoś wypromować tę historię i może znaleźć wydawcę dla wersji papierowej ;) 

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiejsze hurtowe zakupy😁

20240328_214807.JPG

20240328_214836.JPG

20240328_222826.JPG

20240328_222838.JPG

20240328_214821~2.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tapetę wchodzi rozliczanie współczesnej Kanady z przeszłością
27 śmierci Toby’ego Obędą
J. Gierak-Onoszko
31d2283f74e436404d41fb5d03c5f751.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
24 minuty temu, Cologero napisał(-a):

Na tapetę wchodzi rozliczanie współczesnej Kanady z przeszłością
27 śmierci Toby’ego Obędą
J. Gierak-Onoszko
31d2283f74e436404d41fb5d03c5f751.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Czytałem. Temat bardzo ciekawy, ważny i pouczający, pokazujący na co było stać białego człowieka niosącego kaganek cywilizacji i chrześcijaństwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czytałem. Temat bardzo ciekawy, ważny i pouczający, pokazujący na co było stać białego człowieka niosącego kaganek cywilizacji i chrześcijaństwa.
Jedna ważniejszych książek z jakimi miałem do czynienia. Przejmująca i kapitalnie napisana. Zasłużona nagroda NIKE.

Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam tytuł mówi wiele. Autor barwnie opowiada o tej krainie a zwłaszcza o ludziach, którzy ją zamieszkiwali lub zamieszkują.

Świetnie się czyta.

IMG_20240401_164943738.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi