Master Yoda 2171 #3026 Napisano 31 Stycznia 2015 27 marca zaczyna się trzecia seria "House of Cards" 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kosma 204 #3027 Napisano 31 Stycznia 2015 Mareczku, do tego czasu to już będą wyemitowane 4 odcinki. Zgaduję, że w tv polskiej oglądasz, skoro przyjmujesz te date jako premierowa. FU zaczyna kadencje 27go lutego : P za***isty SERIAL Wysłane z mojego GT-I9305 0 Only Fools Do Not Fear The Sea Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BeKSa88 0 #3028 Napisano 31 Stycznia 2015 Czy przypadkiem wzorem poprzednich serii House of cards nie będzie wrzucane za jednym razem cały sezon?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3029 Napisano 31 Stycznia 2015 Agnieszka Holland reżyseruje chyba dwa odcinki.... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #3030 Napisano 31 Stycznia 2015 Czy przypadkiem wzorem poprzednich serii House of cards nie będzie wrzucane za jednym razem cały sezon?? Tak na Netflix 27 lutego będzie dostępny cały 3 sezon HoC 13 odcinków. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 28591 #3031 Napisano 31 Stycznia 2015 Oglądałem wczoraj Ziarno Prawdy. Świetne zdjęcia, rewelacyjny Wieckiewicz. Czołówka trochę słaba i momentami muzykę bym zmienił, ale i tak to jeden z fajniejszych i nieźle zrobionych polskich filmów ostatnich lat. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solve 218 #3032 Napisano 1 Lutego 2015 Oglądałem wczoraj Ziarno Prawdy. Świetne zdjęcia, rewelacyjny Wieckiewicz. Czołówka trochę słaba i momentami muzykę bym zmienił, ale i tak to jeden z fajniejszych i nieźle zrobionych polskich filmów ostatnich lat.A książkę czytałeś ? 0 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3033 Napisano 1 Lutego 2015 A książkę czytałeś ?Czytałem ,a na filmie byłem we czwartek [we Warszawie]Potwierdzam ,jest dobry. 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3034 Napisano 1 Lutego 2015 Mareczku, do tego czasu to już będą wyemitowane 4 odcinki. Zgaduję, że w tv polskiej oglądasz, skoro przyjmujesz te date jako premierowa. FU zaczyna kadencje 27go lutego : P za***isty SERIAL Wysłane z mojego GT-I9305Lutego oczywiście ,przez ten ślub to wszystko mi się myli 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solve 218 #3035 Napisano 1 Lutego 2015 yyyyyy jaki ślub? 0 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Breitling 10 #3036 Napisano 1 Lutego 2015 To ja polecam "bez litości" jeśli ktoś lubi Denzela Washingtona oraz "lot" - jest w nim kilka dobrych tekstów. 0 Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 28591 #3037 Napisano 1 Lutego 2015 A książkę czytałeś ?Nie, nie słyszałem o niej przed filmem. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solve 218 #3038 Napisano 1 Lutego 2015 To polecam - nie tylko tą - polecam wszystkie książki Miłoszewskiego - proponuję zacząć od Domofonu 0 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 9666 #3039 Napisano 2 Lutego 2015 (edytowane) W weekend dwa filmy - stary i nowy. Stary oczywiście lepszy, choć nowy też godny uwagi. "Niepotrzebni mogą odejść" - ulubiony film Polańskiego niezwykła rzecz, zaczyna się jak polityczny dramat sensacyjny, po czym wędruje zupełnie gdzieś indziej. Rewelacyjna muzyka, zdjęcia, napięcie upływających godzin, no i... śnieg! "Grand Budapest Hotel" - no obejrzałem w końcu. W latach 90. okrzyknięto by go pewnie "arcydziełem postmodernizmu", cokolwiek by to miało znaczyć. Fajne odczytanie mitologii lat 30., urocze obrazki (no właśnie - obrazki bardziej niż obrazy), pomysłowość. Pod tym wszystkim jednak trochę pustawo, ale chyba tak miało być. No i fajnie, że F. Murray Abraham znów w elicie Edytowane 2 Lutego 2015 przez Edmund Exley 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stierlitz 254 #3040 Napisano 2 Lutego 2015 Ilekroć czytam Twoje wpisy zastanawiam się jak człowiek z tak dużą wiedzą i dobrym gustem może się pasjonować piłką nożną 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregorian 151 #3041 Napisano 3 Lutego 2015 Zgorszenie publiczneAbsolutna rewelacja! Ale tylko dla osób, które pochodzą ze Śląska albo rozumieją kulturową ideę heimatów - małych ojczyzn. Film ciepły, nostalgiczny, klimatyczny.. Pełny nastroju i swoistej narracji. Film zakorzeniony familokami, otwartymi oknami, podomkami w śląskiej postindustrialnej ziemi lat '90 a może dwutysięcznych. Kawał dobrego kina kulturowego. Niezwykłe klimaty opuszczonych fabryk i hut i zagubionej w przemysłowych "łąkach" stacji kolejowej! Wybitna rola Doroty Pomykały!!! Cenna rola Dziędziela i naturszczykowe, naturalne, wręcz rozbrajające role i postacie Romanka i Motylka. Zresztą wszelkie wątki romantyczne są w tym filmie tak ciepłe, że stanowią swoisty ciepły wzór uczucia. Bardzo miła muzyka - nienachalna, idealnie wpisująca się w klimat. Najbardziej nietrafny jest w tym filmie natomiast tytuł i opis fabuły - sądzę, że skutecznie odstraszają albo dezinformują wielu poszukujących dobrego kina.. Dla mnie ten film to śląski realizm magiczny pośród opuszczonych fabryk i prowadzących donikąd torów kolejowych. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jakub Mróz 17 #3042 Napisano 3 Lutego 2015 Dzięki Gregorian! Jak dotąd, najlepszy film o Śląsku jaki udało mi się obejrzeć, to "Sól ziemi czarnej", choć pokazuje zupełnie inne czasy i rys historyczny niż ma to miejsce obecnie. 0 IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 9666 #3043 Napisano 3 Lutego 2015 @Stierlitz, dzięki za miłe słowa i... rozbawienie mnie a Ty nie lubisz piłki? @Gregorian, nie znam tego filmu, a Dziędziela bardzo lubię. Jakiś czas temu zupełnie przypadkowo miałem okazję zamienić z nim parę słów - fajny gość. @Jakub - ja obok "Soli..." najbardziej lubię "Perłę w koronie" (może nawet bardziej?) i zapomniany nieco "Do góry nogami", z rozdzierającym serce zakończeniem. Bardzo ładny film, co jest tym ciekawsze, że autor jego scenariusza to dość mroczna postać... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1392 #3044 Napisano 3 Lutego 2015 "Do gory nogami", przechodza mnie ciary za kazdym razem jak sobie przypomne ten obraz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solve 218 #3045 Napisano 4 Lutego 2015 Blue Jasmine - choć nie przepadam za Woodym to wyszedł mu bardzo dobry film. Uprzedzam jak ktoś ma doła lub przechodzi gorszy okres w życiu niech nie ogląda. 0 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregorian 151 #3046 Napisano 4 Lutego 2015 Panowie dzięki za miłe słowa! Ale... nie dziękować, tylko lajkować mi kolekcjonerskiego facebooka.. bo go rozkręcam od niedawna.. The Art of Soviet Timehttps://www.facebook.com/pages/The-Art-of-Soviet-Time-Gregorian-Collection/1406408679635860?ref=hl 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 91597 #3047 Napisano 5 Lutego 2015 Ostatnio kiepsko u mnie z wolnym czasem, ale staram się nadrabiać zaległości filmowe (niektóre całkiem "wiekowe"). A więc udało mi się obejrzeć: 1. 2. 3. I... były fajne. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 96695 #3048 Napisano 5 Lutego 2015 Ja polecam Granice bólu. Dzisiaj oglądałem. http://www.filmweb.pl/video/zwiastun/nr+1+%28polski%29-31469 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Hanhart, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
impactom 8 #3049 Napisano 6 Lutego 2015 Ja oglądałem ostatnio i polecam: - Maze Runner - trochę dla młodzieży ale niezły- Nightcrawler - uważam, że świetny film o kolesiu który zaczyna robić karierę jako reporter - Sędzia - niezły ale zasnąłem w połowie ....późno było 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #3050 Napisano 6 Lutego 2015 Gra tajemnic - biograficzny o Alanie Turingu, który ostatecznie rozszyfrował hitlerowską Enigmę w czasie II WŚ.Polecam.Świetny (!) Benedict Cumberbacht. 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach