Edmund Exley 6102 #4526 Napisano 9 Grudnia 2016 Kirk ma 100 lat Mój Kirkowy top:1. "Układ" - w szczególności początkowe sekwencje, aż do ponownego załamania: 2. "As w potrzasku"3. "Ścieżki chwały"4. "Ostatni pociąg z Gun Hill" W piątce na pewno znajdzie się też "Piękny i zły"... jak tylko uda mi się go wreszcie obejrzeć I bonus - "Syn śmieciarza", chyba ze 3 razy czytałem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darek1974r 15 #4527 Napisano 9 Grudnia 2016 "Syn śmieciarza" - świetnaNo coś Ty, "Spartakus" - gdy wszyscy wstają podając się za przywódcę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maze123 952 #4528 Napisano 11 Grudnia 2016 Dzisiaj obejrzalem Arrival. Chyba jednak za duzo sie spodziewalem po bardzo pochlebnych opiniach, ktore slyszalem. Zawsze z niecierpliwoscia czekam na kazdy film, ktory ma byc ambitnym podejsciem do teamatu Sci-Fi. Arrival, nie powiem, ma ciekawy klimat i obiecujacy watek ale nie do konca udalo sie wykorzystac potencjal, ktory w filmie drzemie. A szkoda. Dobre kino ale nie wybitne. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 2965 #4529 Napisano 13 Grudnia 2016 Który serial lepszy, Narcos czy Gomorra? Wspólnie z żoną zastanawiamy się, co wybrać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18640 #4530 Napisano 13 Grudnia 2016 Dokładnie tak jak napisał Nicon. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #4531 Napisano 13 Grudnia 2016 Gomorra gorsza do oglądania ze względu na napisy w Narcos tylko część dialogów jest w napisach.,Zdjęcia w Narcos lepsze, w Gomorrah jest dużo scen niedoświetlonych.,Jeżeli chodzi o przekaz .to we włoskim serialu jest bardziej pesymistyczny ,nie ma żadnych pozytywnych postaci,są tylko źli i jeszcze gorsi,.W Narcos mimo całego bezmyślnego okrucieństwa dobro zwycięża. ,Obydwa seriale wybitne i warte obejrzenia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #4532 Napisano 13 Grudnia 2016 Gomorre mam rozgrzebaną, Narcos zaczęte, a kobieta się nakręciła na Belfra. No i jedziemy z Belfrem. Na szczęście jest dobry. Tapaltak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mw75 36 #4533 Napisano 13 Grudnia 2016 Jeżeli interesuje Cię ambitne podejście do Sci-Fi to polecam niedawno zakończony pierwszy sezon serialu Westworld.Plus The Expanse, bardziej hard corowe, kosmiczne SF http://www.imdb.com/title/tt3230854/ 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kosma 204 #4534 Napisano 13 Grudnia 2016 Gomorra 1000x lepsza (0).(0) 0 Only Fools Do Not Fear The Sea Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bumcyk 1 #4535 Napisano 14 Grudnia 2016 Jestem po I sezonie Gomorra i jestem miło zaskoczony.Dobry jest jeszcze Młody Papież - premiera była 1 czy 2 miesiace temu. 1 sezon dostępny jest już w TV. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darek1974r 15 #4536 Napisano 14 Grudnia 2016 Gomorra 1000x lepsza (0).(0)I jedną z głównych ról gra Guardiola 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maze123 952 #4537 Napisano 15 Grudnia 2016 (edytowane) Plus The Expanse, bardziej hard corowe, kosmiczne SF http://www.imdb.com/title/tt3230854/ Dzieki za namiar. Na szczescie mam na Nteflixie to dzisiaj chyba zaczne ogladac Edytowane 15 Grudnia 2016 przez maze123 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel2499 147 #4538 Napisano 15 Grudnia 2016 a ja właśnie wróciłem z Łotra1 .....dla prawdziwych fanów ! Polecam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kosma 204 #4539 Napisano 15 Grudnia 2016 Więcej się dzieje, czy bardziej gadane ? (0).(0) 0 Only Fools Do Not Fear The Sea Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel2499 147 #4540 Napisano 15 Grudnia 2016 bardzo dużo się dzieje, akcja non stop ale przede wszystkim świetne odniesienia do Sagi a szczególnie do Nowej Nadziei 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pharmacon 172 #4541 Napisano 15 Grudnia 2016 Czaję się na Łotra, także pozytywne opinie cieszą . A Belfer to świetny serial, jeden z fajniejszych, jakie oglądałem. Skończyłem też teraz pierwszy sezon Paktu i niestety nie ma porównania - o ile każdy odcinek trzymał w napięciu i kończył się tanim chwytem, że koniecznie trzeba obejrzeć następny, to fabuła jakaś niedopracowana, mało spójna, sporo wątków bez sensu i zakończenie wg mnie zupełnie byle jakie. Na wolne chwile, jak się nudzi, to można szybko obejrzeć, bo jest krótki, ale są lepsze propozycje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek z Wrocławia 149 #4542 Napisano 15 Grudnia 2016 bardzo dużo się dzieje, akcja non stop ale przede wszystkim świetne odniesienia do Sagi a szczególnie do Nowej Nadziei Większy rozmach niż w przebudzeniu mocy? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel2499 147 #4543 Napisano 16 Grudnia 2016 Tomku. zdecydowanie, tym razem w tej kwestii jest dobrze, kilkanaście nowych światów i wszystkie robią wrażenie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RoKoKo 541 #4544 Napisano 16 Grudnia 2016 Idę w niedzielę. Mam nadzieję, że wyjdę zadowolony. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 11979 #4545 Napisano 16 Grudnia 2016 (edytowane) Czaję się na Łotra, także pozytywne opinie cieszą . A Belfer to świetny serial, jeden z fajniejszych, jakie oglądałem. Skończyłem też teraz pierwszy sezon Paktu i niestety nie ma porównania - o ile każdy odcinek trzymał w napięciu i kończył się tanim chwytem, że koniecznie trzeba obejrzeć następny, to fabuła jakaś niedopracowana, mało spójna, sporo wątków bez sensu i zakończenie wg mnie zupełnie byle jakie. Na wolne chwile, jak się nudzi, to można szybko obejrzeć, bo jest krótki, ale są lepsze propozycje.A ja mam inne odczucia. Po pierwszym odcinku Belfra pomyślałem sobie, że to będzie bardzo dobry polski serial, a z odcinka na odcinek było coraz gorzej. Przyjaźnie/układy na całe życie zawarte po 2 minutach znajomosci, łapanie pijanych dzieciaków z wysokości 2 metrów w ostatniej chwili itp. Pakt jak dla mnie dużo równiejszy, nie przeładowany wątkami, No i gra aktorska jak dla mnie nie do porównania. Jeszcze nie widziałem drugiego sezonu Paktu, warto? Edytowane 16 Grudnia 2016 przez pepepatryk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pharmacon 172 #4546 Napisano 16 Grudnia 2016 Drugiego też nie obejrzałem jeszcze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek z Wrocławia 149 #4547 Napisano 16 Grudnia 2016 (edytowane) Tomku. zdecydowanie, tym razem w tej kwestii jest dobrze, kilkanaście nowych światów i wszystkie robią wrażenie to świetnie. Wydaje mi się, że ciągnięcie sagi w oparciu o główne wątki, bohaterów, historie nie jest dobrym pomysłem. Temat po prostu się wyczerpał, RoTJ zamknął historię. Dotyczy to także prequeli, co czułem już przy Zemście Sithów, pomijając niespinające się wątki między trylogią III-VI, a trylogią I-III.Chyba rozwijanie wątków pobocznych, osadzonych w uniwersum GW, jest o wiele lepszym pomysłem. Zobaczę, po obejrzeniu Łotra1 czy tak jest i czy kolejny epizod "kanoniczny" (VIII) potwierdzi słuszność tezy.... Powiem szczerze, że nie bardzo interesuje mnie, co zrobi dziadek Luke, babcia Leia.... O wiele ciekawiej zapowiadają sie takie zamknięte historie z uniwersum, jak Łotr1..... A to daje możliwości stworzenia dużej ilości dobrych filmów.Liczyłbym też na zaniechanie wątku ideologii, mocy, jedi etc. W GW fascynował mnie wątek militarnym technologiczny, "polityczny" niż new age-owskie dyrdymały.... Oczywiście musi być walka dobra ze złem, ale bez pseudo-ideologii.... Szczególnie, że to ideologia relatywistyczna. Edytowane 16 Grudnia 2016 przez Tomek z Wrocławia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kosma 204 #4548 Napisano 16 Grudnia 2016 Tak apropo (0).(0) 0 Only Fools Do Not Fear The Sea Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek z Wrocławia 149 #4549 Napisano 16 Grudnia 2016 przewróciłem się 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #4550 Napisano 16 Grudnia 2016 A ja mam inne odczucia. Po pierwszym odcinku Belfra pomyślałem sobie, że to będzie bardzo dobry polski serial, a z odcinka na odcinek było coraz gorzej. Przyjaźnie/układy na całe życie zawarte po 2 minutach znajomosci, łapanie pijanych dzieciaków z wysokości 2 metrów w ostatniej chwili itp. Pakt jak dla mnie dużo równiejszy, nie przeładowany wątkami, No i gra aktorska jak dla mnie nie do porównania. Jeszcze nie widziałem drugiego sezonu Paktu, warto?Ja natomiast po pierwszym odcinku pomyslalem, ze to kicha i nie ogladam. Potem gdzies jechalem i z braku laku obejrzalem do czwartego czy piatego i znow sie nie zachwycilem.Nastepnie od szostego odcinka serial nabiera tempa i wodzi widza za nos w sposob niebywaly dla polskiego kina.Jest taki "mglisty" klimat w sumie swietny serial od drugiej polowy sezonu. Ja z reguly przewiduje zakonczenie i moral 80% takich historii, tutaj nawet nie probowalem."Pakt" natomiast to w mojej ocenie zupelna porazka, bufonada. Gruba fabula, ktora traci sens i logike i nie ma finalu. Do drugiego sezonu nawet nie podchodze. Za to Belfra drugi sezon, jak juz nagraja to sprawdze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach