Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
kotylozaur

Właśnie obejrzałem film...

Rekomendowane odpowiedzi

End of Watch. Moim zdaniem bardzo dobry. Świetne dialogi.

Outlaws - jakieś nieporozumienie. Cały czas miałem wrażenie, że to początek filmu ...aż się skończył.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam Django, naprawde swietny film i jeszcze lepsza sciezka dzwiekowa. Kawalek "Too old to die young" jest genialny :)

Waltz swietny, moze nie tak jak w Bękartach, ale nadal swietnie sie go oglada. DiCaprio i Jackson rowniez super. Foxx ok, bez szalu, ale spelnia swoja role - niby gra pierwszoplanowa postac, ale tak naprawde wydaje mi sie, ze ludzie zapamietaja ten film po rolach Waltza i DiCaprio.

Instagram - Lug2Lug

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam Django, naprawde swietny film i jeszcze lepsza sciezka dzwiekowa. Kawalek "Too old to die young" jest genialny :)

Waltz swietny, moze nie tak jak w Bękartach, ale nadal swietnie sie go oglada. DiCaprio i Jackson rowniez super. Foxx ok, bez szalu, ale spelnia swoja role - niby gra pierwszoplanowa postac, ale tak naprawde wydaje mi sie, ze ludzie zapamietaja ten film po rolach Waltza i DiCaprio.

Masz rację, co jak co ale LEO jest w świetnej formie, nie mogę się doczekać jego kolejnego filmu "Wielki Pan Gatsby"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis z "jezykiem na brodzie" ;) -popedzilem do kina na "Drogówke".....swietny film,rezyseria,gra aktorska[Topa,Lubos,Jakubik]super.....ale ,wlasnie-poszedlem do kina na film a nie po to by przez 27 minut ogladac reklamy......co mie obchodzi orange i promocje tej firmy?,zaplacilem za film,a nie za ogladanie reklam[okolo 25%czasu spedzonego w kinie]...pozniej zdziwienie ze w kinie frekfencja mala a mlodziez woli internet.....

Przynajmniej film byl swietny... :D

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wczoraj byłem na przedpremierowym pokazie "Good day to die hard", czyli na Szklanej Pułapce 5. Film w klimacie poprzednich części, dużo zniszczeń, strzelania, McClaine'owskiego żartu i absurdalnych zdarzeń. Od tego filmu nie oczekiwałem żadnych wyższych wartości. Bawiłem się dobrze, bo wiedziałem czego się spodziewać i nie żałuję. Kino akcji z lat 90tych wiecznie żywe :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DJANGO KAPITALNY!!! Soundtrack bajka

chyba właśnie ścieżka dźwiękowa powoduje, że film jest odbierany tak bardzo pozytywnie. Bo moim zdaniem sam film perełką nie jest. Czytając recenzję spodziewałem się majstersztyku filmowego. A Django to tylko, a może aż, kawał solidnego, dobrego kina. Ale bez soundtracka byłby nijaki...

Edytowane przez tomirek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też już jestem po Drogówce, Smarzowski deklarował że po Róży był tak zmęczony emocjonalnie że tym razem zrobi lekki film i co ? :)

Znowu jest moralitet i chłostanie "polactwa" tym razem w wymiarze nie tylko indywidualnym ale rzekłbym ogólnopaństwowym. Znowu śmiech grzęznący stopniowo w gardle w miarę rozwoju akcji. Smutna refleksja na koniec - owszem przerysowany obraz Polski ale jednak celnie pokazujący to na co ten kraj cierpi najbardziej.

Choć powtarzają się pewne schematy ( niewinnie oskarżony sam próbuje się wywikłać itp) to w sumie jest to tylko przyczynek do bardziej ogólnych rozważań. Jest to zdecydowanie dobry film, warty obejrzenia. Smarzowski nadal w formie plus naprawdę dobre aktorstwo (Topa przeszedł dłuuuuugą drogę od Złotopolskich do Drogówki aż trudno uwierzyć że to ten sam aktor).

Polecam !

ale trzeba rozważyć czy na pewno chcemy narażać na ten film nasze niewiasty :) może lepiej wybrać się w męskim towarzystwie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też już jestem po Drogówce, Smarzowski deklarował że po Róży był tak zmęczony emocjonalnie że tym razem zrobi lekki film i co ? :)

Znowu jest moralitet i chłostanie "polactwa" tym razem w wymiarze nie tylko indywidualnym ale rzekłbym ogólnopaństwowym. Znowu śmiech grzęznący stopniowo w gardle w miarę rozwoju akcji. Smutna refleksja na koniec - owszem przerysowany obraz Polski ale jednak celnie pokazujący to na co ten kraj cierpi najbardziej.

Choć powtarzają się pewne schematy ( niewinnie oskarżony sam próbuje się wywikłać itp) to w sumie jest to tylko przyczynek do bardziej ogólnych rozważań. Jest to zdecydowanie dobry film, warty obejrzenia. Smarzowski nadal w formie plus naprawdę dobre aktorstwo (Topa przeszedł dłuuuuugą drogę od Złotopolskich do Drogówki aż trudno uwierzyć że to ten sam aktor).

Polecam !

ale trzeba rozważyć czy na pewno chcemy narażać na ten film nasze niewiasty :) może lepiej wybrać się w męskim towarzystwie ?

Juz pisalem....film dla facetow....[dobrze ze z kolega poszedlem]bo siedzace obok "Solary" czyli "tipsiary" z kims przypominajacym facetow na twarzach mialy wypisana prawde po seansie ......ze zostały rozszyfrowane.... :D

A Topa-faktycznie,gdzie mu do "Zlotopolskich"juz po "Dom Zły"okazalo sie ze to aktor z krwi i kosci.......Gratulacje...

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Topa-faktycznie,gdzie mu do "Zlotopolskich"juz po "Dom Zły"okazalo sie ze to aktor z krwi i kosci.......Gratulacje...

Wiecie co, jak się tak zastanowić, to w tych Złotopolskich też wcale źle nie grał. Miał rolę prostaczka i świetnie to pokazał na ekranie, więc myślę że już tam pokazał kunszt aktorski.

Topa jest świetnym aktorem teatralnym, w kilku sztukach go widziałem i bardzo dobrze się go ogląda. Nie wspominając już o bardzo odważnej kampanii dotyczącej autyzmu - tam też pokazał klasę. Fajnie, że zdobywa coraz więcej fanów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj obejrzeliśmy " Mój rower " i powiem tak, że lepiej moglibyśmy ten czas spędzić. Zmarnowany pomysł! Film jest tak naprawdę o niczym, nic się tam nie dzieje, poza stratą dużej ilości alkoholu nie ruszyło mnie tam nic - nawet końcowa scena. Film po prostu leciał a mi było wszystko jedno co się tam stanie - ani scenarzysta ani reżyser nie zadbał o to abym się wczuł w ten film! Żmijewski od czasu Wolfa i gry w filmie Gniew się nie zmienił - zostanie już na zawsze Burskim Mateuszem, Urbaniak to nie aktor więc pomijam a ten młody - no skoro dzisiaj powodem do zachwytów nad " niby młodymi talentami " jest powiedzenie kilku z...y testów to coś tu jest nie tak. Muzyka fajna dla fanów jazzu.

Już upuściłem żółci - od razu lepiej!!!

Krystian "KriSu"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zeszlym tygodniu bylem na Lincolnie. Na film zaciagnela mnie narzeczona i musze powiedziec, ze sceptycznie bylem nastawiony bo nasze gusta w kwestii filmow roznia sie diametralnie. W skrocie: warto.

Kapitalna rola Lincolna, do tego powtorka z historii. Mimo, ze kazdy wie jak konczy sie ta historia to film trzyma w napieciu i nie dluzy sie mimo, iz trwa prawie 3 godziny. Mysle, ze mozna nazwac to sukcesemw przypadku filmu biograficznego/historycznego.

Kto sie waha niech idzie, nie bedzie zalowal :)

Instagram - Lug2Lug

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj obejrzeliśmy " Mój rower " i powiem tak, że lepiej moglibyśmy ten czas spędzić. Zmarnowany pomysł! Film jest tak naprawdę o niczym, nic się tam nie dzieje, poza stratą dużej ilości alkoholu nie ruszyło mnie tam nic - nawet końcowa scena. Film po prostu leciał a mi było wszystko jedno co się tam stanie - ani scenarzysta ani reżyser nie zadbał o to abym się wczuł w ten film! Żmijewski od czasu Wolfa i gry w filmie Gniew się nie zmienił - zostanie już na zawsze Burskim Mateuszem, Urbaniak to nie aktor więc pomijam a ten młody - no skoro dzisiaj powodem do zachwytów nad " niby młodymi talentami " jest powiedzenie kilku z...y testów to coś tu jest nie tak. Muzyka fajna dla fanów jazzu.

Mam dokładnie odwrotną opinię - świetny, mądry film.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łukasz ale gwarantujesz ? :lol:

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I to jest piękne, że się tak różnimy :)

Krystian "KriSu"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam dzis o 21.30 w TVN-"Opór" z Danielem Craigiem..... ;)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LOT / Flight z Denzelem - idzcie do kina, bo warto.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piąty raz - "Bitwa o Midway" :) ale z przyjemnością.Klasyka kina wojennego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LOT / Flight z Denzelem - idzcie do kina, bo warto.

Widzialem dwa tygodnie temu....rowniez polecam-scena otwarcia bardzo mila -prawda Michał? :D

Fajny film.....

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście nie lubie latać, zawsze przed lotem się denerwuje i musze sobie wczesniej łyknąć, za pare dni niestety znów mnie to czeka. Po tej scenie powiedziałem do młodej, że w zupie mam, nigdzie nie lece :)

Strasznie lubię Denzela jako aktora, super rola.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Flight faktycznie dobry no i Denzel w formie jak zwykle. Dobra epizodyczna rola Johna Goodmana ;)

Michał nie martw sie ja tez nie lubię latania a ostatnio miałem lot z 3 przesiadkami w ciagu zaledwie kilku godzin i to nie było fajne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szklana pułapka 5. W porównaniu z poprzednią wersją "bida". Znośny film, ale w telewizji. Jednak 22pln za bilet to nie polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym tygodniu obejrzałem "Drogówkę" Smarzowskiego. Seans zaliczam do udanych, szczególnie, że to polska produkcja.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj wreszcie oglądnąłem "Mrocznego rycerza". Po tym co się naczytałem nt tego filmu, spodziewałem się chyba jednak zbyt wiele. Miało być mrocznie, a wyszło raczej śmiesznie i to jeszcze z dziurawą fabułą. Rola Ledgera dobra, ale też daleko, żeby nazywać ją genialną.

Jednak takie filmy to się najbardziej podobają, jak się ma kilka, kilkanaście lat, dlatego dalej najlepszą adaptacją komiksu pozostanie dla mnie Supermen z Reevem (wolę go już nie oglądać, żeby sobie nie psuć wspomnień z dzieciństwa).

A to chyba jeszcze nie koniec ;) Została Ci najnowsza cześć.

Jeżeli seriale też się liczą to po obejrzeniu 6 odcinka 6 sezonu Californication jestem w lekkim szoku ;) Jeżeli ktoś lubi tego typu humor to wie o co chodzi.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi