rradek 94 #82301 Napisano 10 Marca 2015 Pogodny owszem, ciepły (poranek) niekoniecznie.Ja np. trochę po 7 skrobałem szyby w aucie.W rękawiczkach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #82302 Napisano 10 Marca 2015 (edytowane) Widzę, że wielu spodobała się kwestia onanizmu. Ten kto potrzebuje niech zrobi sobie dobrze i porzuci w końcu ten temat. Bez kitu, ile można...? Podobno do 70 roku życia! To oczywiście była wulgarna przenośnia, ale pamiętać trzeba, że to tylko zegarki. Z przykrością trzeba stwierdzić, że zachowanie co poniektórych na tym forum wygląda prostacko i to sztuczne nakręcanie się, niczym kółko wzajemnej adoracji... (Gratuluję, sruluję, wtóruję, adoruję - gratulować to można narodzin dziecka!!!) Jak krowy na rzeź, a czasem wystarczy przejść się do sklepu, żeby mieć własne zdanie a nie piać jak zaprogramowany kogut do zdjęć... (ile z tych osób widziało co poniektóre zegarki na żywo ? - pytanie retoryczne!)A ja pozwolę sobie mieć odmienne zdanie od Kolegów. Po pierwsze, jak zauważył jeden z moich poprzedników, to dość "luźny" temat i wklejając zdjęcia zegarków, które dziś mamy na ręku przekazujemy pewną informację, (upubliczniamy to zdjęcie), a upublicznienie to daje prawo do dyskusji nad nim, do wyrażania opinii i tych pozytywnych i tych negatywnych, oczywiście w ramach przyjętych reguł forum i ustaleń moderacji. Określanie pozytywnych opinii "onanizmem" jest moim zdaniem, w tym wątku stanowczo nietrafne, bo przecież po to jest forum by wyrażać opinie, emocje, czyli co... pozytywne nie, negatywne tak i budujemy atmosferę agresji, złośliwości i trollujemy... Po drugie pokazywane zegarki w codziennej scenerii są postrzegane całkowicie inaczej niż w"światłach wielkich salonów", a zegarków vintage byśmy nigdzie na nadgarstku nie zobaczyli gdyby nie ten watek. Bardzo częsta stają się te zdjęcia inspiracja do przymiarek, rozważań i w konsekwencji do zakupów - czy to jest złe, a wyrażenie pozytywnej opinii o zegarku, który nam się podoba jest przysłowiowym "onanizmem" ?? Nie zgodzę się tym bardziej ze stwierdzeniem, że umieszczanie pod postem pozytywnego komentarza, w wyrażeniem swojej aprobaty czy też zachwytu nad zegarkiem jest przejawem prostactwa, czy kółkiem wzajemnej adoracji. Gratulować można wielu rzeczy, osiągnięć, sukcesów, umiejętności w tym oczywiście i tych zegarkowych począwszy od dobrze dobranego paska, a skończywszy na dobrym wyborze czy udanej transakcji ( nie tylko "narodzin dziecka"). Reasumując nie widzę nic niewłaściwego w wyrażaniu swoich opinii, komentowaniu pokazywanych zegarków i gratulowaniu dobrego gustu zegarkowego, czy posiadania ładnego zegarka, ale to tylko moje zdanie. Edytowane 10 Marca 2015 przez zasadas 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel2499 147 #82303 Napisano 10 Marca 2015 zgadzam się w pełni ze Staszkiem !!! i zakładam obiekt mojej dumy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artme 10796 #82304 Napisano 10 Marca 2015 PRZEPIEKNY!!! Napisz prosze cos wiecej - jak wygoda, czytelnosc w codziennym uzytkowaniu etc. psczy to ten model?https://azfinetime.wordpress.com/2012/04/06/grand-seiko-spring-drive-gmt-limited-edition-sbge021/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23195 #82305 Napisano 10 Marca 2015 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kroll_czarli 620 #82306 Napisano 10 Marca 2015 PRZEPIEKNY!!! Napisz prosze cos wiecej - jak wygoda, czytelnosc w codziennym uzytkowaniu etc. psczy to ten model?https://azfinetime.wordpress.com/2012/04/06/grand-seiko-spring-drive-gmt-limited-edition-sbge021/ Ten model to SBGE001, czyli czarna tarcza. Wygoda i czytelnosc super To moj powrot do tego modelu. 0 Moja strona na FB Instagram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artme 10796 #82307 Napisano 10 Marca 2015 (edytowane) Jeszcze raz gratuluje, bo nieczesto widuje sie tu tego typu "odwaznych", co nie leca klasyka (jak ja ), tylko wyszukuja sobie takie perelki z innych stajni niz Omega czy Rolex Edytowane 10 Marca 2015 przez artme 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Santino 917 #82308 Napisano 10 Marca 2015 0 Tarant napisał: Albowiem w polskim piekle nie ma diabłów do pilnowania. Którykolwiek z kotła się zbytnio wynurzy zaraz jest przez rodaków z powrotem w smołę wciągany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vandit 1078 #82309 Napisano 10 Marca 2015 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #82310 Napisano 10 Marca 2015 BestiaPozdrawiam, 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikolaj78 747 #82311 Napisano 10 Marca 2015 Pogodny owszem, ciepły (poranek) niekoniecznie.Ja np. trochę po 7 skrobałem szyby w aucie.W rękawiczkach.Zmarźlak 0 Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #82312 Napisano 10 Marca 2015 Sent from my Z10 using Tapatalk 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4711 #82313 Napisano 10 Marca 2015 (edytowane) Edytowane 10 Marca 2015 przez Adi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Entropy 52 #82314 Napisano 10 Marca 2015 W swoim żywiole 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel2499 147 #82315 Napisano 10 Marca 2015 Entropy gdzie jest taka fajna ścianka ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cezar. 174 #82316 Napisano 10 Marca 2015 Żeby nie wzbudzać złych emocji... wymęczone z fona.... 0 ALAMO napisał - każdy ma prywatne, wrodzone prawo do bycia idiotą...może o to prawo walczyć, do swej idiociej śmierci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42305 #82317 Napisano 10 Marca 2015 Tudor. I ciemna strona. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Entropy 52 #82318 Napisano 10 Marca 2015 Entropy gdzie jest taka fajna ścianka ?"Warszawianka", w Warszawie na Merliniego, ale są też fajniejsze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rmak 22788 #82319 Napisano 10 Marca 2015 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4515 #82320 Napisano 10 Marca 2015 (edytowane) @Dorian i @ Cezar - ciężko będzie pogratulować gustownego doboru dwóch powyższych pasków o innych czynnościach już nie wspominając Edytowane 10 Marca 2015 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42305 #82321 Napisano 10 Marca 2015 @Dorian i @ Cezar - ciężko będzie pogratulować gustownego doboru dwóch powyższych pasków o innych czynnościach już nie wspominając Co do Cezara się nie wypowiem. Ale mój jest idealnie dobrany. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mizu80 14 #82322 Napisano 10 Marca 2015 (edytowane) Dziś słonecznie i wygodnie.Tylko SEIKO Edytowane 10 Marca 2015 przez Mizu80 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ghostwheel 116 #82323 Napisano 10 Marca 2015 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cezar. 174 #82324 Napisano 10 Marca 2015 @Dorian i @ Cezar - ciężko będzie pogratulować gustownego doboru dwóch powyższych pasków o innych czynnościach już nie wspominając Nie gniewaj się, ale swoje samopoczucie cenię wyżej, niż Twoją opinię Noszę się tak, aby było wygodnie, dla mnie, a nie żeby zaspokoić Twój gust. 0 ALAMO napisał - każdy ma prywatne, wrodzone prawo do bycia idiotą...może o to prawo walczyć, do swej idiociej śmierci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4515 #82325 Napisano 10 Marca 2015 (edytowane) Nie gniewaj się, ale po co upubliczniasz się w swojej wygodzie - szukasz akceptacji ? Edytowane 10 Marca 2015 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach