Pawel2499 148 #106776 Napisano 17 Lutego 2016 Dzięki Tomku za wyjaśnienia, oczywiście o nic Cię nie posądzałem oraz nawet przez myśl mi nie przeszła kwestia podróbek albo udawania, po za tym nie chodzi o pieniądze, ale dręczy mnie że kupiłeś zegarek który wygląda jak już posiadany, a kupiłeś tylko dla siebie, w którym raczej nigdzie nie chcesz się pokazywać mam dziwne uczucie marnowania czasu .... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4564 #106777 Napisano 17 Lutego 2016 No u mnie z tym perfekcyjnie akurat nie jest. Poprzednie zdjęcie miało złą datę .Takie zdjęcie z boku do pceny centrowania to se możesz wsadzić w to samo miejsce gdzie inni maja kije 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oprzemyslaw 4225 #106778 Napisano 17 Lutego 2016 (edytowane) Takie zdjęcie z boku do pceny centrowania to se możesz wsadzić w to samo miejsce gdzie inni maja kije Widzę, że Burns w formie Wostok Edytowane 17 Lutego 2016 przez oprzemyslaw 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz17 6927 #106779 Napisano 17 Lutego 2016 Bakteria, ale cieszy me oko. 0 "Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2413 #106780 Napisano 17 Lutego 2016 Paweł, gdyby ten Tisell był czarny, to w zupełności bym się z Tobą zgodził.Natomiast zielonego zegarka nie mam, a dodatkowo sprawdzę, czy nie warto pomyśleć nad wymianą Suba na Hulka A swoją drogą, to cieszę się, że mój przypadek kliniczny wywołał taką gorącą dyskusję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zeRo_Six 107 #106781 Napisano 17 Lutego 2016 Perfekcyjne zgranie paska z wskazówką sekundową... U mnie przerwa na kawę 0 AT vs. PO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bugs 4650 #106782 Napisano 17 Lutego 2016 Starsza siostra - spokojniejsza, rozsądniejsza; młodsza - wymalowana, żywiołowa, każda fajna ale inaczej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2413 #106783 Napisano 17 Lutego 2016 Zapisz mnie na listę. Będę pierwszy? ;-) Trzeci albo czwarty Ale wiesz jak jest, jak już chcesz sprzedać, to lista się szybko wykrusza... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ecipeci 2911 #106784 Napisano 17 Lutego 2016 kopia, nie kopia - co myśleć, co robić ?! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4564 #106785 Napisano 17 Lutego 2016 Widzę, że Burns w formie A dziękuję, już sam wątpiłem, że wyszedłem ; ) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #106786 Napisano 17 Lutego 2016 (edytowane) @Burns jest jak Stirlitz, nawet jak wyjdzie to tak jakby przyszedł Edytowane 17 Lutego 2016 przez Master Yoda 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18968 #106787 Napisano 17 Lutego 2016 Takie zdjęcie z boku do pceny centrowania to se możesz wsadzić w to samo miejsce gdzie inni maja kije Jesteś niemożliwy Miało być ładniejsze od poprzedniego trochę i z poprawną datą Tutaj na żądanie (bezel trochę giba się na prawo i tutaj opcja z przesunięciem w prawo właśnie aby się nie ruszał- wycentrowany idealnie nie stoi w miejscu): i jeszcze obok Monstera: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4564 #106788 Napisano 17 Lutego 2016 Perfekcyjnie nie jest, ale w obliczu tego co Seiko ostatnio poczyna, jest dobrze, nie masz powodów do zmartwień 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciech 1333 #106789 Napisano 17 Lutego 2016 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jimmy6 2373 #106790 Napisano 17 Lutego 2016 Wojtek świetna fotka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciech 1333 #106791 Napisano 17 Lutego 2016 Eee tam ....przy okazji robienia kawy po turecku fotkę pykłem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5192 #106792 Napisano 17 Lutego 2016 . 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #106793 Napisano 17 Lutego 2016 Perfekcyjnie nie jest, ale w obliczu tego co Seiko ostatnio poczyna, jest dobrze, nie masz powodów do zmartwieńteż mu napisałem, że by tego nie ruszał bo jest w miarę OK, a po serwisie może być kuchnia pełna niespodzianek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rmak 23731 #106794 Napisano 17 Lutego 2016 Pozwolę sobie jeszcze nawiązać, bo faktycznie wywiązała się ciekawa dyskusja. Mianowicie też nie rozumiem podnoszonych zastrzeżeń, w sytuacji, gdy zegar nie jest podróbką, tylko "inspiracją" wykonaną poza Szwajcarią (bo jak ma swiss, to już często jest ok). Mnie co prawda póki co nie pociąga stylistyka rolka, ale nigdy nie ukrywałem, że czasami, w bardziej nieformalnych sytuacjach, lubię założyć Parnisową marinę, ponieważ ciągle podoba mi się ta stylistyka, a nie mogę się przemóc, aby wydać 100 raz więcej na pierwowzór. Oczywiście strategie biznesowe producentów są różne, Roleks to "olewa", Panerai próbuje walczyć, ale z mojego punktu widzenia, jeżeli nie jest to podróbka (to faktycznie parzyłoby mnie w rękę), tylko posługuje się swoją własną nazwą i wiekowym już wzorem, to ja osobiście nie mam z tym problemu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterMind 12814 #106795 Napisano 17 Lutego 2016 Ledwo co Tisella się udało wybronić, a teraz MM gdzieś tam przemyka Parnisowa Marina może po pewnym czasie nie tyle parzyć w rękę, co wywoływać u uczulonego użytkownika wysypkę - i to nie ze względu na użytą stal. Z MM jest ten problem, że Parnis używa w niej elementów, które są nadal chronione prawem patentowym. Dlatego też ten zegarek jest jeszcze bardziej kontrowersyjny od wspomnianych homage'ów Rolexa, które takich patentów już nie łamią. Ja zakończyłbym ten temat cytując Oscara Wilde'a: “Imitation is the sincerest form of flattery that mediocrity can pay to greatness.” - czyli w skrócie - Naśladownictwo jest najszczerszą formą pochlebstwa. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42846 #106796 Napisano 17 Lutego 2016 Perfekcyjne zgranie paska z wskazówką sekundową... Dzięki. A Tissela bym ponosił bardzo chętnie gdyby miał pepsi GMT.Choć zielonym nie pogardziłbym. Tomku, jak będziesz sprzedawał to pisz PW. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #106797 Napisano 17 Lutego 2016 (edytowane) A co jest z nim nie tak, że wymaga remontu?Brak historii serwisowania, a że mam go już niemal od miesiąca, i trochę wolnego czasu, to pora zrobić mu spa.Przy okazji pooglądam ten szybkobieżny mechanizm....http://zegarkiclub.pl/forum/topic/131073-seiko-gs-serwis/ Edytowane 17 Lutego 2016 przez Master Yoda 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rmak 23731 #106798 Napisano 17 Lutego 2016 (edytowane) Z MM jest ten problem, że Parnis używa w niej elementów, które są nadal chronione prawem patentowym. Cytujesz informacje pojawiające się w internecie, czy potrafisz podać numery patentów i okresy ochrony? Nie pytam zaczepnie, tylko naprawdę jestem ciekaw, bo nie natrafiłem dotąd na takie informacje. @Master Yoda - sam to robisz, czy asystujesz zegarmistrzowi ? Edytowane 17 Lutego 2016 przez rmak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 30261 #106799 Napisano 17 Lutego 2016 Ja zakończyłbym ten temat cytując Oscara Wilde'a: “Imitation is the sincerest form of flattery that mediocrity can pay to greatness.” - czyli w skrócie - Naśladownictwo jest najszczerszą formą pochlebstwa.Słuszne stwierdzenie. Z tego wynika, że na pochlebne opinie zasługuje Rolex Submariner Producenci, którzy go naśladują, wystawiają pochlebne opinie Rolexowi, ale z pewnością nie sobie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4564 #106800 Napisano 17 Lutego 2016 Wam się naprawdę chce ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach