Master Yoda 2171 #123451 Napisano 14 Listopada 2016 Ja też pozwolę sobie wyrazić swoje zdanie, że na takie bolączki jest pewna maść ... Luzik, dajcie se siana Zegarek to zegarek P.S Prezes pisał ze procz 'lajka' bedą 'atylajki' więć latwiej będzie wyrazić swoją dezaprobatę 'bez slow' Pozdrawiam. 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 71344 #123452 Napisano 14 Listopada 2016 Czyżbym miał nabyć już (co najmniej) drugi taki sam zegarek, jak Ty... Ale.... Dawno nie miałem żadnego Citizena... Well... 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 11982 #123453 Napisano 14 Listopada 2016 Ja też pozwolę sobie wyrazić swoje zdanie, że na takie bolączki jest pewna maść ... Tak myślałem, że zaraz znajdzie się ktoś kto mi to zaproponuje Luzik, dajcie se siana Nie mam zamiaru nikogo obrażać, ani nikomu proponować żadnych maści , po prostu nie rozumiem takiego zjawiska, stąd mój post. Może ktoś mi wytłumaczy skąd się bierze ta chęć posiadania "kopii". Ja to widzę tak na innym przykładzie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #123454 Napisano 14 Listopada 2016 (edytowane) Czyżbym miał nabyć już (co najmniej) drugi taki sam zegarek, jak Ty... Ale.... Dawno nie miałem żadnego Citizena... Well... Well...przypomniałeś mi westmanna z Dzikiego Zachodu Tak myślałem, że zaraz znajdzie się ktoś kto mi to zaproponuje Nie mam zamiaru nikogo obrażać, ani nikomu proponować żadnych maści , po prostu nie rozumiem takiego zjawiska, stąd mój post. Może ktoś mi wytłumaczy skąd się bierze ta chęć posiadania "kopii". Ja to widzę tak na innym przykładzie Wolna wola, 'demokracja' Edytowane 14 Listopada 2016 przez Master Yoda 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulotny 1070 #123455 Napisano 14 Listopada 2016 Bardzo przyjemny zegar 0 Sprawdź moją aktualną ofertę na: www.chroneo.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18690 #123456 Napisano 14 Listopada 2016 (edytowane) P.S Prezes pisał ze procz 'lajka' bedą 'atylajki' więć latwiej będzie wyrazić swoją dezaprobatę 'bez slow' Pozdrawiam. Byleby w takim wypadku było widać nicki, bo niechęć jednego do drugiego da o sobie znać że zdwojoną siłą... Czyżbym miał nabyć już (co najmniej) drugi taki sam zegarek, jak Ty... Ale.... Dawno nie miałem żadnego Citizena... Well... Szczerze to osób takich jak Ty z tym obywatelem było już kilkanaście na forum (co dosyć mnie zaskoczyło) i każdej piszę to samo: jak tylko trafisz to kupuj bo jest super Edytowane 14 Listopada 2016 przez Krygo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek z Wrocławia 149 #123457 Napisano 14 Listopada 2016 (edytowane) moim zdaniem, dopóki ten parnis jest sygnowany jako parnis, to jest ok. Nie wnikam przy tym, jak to wygląda od strony prawa własności intelektualnej. Nie wiem, czy akurat takie kształty koperty, jej proporcje etc. zawierają na tyle cech twórczych, by mogły być chronione. Nie wiem, czy paralela z ferrari jest właściwa - to nie ten sam asortyment. Do tego "podróbka" ferrari aspiruje do tego, by być ferrari (chyba używa logo ferrari, jeśli się ie mylę. Zabawne, nie wiem, który to oryginał, chyba ten drugi, w każdym razie ten drugi ładniejszy )), a tego o parnisie nie można powiedzieć - jest to dumny parnis i za parnisa ma uchodzić nie udaje czegoś, czym nie jest. Jest parnisem A maści nikomu nie są potrzebne - to jest forum, tutaj wyraża się opinie, a nie ustala kanony, co lubić, a czego nie. Edytowane 14 Listopada 2016 przez Tomek z Wrocławia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
1kilo 29 #123458 Napisano 14 Listopada 2016 na allegro jakiś czas temu był taki Seiko, czy to ten? Piękny. Można wiedzieć gdzie udało Ci się zanabyć? To ten sam co jakiś czas temu na allegro był. Na żywo go obejrzałem przy okazji pobytu we wro i jest w fajnym stanie jak na 8 latka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 682 #123459 Napisano 14 Listopada 2016 Od kilku dni cieszy omcia Świetna omega. Miałem czarną i jest fantastyczna. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Muzzy 4012 #123460 Napisano 14 Listopada 2016 Przez ostatnie 2 dni tag 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 682 #123461 Napisano 14 Listopada 2016 Mazik jaka to tarcza? Srebrna czy czarną? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Muzzy 4012 #123462 Napisano 14 Listopada 2016 Czarna, a pod światło robi się grafitowa. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 71344 #123463 Napisano 14 Listopada 2016 Wieczorna - myślę, że dobra zmiana... 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stan_101 698 #123464 Napisano 14 Listopada 2016 (edytowane) [/url]Ładnie wyglada ta Alpina Edytowane 14 Listopada 2016 przez Stan_101 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chorwat 9553 #123465 Napisano 14 Listopada 2016 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #123466 Napisano 14 Listopada 2016 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #123467 Napisano 14 Listopada 2016 . 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Passero #123468 Napisano 14 Listopada 2016 Pozwolę sobie na wyrażenie MOJEGO zdania, ale Parnis NIE rulez Kopiują czyjś dobytek, historie. Każdy ma prawo nosić co chce, nikomu nie bronię. W sumie to cieszę się że jest tutaj tak mało "parnisrai" Wyraziłeś również moje zdanie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartek79 1662 #123469 Napisano 14 Listopada 2016 po prostu... Wow, świetna fota Jaro!!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bert69 279 #123470 Napisano 14 Listopada 2016 Ten też przyjemny 0 Pozdrawiam, Wojtek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #123471 Napisano 14 Listopada 2016 Wysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1720 #123472 Napisano 14 Listopada 2016 (edytowane) Pozwolę sobie na wyrażenie MOJEGO zdania, ale Parnis NIE rulez Kopiują czyjś dobytek, historie. Każdy ma prawo nosić co chce, nikomu nie bronię. W sumie to cieszę się że jest tutaj tak mało "parnisrai" Chcąc być tak ortodoksyjnym należałoby potępic wszystkie klony rolexa, omegi, portugalczyka itd. Jakoś gdy kopiują Szwajcarzy , Niemcy to jest ok, czepiacie się tylko Chińczyków. Parnis produkuje pod swoją marką i nie widzę powodu do marudzenia. Nie chcesz to nie noś. To oczywiście tylko moje zdanie i uprzedzę pytanie, nie, nie mam parnisa, ani tisela. Edytowane 14 Listopada 2016 przez goral_ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bert69 279 #123473 Napisano 14 Listopada 2016 (edytowane) @Jash fajny sikor Ciekawe jest to, że na zdjęciu robionym z takiej perspektywy zegarek wydaje się być większy niż w rzeczywistości Edytowane 14 Listopada 2016 przez bert69 0 Pozdrawiam, Wojtek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6269 #123474 Napisano 14 Listopada 2016 Dzisiaj taki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 11982 #123475 Napisano 14 Listopada 2016 Chcąc być tak ortodoksyjnym należałoby potępic wszystkie klony rolexa, omegi, portugalczyka itd. W takim razie należę do ortodoksów, bo nie tylko Parnisy kolą mnie w oczy, ale też reszta, która jest ładnie określana jako "homage". Co osoba to opinia... W sumie temat odgrzewany sprzed kilku miesięcy (Tissel-AR case;) ), może nie potrzebnie go ruszałem. Miałem tylko nadzieję, że pomożecie mi zrozumieć zakup tego typu zegarka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach