pepepatryk 14245 #145201 Napisano 28 Grudnia 2017 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fiere 3658 #145202 Napisano 28 Grudnia 2017 Dzisiaj Bauhaus 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tritium.hands 116 #145203 Napisano 28 Grudnia 2017 Hej, jestem Paweł, to mój pierwszy wpis w tym wątku, choć go przeglądam od wielu, wielu lat.Dziś taki założyłem. Obiecuję, że następnym razem mechaniczny Więcej o zegarku tutaj: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/156762-zegarkowe-prezenty-od-%C5%9Bw-miko%C5%82aja/A o mnie w "PRZEDSTAWIAMY SIĘ". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1902 #145204 Napisano 28 Grudnia 2017 Witaj Pawle. Nie każdy na forum uważa, że zegarek musi być mechaniczny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ygrene 54 #145205 Napisano 28 Grudnia 2017 Taki przyjechał przed chwilą 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 94427 #145206 Napisano 28 Grudnia 2017 Taki przyjechał przed chwilą I jak pierwsze wrażenia, głównie od strony wykonania? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 4375 #145207 Napisano 28 Grudnia 2017 Rzadko noszę, a taki fajny Rusek Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #145208 Napisano 28 Grudnia 2017 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ygrene 54 #145209 Napisano 28 Grudnia 2017 I jak pierwsze wrażenia, głównie od strony wykonania? Cały czas go oglądam i nie widzę niedociągnięć. Koperta jest cała polerowana poza uszami. Przejścia są bardzo dokładnie wykonane. Taki dodatkowy smaczek to koronka z brązu z logo. Szafirowe wypukłe szkło jest trochę jak w vintage'owych perełkach. A tak poza tym to kolor tarczy jest cudowny! W środku siedzi ETA 2893-2 Top Grade. Ładny zegarek, ale mój ma pewnien defekt, o którym już pisałem do chłopaków z Farer.com i liczę na reakcję. Mianowicie: o pełnych godzinach wskazówka gmt nie pokazuje pełnej godziny tylko 20min póżniej. Nie miałem jeszcze zegarka z gmt, ale wydaje mi się, że powinny obie wskazówki pokazywać o'clock.  0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 94427 #145210 Napisano 28 Grudnia 2017 Mianowicie: o pełnych godzinach wskazówka gmt nie pokazuje pełnej godziny tylko 20min póżniej. Nie miałem jeszcze zegarka z gmt, ale wydaje mi się, że powinny obie wskazówki pokazywać o'clock.  Najwdoczniej wskazówka gmt została źle obsadzona. Widziałem już takie przypadki, choć nie z taką różnicą przesunięcia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ygrene 54 #145211 Napisano 28 Grudnia 2017 Najwdoczniej wskazówka gmt została źle obsadzona. Widziałem już takie przypadki, choć nie z taką różnicą przesunięcia. Czekam za odpowiedzą z Farer. Zakładam, że to żaden problem, żeby poprawić tę niedogodność. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #145212 Napisano 28 Grudnia 2017 Cały czas go oglądam i nie widzę niedociągnięć. Koperta jest cała polerowana poza uszami. Przejścia są bardzo dokładnie wykonane. Taki dodatkowy smaczek to koronka z brązu z logo. Szafirowe wypukłe szkło jest trochę jak w vintage'owych perełkach. A tak poza tym to kolor tarczy jest cudowny! W środku siedzi ETA 2893-2 Top Grade. Ładny zegarek, ale mój ma pewnien defekt, o którym już pisałem do chłopaków z Farer.com i liczę na reakcję. Mianowicie: o pełnych godzinach wskazówka gmt nie pokazuje pełnej godziny tylko 20min póżniej. Nie miałem jeszcze zegarka z gmt, ale wydaje mi się, że powinny obie wskazówki pokazywać o'clock. ] Bardzo ładny zegarek. Z ta przypadłością GMT ciężko coś powiedzieć , rzeczywiście druga strefa winna się pokrywać z aktualna w stosunku 1:1. Co ciekawe , na zatoce leży podobny egzemplarz i wnioskując ze zdjęć ma taka sama przypadłość..... a to już chyba nie jest przypadek . Pytanie : ustawiając strefę czasowa wskazówka przeskakuje co godzinę ?Cały czas go oglądam i nie widzę niedociągnięć. Koperta jest cała polerowana poza uszami. Przejścia są bardzo dokładnie wykonane. Taki dodatkowy smaczek to koronka z brązu z logo. Szafirowe wypukłe szkło jest trochę jak w vintage'owych perełkach. A tak poza tym to kolor tarczy jest cudowny! W środku siedzi ETA 2893-2 Top Grade. Ładny zegarek, ale mój ma pewnien defekt, o którym już pisałem do chłopaków z Farer.com i liczę na reakcję. Mianowicie: o pełnych godzinach wskazówka gmt nie pokazuje pełnej godziny tylko 20min póżniej. Nie miałem jeszcze zegarka z gmt, ale wydaje mi się, że powinny obie wskazówki pokazywać o'clock. ] Bardzo ładny zegarek. Z ta przypadłością GMT ciężko coś powiedzieć , rzeczywiście druga strefa winna się pokrywać z aktualna w stosunku 1:1. Co ciekawe , na zatoce leży podobny egzemplarz i wnioskując ze zdjęć ma taka sama przypadłość..... a to już chyba nie jest przypadek . Pytanie : ustawiając strefę czasowa wskazówka przeskakuje co godzinę ? 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ygrene 54 #145213 Napisano 28 Grudnia 2017 Bardzo ładny zegarek. Z ta przypadłością GMT ciężko coś powiedzieć , rzeczywiście druga strefa winna się pokrywać z aktualna w stosunku 1:1. Co ciekawe , na zatoce leży podobny egzemplarz i wnioskując ze zdjęć ma taka sama przypadłość..... a to już chyba nie jest przypadek . Pytanie : ustawiając strefę czasowa wskazówka przeskakuje co godzinę ? Bardzo ładny zegarek. Z ta przypadłością GMT ciężko coś powiedzieć , rzeczywiście druga strefa winna się pokrywać z aktualna w stosunku 1:1. Co ciekawe , na zatoce leży podobny egzemplarz i wnioskując ze zdjęć ma taka sama przypadłość..... a to już chyba nie jest przypadek . Pytanie : ustawiając strefę czasowa wskazówka przeskakuje co godzinę ?Tak. Przeskakuje do godzinę. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #145214 Napisano 28 Grudnia 2017 (edytowane) Czyli , powrót do producenta lub ustawienie wskazówki we własnym zakresie ( banalnie proste dla prawie każdego majstra ) Edytowane 28 Grudnia 2017 przez Slaw 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ygrene 54 #145215 Napisano 28 Grudnia 2017 Czyli , powrót do producenta lub ustawienie wskazówki we własnym zakresie ( banalnie proste dla prawie każdego majstra )Dam znać jak potoczą się losy tego zegarka.Z pewnością zostanie w kolekcji, bo taki 'inny' jest i zauroczył mnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 92899 #145216 Napisano 28 Grudnia 2017 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaeres 87 #145217 Napisano 28 Grudnia 2017 Długo będzie gościł u mnie nowy nabytek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paeo21106 84 #145218 Napisano 28 Grudnia 2017 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stosiek 40 #145219 Napisano 28 Grudnia 2017 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8075 #145220 Napisano 29 Grudnia 2017 Nie lubię swojej pracy. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ygrene 54 #145221 Napisano 29 Grudnia 2017 Nie lubię swojej pracy. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Tak wcześnie zaczynasz, czy kończysz? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dopeman 179 #145222 Napisano 29 Grudnia 2017 Czekam za odpowiedzą z Farer. Zakładam, że to żaden problem, żeby poprawić tę niedogodność. Ciekawy brand. Christopher Ward będzie miał w nich mocną konkurencję. Świetne mają zegarki na stronie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brzoza2 5827 #145223 Napisano 29 Grudnia 2017 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8075 #145224 Napisano 29 Grudnia 2017 Tak wcześnie zaczynasz, czy kończysz? No właśnie o tej chorej porze ani nie zaczynałem ani nawet nie kończyłem... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ladek22 2750 #145225 Napisano 29 Grudnia 2017 W ten smętny i ponury dzień odpowiedni zegarek 0 Przysyłajcie zdjęcia do klubowych kalendarzy 2027. Więcej szczegółów pod linkiem #1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach