Muzzy 4131 #149226 Napisano 7 Marca 2018 Gorąco 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
denver47 2532 #149227 Napisano 7 Marca 2018 Nadgarstek wyszedł tak nienaturalnie wieelki, że postanowiłęm poprawić w paincie. PS. nic nie brałem! udanych wakacjiGorąco j 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaroslaw Jerry Esowy 1756 #149228 Napisano 7 Marca 2018 Bieda AT 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Muzzy 4131 #149229 Napisano 7 Marca 2018 Hehehe bo jest wielki Dzięki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brzoza2 5827 #149230 Napisano 7 Marca 2018 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rmak 30651 #149231 Napisano 7 Marca 2018 Te zegarki praktycznie chodzą za mną oda samego początku jak pokazały się u nas na forum. Byłem w kontakcie z Jarkiem (Lincoln Six Echo) i zapowiada się, że jutro odbiorę swój egzemplarz Trochę się obawiam wkładki bezela, czy nie będzie wyglądała plastikowo, jak twoje odczucia? Jak dla mnie nie wygląda plastikowo (myślę, że patrząc na zdjęcia masz takie odczucie ze względu na refleksy światła), chociaż być może mógłby być bardziej matowy. Ja na swój się trochę oczekałem, bo zamawiałem w przedsprzedaży kilka miesięcy temu, ale uważam, że było warto. A ponieważ już w zakupach kilku zegarków podążaliśmy w podobnym kierunku, to sądzę, że i w tym przypadku powinieneś być zadowolony 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #149232 Napisano 7 Marca 2018 Jak dla mnie nie wygląda plastikowo (myślę, że patrząc na zdjęcia masz takie odczucie ze względu na refleksy światła), chociaż być może mógłby być bardziej matowy. Ja na swój się trochę oczekałem, bo zamawiałem w przedsprzedaży kilka miesięcy temu, ale uważam, że było warto. A ponieważ już w zakupach kilku zegarków podążaliśmy w podobnym kierunku, to sądzę, że i w tym przypadku powinieneś być zadowolony Cenne informacje, bo ja sam czekam na Nereide w wersji "swiss made", w kolorystyce cobalto ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kominiarz 2 #149233 Napisano 7 Marca 2018 Ciągle tak Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jimmibaton 17330 #149234 Napisano 7 Marca 2018 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 92553 #149235 Napisano 7 Marca 2018 Jak dla mnie nie wygląda plastikowo (myślę, że patrząc na zdjęcia masz takie odczucie ze względu na refleksy światła), chociaż być może mógłby być bardziej matowy. Ja na swój się trochę oczekałem, bo zamawiałem w przedsprzedaży kilka miesięcy temu, ale uważam, że było warto. A ponieważ już w zakupach kilku zegarków podążaliśmy w podobnym kierunku, to sądzę, że i w tym przypadku powinieneś być zadowolony No właśnie, z tego, co widziałem (chyba, że moja ślepota postępuje szybciej niż sądziłem), to rmak jest posiadaczem starszej wersji, na Miyocie - a nie "Szwajcara". O ile obie wersje są wykonane bardzo dobrze, o tyle jest jednak wyraźna różnica w kwestii detali, etc. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rmak 30651 #149236 Napisano 7 Marca 2018 A na czym polegają różnice ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krisp1 2815 #149237 Napisano 7 Marca 2018 Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony.m 2188 #149238 Napisano 7 Marca 2018 brakuje tutaj tej fali na tarczy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rmak 30651 #149239 Napisano 7 Marca 2018 Mi akurat wersja bez fali podoba się znacznie bardziej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krisp1 2815 #149240 Napisano 7 Marca 2018 brakuje tutaj tej fali na tarczy Mialem tak samo ale na zywo przymierzajac oba jednak bez fal bardziej mnie przekonal Na przestrzeni czasu nie zaluje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość TigerBear #149241 Napisano 7 Marca 2018 (edytowane) Edytowane 7 Marca 2018 przez TigerBear 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 62 #149242 Napisano 7 Marca 2018 Nowy nabytek, taki o to fajny manualny składak Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
worms1976 5 #149243 Napisano 7 Marca 2018 Miłego wieczoru. Wysłane z mojego LON-L29 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stosiek 40 #149244 Napisano 7 Marca 2018 Zdjęcie niedzisiejsze, ale zagarek dzisiaj na ręku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dodge66 16780 #149245 Napisano 7 Marca 2018 Dzięki Pasek to Hirsch Viscount, świetnie wygląda, jest trwały i bardzo wygodny.Dzięki, tak podejrzewałem, że to Viscount Udane ujęcie, ale szkiełko wypadło Dziś skromne i kwarcowe Seiko 0 Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Zander 4 #149246 Napisano 7 Marca 2018 Ale kozak połączenie, tak jak mi niebieski za bardzo nie podchodził to teraz szarpałbym jak Reksio szynkę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 92553 #149247 Napisano 7 Marca 2018 (edytowane) A na czym polegają różnice ? Nie jestem zegarmistrzem, więc mogę powiedzieć o tym, co wiem od MV i o moim własnym, subiektywnym wrażeniu, opartym na fakcie, że przeszło przez moje ręce sporo egzemplarzy Nereide w starszej wersji na Miyocie (która była oferowana po raz ostatni w kampanii na Kickstarterze) i już także „ładnych kilka” tej nowej – tzw. „Swiss made”. Na moje oko, widać różnice w wykonaniu. Generalnie, podstawowa różnica to, naturalnie, mechanizm. Ale poza tym na pewno mamy dokładniejsze, bardziej precyzyjne wykończenie koperty, solidniejszy i lepiej spasowany bezel – z lepiej funkcjonującym obrotem, emaliowana tarcza, poprawione wskazówki i data, jest lepsze wykonanie indeksów… Są też drobne smaczki tego typu:http://watchesbysjx.com/2015/02/explained-how-to-blue-steel-screws-the-traditional-way-with-a-flame-and-lots-of-patience.html Zegarki obecnie są składane w Szwajcarii (wcześniej odbywało się to lokalnie we Włoszech) w specjalnym pomieszczeniu z zabezpieczeniami antypyłowymi, z zachowaniem znacznie lepszej kontroli jakości poszczególnych komponentów, więc to na pewno ma również znaczenie. Wszystko to, oczywiście, nie zmienia faktu, że starsza wersja Nereide to również świetny zegarek. Edytowane 7 Marca 2018 przez Lincoln Six Echo 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #149248 Napisano 7 Marca 2018 Nie jestem zegarmistrzem, więc mogę powiedzieć o tym, co wiem od MV i o moim własnym, subiektywnym wrażeniu, opartym na fakcie, że przeszło przez moje ręce sporo egzemplarzy Nereide w starszej wersji na Miyocie (która była oferowana po raz ostatni w kampanii na Kickstarterze) i już także „ładnych kilka” tej nowej – tzw. „Swiss made”. Na moje oko, widać różnice w wykonaniu. Generalnie, podstawowa różnica to, naturalnie, mechanizm. Ale poza tym na pewno mamy dokładniejsze, bardziej precyzyjne wykończenie koperty, solidniejszy i lepiej spasowany bezel – z lepiej funkcjonującym obrotem, emaliowana tarcza, poprawione wskazówki i data, jest lepsze wykonanie indeksów… Zegarki obecnie są składane w Szwajcarii (wcześniej odbywało się to lokalnie we Włoszech) w specjalnym pomieszczeniu z zabezpieczeniami antypyłowymi, z zachowaniem znacznie lepszej kontroli jakości poszczególnych komponentów, więc to na pewno ma również znaczenie. Wszystko to, oczywiście, nie zmienia faktu, że starsza wersja Nereide to również świetny zegarek. Ok, z niecierpliwości zaczynam przebierać nogami ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8075 #149249 Napisano 7 Marca 2018 Nadgarstek wyszedł tak nienaturalnie wieelki, że postanowiłęm poprawić w paincie. Trochę się obawiam wkładki bezela, czy nie będzie wyglądała plastikowo, jak twoje odczucia?Nie obawiaj się - nie będzie wyglądała plastikowo - będzie wyglądała aluminiowo Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stan_101 700 #149250 Napisano 7 Marca 2018 Nadgarstek wyszedł tak nienaturalnie wieelki, że postanowiłęm poprawić w paincie.PS. nic nie brałem! udanych wakacjiHaha dobre 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach