krisp1 2815 #149251 Napisano 7 Marca 2018 Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony.m 2128 #149252 Napisano 7 Marca 2018 brakuje tutaj tej fali na tarczy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rmak 22067 #149253 Napisano 7 Marca 2018 Mi akurat wersja bez fali podoba się znacznie bardziej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krisp1 2815 #149254 Napisano 7 Marca 2018 brakuje tutaj tej fali na tarczy Mialem tak samo ale na zywo przymierzajac oba jednak bez fal bardziej mnie przekonal Na przestrzeni czasu nie zaluje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość TigerBear #149255 Napisano 7 Marca 2018 (edytowane) Edytowane 7 Marca 2018 przez TigerBear 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 61 #149256 Napisano 7 Marca 2018 Nowy nabytek, taki o to fajny manualny składak Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
worms1976 5 #149257 Napisano 7 Marca 2018 Miłego wieczoru. Wysłane z mojego LON-L29 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stosiek 40 #149258 Napisano 7 Marca 2018 Zdjęcie niedzisiejsze, ale zagarek dzisiaj na ręku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dodge66 16040 #149259 Napisano 7 Marca 2018 Dzięki Pasek to Hirsch Viscount, świetnie wygląda, jest trwały i bardzo wygodny.Dzięki, tak podejrzewałem, że to Viscount Udane ujęcie, ale szkiełko wypadło Dziś skromne i kwarcowe Seiko 0 Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Zander 4 #149260 Napisano 7 Marca 2018 Ale kozak połączenie, tak jak mi niebieski za bardzo nie podchodził to teraz szarpałbym jak Reksio szynkę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 70745 #149261 Napisano 7 Marca 2018 (edytowane) A na czym polegają różnice ? Nie jestem zegarmistrzem, więc mogę powiedzieć o tym, co wiem od MV i o moim własnym, subiektywnym wrażeniu, opartym na fakcie, że przeszło przez moje ręce sporo egzemplarzy Nereide w starszej wersji na Miyocie (która była oferowana po raz ostatni w kampanii na Kickstarterze) i już także „ładnych kilka” tej nowej – tzw. „Swiss made”. Na moje oko, widać różnice w wykonaniu. Generalnie, podstawowa różnica to, naturalnie, mechanizm. Ale poza tym na pewno mamy dokładniejsze, bardziej precyzyjne wykończenie koperty, solidniejszy i lepiej spasowany bezel – z lepiej funkcjonującym obrotem, emaliowana tarcza, poprawione wskazówki i data, jest lepsze wykonanie indeksów… Są też drobne smaczki tego typu:http://watchesbysjx.com/2015/02/explained-how-to-blue-steel-screws-the-traditional-way-with-a-flame-and-lots-of-patience.html Zegarki obecnie są składane w Szwajcarii (wcześniej odbywało się to lokalnie we Włoszech) w specjalnym pomieszczeniu z zabezpieczeniami antypyłowymi, z zachowaniem znacznie lepszej kontroli jakości poszczególnych komponentów, więc to na pewno ma również znaczenie. Wszystko to, oczywiście, nie zmienia faktu, że starsza wersja Nereide to również świetny zegarek. Edytowane 7 Marca 2018 przez Lincoln Six Echo 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #149262 Napisano 7 Marca 2018 Nie jestem zegarmistrzem, więc mogę powiedzieć o tym, co wiem od MV i o moim własnym, subiektywnym wrażeniu, opartym na fakcie, że przeszło przez moje ręce sporo egzemplarzy Nereide w starszej wersji na Miyocie (która była oferowana po raz ostatni w kampanii na Kickstarterze) i już także „ładnych kilka” tej nowej – tzw. „Swiss made”. Na moje oko, widać różnice w wykonaniu. Generalnie, podstawowa różnica to, naturalnie, mechanizm. Ale poza tym na pewno mamy dokładniejsze, bardziej precyzyjne wykończenie koperty, solidniejszy i lepiej spasowany bezel – z lepiej funkcjonującym obrotem, emaliowana tarcza, poprawione wskazówki i data, jest lepsze wykonanie indeksów… Zegarki obecnie są składane w Szwajcarii (wcześniej odbywało się to lokalnie we Włoszech) w specjalnym pomieszczeniu z zabezpieczeniami antypyłowymi, z zachowaniem znacznie lepszej kontroli jakości poszczególnych komponentów, więc to na pewno ma również znaczenie. Wszystko to, oczywiście, nie zmienia faktu, że starsza wersja Nereide to również świetny zegarek. Ok, z niecierpliwości zaczynam przebierać nogami ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8015 #149263 Napisano 7 Marca 2018 Nadgarstek wyszedł tak nienaturalnie wieelki, że postanowiłęm poprawić w paincie. Trochę się obawiam wkładki bezela, czy nie będzie wyglądała plastikowo, jak twoje odczucia?Nie obawiaj się - nie będzie wyglądała plastikowo - będzie wyglądała aluminiowo Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stan_101 698 #149264 Napisano 7 Marca 2018 Nadgarstek wyszedł tak nienaturalnie wieelki, że postanowiłęm poprawić w paincie.PS. nic nie brałem! udanych wakacjiHaha dobre 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ecipeci 2904 #149265 Napisano 7 Marca 2018 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 70745 #149266 Napisano 7 Marca 2018 Back to the future. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jogi 10230 #149267 Napisano 7 Marca 2018 (edytowane) Edytowane 7 Marca 2018 przez Jogi 0 Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
traczu 6710 #149268 Napisano 7 Marca 2018 Ale kozak połączenie, tak jak mi niebieski za bardzo nie podchodził to teraz szarpałbym jak Reksio szynkę.Dzięki ja co jakiś czas myślę o burgundzie, ale jednak niebieski daje radę na tyle że nie mogę się zdecydować na zmianę. A to NATO jak dla niego stworzone 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8015 #149269 Napisano 7 Marca 2018 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 11979 #149270 Napisano 7 Marca 2018 Spodziewałem się go dopiero jutro a tu miła niespodzianka Do niezdecydowanych: POLECAM 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz17 6675 #149271 Napisano 7 Marca 2018 (edytowane) Świeżak u mnie. Wysłane z mojego HTC 10 przy użyciu Tapatalka Edytowane 7 Marca 2018 przez Mistrz17 0 "Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #149272 Napisano 7 Marca 2018 (edytowane) Spodziewałem się go dopiero jutro a tu miła niespodzianka Do niezdecydowanych: POLECAMTo może napisz trochę więcej o swoich wrażeniach, chętnie poczytam :-) Edytowane 8 Marca 2018 przez fidelio Nie cytuj zdjęć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 70745 #149273 Napisano 7 Marca 2018 Spodziewałem się go dopiero jutro a tu miła niespodzianka Do niezdecydowanych: POLECAMHolandia jest jednak zdecydowanie bliżej Wenecji niż Dolny Śląsk. Podoba mi się ta fota! 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #149274 Napisano 7 Marca 2018 Holandia jest jednak zdecydowanie bliżej Wenecji niż Dolny Śląsk. Podoba mi się ta fota! Rozumiem, że nie chodzi o Holandię na Kaszubach? ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 70745 #149275 Napisano 7 Marca 2018 Nie. Chodzi o to, że Patryk dostał zegarek już dzisiaj, a do mnie nowe dotrą dopiero jutro. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach