Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
michalop

Jaki zegarek masz dziś na ręku?

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, dodge66 napisał(-a):

Szkoda, że ten model występuje tylko z datą - bez niej byłby idealny :)

VBel036.jpg

I jak tu zaufać Twoim zdjęciom? ;) 

Dobra robota... a mnie datownik nie przeszkadza. Popoluj na klasyka z lat 50., Omega albo Longines. Pewnie są jeszcze inne, tylko rozmiar będzie na poziomie 33-35mm. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
56 minut temu, eye_lip napisał(-a):

Gdyby jlc był na strusiu to by już tylko piór brakowało 🙂 a serio to fajny reverso i kurtka - nie widziałem jeszcze takiej.

Edytowane przez Jan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

I jak tu zaufać Twoim zdjęciom? ;) 

Dobra robota... a mnie datownik nie przeszkadza. Popoluj na klasyka z lat 50., Omega albo Longines. Pewnie są jeszcze inne, tylko rozmiar będzie na poziomie 33-35mm. 

Teraz niemal każda APKa do zwiększana kontrastu potrafi również takie rzeczy, np. Snapseed :D

Zawsze podobała mi się ta referencja - naprawdę świetnie wykonany zegarek w tym przedziale cenowym. Tylko ten mały datownik zakłóca moim zdaniem klasyczną tarczę :(

Edytowane przez dodge66
Nasze forum nie umie w gify :(

Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, dodge66 napisał(-a):

giphy.gif

Teraz niemal każda APKa do zwiększana kontrastu potrafi również takie rzeczy, np. Snapseed :D

Zawsze podobała mi się ta referencja - naprawdę świetnie wykonany zegarek w tym przedziale cenowym. Tylko ten mały datownik zakłóca moim zdaniem klasyczną tarczę :(

Miałem już jednego Bambino, ale jak tego zobaczyłem z tarczą w kolorze szampańskim, to wiedziałem, że musi być mój. Poza tym ten ma mały sekundnik a ten pierwszy ma normalny. Teraz Orient zaczyna wypuszczać nową serię 38 mm, to być może dobrze rokuje dla Ciebie. W mniejszym brak datownika wydaje się prawdopodobny. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapraszam do głosowania - ostatnia doba! Wystarczy kliknąć w zdjęcie aby przejść do wątku :) 
Q3byU6V.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Macmac napisał(-a):

IMG_9493.jpg

Takiego wariantu nie widziałem. Biały delfin Oum (wiem, że to marlin, ale kiedyś była taka bajka).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Dnlaie napisał(-a):

ponad miesiąc temu wrócił z serwisu 🧐 (przeprowadzono test szczelności 🏊‍♂️, bo pod światłem zauważyłem - że koronka minimalnie odstaje 😕) / od tamtej pory robi jakieś +6 sekund na dobę 👍 nie mam pojęcia skąd taki wynik 🤔 może dlatego, że się zatrzymał (odpoczął) i w skutek ponownego naładowania & uruchomienia nic innego nie przychodzi mi do tej pustej głowy 🤯😂

IMG_20220527_131952..jpg

... może położenie spoczynkowe nocne mu się zmieniło :)  i już nie lubi na którejś stronie leżeć :) i ma kaprys +6 sekund :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, unadarek napisał(-a):

... może położenie spoczynkowe nocne mu się zmieniło :)  i już nie lubi na którejś stronie leżeć :) i ma kaprys +6 sekund :) 

no właśnie od tamtej pory (kiedy go odebrałem) nic się nie zmieniło - jeśli chodzi o użytkowanie i 'leżaczkowanie' 😅, po tygodniu robił +3 sekundy a teraz (po 37 dniach) +6,5 (co i tak bardzo mi odpowiada : ) mogłoby tak pozostać heh i aż się prosi, żeby spróbować tego samego - z innymi OSami / w sensie dać im się 'rozładować' i ruszyć od nowa, żeby sprawdzić odchyłki (bo jak do tej pory wszędzie czytałem, że ciągły ruch - to dla automatu najlepsze rozwiązanie, również jeśli chodzi o precyzję chodu)

Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi