Paulus57 131293 #262151 Napisano 24 Listopada 2022 1 minutę temu, Trollix napisał(-a): Z koronką nie ma zadnego problemu,nawet przy gmt (a jesli wiesz,tu datę zmienia sie tzw szybkim skokiem wskazowki godzinowe, nie kolkiem zebatym odpowiedxialnym za kolo daty) Kupilem, obrocilem,ustawilem jak zawsze,obrocilem z powrotem to bajecznie wygodny zegarek,rowniez wklasycznym uzytkowaniu. Kazdemu polecam Już jakiś czas temu zgłębiłem subtelności między GMT a "prawdziwym GMT". Domyślałem się, że w Rolexie będzie ta druga wersja. Polecać wszystkim taki zegarek, to trochę jakby wakacje na Tahiti. Każdy by chciał, niewielu może. Niemniej tym mniej zasobnym pozostaje nowy homar Pagani Design, ale to już jakby obok tematu. Upieram się, że dla praworęcznego to jednak łatwiej mieć koronkę po prawej, bo nawet bardzo dokładny zegarek automatyczny wymaga korekty raz na tydzień, dwa. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SLAWEK 01 71914 #262152 Napisano 24 Listopada 2022 (edytowane) Takiego dziadzia odkurzyłem Edytowane 24 Listopada 2022 przez SLAWEK 01 20 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 156168 #262153 Napisano 24 Listopada 2022 😎 25 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artme 10796 #262154 Napisano 24 Listopada 2022 No i nie pozwolili mu poleciec na ksiezyc... 😔😁 20 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mroova 6280 #262155 Napisano 24 Listopada 2022 (edytowane) 3 godziny temu, AK&AK napisał(-a): Lipne wczasy jak nie dość, że śniadanie musicie sami przygotować, to najpierw trzeba je złowić Pięknie dziękuję za życzenia. Po południu były jeszcze rekiny i żółw, ten wydał mi się większy niż dotychczasowe - wg divemasterów przy hotelu pojawiają się też zielone. Ale ten chyba był innego gatunku, bo zielone pamiętam z Madagaskaru, gdzie pływałem na nich "na barana". "Polowanie" było tym przyjemniejsze, że rodzinne, robiłem za"nagonkę": Edytowane 24 Listopada 2022 przez mroova 21 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SPS 58626 #262156 Napisano 24 Listopada 2022 5 minut temu, mroova napisał(-a): Po południu były jeszcze rekiny i żółw, ten wydał mi się większy niż dotychczasowe - wg divemasterów przy hotelu pojawiają się też zielone. Ale ten chyba był innego gatunku, bo zielone pamiętam z Madagaskaru, gdzie pływałem na nich "na barana". "Polowanie" było tym przyjemniejsze, że było rodzinne, "z nagonką": świetnie wygląda na tym pasku z granatowym akcentem pod kolor do bezela 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mroova 6280 #262157 Napisano 24 Listopada 2022 Pasek wszystkim się podoba, oprócz jednego zatwardziałego malkontenta 😉. Przede wszystkim jest naprawdę przydatny przy upałach. Z nurkowań i pianki w tym roku zrezygnowałem, za to w poniedziałek piąta próba upolowania rekina wielorybiego - dotychczas 4 : 0 dla niego. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan 16919 #262158 Napisano 24 Listopada 2022 1 minutę temu, mroova napisał(-a): próba upolowania rekina wielorybiego - dotychczas 4 : 0 dla niego. powodzenia, ja przegrywam 3:0 dotychczas 2 @horo_logic_life Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mroova 6280 #262159 Napisano 24 Listopada 2022 Dziś był, podobno są duże szanse, dzienx za życzenia. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mroova 6280 #262160 Napisano 24 Listopada 2022 Godzinę temu, artme napisał(-a): nie pozwolili mu poleciec na ksiezyc Za to GMT Master był - nosił go Edgar Mitchell w trakcie misji Apollo 14. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 131293 #262161 Napisano 24 Listopada 2022 14 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 81479 #262162 Napisano 24 Listopada 2022 1 godzinę temu, mroova napisał(-a): Pięknie dziękuję za życzenia. Po południu były jeszcze rekiny i żółw, ten wydał mi się większy niż dotychczasowe - wg divemasterów przy hotelu pojawiają się też zielone. Ale ten chyba był innego gatunku, bo zielone pamiętam z Madagaskaru, gdzie pływałem na nich "na barana". "Polowanie" było tym przyjemniejsze, że rodzinne, robiłem za"nagonkę": Czy w tych wodnych przygodach towarzyszy batman, czy jest tylko do zdjęć? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KobyS0 8394 #262163 Napisano 24 Listopada 2022 20 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
incubus05 12276 #262164 Napisano 24 Listopada 2022 20 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krist-off 4685 #262165 Napisano 24 Listopada 2022 17 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miszkolc 28481 #262166 Napisano 24 Listopada 2022 16 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68092 #262167 Napisano 24 Listopada 2022 3 godziny temu, mroova napisał(-a): Pasek wszystkim się podoba, oprócz jednego zatwardziałego malkontenta 😉. Przede wszystkim jest naprawdę przydatny przy upałach. Z nurkowań i pianki w tym roku zrezygnowałem, za to w poniedziałek piąta próba upolowania rekina wielorybiego - dotychczas 4 : 0 dla niego. A ja Tobie lajka przybiłem... 😬 1 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 131293 #262168 Napisano 24 Listopada 2022 3 godziny temu, mroova napisał(-a): Pasek wszystkim się podoba, oprócz jednego zatwardziałego malkontenta 😉. Przede wszystkim jest naprawdę przydatny przy upałach. Z nurkowań i pianki w tym roku zrezygnowałem, za to w poniedziałek piąta próba upolowania rekina wielorybiego - dotychczas 4 : 0 dla niego. To ile Ty masz żyć? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smycel 4772 #262169 Napisano 24 Listopada 2022 24 Instagram WIS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Trollix 4715 #262170 Napisano 24 Listopada 2022 (edytowane) 7 godzin temu, Paulus57 napisał(-a): Już jakiś czas temu zgłębiłem subtelności między GMT a "prawdziwym GMT". Domyślałem się, że w Rolexie będzie ta druga wersja. Polecać wszystkim taki zegarek, to trochę jakby wakacje na Tahiti. Każdy by chciał, niewielu może. Niemniej tym mniej zasobnym pozostaje nowy homar Pagani Design, ale to już jakby obok tematu. Upieram się, że dla praworęcznego to jednak łatwiej mieć koronkę po prawej, bo nawet bardzo dokładny zegarek automatyczny wymaga korekty raz na tydzień, dwa. Czy utrudnieniem jest to,że raz na kilka tygodni doprecyzuję czas "do góry nogami"? Dla mnie nie, zresztą to jeden z xy zegarków,nie przewiduję noszenia częsciej niż 5-10 proc czasu zresztą, generalnie jestem zwolennikiem koronki z tyłu,albo pod kątem - vide VC Amer. 1921. Wlożyłem dziś Pashę i gdyby nie obły szafir,to odgniatająca się koronka by irytowała,łatwo przyzwyczaić się do dobrego. A co do polecania Tahiti (abstrahując od ironii wpisu) - to nie ja! Neva-eva. Pamiętam jak wysiadłem z samolotu w Papeete i od wilgoci byłem mokry zanim zdążyłem wejść do hotelu, a byliśmy przed porą deszczową. I te "poetyckie mgły" daj Pan spokój. Już wolę stare,dobre Seszele, lżej się oddycha i pewnie cos się zaoszczędzi, na dobrą skrzynkę kruga A co do homarów, miałbym psychiczny dyskomfort w noszeniu takiego zerżniętego wzorem przemyslowym zegarka. Gryzłoby mnie sumienie. Już wolalbym fajnego timexa,albo kalkulator casio,który wrocil do łask bez wzglęeu na zasobność zegarkowego budżetu warto na nadgarstku eksponować prawdę,nie mimikrę...a żeby nie offtop... Edytowane 24 Listopada 2022 przez Trollix 13 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 131293 #262171 Napisano 25 Listopada 2022 10 godzin temu, Trollix napisał(-a): Czy utrudnieniem jest to,że raz na kilka tygodni doprecyzuję czas "do góry nogami"? Dla mnie nie, zresztą to jeden z xy zegarków,nie przewiduję noszenia częsciej niż 5-10 proc czasu zresztą, generalnie jestem zwolennikiem koronki z tyłu,albo pod kątem - vide VC Amer. 1921. Wlożyłem dziś Pashę i gdyby nie obły szafir,to odgniatająca się koronka by irytowała,łatwo przyzwyczaić się do dobrego. A co do polecania Tahiti (abstrahując od ironii wpisu) - to nie ja! Neva-eva. Pamiętam jak wysiadłem z samolotu w Papeete i od wilgoci byłem mokry zanim zdążyłem wejść do hotelu, a byliśmy przed porą deszczową. I te "poetyckie mgły" daj Pan spokój. Już wolę stare,dobre Seszele, lżej się oddycha i pewnie cos się zaoszczędzi, na dobrą skrzynkę kruga A co do homarów, miałbym psychiczny dyskomfort w noszeniu takiego zerżniętego wzorem przemyslowym zegarka. Gryzłoby mnie sumienie. Już wolalbym fajnego timexa,albo kalkulator casio,który wrocil do łask bez wzglęeu na zasobność zegarkowego budżetu warto na nadgarstku eksponować prawdę,nie mimikrę...a żeby nie offtop... No cóż polecasz zwykłemu człowiekowi Seszele zamiast Tahiti, skoro taniej i lepszy klimat - rozbijam skarbonkę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mroova 6280 #262172 Napisano 25 Listopada 2022 (edytowane) @mario1971 Mariusz, ten lajk to pewnie z litości mi dałeś 🙃 a tak na poważnie - każdą Twoją uwagę cenię i analizuję. M.in. Ty odwiodłeś mnie od błędu z crocostrap. @sanik na snoorki / windsurfing biorę batmana, jeszcze w styczniu (Zanzibar) i maju (Egipt) był Date 15200. Schodziłem w nich tak do 10 m, głębiej bym się bał, stąd zamiar zakupu SubaND. @Paulus57 4 oznacza próby odszukania whalesharka, 0 - zakończone sukcesem. W sobotę żona płynie "na manty", ja w poniedziałek podejmę piątą próbę. @Trollix tu (Malediwy) też jest teraz parno i gorąco, już wracając ze śniadania musiałem poluzować pasek, easylink by nie wystarczył, tak puchnie ręka. W lutym jest mniej wilgotno, półtora roku temu przez dwa tygodnie padało tylko raz, a teraz co dwa trzy dni zlewa. Dzięki Bogu jutro sobota, wolne od szkoły 😄 plus "plażowe łupy": Edytowane 25 Listopada 2022 przez mroova Literówka 21 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Teufel26 25203 #262173 Napisano 25 Listopada 2022 To będzie dobry piątek! 35 "Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pionier 469 #262174 Napisano 25 Listopada 2022 33 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9144 #262175 Napisano 25 Listopada 2022 Shanghai - wciąż o dziwo działa 30 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach