Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
michalop

Jaki zegarek masz dziś na ręku?

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 22.03.2023 o 16:58, rafalmosty napisał(-a):

Seweryn, co Ty taki wrażliwy estetycznie jesteś?😉 wzbudza kontrowersje, fajnie😉 będę nosił i Was nim katował😎

W dniu 22.03.2023 o 16:58, AspirantS napisał(-a):

A ja uważam, że pasek co do koloru i stylu pasuje bardzo.

Jeśli coś zgrzyta to masywność klamer zulu w stosunku do wielkości tarczy ( przynajmniej optyczna).

W dniu 22.03.2023 o 17:22, unadarek napisał(-a):

no tak jakby przemyśleć ... to  pasek jako cześć nierozerwalna zegareczka który w obecnych czasach jest traktowany jako  biżuteria musi sprostać wymaganiom biżuterii co z definicji biżuterii wynika że jest ozdobą stroju a ozdobą stroju jest przekazem dla zewnętrznego odbiorcy, wiec musi nie tylko podobać się właścicielowi ale próbować zachwycać odbiorce bo inaczej traci sens bycie biżuterią :)    ale tak po mojemu  to każdy powinien nosić to co lubi i jest mu z tym dobrze :)  :)

Ogólnie teoria zasad stylizacji mówi, że powinno się dobierać fakturami. Jeżeli zegarek jest szorstki/błyszczący w przekazie to i pasek powinien być szorstki / błyszczący w odbiorze. Natomiast dobór kolorystyczny powinien skupiać się na skali kontrastu. Jeżeli zegarek ma mocny kontrast tarczy, koperty, wskazówek to można sobie pozwolić na mocny kontrast paska i na odwrót. Samo połączenie kolorów to tu odsyłam do teorii kolorów 😋 bo to większy temat. Przy czym należy pamiętać że biały i czarny działają na innej skali i nie wpisują się w powyższe zasady 😁 - a to chyba najpopularniejsze kolory do zegarków. 

Jak dla mnie i zegarek fajny i pasek fajny. Jedyne co bym zarzucił to to, że pasek zwraca większą uwagę niż zegarek, a powinno być na odwrót. Może też zbyt duży rozstrzał faktur? 😛

Ps. Noś i denerwuj wszystkich 😁😎👹

a5a2602917bb01470911cef0b843349f.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi