mario1971 68056 #280376 Napisano 16 Sierpnia 2023 28 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dnlaie 52848 #280377 Napisano 16 Sierpnia 2023 31 Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
greggy 2099 #280378 Napisano 16 Sierpnia 2023 25 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTR 5103 #280379 Napisano 16 Sierpnia 2023 26 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luukasz 5505 #280380 Napisano 16 Sierpnia 2023 24 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arturzbsk 4042 #280381 Napisano 16 Sierpnia 2023 Taka sytuacja 32 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 156140 #280382 Napisano 16 Sierpnia 2023 🍺🍺 32 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fanfar19 6165 #280383 Napisano 16 Sierpnia 2023 29 "Nikt nic nie czyta, a jeśli czyta, to nic nie rozumie, a jeśli nawet rozumie, to nic nie pamięta." - Stanisław Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Trollix 4715 #280384 Napisano 16 Sierpnia 2023 19 godzin temu, agremi napisał(-a): Nie rysuje Ci się zegarek od bransolet? Nie,to miekkie satynowane złoto, nawet nie ma śladu. Zresztą, to taki absolutny casual,raczej pamiątka po kimś bardzo mi bliskim i drogim. Na co dzień jest zdecydowanie bardziej formal i nie noszę biżuterii jakiejkolwiek. Ale odpowiadając szerzej.... moje codzienne zegarki : suba, gmt sprite'a i pepsi,santosa, czy złotą pashę noszę na luzie j z pełną radością. Staram się uważać,ale nie zapominam,że to zegarek jest dla mnie,a nie ja dla zegarka. To są użytkowe przedmioty. Po coś są serwisy, przeglądy etc. Mam ochotę włożyć bransoletę,albo iść na surfing,to idę. Uważność po radości. Moj Tata wiele lat temu mi powiedzial,że stać mnie na rzecz tylko wtedy, gdy umiem pogodzić się z jej przypadkowym zniszczeniem, utratą. Bardzo w to wierzę. I choć w przypadku sztuk dla mnie wyjątkowych : aquanaut, APki wszelkie,rodzinne wintydże, jestem ostrożniejszy i pewnie żadnej bransy bym nie ubrał,to zasada pozostaje ta sama. Zegarki są po to,żeby je na luzie nosić amen 12 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bumcykcyku 14591 #280385 Napisano 16 Sierpnia 2023 21 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agremi 12098 #280386 Napisano 16 Sierpnia 2023 (edytowane) 16 minut temu, Trollix napisał(-a): Nie,to miekkie satynowane złoto, nawet nie ma śladu. Zresztą, to taki absolutny casual,raczej pamiątka po kimś bardzo mi bliskim i drogim. Na co dzień jest zdecydowanie bardziej formal i nie noszę biżuterii jakiejkolwiek. Ale odpowiadając szerzej.... moje codzienne zegarki : suba, gmt sprite'a i pepsi,santosa, czy złotą pashę noszę na luzie j z pełną radością. Staram się uważać,ale nie zapominam,że to zegarek jest dla mnie,a nie ja dla zegarka. To są użytkowe przedmioty. Po coś są serwisy, przeglądy etc. Mam ochotę włożyć bransoletę,albo iść na surfing,to idę. Uważność po radości. Moj Tata wiele lat temu mi powiedzial,że stać mnie na rzecz tylko wtedy, gdy umiem pogodzić się z jej przypadkowym zniszczeniem, utratą. Bardzo w to wierzę. I choć w przypadku sztuk dla mnie wyjątkowych : aquanaut, APki wszelkie,rodzinne wintydże, jestem ostrożniejszy i pewnie żadnej bransy bym nie ubrał,to zasada pozostaje ta sama. Zegarki są po to,żeby je na luzie nosić amen Dzięki za odpowiedź, z którą zresztą zgadzam się prawie w całości. Ja też noszę zegarki bez chuchania i dmuchania na nie, to są przedmioty użytkowe. I też zgadzam się z tą częścią o tym na co kogo stać wobec możliwej straty, czy zniszczenia. Niemniej założenie bransolety tak by potencjalnie rysowała kopertę to już (w moim przypadku) traktowałbym jako intencjonalne niszczenie zegarka, a na to mi charakter nie pozwala. Nie piję do Ciebie tylko raczej na zasadzie wymiany poglądów swoje podejście przedstawiam, zresztą piszesz że to „miękkie” złoto, że nie rysuje itp. ✌️ Edytowane 16 Sierpnia 2023 przez agremi 3 "Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Trollix 4715 #280387 Napisano 16 Sierpnia 2023 30 minut temu, agremi napisał(-a): Dzięki za odpowiedź, z którą zresztą zgadzam się prawie w całości. Ja też noszę zegarki bez chuchania i dmuchania na nie, to są przedmioty użytkowe. I też zgadzam się z tą częścią o tym na co kogo stać wobec możliwej straty, czy zniszczenia. Niemniej założenie bransolety tak by potencjalnie rysowała kopertę to już (w moim przypadku) traktowałbym jako intencjonalne niszczenie zegarka, a na to mi charakter nie pozwala. Nie piję do Ciebie tylko raczej na zasadzie wymiany poglądów swoje podejście przedstawiam, zresztą piszesz że to „miękkie” złoto, że nie rysuje itp. ✌️ Uspokoję Cię i wyjaśnię Obły, złoty półprofil, bez ostrych krawędzi, o obwodzie mniejszym niż obwod bransolety santosa(!) - pisząc brutalnie "nie wejdzie" na szkło i bezel i nie ma jakichkolwiek szans czegokolwiek zarysować. Jeślu masz koncepcję jak....go ahead, chętnie się czegoś nauczę, choć mam pewne pojęcie o fizyce ciał stałych i gęstości metali Bardziej przyjąłbym argument,że to nieelegancko i nie stylowo do cartiera I tu miałbyś rację,ale tę bransoletę mam po ukochanym Wujku,który kiedyś uratował mi życie dosłownie i w przenośni. Dlatego,wiesz co? Jeśli ceną byłby coroczny serwis santosa...albo nawet 70k corocznie w kibel na nowego- słowo honoru,warto mi dobrego dnia! 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agremi 12098 #280388 Napisano 16 Sierpnia 2023 6 minut temu, Trollix napisał(-a): Uspokoję Cię i wyjaśnię Obły, złoty półprofil, bez ostrych krawędzi, o obwodzie mniejszym niż obwod bransolety santosa(!) - pisząc brutalnie "nie wejdzie" na szkło i bezel i nie ma jakichkolwiek szans czegokolwiek zarysować. Jeślu masz koncepcję jak....go ahead, chętnie się czegoś nauczę, choć mam pewne pojęcie o fizyce ciał stałych i gęstości metali Bardziej przyjąłbym argument,że to nieelegancko i nie stylowo do cartiera I tu miałbyś rację,ale tę bransoletę mam po ukochanym Wujku,który kiedyś uratował mi życie dosłownie i w przenośni. Dlatego,wiesz co? Jeśli ceną byłby coroczny serwis santosa...albo nawet 70k corocznie w kibel na nowego- słowo honoru,warto mi dobrego dnia! Spoko, spoko. Tak jak piszę, nie piję do Ciebie. Każdy ma swoje podejście, powody, racje i możliwości. 🙂 A na ręce moim zdaniem prezentuje się ten komplet fajnie, nie twierdziłem inaczej. 😉 Miłego. 2 "Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rumcajs997 6362 #280389 Napisano 16 Sierpnia 2023 22 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 81467 #280390 Napisano 16 Sierpnia 2023 Bieszczady. Rano w Solinie 32°C, po południu w Wetlinie 20°C i leje 😜 30 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dnlaie 52848 #280391 Napisano 16 Sierpnia 2023 34 Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariusz9a 20680 #280392 Napisano 16 Sierpnia 2023 24 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M.Mike 1907 #280393 Napisano 16 Sierpnia 2023 24 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 64768 #280394 Napisano 16 Sierpnia 2023 🤗🤗🤗 25 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zolw 1174 #280395 Napisano 16 Sierpnia 2023 Pomarańcza 28 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 12072 #280396 Napisano 16 Sierpnia 2023 32 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SPS 58375 #280397 Napisano 16 Sierpnia 2023 Miłego wieczorku 😎 29 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTR 5103 #280398 Napisano 16 Sierpnia 2023 21 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 156140 #280399 Napisano 16 Sierpnia 2023 😉 39 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oszolom 25997 #280400 Napisano 16 Sierpnia 2023 jadę z nim już ze dwa lata. znal pięknie wychodzi. ostatnia tarcza też dostaje baty. uwielbiam tego trupa. 17 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach