Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
michalop

Jaki zegarek masz dziś na ręku?

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Gdyby ktoś szukał bardzo dobrego przyrządu do wymiany pasków i wyjmowania teleskopów to mega polecam Bergeon 6767-F końcówki są odkręcane i można je wymieniać na inne, jakość narzędzia jest na wysokim poziomie, wymiana paska trwa kilka sekund i nie ma mowy o zarysowaniu koperty czy też uszkodzeniu paska. Dzisiaj go otrzymałem i wypróbowałem na wszystkich swoich zegarkach, Produkt to ,,Swiss Made”💪

Przekonałeś mnie i też zamówiłem. Dzięki 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, kingcrimson napisał(-a):

Nie, to zdecydowanie nie byłem ja 😀

hahaha, ok :D tak też myślałem, ale i zegar, i pasek identyczne :D 

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, oszolom napisał(-a):

hahaha, ok :D tak też myślałem, ale i zegar, i pasek identyczne :D 

Ktoś ma bardzo dobry gust 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Mirosuaw napisał(-a):

Przekonałeś mnie i też zamówiłem. Dzięki 👍

Moim zdaniem lepiej zamówić taki przyrząd i wymienić wszystkie zwykłe teleskopy na szybkie, wtedy jest szybka, bezproblemowa i bezpieczna wymiana pasków.

Screenshot_20250522_203137_Samsung Internet.jpg

Screenshot_20250522_203515_Gallery.jpg

=> Joie de Vivre <=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
3 godziny temu, ireo napisał(-a):

Muszę przyznać że widok zegarka, ułożonego na główce szyny i czekającego na pociąg, trochę mnie niepokoi :)

Poza tym mamy tu małą osobliwość, bo na betonowy podkład zastosowano przytwierdzenie typu K, używane raczej do podkładów drewnianych. 

Niestety ale podkład drewniany tylko to osady na podkładach od tzw wychlapów za mało tlucznia. Dodatkowa to szyn typu s60 i takie przytwierdzenie się stosuje czyli śruby stopowe i wkręty chociaż są jeszcze tory że starymi mocowaniami czyli podkładka i szyna przytwierdzona wkrętami. 

2 godziny temu, rmak napisał(-a):

20250522_182002.jpg

Robert gratuluję. Trzeba się chyba spotkać 😀👏

3 godziny temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Gdyby ktoś szukał bardzo dobrego przyrządu do wymiany pasków i wyjmowania teleskopów to mega polecam Bergeon 6767-F końcówki są odkręcane i można je wymieniać na inne, jakość narzędzia jest na wysokim poziomie, wymiana paska trwa kilka sekund i nie ma mowy o zarysowaniu koperty czy też uszkodzeniu paska. Dzisiaj go otrzymałem i wypróbowałem na wszystkich swoich zegarkach, Produkt to ,,Swiss Made”💪

IMG_3408.jpeg

IMG_3407.jpeg

Mowa zawsze jest. Bardzo dobre narzędzie ale zarysowania się zdążają i końcówki też pękają. 

Edytowane przez kornel91

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, lysolek007 napisał(-a):

;]

IMG_20250522_190151_1 (1).jpg

IMG_20250522_190959-01 (1).jpeg

🤩

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
35 minut temu, AnonimowyAlkoholik napisał(-a):

To jest wersja 43?

Nie, to starsza wersja 45 mm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
27 minut temu, kornel91 napisał(-a):

Niestety ale podkład drewniany tylko to osady na podkładach od tzw wychlapów za mało tlucznia. Dodatkowa to szyn typu s60 i takie przytwierdzenie się stosuje czyli śruby stopowe i wkręty chociaż są jeszcze tory że starymi mocowaniami 

Jesteś pewien, że to S60? Co to za linia kolejowa i co tędy przejeżdża? 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Kurde, takiej dyskusji o torach jeszcze tu nie było :)

Godzinę temu, GostRado napisał(-a):

Moim zdaniem lepiej zamówić taki przyrząd i wymienić wszystkie zwykłe teleskopy na szybkie, wtedy jest szybka, bezproblemowa i bezpieczna wymiana pasków.

Screenshot_20250522_203137_Samsung Internet.jpg

Screenshot_20250522_203515_Gallery.jpg

Ale wówczas trzeba również wymienić wszystkie paski na takie z dziurami pod szybkie teleskopy. Dosyć trudno samemu wyciąć podłużne otwory w pasku i jeszcze wepchnąć tam teleskop z wystającym zamkiem, najlepszym rozwiązaniem jest gotowy pasek razem z teleskopami. 

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, kornel91 napisał(-a):

Niestety ale podkład drewniany tylko to osady na podkładach od tzw wychlapów za mało tlucznia. Dodatkowa to szyn typu s60 i takie przytwierdzenie się stosuje czyli śruby stopowe i wkręty chociaż są jeszcze tory że starymi mocowaniami czyli podkładka i szyna przytwierdzona wkrętami. 

Robert gratuluję. Trzeba się chyba spotkać 😀👏

Mowa zawsze jest. Bardzo dobre narzędzie ale zarysowania się zdążają i końcówki też pękają. 

Najważniejsze w tym wszystkim jest aby nie dotykać tego narzędzia będąc na potężnym tzw. ,, kacu" albo mając małą ,, delirke" to wróży tylko nieszczęście 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
26 minut temu, ireo napisał(-a):

Ale wówczas trzeba również wymienić wszystkie paski na takie z dziurami pod szybkie teleskopy. Dosyć trudno samemu wyciąć podłużne otwory w pasku i jeszcze wepchnąć tam teleskop z wystającym zamkiem, najlepszym rozwiązaniem jest gotowy pasek razem z teleskopami. 

Kupiłem, tj zamówiłem tę maszynkę i dam znać, czy są jakieś problemy. Mam kilka pasków z tymi szybkimi teleskopami i wymiana paska to poezja. Nigdy już nie kupię paska z klasycznymi teleskopami.

Edytowane przez GostRado

=> Joie de Vivre <=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, mario1971 napisał(-a):

Jest to tzw linia Kwk tor szeroki i prześwicie 1520mm. Składy towarowe tedy jeżdżą. 

No ale też może być użyta szyna s49 to tutaj na 100% nie jestem pewien 😀

Torów w około mam bardzo dużo. A jeszcze 18 lat temu nawet naprawiałem a do tej pory umiem obsłużyć urządzenia do naprawy torów. Zakretarki, wiertarki, młoty udarowe typu master. 

18 minut temu, GostRado napisał(-a):

Kupiłem, tj zamówiłem tę maszynkę i dam znać, czy są jakieś problemy. Mam kilka pasków z tymi szybkimi teleskopami i wymiana paska to poezja. Nigdy już nie kupię paska z klasycznymi teleskopami.

Daj linka. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, kornel91 napisał(-a):

Jest to tzw linia Kwk tor szeroki i prześwicie 1520mm. Składy towarowe tedy jeżdżą. 

No ale też może być użyta szyna s49 to tutaj na 100% nie jestem pewien 😀

Torów w około mam bardzo dużo. A jeszcze 18 lat temu nawet naprawiałem a do tej pory umiem obsłużyć urządzenia do naprawy torów. Zakretarki, wiertarki, młoty udarowe typu master. 

Daj linka. 

Jeżeli jest to starszej daty linia pierwszo lub drugorzędna, to z dużym prawdopodobieństwem zastosowano szynę S49. 

Patrząc na stan tej szyny oraz zastosowany podkład, z pewnością nie jest to żadna magistrala... 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi