Mirosuaw 27017 #316276 Napisano 22 Maja Godzinę temu, Heavyweight2712 napisał(-a): Gdyby ktoś szukał bardzo dobrego przyrządu do wymiany pasków i wyjmowania teleskopów to mega polecam Bergeon 6767-F końcówki są odkręcane i można je wymieniać na inne, jakość narzędzia jest na wysokim poziomie, wymiana paska trwa kilka sekund i nie ma mowy o zarysowaniu koperty czy też uszkodzeniu paska. Dzisiaj go otrzymałem i wypróbowałem na wszystkich swoich zegarkach, Produkt to ,,Swiss Made”💪 Przekonałeś mnie i też zamówiłem. Dzięki 👍 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SPS 54593 #316277 Napisano 22 Maja 25 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dnlaie 51116 #316278 Napisano 22 Maja 30 Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miszkolc 27666 #316279 Napisano 22 Maja Wysłane z mojego 23127PN0CG przy użyciu Tapatalka 24 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oszolom 25381 #316280 Napisano 22 Maja 19 minut temu, kingcrimson napisał(-a): Nie, to zdecydowanie nie byłem ja 😀 hahaha, ok tak też myślałem, ale i zegar, i pasek identyczne 0 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67088 #316281 Napisano 22 Maja 26 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lysolek007 43313 #316282 Napisano 22 Maja (edytowane) ;] Edytowane 22 Maja przez lysolek007 30 👉📸 All Rights Reserved® Diver's⌚holic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kingcrimson 16895 #316283 Napisano 22 Maja 9 minut temu, oszolom napisał(-a): hahaha, ok tak też myślałem, ale i zegar, i pasek identyczne Ktoś ma bardzo dobry gust 😉 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTR 5097 #316284 Napisano 22 Maja (edytowane) Edytowane 22 Maja przez GTR 27 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 40057 #316285 Napisano 22 Maja 22 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127378 #316286 Napisano 22 Maja 22 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rikimaru75 7420 #316287 Napisano 22 Maja 23 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GostRado 9390 #316288 Napisano 22 Maja Godzinę temu, Mirosuaw napisał(-a): Przekonałeś mnie i też zamówiłem. Dzięki 👍 Moim zdaniem lepiej zamówić taki przyrząd i wymienić wszystkie zwykłe teleskopy na szybkie, wtedy jest szybka, bezproblemowa i bezpieczna wymiana pasków. 1 => Joie de Vivre <= Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnonimowyAlkoholik 258 #316289 Napisano 22 Maja 52 minuty temu, Paulus57 napisał(-a): To jest wersja 43? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35443 #316290 Napisano 22 Maja (edytowane) Edytowane 22 Maja przez murcins 15 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84537 #316291 Napisano 22 Maja (edytowane) 3 godziny temu, ireo napisał(-a): Muszę przyznać że widok zegarka, ułożonego na główce szyny i czekającego na pociąg, trochę mnie niepokoi Poza tym mamy tu małą osobliwość, bo na betonowy podkład zastosowano przytwierdzenie typu K, używane raczej do podkładów drewnianych. Niestety ale podkład drewniany tylko to osady na podkładach od tzw wychlapów za mało tlucznia. Dodatkowa to szyn typu s60 i takie przytwierdzenie się stosuje czyli śruby stopowe i wkręty chociaż są jeszcze tory że starymi mocowaniami czyli podkładka i szyna przytwierdzona wkrętami. 2 godziny temu, rmak napisał(-a): Robert gratuluję. Trzeba się chyba spotkać 😀👏 3 godziny temu, Heavyweight2712 napisał(-a): Gdyby ktoś szukał bardzo dobrego przyrządu do wymiany pasków i wyjmowania teleskopów to mega polecam Bergeon 6767-F końcówki są odkręcane i można je wymieniać na inne, jakość narzędzia jest na wysokim poziomie, wymiana paska trwa kilka sekund i nie ma mowy o zarysowaniu koperty czy też uszkodzeniu paska. Dzisiaj go otrzymałem i wypróbowałem na wszystkich swoich zegarkach, Produkt to ,,Swiss Made”💪 Mowa zawsze jest. Bardzo dobre narzędzie ale zarysowania się zdążają i końcówki też pękają. Edytowane 22 Maja przez kornel91 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafsr71 1729 #316292 Napisano 22 Maja 1 godzinę temu, lysolek007 napisał(-a): ;] 🤩 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127378 #316293 Napisano 22 Maja 35 minut temu, AnonimowyAlkoholik napisał(-a): To jest wersja 43? Nie, to starsza wersja 45 mm. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67088 #316294 Napisano 22 Maja 27 minut temu, kornel91 napisał(-a): Niestety ale podkład drewniany tylko to osady na podkładach od tzw wychlapów za mało tlucznia. Dodatkowa to szyn typu s60 i takie przytwierdzenie się stosuje czyli śruby stopowe i wkręty chociaż są jeszcze tory że starymi mocowaniami Jesteś pewien, że to S60? Co to za linia kolejowa i co tędy przejeżdża? 1 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ireo 3063 #316295 Napisano 22 Maja 21 minut temu, mario1971 napisał(-a): Jesteś pewien, że to S60? Co to za linia kolejowa i co tędy przejeżdża? Kurde, takiej dyskusji o torach jeszcze tu nie było Godzinę temu, GostRado napisał(-a): Moim zdaniem lepiej zamówić taki przyrząd i wymienić wszystkie zwykłe teleskopy na szybkie, wtedy jest szybka, bezproblemowa i bezpieczna wymiana pasków. Ale wówczas trzeba również wymienić wszystkie paski na takie z dziurami pod szybkie teleskopy. Dosyć trudno samemu wyciąć podłużne otwory w pasku i jeszcze wepchnąć tam teleskop z wystającym zamkiem, najlepszym rozwiązaniem jest gotowy pasek razem z teleskopami. 3 - ireo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Heavyweight2712 4552 #316296 Napisano 22 Maja 20 minut temu, kornel91 napisał(-a): Niestety ale podkład drewniany tylko to osady na podkładach od tzw wychlapów za mało tlucznia. Dodatkowa to szyn typu s60 i takie przytwierdzenie się stosuje czyli śruby stopowe i wkręty chociaż są jeszcze tory że starymi mocowaniami czyli podkładka i szyna przytwierdzona wkrętami. Robert gratuluję. Trzeba się chyba spotkać 😀👏 Mowa zawsze jest. Bardzo dobre narzędzie ale zarysowania się zdążają i końcówki też pękają. Najważniejsze w tym wszystkim jest aby nie dotykać tego narzędzia będąc na potężnym tzw. ,, kacu" albo mając małą ,, delirke" to wróży tylko nieszczęście 😁 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GostRado 9390 #316297 Napisano 22 Maja (edytowane) 26 minut temu, ireo napisał(-a): Ale wówczas trzeba również wymienić wszystkie paski na takie z dziurami pod szybkie teleskopy. Dosyć trudno samemu wyciąć podłużne otwory w pasku i jeszcze wepchnąć tam teleskop z wystającym zamkiem, najlepszym rozwiązaniem jest gotowy pasek razem z teleskopami. Kupiłem, tj zamówiłem tę maszynkę i dam znać, czy są jakieś problemy. Mam kilka pasków z tymi szybkimi teleskopami i wymiana paska to poezja. Nigdy już nie kupię paska z klasycznymi teleskopami. Edytowane 22 Maja przez GostRado 1 => Joie de Vivre <= Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84537 #316298 Napisano 22 Maja Godzinę temu, mario1971 napisał(-a): Jesteś pewien, że to S60? Co to za linia kolejowa i co tędy przejeżdża? Jest to tzw linia Kwk tor szeroki i prześwicie 1520mm. Składy towarowe tedy jeżdżą. No ale też może być użyta szyna s49 to tutaj na 100% nie jestem pewien 😀 Torów w około mam bardzo dużo. A jeszcze 18 lat temu nawet naprawiałem a do tej pory umiem obsłużyć urządzenia do naprawy torów. Zakretarki, wiertarki, młoty udarowe typu master. 18 minut temu, GostRado napisał(-a): Kupiłem, tj zamówiłem tę maszynkę i dam znać, czy są jakieś problemy. Mam kilka pasków z tymi szybkimi teleskopami i wymiana paska to poezja. Nigdy już nie kupię paska z klasycznymi teleskopami. Daj linka. 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
geniu_75 1111 #316299 Napisano 22 Maja 18 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67088 #316300 Napisano 22 Maja 30 minut temu, kornel91 napisał(-a): Jest to tzw linia Kwk tor szeroki i prześwicie 1520mm. Składy towarowe tedy jeżdżą. No ale też może być użyta szyna s49 to tutaj na 100% nie jestem pewien 😀 Torów w około mam bardzo dużo. A jeszcze 18 lat temu nawet naprawiałem a do tej pory umiem obsłużyć urządzenia do naprawy torów. Zakretarki, wiertarki, młoty udarowe typu master. Daj linka. Jeżeli jest to starszej daty linia pierwszo lub drugorzędna, to z dużym prawdopodobieństwem zastosowano szynę S49. Patrząc na stan tej szyny oraz zastosowany podkład, z pewnością nie jest to żadna magistrala... 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach