Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
michalop

Jaki zegarek masz dziś na ręku?

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Premy napisał(-a):

Posiadam i nie zgadzam się co do oryginalnego paska. Wystarczy zawinąć go i wsadzić do kubka, zalać gorącą wodą na 5 minut, potem zahartować zimną i będzie idealnie wyprofilowany. Ta sztywność i grubość, szczególnie gdy nadgarstek się zgrzeje w ciągu dnia, nadaje zegarkowi takiej "pewności", dobrze siedzi wówczas na ręce. Próbowałem z tańszymi silikonami, ale klei się to do ręki i nie sprawia fajnego wrażenia. 

Sam zegarek, mam wrażenie, mocno niedoceniany, stawiam go na równi z Seiko SKX. Niepowtarzalny design lat 90tych, super gra niebieskiej tarczy ze szlifem wraz z seledynkowymi indeksami. A przy czarnej wersji mamy fajny militarny vibe. Klasyka gatunku i must have dla każdego kolekcjonera diverków.

Oczywiście masz prawo się nie zgadzać. Dla mnie oryginalny pasek nie jest komfortowy, i wybacz, ale nie będę go zalewał wrzątkiem i hartował. Silikonowy mi bardziej odpowiada i przy tym pozostańmy, pięknie się różniąc. Co do drugiej części Twojej wypowiedzi - to w całości się z nią zgadzam

Edytowane przez MarcinEck2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, Artur74 napisał(-a):

20250908_074614.jpg

Nie znałem tego modelu, bardzo ciekawy. 

Projektant nieźle pojechał z eklektycznym podejściem; sześć różnych krojów czcionki na jednej tarczy to swoisty rekord.

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, ireo napisał(-a):

Nie znałem tego modelu, bardzo ciekawy. 

Projektant nieźle pojechał z eklektycznym podejściem; sześć różnych krojów czcionki na jednej tarczy to swoisty rekord.

Oris 7375, też go nie znałem. Fajny maluch, 38 mm, bardzo wygodny 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi