MUrsus 4 #45726 Napisano 23 Kwietnia 2013 W oczekiwaniu na meczyk... Poszukiwania zegarka idealnego dla siebie mam już z głowy ... AP RO ... śliczny 0 Dowcip jest bronią, ale nie należy karać za nielegalne posiadanie dowcipu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mwist 3 #45727 Napisano 23 Kwietnia 2013 Świetne są Twoje toolwatche. Każdy z charakterem. W oczekiwaniu na meczyk... Ja bym zdjął, zapatrzysz się i jeszcze bramki przegapisz Ładną pogodę dzisiaj mamy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jslanina 71 #45728 Napisano 23 Kwietnia 2013 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 802 #45729 Napisano 23 Kwietnia 2013 Amphibia 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SphinX 77 #45730 Napisano 23 Kwietnia 2013 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin C 4219 #45731 Napisano 23 Kwietnia 2013 SphinX , świetny zegark i fota 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chrono-craze 19 #45732 Napisano 23 Kwietnia 2013 (edytowane) skoro niektorzy moga miec w miejscu nadgarstkow nozyczki, to dlaczego inni nie maja miec jablek... sorry, ale nie moglem sie powstrzymac zapomnialem dodac najwazniejszego, ze czasomierz calkiem nieostani Edytowane 23 Kwietnia 2013 przez chrono-craze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maze123 952 #45733 Napisano 23 Kwietnia 2013 No to szok:) Jeszcze raz sorki, że wziąłem go za "dziurbiliona" ale przyznasz, że rzadko pojawia się zegarek z Tourbilonem Mialem juz kiedys niemal kupionego takiego wlasni chinskiego tourbiliona ale jednak odpuscilem bojac sie przejechac na chinskiej tandecie. Nie mowie, ze tak jest w tym przypadku, ale moze bys Santino cos wiecej napisal o tym jak sie zegarek spawuje. Slyszalem rowniez opinie, iz z prawdziwym tourbilonem nie ma to jednak zbyt duzo wspolnego. Zeby nie bylo, ze jestem krytykiem tego co chinskie - sam ostatnio zamowilem Parnisa z mechanizmem Sea Gulla by sie na wlasnej skorze przekonac o wartosci tych zegarkow. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dommir 3 #45734 Napisano 23 Kwietnia 2013 Dziś tak: Mirek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Z_bych 2025 #45735 Napisano 23 Kwietnia 2013 0 www.katatime.pl www.toskania.org.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dabbo 50 #45736 Napisano 23 Kwietnia 2013 (edytowane) Fantastyczna Omega !! świetne połączenie kolorów :-) Dziękuję, a kiedyś krzywiłem się na brązowe elementy tarczy zegarka Jaki ma mechanizm, jaka jest średnica koperty - jest złota?Mam jedną z pierwszych De Ville w pięknym stanie ale na mojej ręce wygląda jak zegarek damski.Twoja wygląda znakomicie! Omega Memomatic cal. 980 automatyczny z alarmem, oparty na Lemanii 2980, szer. 40mm bez koronki, wys. 42mm, pasek 22 mm, pozłacana 20 mikronów (były też złote i stalowe), produkowana w latach 1969 - 1975 w 4 wersjach, łączna ilość wyprodukowanych egzemplarzy: ok. 35000. Rozmiar dość słuszny jak na zegarek z tamtych lat. No to jeszcze raz, bo ładna :-) Edytowane 23 Kwietnia 2013 przez dabbo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #45737 Napisano 23 Kwietnia 2013 Bardzo misię podoba ta Omega 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lks1984 7 #45738 Napisano 23 Kwietnia 2013 Dziś orientalnie Bambino jest genialne :shock: 0 World Wide Watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Santino 917 #45739 Napisano 23 Kwietnia 2013 Mialem juz kiedys niemal kupionego takiego wlasni chinskiego tourbiliona ale jednak odpuscilem bojac sie przejechac na chinskiej tandecie. Nie mowie, ze tak jest w tym przypadku, ale moze bys Santino cos wiecej napisal o tym jak sie zegarek spawuje. Slyszalem rowniez opinie, iz z prawdziwym tourbilonem nie ma to jednak zbyt duzo wspolnego. Zeby nie bylo, ze jestem krytykiem tego co chinskie - sam ostatnio zamowilem Parnisa z mechanizmem Sea Gulla by sie na wlasnej skorze przekonac o wartosci tych zegarkow. Zegarek sprawuje się bardzo dobrze.Wykonany jest bardzo przyzwoicie, normalna stalowa koperta, ładnie wykończona, szafirowe szkło. Od kogo słyszałeś, że nie ma to za dużo wspólnego z "prawdziwym" turbilionem?Znaczy, że ten jest nieprawdziwy? Czyli jaki jest? Apropos Parnisów naromiast, to żaden z tych, które miałem w ręku, jednak nie jest porównywalny z tą turbinką. 0 Tarant napisał: Albowiem w polskim piekle nie ma diabłów do pilnowania. Którykolwiek z kotła się zbytnio wynurzy zaraz jest przez rodaków z powrotem w smołę wciągany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bert69 279 #45740 Napisano 23 Kwietnia 2013 @Z_bych - Szturmaniec extra Graty wielkie 0 Pozdrawiam, Wojtek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pierce34 572 #45741 Napisano 23 Kwietnia 2013 Dziś orientalnie Bambino jest genialne :shock: Oba fajne, ale pierwszy- miazga. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maze123 952 #45742 Napisano 23 Kwietnia 2013 Zegarek sprawuje się bardzo dobrze.Wykonany jest bardzo przyzwoicie, normalna stalowa koperta, ładnie wykończona, szafirowe szkło. Od kogo słyszałeś, że nie ma to za dużo wspólnego z "prawdziwym" turbilionem?Znaczy, że ten jest nieprawdziwy? Czyli jaki jest? Apropos Parnisów naromiast, to żaden z tych, które miałem w ręku, jednak nie jest porównywalny z tą turbinką. Zachecajaco to brzmi. Caly czas mysl o tourbillonie w rozsadnej cenie gdzies tam mnie meczy. Czy to nie bedzie ten sam mechanizm jak w tej aukcji http://www.ebay.de/itm/Constantin-Durmont-Tourbillon-CD-TRDM-TBWDPR-LT-RGRG-SLD-/370802013447?pt=DE_Kleidung_Schmuck_Accessoires_Uhren_Armbanduhren&hash=item565585b507#ht_3101wt_1151 Rozne opinie gdzies tam zbieralem gdy sie zastanawialem nad zakupem, bodajze na jakims forum o chinskich zegarkach, ze nie jest to prawdziwy flying tourbillon. Jak zwykle w takich kwestiach sa zwolennicy i przeciwnicy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Santino 917 #45743 Napisano 23 Kwietnia 2013 To dokładnie ten sam mechanizm.A i zegarek wygląda podobnie. A jest to turbilion tzw. karuzelowy. 0 Tarant napisał: Albowiem w polskim piekle nie ma diabłów do pilnowania. Którykolwiek z kotła się zbytnio wynurzy zaraz jest przez rodaków z powrotem w smołę wciągany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość norbie #45744 Napisano 23 Kwietnia 2013 Świetny zegarek - zakazany owoc, który kusi mnie coraz bardziej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PustyRZE 69 #45745 Napisano 23 Kwietnia 2013 Dziś tak: MirekAbsolutnie doskonały. Przy meczyku: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikołaj N 388 #45746 Napisano 23 Kwietnia 2013 Ten Orient jest genialny! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #45747 Napisano 23 Kwietnia 2013 (edytowane) Mirek, świetny jest ten VC miałem taki stalowy.Teraz officialnie dołączyłes do grupy leszczy :-) kupując ten zegarek. Tak na forum niektórzy piszą Edytowane 23 Kwietnia 2013 przez irekm 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 13534 #45748 Napisano 23 Kwietnia 2013 (edytowane) Dziś tak: Mirek Grubo. Gratulacje. Iks, w kraju kupiłeś tego Orienta? Zastanawiałem się nad tym modelem z białą tarczą... edit: mam na myśli "zwykłego", nie OS GMT. Edytowane 23 Kwietnia 2013 przez rafi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 25126 #45749 Napisano 23 Kwietnia 2013 Rafi, ten drugi jest normalnie dostępny, chociażby u mnie w salonie. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5189 #45750 Napisano 24 Kwietnia 2013 Od wczesnego ranka LLD 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach