Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
michalop

Jaki zegarek masz dziś na ręku?

Rekomendowane odpowiedzi

6 godzin temu, Dnlaie napisał(-a):

IMG_20250311_110326.jpg

Nadal nie jestem przekonany czy do tego zegarka pasuje bransoleta ale muszę przyznać, że akurat ta jest fajna.

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Mirosuaw napisał(-a):
7 godzin temu, bane napisał(-a):
Jestem zauroczony tym zegarkiem.
20250311_102425_resized.thumb.jpg.3c5b3c0aec4e263ece670fa7e7390775.jpg

Świetny. To wersja 38,5mm? Jak odbierasz jego grubość? Ma chyba 15mm.

Dzięki.

Tak, grubość w ogóle dla mnie nieodczuwalna, i zegarek wygląda proporcjonalnie.

Miałem kiedyś Sinn 757, czy jakoś tak na vj7750- tam przez płaski szafir z wysoką ramką proporcje były kiepskie a zegarek 40mm

Czytelność 10/10, podobny concept kolorów i typu zegarka miałem w moonwatch'u. Wg mnie tam było słabiej, choć też był czytelny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minut temu, ireo napisał(-a):

Nadal nie jestem przekonany czy do tego zegarka pasuje bransoleta ale muszę przyznać, że akurat ta jest fajna.

Niekwestionowanym faworytem tego modelu pozostaje - czarny pasek / natomiast ta bransoleta - jest niesamowita i wygodna.

*Nie jestem miłośnikiem skórzanych pasków (chyba, że u kogoś) i gdy je wkładam - noszę maksymalnie kilka dni 

*Natomiast mesh - bardziej pasuje tu wizualnie & całościowo, ale sprawia wrażenie bardziej zwężającego (co optycznie powiększa zegarek i średnio mi odpowiada)

Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Dnlaie napisał(-a):

Niekwestionowanym faworytem tego modelu pozostaje - czarny pasek / natomiast ta bransoleta - jest niesamowita i wygodna.

*Nie jestem miłośnikiem skórzanych pasków (chyba, że u kogoś) i gdy je wkładam - noszę maksymalnie kilka dni 

*Natomiast mesh - bardziej pasuje tu wizualnie & całościowo, ale sprawia wrażenie bardziej zwężającego (co optycznie powiększa zegarek i średnio mi odpowiada)

Mesh albo milanese faktycznie nie za bardzo pasuje, a im wyraźniejszy wzór bransolety, tym dalej od estetyki, w której ten zegarek został zaprojektowany. W dodatku ostro zakończone ucha koperty, wyjątkowo długie, nie ułatwiają takiego połączenia. Zawsze się trochę mijają z płaszczyzną bransolety i wzmacniają wrażenie, że coś tu nie gra.

Na szczęście skórzany pasek i bransoleta nie wyczerpują wszystkich opcji. Może byłbyś w stanie zaakceptować czarny perlon albo tkaninę?

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Mirosuaw napisał(-a):
10 godzin temu, bane napisał(-a):
Jestem zauroczony tym zegarkiem.
20250311_102425_resized.thumb.jpg.3c5b3c0aec4e263ece670fa7e7390775.jpg

Świetny. To wersja 38,5mm? Jak odbierasz jego grubość? Ma chyba 15mm.

One mają fajnie wyprofilowaną kopertę a część wysokości to szkło. Bardzo fajnie leżą. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
47 minut temu, ireo napisał(-a):

Mesh albo milanese faktycznie nie za bardzo pasuje, a im wyraźniejszy wzór bransolety, tym dalej od estetyki, w której ten zegarek został zaprojektowany. W dodatku ostro zakończone ucha koperty, wyjątkowo długie, nie ułatwiają takiego połączenia. Zawsze się trochę mijają z płaszczyzną bransolety i wzmacniają wrażenie, że coś tu nie gra.

Na szczęście skórzany pasek i bransoleta nie wyczerpują wszystkich opcji. Może byłbyś w stanie zaakceptować czarny perlon albo tkaninę?

O dziwo (wydaje mi się) że zgranie na wykończeniu (spadek wyprofilowanych uszu, względem bransolety) lepiej wypada w zestawieniu z meshem niż tą bransoletą.

*Aczkolwiek przewiercone uszy - dają możliwość częstych zmian (o perlonie czy tkaninie nawet nie myślę, nie przejdzie u mnie i będzie leżeć - jak wiele pasków nato itd)

Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, SzefSzefow napisał(-a):

Mysle, ze sie mylisz.

Ceny Otsuki Lotec nie sa sztucznie napompowane. Sa wynikiem pewnych aspektow, takich jak:
- sprzedaz poprzez loterie
- sprzedaz zegarkow wylacznie na rynku japonskim
- bardzo dobry stosunek jakosci do ceny retail
- wygrana GPHG, czyt. dodatkowy, darmowy marketing

Wszystko powoduje to, ze jest duzy popyt na OL, a z racji niewystarczajacej podazy ceny na wtornym sa jakie sa.

Paweł, Ty jesteś ekspertem. Oczywiście masz rację: duży popyt + mała podaż = wysoka cena. Co nie zmienia faktu, że w mojej prywatnej opinii zegarek jest brzydki i na pewno nie wart swojej ceny. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, rafi napisał(-a):

Paweł, Ty jesteś ekspertem. Oczywiście masz rację: duży popyt + mała podaż = wysoka cena. Co nie zmienia faktu, że w mojej prywatnej opinii zegarek jest brzydki i na pewno nie wart swojej ceny. 

Czy wart czy nie wart, to juz kazdy sobie sam musi odpowiedziec na to pytanie 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minutes ago, Mirosuaw said:

Dzisiaj gagatek z pierwszego planu.

DSCF1970.JPG

dobry zestaw 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi