SLAWEK 01 69591 #242826 Napisano 3 Kwietnia 2022 19 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 128307 #242827 Napisano 3 Kwietnia 2022 14 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84681 #242828 Napisano 3 Kwietnia 2022 23 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41561 #242829 Napisano 3 Kwietnia 2022 Wczoraj. Genialny zegar. 31 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 128307 #242830 Napisano 3 Kwietnia 2022 Teraz, Dorian06 napisał(-a): Wczoraj. Genialny zegar. Nic dodać, nic ująć. Prosty a jednocześnie inny, to zawsze w cenie. Nowy zakup? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sviety 6250 #242831 Napisano 3 Kwietnia 2022 4 minuty temu, Dorian06 napisał(-a): Wczoraj. Genialny zegar. No Michał ...niedziela Twoja, już tu dzisiaj trudno będzie Cię przebić. Fantastyczny. Moje klimaty. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41561 #242832 Napisano 3 Kwietnia 2022 1 minutę temu, Paulus57 napisał(-a): ... Prosty ... Nie. Koperta ma tyle ciekawych przejść płaszczyzn. Bransoleta świetna. Można wiele o nim powiedzieć ale z pewnością nie, że jest prosty. Zdjęcia nie oddają tego co się widzi w realu. Niemalże mistrzostwo świata. 1 minutę temu, Paulus57 napisał(-a): ... Nowy zakup? Niestety nie. Jednocześnie wpadł na bardzo, ale to bardzo wysokie miejsce na liście. 1 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jimmibaton 15193 #242833 Napisano 3 Kwietnia 2022 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 22 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41561 #242834 Napisano 3 Kwietnia 2022 2 minuty temu, sviety napisał(-a): No Michał ...niedziela Twoja, już tu dzisiaj trudno będzie Cię przebić. Fantastyczny. Moje klimaty. Piotrze, wyrwał mnie z zasznurowanych glanów. Naprawdę, dawno żaden zegarek nie zrobił takie wrażenia na mnie. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AK&AK 46155 #242835 Napisano 3 Kwietnia 2022 30 Małżeństwo i zegarki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 128307 #242836 Napisano 3 Kwietnia 2022 Teraz, Dorian06 napisał(-a): Nie. Koperta ma tyle ciekawych przejść płaszczyzn. Bransoleta świetna. Można wiele o nim powiedzieć ale z pewnością nie, że jest prosty. Zdjęcia nie oddają tego co się widzi w realu. Niemalże mistrzostwo świata. Niestety nie. Jednocześnie wpadł na bardzo, ale to bardzo wysokie miejsce na liście. Pisząc o prostocie miałem na myśli tarczę, bo koperta to inna sprawa. Piękny bez wątpienia. Modowa marka w dobrym znaczeniu tego słowa. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Londek 49590 #242837 Napisano 3 Kwietnia 2022 😉 20 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41561 #242838 Napisano 3 Kwietnia 2022 1 minutę temu, Paulus57 napisał(-a): Pisząc o prostocie miałem na myśli tarczę, ... Nakładane indeksy, bardzo ładne wskazówki. 2 minuty temu, Paulus57 napisał(-a): ... Modowa marka w dobrym znaczeniu tego słowa. Jest na końcu jednak pomimo tego w pełni się z tym nie zgadzam. Manufaktura przez duże M. 2 minuty temu, Paulus57 napisał(-a): ... Piękny bez wątpienia. ... Dokładnie. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bulczenzo 1128 #242839 Napisano 3 Kwietnia 2022 Niestety nie. Jednocześnie wpadł na bardzo, ale to bardzo wysokie miejsce na liście. Wiem coś o tym, ostatnio miałem okazje z Finissimo i tez nie mogłem się pogodzić z tym że go nie mam Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lysolek007 43491 #242840 Napisano 3 Kwietnia 2022 ;] 27 👉📸 All Rights Reserved® Diver's⌚holic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 128307 #242841 Napisano 3 Kwietnia 2022 4 minuty temu, Dorian06 napisał(-a): Nakładane indeksy, bardzo ładne wskazówki. Jest na końcu jednak pomimo tego w pełni się z tym nie zgadzam. Manufaktura przez duże M. Dokładnie. Mocno walczysz. Prosty nie oznacza ordynarnego nadruku. Więcej tłumaczyć się nie mam zamiaru . Kupuj i nie czepiaj się słów . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AspirantS 26191 #242842 Napisano 3 Kwietnia 2022 Godzinę temu, unadarek napisał(-a): tak mógłby być brązowy - ale fajnie wygląda ten zegareczek podoba mi się - Miyoty maja dokręcanie i stop sekundę w werku 8204 - samo dokręcanie w werku 8203 oraz w 8210(8213/8218) - wiec taki można szukać może gdzieś się trafi Na fotografii pudełka z Pagani kolegi Paulus odniosę się jeszcze do nieopisanej Daytony ( prawy dolny róg.) Mechanizm japoński - kwarc od seiko. Szafir, ceramiczny bezel. I puszery naprawdę są zakręcane. Podobnie jak koronka. Za 300 zł - świetna jakość. Optymalny rozmiar - 38 mm. I nawet gumowy pasek jest dobrej jakości - nie łapie pyłków i ma dodatkową perforację od spodu, by lepiej trzymać się nadgarstka. Generalnie nie bój się chińczyków: Seagull, Steeldive, Addiesdive, Pagani Design, Heimdallr. Co do San Martin się nie wypowiadam, bo nie miałem. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jareknr1 220 #242843 Napisano 3 Kwietnia 2022 19 hours ago, unadarek said: Chodzi mi czy warto kupować chińskie zegarki ? Jak z ich jakością i wykonaniem ? Zdjęcia zdjęciami a na żywo ? To zalezy ile kosztuja 🙂 Fama kiepskiej jakosci chinskich produktow, brala sie z "oszczednosci" zamawiajacych - Januszy biznesu (oczywiscie nie tylko naszych ale tez innych nacji). Chinczyk nigdy nie powie, ze czegos nie zrobi. Raczej bedzie sie usmiechal i odpowiadal "yes, yes". Wiec jak Janusze biznesu pojechali do CHRL negocjowac ceny ("A za 7 USD zrobisz? Tak? a za 5 USD tez?") to wracali zadowoleni, a potem dostawali towar z materialow odpowiednich do ceny i tak tez wykonany. Tymczasem Chinczyk, jak kazdy inny kto ma 2 rece, jak mu sie odpowiednio zaplaci, moze zrobic produkt nie gorszy niz inni. Tyle, ze w Chinach Ludowych nie jest juz tak tanio (praktycznie zarabiaja porownywalnie do nas a wiecej od np Rosjan...) wiec "cuda cenowe" sie skonczyly. Pagini Design uzywa w swoich Homarach przewaznie japonskich werkow (Seiko NH35A) wiec powinien dzialac jak kazdy inny Homar a takim werkiem (np Invicta - produkujaca w Malezji) czy chocby i oryginalne designy roznych brandow z Niemiec skladane w EU (wychodzac na chwile poza Homary). Uwazac trzeba raczej na chinczyki z chinskimi werkami "w okazyjnej cenie" bo tam jest wieksze ryzyko "zaoszczedzenia" (szczegolnie na wykonaniu) . A najlepiej to pogooglac i znalezc filmiki z recenzjami konkretnego modelu jaki sie chce kupic i najpierw zobaczyc co ludzie o nim mowia i jaka wystawiaja ocene🙂 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41561 #242844 Napisano 3 Kwietnia 2022 1 minutę temu, Paulus57 napisał(-a): ... nie czepiaj się słów . Nie czepiam się. Tylko "rozmawiam". Miłej niedzieli. 1 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 128307 #242845 Napisano 3 Kwietnia 2022 1 minutę temu, Jareknr1 napisał(-a): To zalezy ile kosztuja 🙂 Fama kiepskiej jakosci chinskich produktow, brala sie z "oszczednosci" zamawiajacych - Januszy biznesu (oczywiscie nie tylko naszych ale tez innych nacji). Chinczyk nigdy nie powie, ze czegos nie zrobi. Raczej bedzie sie usmiechal i odpowiadal "yes, yes". Wiec jak Janusze biznesu pojechali do CHRL negocjowac ceny ("A za 7 USD zrobisz? Tak? a za 5 USD tez?") to wracali zadowoleni, a potem dostawali towar z materialow odpowiednich do ceny i tak tez wykonany. Tymczasem Chinczyk, jak kazdy inny kto ma 2 rece, jak mu sie odpowiednio zaplaci, moze zrobic produkt nie gorszy niz inni. Tyle, ze w Chinach Ludowych nie jest juz tak tanio (praktycznie zarabiaja porownywalnie do nas a wiecej od np Rosjan...) wiec "cuda cenowe" sie skonczyly. Pagini Design uzywa w swoich Homarach przewaznie japonskich werkow (Seiko NH35A) wiec powinien dzialac jak kazdy inny Homar a takim werkiem (np Invicta - produkujaca w Malezji) czy chocby i oryginalne designy roznych brandow z Niemiec skladane w EU (wychodzac na chwile poza Homary). Uwazac trzeba raczej na chinczyki z chinskimi werkami "w okazyjnej cenie" bo tam jest wieksze ryzyko "zaoszczedzenia" (szczegolnie na wykonaniu) . A najlepiej to pogooglac i znalezc filmiki z recenzjami konkretnego modelu jaki sie chce kupic i najpierw zobaczyc co ludzie o nim mowia i jaka wystawiaja ocene🙂 Dobrze napisane. Za jakość trzeba zapłacić, przynajmniej trochę (tzn. nie schodzić z ceny bez umiaru). 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41561 #242846 Napisano 3 Kwietnia 2022 (edytowane) Poranna czkawka na forum. Edytowane 3 Kwietnia 2022 przez Dorian06 1 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kuba1991 3643 #242847 Napisano 3 Kwietnia 2022 24 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41561 #242848 Napisano 3 Kwietnia 2022 (edytowane) Czkawka na forum. Edytowane 3 Kwietnia 2022 przez Dorian06 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Saper223 839 #242849 Napisano 3 Kwietnia 2022 16 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 128307 #242850 Napisano 3 Kwietnia 2022 Teraz, Dorian06 napisał(-a): Nie czepiam się. Tylko "rozmawiam". Miłej niedzieli. Tyle razy mi życzysz miłej niedzieli, że nie wypada mi nie odwzajemnić - MIŁEJ NIEDZIELI . 1 minutę temu, Dorian06 napisał(-a): Czkawka na forum. Podpowiem co tymczasem robić. Jak post ładuje się bez końca, wystarczy zrobić "odśwież stronę". Będzie bez powtórek. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach