carlito1 59 #24601 Napisano 28 Lipca 2011 Machlo, aleś porysował tego biednego Helsona 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spinner 32 #24602 Napisano 28 Lipca 2011 0 SPINNERSTRAPy - szukaj na Instagranie lub FB po haśle "spinnerstraps" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robnyc 3924 #24603 Napisano 28 Lipca 2011 nav B vintage 44mm 0 ROBERT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergserg 14 #24604 Napisano 28 Lipca 2011 A japonce sie uparli i garniaczki SARBA 36-37mm robią To zajrzyj do Patka, jakie garniaczki robi Spinner, wydaje mi się, że jest jakiś styl zegarka garniturowego i tak jak do garnituru nie zakładasz krawata w zielone grochy, tak i zegarek w odpowiednim rozmiarze być powinien. ... A te co outdoorowe pokazujesz to max pewnie 40mm?;-( Zwykle średnica bezela 40-45mm. 0 Zegarkowe zainteresowania: precyzyjne kwarce z termokompensacją (HEQ), kwarce dokładne typu "Radio Controlled", kwarce ładne, lekkie (tytanowe), niegrube i niebrzydkie, niekoniecznie japońskie, ale z mocnym, technologicznym, kwarcowym duchem Ulubione marki zegarkowe: Casio Oceanus, Seiko Brightz&Spirit&Prospex, Citizen Attesa&Exceed&PromasterAktualnie na bazarku (sprzedaż/zamiana): Najbliższe cele zegarkowe: Citizen Exceed EBS74-5101 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spinner 32 #24605 Napisano 28 Lipca 2011 Garniaki oblecą chociaz i tak by nie zaszkodzily chocby 38-40mm:-) A takiego Citka jak miałem znajdziesz? 0 SPINNERSTRAPy - szukaj na Instagranie lub FB po haśle "spinnerstraps" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darek-zegarek 2 #24606 Napisano 28 Lipca 2011 Dopadła mnie wczoraj 0 Za wszystkie niezrozumiałe wpisy.Wszystkich przepraszam.Uśmiechnijmy się :-)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominik Szymański 2 #24607 Napisano 28 Lipca 2011 Co prawda kwarcowy, ale on wg. starej daty jest. No i grubo złocony 0 pozdrawiam, Dominik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
machlo 7743 #24608 Napisano 28 Lipca 2011 Carlito1, ten bezel w Helsonie to prawie że od samego patrzenia się rysuje - wystaje ponad kopertę i przyjmuje na siebie wszystkie otarcia. Z drugiej strony nie jest aż tak tragicznie i Cape Codem wszystko pewnie dałoby się spolerować, ale tak, jak jest mi się podoba. 0 FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taktic 40 #24609 Napisano 28 Lipca 2011 Carlito1, ten bezel w Helsonie to prawie że od samego patrzenia się rysuje - wystaje ponad kopertę i przyjmuje na siebie wszystkie otarcia.Może przy wymianie bezela tym kluczem rysujesz?Ale nic to. Sie nosi, sie rysuje... jak sie rysuje, to przynajmniej wiadomo, że sie nosi 0 Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
machlo 7743 #24610 Napisano 29 Lipca 2011 Kluczem raczej niemożliwe jest porysowanie, o ile klucz się nie omsknie. 0 FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 3945 #24611 Napisano 29 Lipca 2011 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #24612 Napisano 29 Lipca 2011 Ubierasz ją Marcin w jakiś pasior, czy zostaje tak jak jest ? Zrób jej jakąś galerie. 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 3945 #24613 Napisano 29 Lipca 2011 Ubierasz ją Marcin w jakiś pasior, czy zostaje tak jak jest ? Zrób jej jakąś galerie. Zrobie zrobię....mam pomysł na wodną galerię . Zastanawiam się nad oryginalną gumą Omegi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #24614 Napisano 29 Lipca 2011 Świetna jest ta guma - polecam. 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sąsiad 2 #24615 Napisano 29 Lipca 2011 Nareszcie Omesia na meshu, tak jak powinno być W końcu będę mógł dokończyć fotki. Uploaded with ImageShack.us 0 (...) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ricardo216 104 #24616 Napisano 29 Lipca 2011 Pomarańczowych Monsterków miałem kilka(ten jest trzeci) i z żadnym się nie polubiliśmy- próbowałem wersji na gumie, bransolecie, kilkunastu różnistych paskach, nato itp itd Każdy dotychczasowy lądował dalej u ludzi i pewnie z tym byłoby tak samo, gdyby nie trafiła się nowa bransoleta.Niby niewielka różnica- a jednak do czarnego średnio ta branza mi pasiła, ale pomarańczka puściła mi oczko i wreszcie chyba zagości ten zegarek w grupie "zegarków lubianych". Wczoraj założona i dziś również zegareczek na ręce 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
machlo 7743 #24617 Napisano 29 Lipca 2011 0 FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergserg 14 #24618 Napisano 29 Lipca 2011 A takiego Citka jak miałem znajdziesz? Bez większych szans - ten i podobne modele PMT56 i PMX56 nie są produkowane od lat, jak tylko coś wypływa na forach, to szybko znika. Miałem coś podobnego niedawno z PMX56 (też tytan Duratect): Czekam aktualnie na "Mission Antarctica", tu jest kilka fotek:http://www.tz-uk.com/forum/viewtopic.php?t=23908 0 Zegarkowe zainteresowania: precyzyjne kwarce z termokompensacją (HEQ), kwarce dokładne typu "Radio Controlled", kwarce ładne, lekkie (tytanowe), niegrube i niebrzydkie, niekoniecznie japońskie, ale z mocnym, technologicznym, kwarcowym duchem Ulubione marki zegarkowe: Casio Oceanus, Seiko Brightz&Spirit&Prospex, Citizen Attesa&Exceed&PromasterAktualnie na bazarku (sprzedaż/zamiana): Najbliższe cele zegarkowe: Citizen Exceed EBS74-5101 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #24619 Napisano 29 Lipca 2011 ricardo216 bransoleta w tym Monsterze miażdży system... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ricardo216 104 #24620 Napisano 29 Lipca 2011 mi też zmiażdżyła- i dzięki niej wreszcie pomarańczowego Monsterka polubiłem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #24621 Napisano 29 Lipca 2011 Wcześniej się nie lubiliście? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ricardo216 104 #24622 Napisano 29 Lipca 2011 Wcześniej się nie lubiliście?niespecjalnie- zresztą napisałem przy zdjęciach 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #24623 Napisano 29 Lipca 2011 A no faktycznie, nie doczytałem Ostatnio przekonałem się do bransolet przy zegarkach, wcześniej zaraz po zakupie zmieniałem bransolete na pasek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość 00110010000010011001 #24624 Napisano 29 Lipca 2011 (edytowane) riacardo216 podasz mi na PW namiary na ta bransolete? Edytowane 29 Lipca 2011 przez 00110010000010011001 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #24625 Napisano 29 Lipca 2011 Czemu na PW? Niech poda tutaj, też się chętnie dowiem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach