Yodek 2548 #601 Napisano 5 Sierpnia 2023 U Lesa we wsi, w GeeSie tez mają 😄 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Młot Thora 147 #602 Napisano 5 Sierpnia 2023 Godzinę temu, LESKOS napisał(-a): nie, nie jest czarny ... takie zdjęcie 😂 . Poniżej jak to wygląda normalnie 😉 Co to za dziurki pod wieszakiem? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #603 Napisano 5 Sierpnia 2023 (edytowane) Tomasz ty to masz oko detektywa✌️😉 😂... Była to chyba próba przymocowania wieszaka niżej i to ślady to próbie przykręcenia, ale nic z tego nie wyszło bo nie sprawdzono prostego faktu, że tarcza się przesuwa w dół i nie pasuje do otworu i na szczęście majster zrezygnował z kontynuacji... ślady są świeże, bo zrobił to kolega "Amator" od którego kupiłem. Zrobił jeszcze parę rzeczy w ramach prób "renowacji" i to na obu zegarach, po czym poddał się ... Otworki mają ze 2mm głębokości. Ale to bardzo młode pokolenie dla którego nie ma oporów i żadnych świętości ...🥴 Tak jak pisałem zegary są w nie najlepszym stanie , ale trzeba je ratować moim zdaniem, a że lubię "pogrzebać się" w naprawie to je kupiłem. Coś pomyślimy ja je zlikwidować . Może Photoshopem ale to najprościej 😂. wymyślę coś bardziej skomplikowanego 🤔 Edytowane 5 Sierpnia 2023 przez LESKOS 1 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1789 #604 Napisano 5 Sierpnia 2023 szopem foto 📸..... To jest dobre ☺️ 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Młot Thora 147 #605 Napisano 5 Sierpnia 2023 20 minut temu, LESKOS napisał(-a): Tomasz ty to masz oko detektywa✌️😉 😂... Była to chyba próba przymocowania wieszaka niżej i to ślady to próbie przykręcenia, ale nic z tego nie wyszło bo nie sprawdzono prostego faktu, że tarcza się przesuwa w dół i nie pasuje do otworu i na szczęście majster zrezygnował z kontynuacji... ślady są świeże, bo zrobił to kolega "Amator" od którego kupiłem. Zrobił jeszcze parę rzeczy w ramach prób "renowacji" i to na obu zegarach, po czym poddał się ... Otworki mają ze 2mm głębokości. Ale to bardzo młode pokolenie dla którego nie ma oporów i żadnych świętości ...🥴 Tak jak pisałem zegary są w nie najlepszym stanie , ale trzeba je ratować moim zdaniem, a że lubię "pogrzebać się" w naprawie to je kupiłem. Coś pomyślimy ja je zlikwidować . Może Photoshopem ale to najprościej 😂. wymyślę coś bardziej skomplikowanego 🤔 Leszek, no widzisz i obudowę też mocno wydłużył ten amator 👍trzeba będzie skrócić 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #606 Napisano 5 Sierpnia 2023 (edytowane) No proszę jak ci się humor wyostrzył 😂 Jasne , poproszę o skrócenie szopa z foto 😉. Widzę, że ewidentnie sugerujesz, jak wprawny śledczy😉, w kierunku składaka No jak by tu powiedzieć … to nie jest wykluczone, albowiem mnie tez skrzynia wydawała i wydaje mi się trochę przydługa . Niestety ślady “wyszurania” wahałem na mazerunku jak i nocowania wieszaka, wychylnika wskazują ze nie wykonano tego teraz. Skrzynia jest stara, ale nie można wykluczyć “przeflancowania” Eppnera do niej z innej albo czegoś podobnego. Czy mi to bardzo przeszkadza …chyba nie. W każdym bądź razie nie będzie mi to spędzało snu z powiek . Nie wszystko musi być idealne 😉. Czy przy zakupie miałem te wątpliwości - trochę tak , czy gdybym był pewny, że to składak czy bym go kupił i robił renowacje - tak… Mam nadzieję, że się uda… ps nie będę jej skracał choć mogę cię zapewnić że to wykonalne i to bezśladowo jak się ktoś uprze 🤫 tylko po co… 😜 Edytowane 6 Sierpnia 2023 przez LESKOS 2 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1789 #607 Napisano 6 Sierpnia 2023 Eeee , skrzynia jest świetna A czy i co tam kiedyś dłubano , to wyjdzie w czasie renowacji . W każdym razie , będą to same ciekawostki - a my takie lubimy ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3554 #608 Napisano 6 Sierpnia 2023 Ale z tymi długościami to nigdy nie wiadomo... Coś z lat bliższych Eppnerom niż czasom obecnym mi się przypomniało. W dowód przyjaźni Bush z Putinem zamienili się sekretarkami. Po jakim czasie sekretarka Busha telefonuje do niego z Rosji. - Szefie, ja tutaj nie wytrzymam. Kazano mi związać włosy, założyć stanik i przedłużyć spódnicę. Wkrótce do Putina telefonuje ze Stanów jego sekretarka. - Szefie, ja tutaj nie wytrzymam! Kazano mi rozpuścić włosy, zdjąć stanik i tak skrócić spódnicę, że lada moment będzie mi widać kaburę i jaja. 3 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #609 Napisano 6 Sierpnia 2023 (edytowane) 🤣😂😉 Pamiętam ten kawał ...serio serio 😉 A apropos "długiej" skrzyni tu widać te wytarcia i wychylnik no i klasyk okienko boczne . Wychylnik podobno miał ślady tuszu kiedyś . Podejrzewam, że był przygotowany do napisu tego kto sprzedawał ... Edytowane 11 Sierpnia 2023 przez LESKOS 2 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #610 Napisano 7 Sierpnia 2023 Dla zainteresowanych... oba mechanizmy poglądowo 😉 Oba wymagają sporo nakładu żeby wrócić do formy. ten z prawej nawet wymiany wychwytu, bo mu chyba zrobili "przeszczep serca" 🤭😂 . Niestety na rynku zostały zegary w kiepskim stanie , albo ...? no właśnie jest alternatywa ? ... Więc trzeba zająć się tym co trzeba ... 😉 7 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #611 Napisano 9 Sierpnia 2023 Niestety nie wszyskie prace da się zrobić w domu, założyłem czasowy warsztat ogrodowy ... no i pierwsze efekty pracy są. Skrzynia trochę podjedzona ale to wyszło po usunięciu kilku warstw powłok, od szelaku do chemolaku 😉 ... naprawa trwa 😶 2 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1825 #612 Napisano 9 Sierpnia 2023 ciekaw jestem efektu końcowego 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #613 Napisano 9 Sierpnia 2023 Ja też ...🤭🤔 . To zawsze niewiadoma. 3 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #614 Napisano 11 Sierpnia 2023 Pierwsza przymiarka do barwienia - środek Heban reszta jak widać ... jeszcze trzy podejścia conajmniej. Listwa na górze orzech ciemny . Jakoś idzie/poszło ośle ... jak powiedział mój kolega Shrek 😉 6 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1332 #615 Napisano 11 Sierpnia 2023 Leskos = Mistrz! 2 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6274 #616 Napisano 11 Sierpnia 2023 (edytowane) 24 minuty temu, dziadek napisał(-a): Leskos = Mistrz! A, KTO , jak nie ON ?? Edytowane 11 Sierpnia 2023 przez mkl1 2 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #617 Napisano 13 Sierpnia 2023 (edytowane) Powolutku do przodu 😉 srebrol z pokładu usunięty , mechanizm wyczyszczony, tarcza naprawiona i doczyszczona... skrzynia też przygotowana prawie pod politurę ... Edytowane 13 Sierpnia 2023 przez LESKOS 7 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #618 Napisano 14 Sierpnia 2023 (edytowane) Próbny rozruch Edytowane 14 Sierpnia 2023 przez LESKOS 3 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1789 #619 Napisano 14 Sierpnia 2023 Wahadło nieźle się wyhyla ! ☺️ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #620 Napisano 14 Sierpnia 2023 34 minuty temu, PM1122 napisał(-a): Wahadło nieźle się wyhyla ! ☺️ A to tylko tycia wagusia 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #621 Napisano 14 Sierpnia 2023 Testowo pracuje na wadze 730g 😉 1 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1789 #622 Napisano 14 Sierpnia 2023 Ooo, będzie super 👌 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 301 #623 Napisano 15 Sierpnia 2023 Jak zawsze wzorcowo Maestro🙄 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #624 Napisano 15 Sierpnia 2023 (edytowane) Już prawie końcówka 😉 . jak na 150 letniego spróchniałego "ramola" całkiem, całkiem... no i to pochodzenie 🤭😉 Edytowane 15 Sierpnia 2023 przez LESKOS 7 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 301 #625 Napisano 16 Sierpnia 2023 Przesadna skromność Mistrzu🤪 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach