Brzoza2 5827 #18051 Napisano 29 Listopada 2019 Super to wyszło choć Burns ma racje że powinna być inna koperta. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41822 #18052 Napisano 30 Listopada 2019 Mnie się podoba. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 721 #18053 Napisano 30 Listopada 2019 co do wyboru koperty - taka chciał i taką ma. Ale też w filmie zwrócił uwagę na chepter ring, na forum już nie jedna dyskusja o tym była. Na filmie dobrze widać, że ring lata jak żyd po pustym sklepie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #18054 Napisano 30 Listopada 2019 Szczególnie higiena pracy Higienę pracy kolo ma zarąbistą. Pro. Sam mod... no ja nie wiem żeby w diverze nie było lumy na indeksach : 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4492 #18055 Napisano 30 Listopada 2019 Ta tarcza nawiązuje chyba do najdroższego w historii GS. Idąc tym tropem (oczywiście nie wiem jakby wyszło) szukałbym inspiracji w SARG009 lub innym presage lub brightz... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brzoza2 5827 #18056 Napisano 30 Listopada 2019 Coś w te deseń 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4492 #18057 Napisano 30 Listopada 2019 To jest pierwowzór. Jak napisałem wyżej z wymienionych tarczę wstrzeliłbym przymiarkowo na pierwszy ogień w sarg015 lub sarx031 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stierlitz 254 #18058 Napisano 30 Listopada 2019 Zimno się zrobiło, więc kupiłem do Sumo pasek Seiko DE39 AZ (wafel od MM300, stara wersja z gumową szlufką). Wszystko spoko, tylko irytuje mnie piaskowana klamra... Po jaką cholerę ją piaskowali, skoro MM 300 ma szczotkowaną/polerowaną kopertę? Ta piaskowana stal ma inny kolor, wygląda jak matowy tytan i w mojej ocenie średnio pasuje do zegarka. Robili wersję z polerowaną klamrą, czy trzeba rzeźbić własnoręcznie? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4492 #18059 Napisano 30 Listopada 2019 Poważnie zwracasz na to uwagę? OK.Była wersja przejściowa od sbdx017, ale klamrw raczej ta sama matowa co w sbdx001, tylko szlufka z metalu.Chcesz się zbliżyć musisz zmienić zapięcie od paska sbdx053. Lub droższego czyli obecnych sla19/21/23 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość bazant #18060 Napisano 3 Grudnia 2019 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18743 #18061 Napisano 3 Grudnia 2019 Jeszcze pszczoły się zlecą... Lepiej dmuchać na zimne i nie kupować 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawid_999 1307 #18062 Napisano 3 Grudnia 2019 Jako miłośnik koktajli w każdej postaci stwierdzam że ta wersja jakoś mnie nie przekonuje. Wysłane z mojego motorola one action przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #18063 Napisano 3 Grudnia 2019 (edytowane) Panowie jak łatwo obracają się bezele w waszych seiko? W moim baby tuna bezel chodzi z odpowiednim oporem. Zale za to w spb077j1 (MM200) obraca się troszkę łatwiej. Podszedłem do timetrendu pomacać inne MM200 i w nich bezele też chodziły z większym oporem. To normalne? Edytowane 13 Grudnia 2019 przez Noodles 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kubbak 3 #18064 Napisano 3 Grudnia 2019 Panowie eksperci mam pytanko czy normalnym w Samuraiu jest by bezel latał na boki jak żyd po pustym sklepie? Wydaje mi się, że luz jest bardzo ale to bardzo duży. W porównaniu do mojego Mako XL który ma ten luz minimalny tutaj praktycznie jakby cofał się o jeden klik do tyłu. Druga sprawa - przy ustawianiu godziny i przy próbie dociśnięcia koronki celem jej zakręcenia jakby ruszały się wskazówki (godzinowa/minutowa), po zakręceniu wracały na swoją ustawioną pozycje. Nie dzieje się to za każdym razem - na filmie akurat nie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #18065 Napisano 3 Grudnia 2019 Panowie jak łatwo obracają się bezele w waszych seiko? W moim baby tuna bezel chodzi z odpowiednim oporem. Zale za to w spb077j1 (MM200) obraca się zdecydowanie łatwiej. Podszedłem do timetrendu pomacać inne MM200 i w nich bezele też chodziły z większym oporem. To normalne?Nie normalne, powinien chodzić z lekkim oporem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #18066 Napisano 3 Grudnia 2019 To co na gwarancję oddać? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #18067 Napisano 3 Grudnia 2019 To co na gwarancję oddać? A przeszkadza Ci w nurkowaniu ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #18068 Napisano 3 Grudnia 2019 (edytowane) Przy biurku w ogóle :D chodzi z lekkim oporem, chociaż wolałbym z większym. Domyślam się, że to tak jak z centrowaniem bezela - zależy jaka sztuka się trafi Edytowane 3 Grudnia 2019 przez Noodles 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67596 #18069 Napisano 3 Grudnia 2019 (edytowane) Ja miałem jedno Seiko SPB083J1, centrowało idealnie a bezel chodził z odpowiednim oporem Edytowane 3 Grudnia 2019 przez mario1971 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #18070 Napisano 3 Grudnia 2019 Przy biurku w ogóle :D chodzi z lekkim oporem, chociaż wolałbym z większym. Domyślam się, że to tak jak z centrowaniem bezela - zależy jaka sztuka się trafi Nie kombinuj, przecież znajomi nie sprawdzają jak chodzi Twój bezel, przyjmij że tak ma być i OK Jak pójdziesz na spotkanie klubowe i każdy po pięć razy przejedzie bezelem do okola to dojdziesz do wniosku że to już nie ten zegarek, hi, hi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #18071 Napisano 3 Grudnia 2019 No troche mi sie nie chce sr** z serwisem, liczyc z tym ze mi koperte porysuja itp. Dzieki za sprowadzenie do pionu Piotrek PS "Bezel" to swietnie imie dla psa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 40557 #18072 Napisano 3 Grudnia 2019 (edytowane) Święte słowa PiotrX :-D Edytowane 3 Grudnia 2019 przez paul221 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #18073 Napisano 3 Grudnia 2019 Oh !!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #18074 Napisano 3 Grudnia 2019 PS "Bezel" to swietnie imie dla psa Kurcze, adoptowałem ostatnio "bezimiennego" psa i tak właśnie kombinowałem Rolex, albo Bezel, ale mnie rodzina przegłosowała i został Reksiem Odnośnie kultury pracy bezela, to Bruce Williams na swoim kanale w jednym z filmów mówił właśnie, że na kilka żółwi, które miał w swoim posiadaniu, praca bezela potrafiła być diametralnie różna. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #18075 Napisano 3 Grudnia 2019 Kurcze, adoptowałem ostatnio "bezimiennego" psa i tak właśnie kombinowałem Rolex, albo Bezel, ale mnie rodzina przegłosowała i został Reksiem Odnośnie kultury pracy bezela, to Bruce Williams na swoim kanale w jednym z filmów mówił właśnie, że na kilka żółwi, które miał w swoim posiadaniu, praca bezela potrafiła być diametralnie różna.Heh Reksio tez spoko a Bruce'a bardzo lubie, stonowany czlowiek i swoje w zegarkach perzerobil kojarzysz moze ktory to film? Chetnie bym posluchal co mowi na angielskich forach czytalem podobne wypowiedzi, ze nawet w ramach 1 modelu praca bezela moze sie bardzp roznic 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach