Sol 7154 #26401 Napisano 29 Sierpnia 2023 Łatwo mówić. Czterdziesty dzień na ręce! Aż mi głupio przed innymi zegarkami 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tts 5031 #26402 Napisano 29 Sierpnia 2023 23 minutes ago, Sol said: Łatwo mówić. Czterdziesty dzień na ręce! Aż mi głupio przed innymi zegarkami 🤣 Oj tam. Jak zaczną marudzić, to postrasz redukcją... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68048 #26403 Napisano 29 Sierpnia 2023 2 godziny temu, Sol napisał(-a): Nie chce się znudzić. Nie wiem co robić Nie znam się, więc zapytam. Czy to jest oryginalna bransoleta do tego zegarka. Widzę tam przy prawym górnym uchu dosyć dużą szparę. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12973 #26404 Napisano 29 Sierpnia 2023 Nie znam się, więc zapytam. Czy to jest oryginalna bransoleta do tego zegarka. Widzę tam przy prawym górnym uchu dosyć dużą szparę. Jak jest szpara, to znaczy, że oryginalna. Bo to jest Seiko - user friendly. Jak by było na ścisk, to byś nie mógł sam wymienić. Albo byś strasznie porysował. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #26405 Napisano 29 Sierpnia 2023 Godzinę temu, mario1971 napisał(-a): Nie znam się, więc zapytam. Czy to jest oryginalna bransoleta do tego zegarka. Widzę tam przy prawym górnym uchu dosyć dużą szparę. Dziękuję kolego za chęć pomocy w rotacji Szczerze mówiąc takie szparki, bo nie jest ona wcale duża, mam gdzieś. Zdjęcie sporo przekłamuje, bo dodaje także pionową różnicę pomiędzy kopertą i bransoletą. 1 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
evilym 7448 #26406 Napisano 30 Sierpnia 2023 W dniu 29.08.2023 o 10:52, Sol napisał(-a): Nie chce się znudzić. Nie wiem co robić A nic. To po prostu świetny zegarek jest 🙂 A jeszcze jak mu się założy jakiś super pasek (np. taki od Nicka Mankey'a) to już w ogóle petarda! 💥 W dniu 29.08.2023 o 13:45, rafi napisał(-a): Jak jest szpara, to znaczy, że oryginalna. Bo to jest Seiko - user friendly. Jak by było na ścisk, to byś nie mógł sam wymienić. Albo byś strasznie porysował. Trzeba podziękować Seiko za te szpary 👏 Jeszcze bym musiał biegać do salonów, jak co poniektórzy właściciele bardziej luksusowych zegarków, aby wymienić pasek na bransoletę (lub odwrotnie). Uff... 🤣 8 Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 19599 #26407 Napisano 30 Sierpnia 2023 2 godziny temu, evilym napisał(-a): A nic. To po prostu świetny zegarek jest 🙂 A jeszcze jak mu się założy jakiś super pasek (np. taki od Nicka Mankey'a) to już w ogóle petarda! 💥 Trzeba podziękować Seiko za te szpary 👏 J Dzisiaj mierzyłęm w timetrendzie nowe gmt za 7k i 2 biedamasy. Szpary między kopertą a andlinkami we wszystkich 3 sztukach. To samo kopnięte bezele. 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #26408 Napisano 30 Sierpnia 2023 3 godziny temu, evilym napisał(-a): A nic. To po prostu świetny zegarek jest 🙂 A jeszcze jak mu się założy jakiś super pasek (np. taki od Nicka Mankey'a) to już w ogóle petarda! 💥 Trzeba podziękować Seiko za te szpary 👏 Jeszcze bym musiał biegać do salonów, jak co poniektórzy właściciele bardziej luksusowych zegarków, aby wymienić pasek na bransoletę (lub odwrotnie). Uff... 🤣 Pokaż ten pasek dokładniej bo fajnie wygląda. drogi? jakie ma zapięcie? 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikołaj N 388 #26409 Napisano 31 Sierpnia 2023 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
evilym 7448 #26410 Napisano 31 Sierpnia 2023 11 godzin temu, Sol napisał(-a): Pokaż ten pasek dokładniej bo fajnie wygląda. drogi? jakie ma zapięcie? https://nickmankeydesigns.com/hook-straps Następnym razem jak będzie na ręce to zrobię kilka zdjęć 🙂 Nick Mankey ma kilka wersji. Ja mam dwa Klasyczne i jeden PRO. Ten PRO właśnie dla SPB143, jest trochę bardziej sztywny, mniej rozciągliwy niż ten zwykły. Najważniejsze, że pasek nie przechodzi pod kopertą, a więc nie pogrubia w ogóle zegarka. Pasek zamawiasz pod swój rozmiar nadgarstka. Więc nie ma tu niczego zbędnego. Minusem czas oczekiwania (kilka miesięcy). Classic 39$ a PRO 43$. Wysyłka 16$. Uniwersalny kod zniżkowy na -10% NMDHELLO10 Dla mnie warto. Mam już 3 🥰 A tu foto ze stronki. W ogóle go nie czuć na ręce zapięcia. 11 godzin temu, Funky_Koval napisał(-a): Dzisiaj mierzyłęm w timetrendzie nowe gmt za 7k i 2 biedamasy. Szpary między kopertą a andlinkami we wszystkich 3 sztukach. To samo kopnięte bezele. Dopóty, dopóki Uncle Seiko będzie miał w ofercie bransolety dla danego modelu Seiko, to wtedy nie ma problemu ze szparami. Bezel to już jak Ci pisałem... kwestia wytrwałości w poszukiwaniach 😉 3 Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czolo 1425 #26411 Napisano 31 Sierpnia 2023 Miłośnicy vintage KSow zrozumieją jak się cieszę z tego szczegółu 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 2965 #26412 Napisano 31 Sierpnia 2023 12 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Metroid 8 #26413 Napisano 1 Września 2023 Seiko pokazało nowe Alpinisty GMT - SPB377 i SPB379 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7926 #26414 Napisano 1 Września 2023 (edytowane) Ej kurcze wizualnie fajniutkie calkiem EDIT: 1.200 EUR na metce to sporo - przy wysypie mikro na nowej Miyocie i Seiko GMT. https://www.fratellowatches.com/introducing-the-seiko-prospex-spb377-and-spb379-also-known-as-the-new-alpinist-gmts/ Edytowane 1 Września 2023 przez cordi7 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rob3rt 1351 #26415 Napisano 1 Września 2023 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5848 #26416 Napisano 1 Września 2023 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
furraan 386 #26417 Napisano 1 Września 2023 Mnie się średnio podobają te nowe GMT 🙄 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Londek 49622 #26418 Napisano 2 Września 2023 Buduję napięcie na wzór wątku Szwajcarskiego 😜🥷 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Londek 49622 #26419 Napisano 2 Września 2023 Jedna platforma, milion modeli🫤 Luma fajnie cieniutko wkomponowana w indeksy. Czy zostanie?… narazie niewiem👀 14 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
revolta4 14541 #26420 Napisano 2 Września 2023 11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
traczu 6869 #26421 Napisano 2 Września 2023 Zegarek do zadań specjalnych 12 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mroova 6277 #26422 Napisano 2 Września 2023 W dniu 30.08.2023 o 18:38, evilym napisał(-a): Jeszcze bym musiał biegać do salonów, jak co poniektórzy właściciele bardziej luksusowych zegarków, aby wymienić pasek na bransoletę (lub odwrotnie). Niestety nie mam luksusowego zegarka, w moim rolku bransoletkę wymieniam z łatwością, a rubberB jest specyficzny, bardzo pasowny, dlatego jeżdżę do odCzasu doCzasu. Naprawdę miło spędzone chwile. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12973 #26423 Napisano 2 Września 2023 Niestety nie mam luksusowego zegarka…Jednak z jakiegoś powodu uznałeś, że musisz napisać o swoim rolku w wątku Seiko. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mroova 6277 #26424 Napisano 2 Września 2023 Wydaje mi się że dość precyzyjnie odniosłem się do wypowiedzi kol. Evilym 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Londek 49622 #26425 Napisano 2 Września 2023 Chrystusie, to re issue nie ma nawet podlotu do legitnego, nope nie zostaje na dłużej. 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach