Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Krzysiek_W

czy to oryginał czy składak/podróbka?

Rekomendowane odpowiedzi

oba oryginalne. chromowany za drogi na taki stan. złocona ma uszkodzenia na tarczy a to duży minus kolekcjonerski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, rysqut napisał(-a):

oba oryginalne. chromowany za drogi na taki stan. złocona ma uszkodzenia na tarczy a to duży minus kolekcjonerski.

Dziękuję. Chromowaną potarguję, złoconą odpuszczam. W ofercie ma jeszcze jedna złocona ale chyba ze współczesna tarcza, zgadza się ?

https://m.olx.pl/d/oferta/zegarek-zlocony-rakieta-big-zero-stan-kolekcjonerski-CID87-IDWuOLP.html

i jak oceniasz ten negatyw od Kacpra ?

https://m.olx.pl/d/oferta/rakieta-big-zero-negatyw-stan-idealny-CID87-IDWuQp1.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chromowaną można kupić taniej i w lepszym stanie. Jak nie masz koperty na podmianę to nie ma sensu kupować takiego zniszczonego zegarka. 

1 link tarcza raczej nie jest z epoki

2 link - fajna tylko cenowo dość wysoko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś coś? Nie widziałem takiego wytworu, wygląda delikatnie niespójnie, delikatnie mówiąc, ale może jakiś późny wypust z czasów agonii zsrr?

https://allegrolokalnie.pl/oferta/piekny-duzy-zegarek39mm-b-korlucz-23kam-au

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pełen oryginał 

Mój majster ma taki na sprzedaż tylko z zlotą tarczą 

,,Weź mlody się lepiej do nauki żebyś przynajmniej maturę zdał, a nie bierz się za płatne serwisy. A jak już spierdzielisz to na swój koszt oddaj zegarmistrzowi, żeby poprawil po Tobie, jak już przyjmujesz zlecenia. Chociaż pewnie po negatywnych komentarzach to zostanie Ci tylko nauka" Bardzo lubię naprawiać zegarki a ich zbieranie jest efektem ubocznym. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki. wiesz o tym coś więcej? rzeczywiście lata przełomu? bo na tarczy związek sowiecki, ale reszta taka późniejsza na oko.

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki za odpowiedzi odnośnie łucza. kupować go nie zamierzam. lubię markę, mam ich trochę, ale ten jest tak paskudny, że mógłbym brać jedynie za grosze ;). po prostu ciekawiła mnie niespójność pt. werk z deluxów + reszta jak od Łukaszenki

Edytowane przez oszolom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 1.08.2023 o 20:32, Kacperek_77u napisał(-a):

Tylko że to jest uran 😉

A faktycznie 😃 U Dashiella jest ten rysunek na tarczy starego Pabiedziska, temu się zasugerowałem.

"Proszę pamiętać, że zdecydowane stwierdzenia, takie jak „wszystko”, „zawsze” i „bez wyjątku” rzadko mają zastosowanie w dziedzinie radzieckich zegarków". (Mroatman)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Po Bieda napisał(-a):

A faktycznie 😃 U Dashiella jest ten rysunek na tarczy starego Pabiedziska, temu się zasugerowałem.

Jest informacja że to tarcza dorabiana

,,Weź mlody się lepiej do nauki żebyś przynajmniej maturę zdał, a nie bierz się za płatne serwisy. A jak już spierdzielisz to na swój koszt oddaj zegarmistrzowi, żeby poprawil po Tobie, jak już przyjmujesz zlecenia. Chociaż pewnie po negatywnych komentarzach to zostanie Ci tylko nauka" Bardzo lubię naprawiać zegarki a ich zbieranie jest efektem ubocznym. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
40 minut temu, TomcioMiki napisał(-a):

Jest coś dłubane 🤔🤔🤔

Sugerowałbym samemu szukać odpowiedzi zamiast od razu pytać na forum. Naprawdę łatwo znaleźć odpowiedź choćby szukając na początek u Dashiella w kolekcji jak się nie chce przeszukiwać katalogów. Jak się poszuka samemu to prędzej wiedza w głowie zostanie :)

https://mroatman.wixsite.com/watches-of-the-ussr/poljot?lightbox=dataItem-k3zrw7oi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
28 minut temu, kchrapek napisał(-a):

Sugerowałbym samemu szukać odpowiedzi zamiast od razu pytać na forum. Naprawdę łatwo znaleźć odpowiedź choćby szukając na początek u Dashiella w kolekcji jak się nie chce przeszukiwać katalogów. Jak się poszuka samemu to prędzej wiedza w głowie zostanie :)

https://mroatman.wixsite.com/watches-of-the-ussr/poljot?lightbox=dataItem-k3zrw7oi

Dzięki 🤗

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak w temacie 

121237965.jpg

121237966.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie linczujcie szukałem ale nie znalazłem, wiem że populares , były w takiej konfiguracji takie wskazówki 🤔🤔🤔

IMG20230821175507.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lubię te Poljoty, trochę ich się naoglądałem. Nigdy nie widziałem takiej konfiguracji i stąd wrażenie, że wskazówki nie są oryginalne. Lepiej nich się wypowie ktoś z autorytetem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
41 minut temu, cjareck napisał(-a):

Lubię te Poljoty, trochę ich się naoglądałem. Nigdy nie widziałem takiej konfiguracji i stąd wrażenie, że wskazówki nie są oryginalne. Lepiej nich się wypowie ktoś z autorytetem

No właśnie ktoś coś podpowie 🤔🤔🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Walter_87 napisał(-a):

Часы_1983_Page_11.jpg

Ooo dzięki czyli namieszane 🤗🤗🤗

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Głupia sytuacja... Taką Sekundę zarezerwowałem i podobno była równolegle na allegro i ktoś kupił.

Ale zegarek chyba oryginalny?

Nie zawsze rezerwacja gwarantuje zakup -  nawet u uczciwego sprzedawcy. default_smile.png.7356b26baceb1bcd897e4d2ff09ac747.png

sekun.jpg

Edytowane przez art_69

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi