Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Klub Miłośników Zegarków TISSOT

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Edmund Exley napisał(-a):

Klasyczna:

Nie, to oficjalny.(...)

I to jest dobry powód, by wrócić do PRX'a. :D

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, to oficjalny. Szczegóły tu:

Dzięki. Dobra wiadomość. Jeśli cena się potwierdzi, to będzie pięknie, bo ponad 200 USD za Delugs nie jestem w stanie wyłożyć

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

200 dol za pasek z wtryskarki do Tissota.. Lol 🤣

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
200 dol za pasek z wtryskarki do Tissota.. Lol

No właśnie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 26.02.2023 o 12:53, Balansujący Na Osi napisał(-a):

Gdzie takie cudo się znajduje?

Gdynia CH Riviera, nowy salon Kruk.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
200 dol za pasek z wtryskarki do Tissota.. Lol

A taki z wtryskarki do Rolexa to ile kosztuje?

Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do Rolexa kosztuje podobnie (np RubberB), choć warto zauważyć że jest to wzmocniony pasek i składa się także z wbudowanych mocnych elementów z innych tworzyw przy łączeniu z kopertą. Rubber B także nie jest robiony na wschodzie co firma zaznacza, tylko realnie w Szwajcarii ( nawiązując do innych pasków które są made in EU, Swiss etc a tak naprawdę są made in China/HK, czyli właśnie tam gdzie Delugs.. no i w Delugs jest inny materiał, tańszy) 

Edytowane przez eye_lip

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, Rumcajs997 napisał(-a):

Panie i Panowie, może wiecie co to za modele?

Na górnym zdjęciu: SuperSport Gent

Dolne zdjęcie

Góra po lewej: Gentleman Powermatic 80 Silicium 

Góra po prawej: PRS 516 Powermatic 80

Na dole: Classic Dream Gent 

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest już sporo recenzji i zdjęć "na żywo" - i chyba ice blue to jest mój faworyt spośród PRX. Kurczę, może zrobią go w wersji 35mm z Powermatic?

Hands-On-Review-Tissot-PRX-Powermatic-80

https://monochrome-watches.com/ice-blue-tissot-prx-powermatic-80-hands-on-specs-price/

Edytowane przez Edmund Exley

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Edmund Exley napisał(-a):

Jest już sporo recenzji i zdjęć "na żywo" - i chyba ice blue to jest mój faworyt spośród PRX.(...)

Mój też, ale mogliby pomyśleć o poprawieniu kilku detali. Np. zamiast tego wafelka zrobić piękny szlif słoneczny. Albo jak już musi być ten wafelek, to go trochę dopracować dodając jakąś wypustkę / wysepkę na napisy, bo moim zdaniem słabo to wygląda i było dla mnie jednym z powodów pozbycia się niebieskiego.

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ten Ice Blue będzie normalnie dostępny, czy zrobią z niego jakiegoś niedostępnego graala? Obecnie nie można go kupić nawet na witrynie Tissota. Kilka stron wcześniej wrzucano tez wersję z waflowaną limetkową/miętową tarczą - to jakaś zapowiedź odległej premiery, czy też powinien pojawić się wkrótce w sprzedaży? Na razie niestety nie ma żadnych innych zdjęć :(. Chciałbym porównać te dwie barwy, bo jeżeli ten limetkowy nie jest zbyt nachalny, to będę miał zgryz który wybrać :).

Edytowane przez wjtk123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spokojnie, dopiero go wypuścili więc trochę minie zanim się pojawi w sklepach ale będzie dostępny tak jak wszystkie wcześniej 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak to tu zostawię 😛 jest i 35 w automacie.

12B9069E-5139-4B05-8ABC-C080A983E48A.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jaja se robią... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jadą na fali popularności :) wróciłem dopiero co z targów z Frankfurtu gdzie miałem ze sobą tylko date justa. Pierwsze co zrobiłem po powrocie to wrzuciłem PRXa 😛 to o czymś świadczy, świetny projekt, a co chwila ktoś mówi, że 35 by przytulił :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi mi o to, że działają mi na nerwy tym sukcesywnym dodawaniem kolejnej fajnej wersji :D Piszę to jako posiadacz świetnego, powiedzmy od biedy miętowego PRX 40 mm (bo obok Tiffany to on nie leżał :)który jednak jak na mój nadgarstek mógłby być mniejszy. Z chęcią bym spróbował wersji mającej 37 mm, ale 35 mm ice blue na 100% będzie korcił. 

Edytowane przez Krygo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam podobnie, mam zieloną 40 w automacie i mogłaby być te 2-3mm mniejsza, bo 35 już jest trochę za mały :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

35 w auto pewnie kupię, fajne info, choć też uważam że 37 by obskoczył więcej klientów i też bym kupił. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam tylko nadzieje, że nie powielam jakiegoś fejka, bo na stronie Tissot ich jeszcze nie ma. Choć z ice Blue było podobnie, był już w butikach a na stronę wrzucili później. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem ile już PRXów przymierzyłem, zegar świetny ale 35 za mały a 40 za duży, powinni zrobić 37-38 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja niby mam nadgarstek 17,5, ale 40mm się w miarę nieźle na nim układa. Myślę, że duży wpływ ma fakt, że udało się wyregulować bransoletę idealnie pod mój nadgarstek. Pasuje jak rękawiczka i właśnie w tym tkwi sporo jego uroku.

E256C171-844B-4720-8745-9323FA925C1F.thumb.jpeg.9de7b6cf7e6e5cdbd37bd81fbbdd60bd.jpeg

Edytowane przez Ceteth

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ależ ta zieleń jest piękna, mam ogromny zgryz, czy wybrać ten, czy ,,lodowy". Większość producentów w mojej opinii używa fatalnych odcieni zieleni, a Tissot  poradził sobie z tym doskonale. Dzisiaj idę na przymiarkę, mam nadzieję, że mój nadgarstek nie okażę się za mały (wprawdzie 19cm, ale niestety nie jest płaski). Czekam też na tissotowe gumowe paski w oficjalnej ofercie :).

Edytowane przez wjtk123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi